Baita la bebe.... singura sau cu ajutor?

Baita la bebe.... singura sau cu ajutor? | Autor: romana

Link direct la acest mesaj

Vreau sa stiu daca faceti sau ati facut baita unui bebe de 2 sapt si 5 zile singure sau cu ajutor?

Eu as vrea sa-i fac singura si nu stiu cum. Mi-e frica sa nu-l scap si apoi cum sa-l tin cu o mina si sa-l si sapunesc peste tot doar cu o mina. Cred ca mi-ar trebui 3 miini.

Pe fundulet pot sa-l spal singura dar as vrea sa-i pot face si baie singura.

Va multumesc

Romana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Eu i-am facut baie bebeului numai singura.
Nu a avut cine sa ma ajute,dar m-am descurcat.
Eu am folosit un suport special care se ataseza de caditza
si aveam ambele maini libere.
Akum,cand bebe are 6 luni,il spal tot singura si ma folosesc de
un scaunel special in care il asez pe Kenutz si il pot spala foarte
usor.
Incearca sa gasesti caditze speciale pentru bebei

Samurai-lady si bb Ken

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu i-am facut baita tot timpul impreuna cu sotul meu. Daca il speli singura il pui pe bb cu capul la incheietura mainii tale stangi (la cot) iar cu palma la fundulet si cu cealalta il speli. Am vazut si eu suporturi pt. spalat bb la magazinele cu articole pentru copii, cred ca iti va fi mai usor cu un asemenea suport (costa cam 150.000), o perioada pana incepe bb sa se rasuceasca, apoi cumperi scaunel special (chiar ieri am vazut, costa 200.000).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

Dupa ce am iesit din spital si mi-au aratat asistentele cum sa ii fac baita lui mi sa parut foarte greu
Dar odata ajunsa acasa stii ce repede m-am obisnuit aveam un suport special pt.bebelusi la baita si totul era ok nu mai eram deloc panicata,acum bebe are aproape 1 an si cind ii zic de baie se duce singur. ne place foarte mult dusul
Toate cele bunesi mult curaj

Yurika&Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Multumesc pt. raspunsuri. Deci cu suport e mai usor. Am sa-i trasez sarcina sotului sa cumpere suportul, ca eu nu mai vreau sa-i facem baie la 1 noaptea.

Romana si Cristian, care in sfirsit doarme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

draga romana, la noi baitza est eo "chestiune" de familie...nu ca nu as putea sa o fac singura, dar in felul acesta se implica si sotzul meu in ingrijirea papusei.
ca sa ne fie mai usor si sa scapam de teama ca ar pica bebelusa, am cumparat un suport special, care se lipeste cu niste ventuze de fundul caditei. bebelusul sta in el ca intr-un fotoliu si-ti garantez eu ca baitza devine o placere de ambele parti.acest suport se poate cumpara din metro si costa aproximativ 300000 lei.

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu una singura mi-am spalat copilul de la trei zile,am nascut la loc cu moase si ele mi-au aratat cum se face si m-au pus si la practica.Nu vreau sa par o atotstiutoare dar dupa vreo saptamana nu-mi mai era frica.I-mi era doar greu ca ma durea mana cu care o tineam dar a trecut,si nu am folosit suport iar taticul bineinteles ca se ,,baga `` si el cand venea m-ai devreme de la serviciu,vorba ta romana,nu vroiam sa-i fac baie prea tarziu.
Te pup dulce ,si spor la baitza cu s-au fara suport
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iomi spune:

Si eu tot singura!!! La inceput a incercat si tati sa contribuie, dar mai rau ne incurcam unul pe altul, asa ca am luat 'taurul' de coarne si am constatat cu stupoare ca ma misc mai bine singura. Ideea e ca bb sa stea cu capul pe antebratul tau si cu palma ta il tii bine de sub umar. Pe urma il intorci si il tii de pieptutz. Nu are ce sa se intample, si fii destul de ferma, ca nu se rupe!!!
placuta!!
Ioana & bb Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Eu le-am facut baie la amindoii copii singura de cind i-am nascut. La al doilea copil eram deja experta. Sotului meu ii era teama sa nu-l scape, era cam neindeminatic in privinta asta. N-am folosit nici un suport special, aveam cadita mica pentru bebe si il tineam ferm sprijinit de bratul meu, nu s-a intimplat niciodata nimic rau, ba dimpotriva era un moment de bucurie si pt mine si pentru el. iti doresc sa reusesti, nu e greu deloc, trebuie doar sa ai incredere in tine ca vei putea!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

A doua zi dupa ce am nascut, in spital dimineata n-au pus sa-i facem baie la bebe. Ne-a aratat asistenta cum se face si apoi am facut noi doi parintii singuri. Imi era o frica de muream si incercam sa-mi notez ce trebuie sa fac dar apoi a devenit o rutina. Sotul a fost plecat in delegatie la o luna de cand am nascut si i-am facut baie lui bebe singura dupa ce inainte imi pregatisem totul la indemana, inclusiv sapunul lichid pe manusa, apa de clatit intr-o olcica separat, la indemana. Si noi am luat suportul acela de se prinde cu ventuze dar nu l-am folosit niciodata caci fata mea e argint viu de mica si nu ar sta locului nici un pic asa ca ne-a fost frica sa nu se rostogoleasca chiar daca e prins cu ventuze de baita...
Si apoi cu ruptul lui bebe ... nu se intimpla nimica !!!!!!!!!!!
Imi aduc aminte ca atunci cand l-am schimbat prima data am avut impresia ca i-a trosnit piciorusul si am chemat medicul, in spital sa intreb daca nu cumva i-am rupt piciorul. Nu se intimplase nimica bineinteles ...

Simonab

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Si eu i-am facut baie lui bebe singura primele dati, dupa care l-am lasat pe sotul meu, ca murea de nerabdare. Totul este sa nu iti fie frica, pentru ca ii transmiti starea si lui bb si apoi o sa ii fie frica si lui. Bebelusii nu se "rup" si nici nu se "sparg" la baie, asa ca mult curaj!
Noi nu am folosit nici un suport pentru bb, important este sa stii cum sa il tii. Cu mana stanga il tii pe bebe astfel incat gatul lui sa se sprijine pe bratul tau si mana ta sa ii prinda manuta lui cat mai aproape de umarul lui. Ai inteles ceva? Asa nu poate sa alunece si cu dreapta il poti sapuni si clati in voie. Asa am facut eu, ba inca il mai intorceam si cu fata in jos, tinandu-l la fel, doar ca de mana lui dreapta, acum, sa il spal bine si pe spate, si la fundulet. Acum nu-l mai inoarcem si pe cealalta parte ca este mare si ar fi in stare sa sara din cadita.
Mult succes.
Nicoleta.
PS Si tati foloseste aceeasi tehnica si se descurca de minune.

Mergi la inceput