Baita la bebe.... singura sau cu ajutor?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna romana

Prima baita i-am facut-o impreuna cu sotul meu dar au urmat multe zile cind a trebuit sa-i fac singura el fiind la servici. Sa nu te sperii ca daca-l tii bine nu se intimpla nimic. Sa-ti spun cum faceam eu : i-am luat o cadita pt bebelusi si ii faceam baie in camera, nu in baie fiindca puteam incalzi camera mai usor si mai repede(nu avem calorifere in baie). Cadita o puneam direct pe jos asa incit nu-mi era teama ca o sa cada fetita daca cumva aluneca din miinile mele, desi nu a alunecat niciodata.Nu pune apa foarte multa in cadita.Fiindca fetita mea avea pielea foarte uscata si se irita foarte usor foloseam o crema hidratanta care se dizolva in apa de baie si nu trebuia clatita dupa aceea, era ca un fel de balsam.O sa vezi ca te vei obisnui repede sa-i faci baita singura, ai grija sa nu fie la inaltimi mari ca sa nu se intimple ceva daca iti aluneca din maini.
numai bine
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Implica-l si pe tata. De ex: tu il tii, el il sapuneste, clateste. O sa fie mindru ai sa vezi. Eu asa am procedat. Acum il spala numai el, eu il preiau la sters, si imbracat. A fost o perioada cind a stat seara numai cu sotul meu fara alt ajutor. Deci ii facea singur baita, il schimba ,il culca.

Sa nu va fie frica ! Bafta !

Petruta & bb Mihai

http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Trebuie sa va marturisesc ca pana la 4 luni, eu nu le-am facut baie copiilor. Mi-a fost teama! Eram speriata de bombe, mi-era frica sa nu-i scap, sa nu le rup ceva, sa nu le fac rau. Sotul meu le-a facut baie!Eu doar ii stergeam, le faceam masajul, ii imbracam... Insa, dupa ce el a plecat, pentru un timp mai lung, le-am facut doar eu! Este drept ca nu e mare filosofie, dar temeri sunt si nu nefondate!

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Marianar

Eu i-am facut baita tot timpul impreuna cu sotul meu. Daca il speli singura il pui pe bb cu capul la incheietura mainii tale stangi (la cot) iar cu palma la fundulet si cu cealalta il speli. Am vazut si eu suporturi pt. spalat bb la magazinele cu articole pentru copii, cred ca iti va fi mai usor cu un asemenea suport (costa cam 150.000), o perioada pana incepe bb sa se rasuceasca, apoi cumperi scaunel special (chiar ieri am vazut, costa 200.000).

Mariana & Vladutz

La noi tata ii facea baitza lui bb, se tzine exact cum a spus Mariana, noi nu am avut suport. Si eu participam, ba mai veneau si prieteni cateodata, ce mai distractzie! Eu il primeam in prosopel, il imbracam si ii dadeam laptic. Cand ajungea tati tarziu, il spalam singura, dar in perioada aia mai aveam pe cineva, o prietena, care imi turna apa, varsa caditza, etc., dar nu era neaparat necesar, ne placea noua asa. Mi-a placut asa, ca sa se implice si tata. A tzinut treaba cu tati spala bb pana pe la 10 luni. Cand am inceput sa ma bag eu, el venind prea tarziu, a renuntzat, ma lasa pe mine acum, cand Bogdanel e mai maricel si facem baitza in cada mare. El il spala pe dintzishori si il primeste in prosopel cand e acasa. Cu dintzishorii, pe mine nu prea ma asculta, e mai rasfatzat de mamica si imi da cu pasta de dintzi peste tot :-))

Va pup!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga Romana, daca iti este as de frica sa faci baie la bebelus singura si nu ai un ajutor la o ora potrivita ca sa poti face baia zilnica, mai exista o metoda care se foloseste nu foarte des dar se foloseste inca la bebelusi cu probleme. Am observat ca nimeni nu a amintit de aceasta baie desi sunt ferm convinsa ca multe mamici au citi despre ea. Deci prin urmare poti pregati un lighean cu apa calduta, sapun si tot ce mai este necesar pentru baita si in plus trei prosopele mai mici pe care le poti folosi in felul urmator. Cu un prosopel vei spala fata, capul, urechile, gatul, cu alt prosop vei spala corpul, si cu cel de al treilea organele genitale si piciorusele. Pana iti va trece teama sau iti vine cineva in ajutor poti folosi metoda celor trei prosoape sau manusi daca vrei, fara frica. In acest caz nu mai bagi copilul in cada si nu iti mai aluneca din maini, banuiec ca asta e si motivul principal de care iti este frica. Eu am avut in primele luni de viata ale bebelusei mele ajutor la baita dar nu mi-a fost frica niciodata sa ii fac baita, au fost si zile cand nu am avut ajutor. In general copiilor le place baia si nu fac galagie stau cuminti si astepta cu interes bagatul in apa. Dupa mine in nici un caz baia la noi nascuti nu se face la ora "1 noaptea", el atunci trebuie sa viseze frumos, ca suge la san de exemplu.
Succes si lasa frica, bebe la tau te simte si nu ii face bine.

2xCiufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Si mie mi-a fost frica la inceput sa-i fac baie ,asa ca a venit soacra mea in prima saptamina (eu stateam cica sa prind tehnica )pina cind mi-am luat inima in dinti si i-am spus ca nu mai e nevoie sa vina ca ma descurc....dar cind a venit momentul ,nu am fost tot asa de curajoasa!!!Salvarea a venit de la sotul meu care fara sa fi vazut (doar din amintiri ca vazuse la nepotica lui ,cum se face baie,acum 9 ani!!!)i-a facut el baie, eu eram cu "indicatiile pretioase" de pe margine,si de atunci el ii face baie.Eu ii fac doar cind vine el prea tirziu sau cind e foarte obosit,dar acum nu mai am probleme!!Si lui Alex ii place f mult in apa asa ca sta linistit(doar din picioruse da de bucurie si-mi face lac pe alaturi!!)
Gabi si Alex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dasina spune:

Eu i-am facut lui Eduard baita singura, din a 8-a lui zi. Fara suport, i-am pus un burete mare sub capsor, si l-am spalat atent si cu grija. Nu-ti trebuiesc "trei maini"..iti trebuie curaj si indemanare. Hai...o sa te descurci...O a doua persoana te va incurca...
Inainte de a-l pune in vanita, pregateste-ti toate cele necesare(prosop, hainute, pudra, etc).

Curaj!!!!

P.s. In timpul baitei...vorbeste-i calm...vorbeste-i intr-una...zambeste-i...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Noi am facut baita numai ajutati, de tati in 99% din cazuri si restul cu mamaita.
Ela si Octavian

Mergi la inceput