* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (45)
Raspunsuri - Pagina 18
cameliada spune:
Catrinel, abia astept sa ajungem si noi la "performanta" Oanei, mi se pare chiar un progres! cat priveste activitatile...Tudor a pictat azi cu manuta...nu ma intreba ca nu stiu ce! o chestie cu albastru...cand l-am spalat de nani avea o pata mare de culoare uscata pe cot...spunea educatoarea ca i-a facut placere si nu s-a impotrivit deloc. Dar pana sa radem mai avem!
alinaalex, pe Tudor il duc la 8 jumate si daca va dormi il voi lua dupa ce se trezeste si mananca gustarea de dupa-amiaza, adica pe la trei. Cand voi incepe serviciul va sta pana la 4 jumate. In legatura cu statul la cresa tot programul de la inceput, nu stiu ce sa zic cum ar fi mai bine, eu m-am gandit ca daca tot stau acasa pana in ianuarie, sa ii fac mai usoara acomodarea...plus ca asa am fost sfatuita si de ele. Pupici la cavalerul "nanos" si sper sa fim si noi la fel cu somnicul la cresa
!
cameliada si ghiocelul Tudor Bogdan saluta pe toata lumea!
(17 februarie 2006)
http://new.photos.yahoo.com/cameliada_26/
poze faine cu Ana de aalina2003 si Tudor de Cameliada
http://www.flickr.com/photos/8925078@N06/547411920/in/photostream/
ciuf spune:
La multi ani pentru sarbatoritii ce poarte numele de Andrei.
Si o dedicatie pentru pitici.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
ANDREEA GEORGIANA spune:
LA MULTI,MULTI ANI!DORESC TUTUROR ANDREILOR SI ANDREELOR,MARI SI MICI,GHIOCEI SI MAMICI,TATICI SI BUNICI TOT BINELE DIN LUME!SA FIM SANATOSI CU TOTII!
LA MULTI ANI ROMANI,ORIUNDE V-ATI AFLA!Ar trebui sa incercam sa fim mai buni si mai uniti,mai intelepti si...mai demni.Sa nu ne mai calce nimeni in picioare(incepand de la...bone,ca tot tre' sa va povestesc pe indelete despre "marea concediere").Sper sa-mi fac timp luni.Va pup pe toti si pe toate,va multumesc din suflet pt. urari,n-am avut inca timp sa citesc nimic din urma dar voi recupera negresit.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
nshiro spune:
Intru scurt cat sa urez LA MULTI ANI Andreei si Andreilor nostri dragi! Sa cresteti mari si voinici sanatosi si neinfricati!
LA MULTI ANI ROMANIA!
mariana_1976 spune:
Dragi mamici de ghiocei si ghiocele,
In primul rind as dori sa urez "La Multi Ani" tuturor Andeelor si Andreilor nostri!

Nu am intrat de mult timp pe DC,din pacate nici nu am citit din urma decit pe sarite,dar bineinteles ca m-am gindit la voi toate si la copilasii care au crescut parca atit de repede...
Va multumesc tuturor celor care mi-ati scris si ati intrebat de mine, sunt mereu restanta cu emailuri,dar sper sa reusesc sa scriu cite putin.( o parte din copii vor sta 1 noapte la verisori si o alta noapte la nasi, inainte de plecarea in Cuba pentru a ne culca noi la 3 noaptea cu scuza de incercare a evitarii "jet-lag-ului)
.
In august am fost in Romania doar 3 zile,imediat dupa decesul lui tata.Va multumesc din suflet pentru cuvintele si condoleantele pe care mi le-ati transmis aici pe forum si prin email.
Gabi imi pare atit de rau ca si tu a trebuit sa te confrunti cu aceasta situatie in familie si iti urez multa putere in continuare.
Mama a stat la noi 3 luni si nu a fost o perioada usoara pentru nimeni,va dati seama...
Markus s-a obisnuit sa auda si limba romana,dar daca il intreb ceva pe romaneste tot in suedeza imi raspunde.![]()
Tati i-a luat deja cadoul de Craciun fiindca oricum vom fi plecati si de acolo nu numai ca nu se gasea asa ceva, dar nici nu aveam cum sa transportam in avion...Este vorba de o motocicleta de "militie" cu acumulator si a invatat sa o conduca fara sa faca ravagii prin camere...
Din toamna am inceput un curs intensiv de spaniola de citeva ori pe saptamina (serile) si acele citeva ore mama si sotul m-au ajutat la ingrijirea celor mici.Nu va mai spun ca ni se dau mereu destul de multe teme pt. acasa pe care le fac doar noaptea,normal.Sunt foarte multumita de predare, profesorul este foarte eficient si bine pregatit, toata clasa invata de placere si nu este nimeni care sa nu participe activ la dialoguri si exercitii.Vom avea vacanta de iarna pina la inceputul lui ianuarie,altfel nu as fi indraznit sa ma inscriu, avind in vedere plecarea noastra in Cuba.
Rocsana am citit cu surprindere despre "metodele" japonezilor de a propune parintilor acele programe de "dezvoltare" ale copiilor si ma intreb daca v-au prezentat cumva si o statistica CONCRETA a rezultatelor obtinute?
Poza Mariei cu 3 suzete m-a facut sa zimbesc! Noi la prima fetita am renuntat la ea in urma vizitei in Romania cind avea putin sub 2 ani si i-am spus ca am uitat-o acasa in Suedia.A plins 2 zile noaptea putin, apoi a fost okay.Aici din batrini exista obiceiul sa le explicam ca acum s-au facut "mari" si trebuie sa o "daruiasca" cu minutza lor altcuiva care are nevoie de suzi.( de obicei unui animalut imaginar de afara!
)
Si Markus era mereu dupa creioane, dar dupa ce i-am dat acele foarfeci speciale pentru copii, prefera sa taie hirtia si sa lipeasca abtibilduri...Fratiorii mai mari il ajuta si sunt foarte ingaduitori cu el,l-au invatat sa "coloreze" si sa "picteze"-avem o bucata speciala de fata de masa cerata care o intind pe podea in timpul "activitatii" respective.
Aici avem creioane de ceara si se pot sterge, pe vremuri exista si o guma care sterge urmele de pix-acum nu se mai fabrica nu stiu din ce motiv...![]()
Mihaela/Timisoara felicitari maxime pentru sarcina!
Ma bucur atit de mult pentru voi ca veti avea inca un bebe!
Desi nu doresc sa generalizez, am observat ca doi copilasi de acelasi sex si de virste apropiate se pot intelege foarte bine impreuna, iar in viitor este mult mai probabil sa aiba hobby-uri similare...si multe chestii in comun.Intr-o carte suedeza am citit ca este normal ca noi femeile sa ne dorim mai mult fiice, iar barbatii mai mult fii.Exceptii bineinteles sunt cu duiumul dar in general,aceste "dorinte" fac parte din "human nature".
Ciuf ati fost niste "Japonezi" traznet la Halloween party.Luca e un blondut asa de dragalas, iar Eva mereu eleganta!!!Mult succes iti doresc la finals!
Si sotul meu a gasit un motiv sa se uite dupa o masina mai incapatoare, dupa parerea mea cam toti barbatii au pasiunea masinilor...![]()
A, ca vorbeai de incuiat casa si masina...Sa stii ca aici nici eu nu le-as incuia, dar asigurarile nu platesc daca nu se dovedeste ca hotu' a fortat usile respective!(nu stiu cum se constata si cum putem dovedi).
Cred ca si Ile este foarte ocupata cu invatatul, sper ca ne va mai scrie despre Vivian si despre cum i se pare sistemul de invatamint norvegian...
Noe felicitari multe multe pentru reusita de a va muta! Foarte frumos ati aranjat camerele pe care le-am vazut in poze.Desi gusturile nu se discuta, mie personal imi place atit orangeul cit si culoarea de piele alba.Eu la un moment dat am cumparat niste huse foarte dragute maronii si altele caramizii, findca aveam tot asa de culoare deschisa ...Pina la urma am ramas cu ele acoperite si am dat in culori tomnatice,am pus perdele si covoare ruginii...LOL
La aia 180 de km/h eu cre' ca as fi facut urit de tot, desi imi plac senzatiile tari...uneori.![]()
Delia sper sa gasiti "dream house-ul" foarte curind.
Aici majoritatea isi construiesc locuintele cu forte proprii, sunt tare priceputi si practici.Dupa ce am asistat la constructia a 2 case, atit in Romania cit si in Suedia,am fost atit de fericita ca s-au terminat si am concluzionat ca la batrinete ne mutam intr-un apartament mic intr-o zona mai calda sa nu mai avem grija mereu de reparatii,de incalzire, etc.
Mult suces la teste!
Catrinutza sper ca sunteti bine acum.Aici ori de cite ori intreb de metode homeopate pentru intarirea imunitatii,mi se spune politicos ca acestea pot fi mai mult daunatoare decit folositoare la copii si ca nu recomanda fiindca nu exista indestule experiente in aceasta tara.Inclin sa cred ca acest motiv este de fapt cel principal, homeopatia nu este foarte dezvoltata in Suedia...![]()
mariana_1976 spune:
Irina
iti multumesc inca o data pt. mesaj si poza.Daca ma uit cu atentie, Andrei imi pare de 3 ani, nu de 2, pe bune! Sa stii ca si sotul meu tot asa e ingaduitor cu copilasii, le da si face tot ce doresc ei, ceea ce pe mine uneori ma cam supara.Pina la urma cred ca se simte bine el in felul asta.
Cind erau mai micuti, primii 2 copilasi mai faceau urit din nimicuri, acum s-au mai temperat cu trecerea anilor...
Sa ne pove cum a fost pe 30 noiembrie.
Catrinel bine ca au depistat totusi acea bacterie.Sunt sigura ca nemtii vor sti cum sa o trateze corect pe Oana.Poti sa ma crezi ca fetita mea cea mare EXACT ca si Oana, vroia mereu sa "cumparam"? Ce amintiri mi-ai trezit cu faza asta...!![]()
Intrebasei mai demult de cartofii fierti daca ar fi pt. regim: n-am auzit!!
Din constatarile mele rezulta ca popoare diferite au credinte invechite diferite cu privire la "alimentele indicate" pt. dieta.La suedezi de ex, am auzit ca din batrini se "cunoaste" ca pureul de ovaz este indicat cind avem probleme cu stomacul! (si eu le-am zis ca ovazul contine gluten si cereale din astea mai rau irita intestinul decit il ajuta! Eu sunt pro orez fiert! LOL)
Cameliada asa este la inceput cu gradinita, eu inca din perioada concediului de maternitate am mers cu copilasii la niste cecuri speciale pt. mamici si bebei, la diferite activitati unde puteam intilni si juca impreuna cu alti copii de virste apropiate, apoi a urmat gradinita si in primele zile am stat putin acolo cu ei chiar citeva ore, cu acordul educatoarei.Acomodarea se face totusi in functie si de personalitatea copilasului.Vei vedea ca de la o anumita virsta , chiar incepe chiar sa-si faca multi prieteni(e) acolo!![]()
Alinalex ma gindesc la voi si imi pare bine sa citesc ca sunteti bine si Marc e okay la cresa.Ca sa te consolez un pic (desi nu e prea usor), acum citeva luni o fetita de vreo 10-11 ani a intrat cu BICICLETA in masina mea,tocmai era parcata la niste prieteni in fata locuintei lor...si chiar in momentul cind ieseam de la ei,fetita era cu ghidonul in portiera mea...Asa ceva nu ma gindeam ca se poate intimpla...Nici pina astazi nu-mi dau seama cum de nu a observat masina si a pedalat in acea directie de neimaginat...
Adar nici tu nu prea ai postat pe forum in ultimul timp sau nu am vazut eu bine? Hai spune-ne ce mai face Maia, cum si ce vorbeste, ce preferinte are...![]()
Kim eu de-abia acum v-am vazut pozele super din vara! Ai o silueta demna de toate laudele, sunteti niste fete frumoase foc atit mamica cit si fetita! Ce mai faceti, hai mai poveste-ne despre voi, da? 
Andreea-Georgiana
imi pare rau sa citesc ca ati avut probleme cu bona.Aici in Suedia sistemul este foarte diferit dupa cum probabil stii, insa in UK cumnata mea a avut tot felul de "nannies" pentru cele 3 fetite, in special din tarile est europene dar si din Africa, iar uneori au fost niste surprize mai putin placute...Eu am zis ca atita timp cit gradinita aici se situeaza la un nivel bun si la un pret acceptabil, nu voi apela la ajutoare.Sper sa ma pot tine de cuvint.
Am vazut pozele cu Bubu' si m-am indragostit de vestimentatia ei! E o papusa cu ochisorii ei turcoises!
Danibv bine ai sosit la noi in grup si o nastere fara probleme iti doresc! 
Stefanna mi s-a parut haioasa faza cu "BIA" in locul Nicolei...
Wow ce videoclip! Cit despre prajiturile mele, al meu le lauda, dar recunoaste ca el e obisnuit cu un cozonac mai...crud.(suedezii il au diferit si pun un singur ou!
)E adevarat ca aceste obiceiuri alimentare snt foarte greu de educat sau schimbat, eu insami am impresia ca mama gateste mult mai bine decit soacra desi ambele sunt f. gospodine...
O fi si la mine chestie de obisnuinta, nu-mi dau seama f. exact...![]()
Alorea eu cred ca din cauza diferentelor dintre generatii exista unele diferente de mentalitate inevitabile cu socrii.Personal ma inteleg perfect cu socrii (mai ales soacra), dar ai mei oricum stau cam departe si...sunt suedezi,adica nu se implica in viata noastra de familie si au niste conceptii moderne.Nici noi nu indraznim sa le cerem ceva, deoarece aici asa este normal.Ei sunt f. de treaba, insa nu ar dori sa ne sfatuiasca cum sa ne crestem copii, desi ei au avut cinci. Mai mult eu intreb, in special de curiozitate, ca sa aflu despre cum era in Suedia in ultimele 5 decenii.Mama s-a mirat enorm de ce nu am lasat bebelusii la socrii in loc sa-i caram dupa noi in vacanta intr-o tara calda si potential periculoasa...
Carmen ma bucur ca ai gasit serviciu.Sunt sigura ca totul va fi bine si micuta voastra se va simti bine la bunici.
Poli imi pare rau ca ati fost bolnaviori.Va doresc o vacanta placuta in Romania- si noi tot in vacanta vom fi acum in decembrie.Markus e foarte interesat sa manince singur cu furculita si lingurita speciala, dar uneori nu accepta bucatile mai mari, daca nu sunt alea de desert! Cum si ce vorbeste Nick?![]()
Mari78 voi ce mai faceti cu ochisorii?
Aalina si Markus mai "poceste" cuvintele mai lungi si dificile,este normal la virsta asta...Tocmai citeam o cartulie scrisa de un speciaist britanic in care se spunea ca greselile gramaticale sunt frecvente de asemenea, in UK de ex. aia mici pot face greseli la verbele neregulate samd.Ai mei mai mari fac inca unele greseli in genul acesta in limba romana, dar nu este limba lor materna si asa se explica la virsta lor.
mariana_1976 spune:
Magda,mezina noastra,are acum 9 luni si sta deja bine singura in picioruse, se tine bine de mobile, are o putere in manute...! Daca va spun ce mi s-a intimplat...
Stateam pe scaunul de birou care e linga sofa si ea in picioruse pe sofa.Deodata simt ca se misca scaunul cu mine (are rotite sub el bineinteles).Ce credeti? Aia mica imi impingea scaunul de spatar,cu mine cu tot !! Oi avea eu sub 50 de kg, dar nici asa!![]()
Matei a invatat sa citeasca luna trecuta(din proprie initiativa si de unul singur- ceea ce nu m-as fi asteptat de la el vreodata) desi este doar la grupa pregatitoare, dar oricum va implini 7 ani pe 25 martie, deci este virsta potrivita.De asemenea a invatat foarte multe cuvinte si propozitii in engleza din cauza jocurilor de la calculator si a surioarei care "studiaza" engleza la scoala. Asa ca facem toti exercitii de... memorie de tot felul.LOL
Ma intreb adesea ce mai fac si sper sa avem vesti de la
Tcelen, Andreea(deea)/Constanta, Mihaela (doublemom),Cat, Loriana, Ceela, Iris77, Dananita, Ile, Ema72, Aileana, Tili, Elvie, Adibal, Serj, Tina, Biuta, LuizaX, Lady_Hawk, AlinaMizzi, Claudia_d, Laura83, Tweety_geo, Val77, Pispirica, Liliprejbeanu, Cosmina ( Ramona), Ameera, Simona_toma, Otilica, Cristina_30, Roxivan, Tania, Olgutta, CorinaG, Ama_kaly, Zuzilici, Amyana, Mara, Andra_Simona, Cristinabartz, Mamaariadna...
A fost o surpriza placuta sa vad pe listuta trecute mamici gravidute,de-abia astept sa citesc ca ele sunt din nou mamici!
De asemenea le doresc mult succes tuturor celor dintre noi care sunt aspirante in acest moment.![]()
Vineri am fost la eco la particular si azi am fix 9 saptamini.Sper sa fie totul okay,desi imi fac tot felul de ginduri(ca asa e felul meu)
DPN este 6 iulie,insa tot ce sper este ca sa ajung pina atunci fara probleme.
Hai ca am scris de v-am plictit si zapacit de tot...
Am reusit (finally!) sa-mi deschid cont de poze si cum v-am promis, puteti sa vizionati pozici cu toti copilandrii mei...(Aia mari mereu se strimba la foto, o fi virsta, o fi "educatia" de acasa, + scoala...in fine, vedeti voi.)
Aici gasiti + descrierea aferenta.
Nu stiu cind voi mai intra pt.ca suntem in pregatirile de pe ultimele sute de metri de vacanta si ne intoarcem de-abia "la anul".(adica in ianuarie.LOL) Daca nu mai reusesc, va doresc de pe acum sarbatori fericite, momente de neuitat alaturi de familiile voastre si prietenii dragi, numai bine tuturor micutilor vostri si...implinirea dorintelor pe care le aveti pentru 2008!
...din industria muzicala suedezawww.youtube.com/watch?v=7RhDR-ks6vI" target="_blank"> aici + www.youtube.com/watch?v=N1W7GyumTqo" target="_blank">"aci" + www.youtube.com/watch?v=B5QyZk4e3uw" target="_blank">"acilea" si www.youtube.com/watch?v=arvA73UfkTs" target="_blank">'nca unu'
Mariana
9 fix
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
aalina2003 spune:
Mariana...wow...surprise!..
si
pentru bebe 5!!!..pai de asta nu ai mai intrat tu,ai asteptat sa ai o veste adevarata!
..mey,ai scris ditamai mesajul si ai lasat vestea cea mare la urma!..am vazut si pozele cu micutii tai(cum de a fost sotul de acord?)..Monica in aactiune!!!..bebe Magda pare cu falcutze?..si sub 50kg..si pentru asta,jos palaria! Vacanta placuta si fara peripetii de vreun fel!
Sarbatori cu bine pentru tine ai ai tai si un an bun!
dianad spune:
Mariana, felicitari!.Eu inca nu am curaj sa trec la nr.2 , poate dupa ce ma fac bine cu capul....DianaD & Alexandru
Delia21 spune:
Mariana,nu pot sa-ti spun,sincer,ce tare ma bucur ca ne-ai scris.Felicitari pentru sarcina!!!!!!Si totusi care....ar fi explicatia ca mamele isi doresc fete.....caci aci nu ma incadrez la excepti?felicitari pentru Magda cea plimbareata pe 2 picioruse!!!!Te pupam si asteptam in continuare vesti de la tine,cand poti.Deci numai 3 zile ai stat in romania,.....asta da,vacanta pe fuga.Cam putin,mie imi ia o saptamana sa ma dezmeticesc dupa atatea ore de zbor,dormitez...o saptamana....dupa care intru in normal.Si cu mama.....of,stiu ca nu vor fi toate zilele...calme,senine si fara conflicte,dar prefer.....sa fiu cu mama.....decat cu oricare alta,asta e concluzia finala.!Si...sunt curioasa ce nume cu M veti avea de data asta pe lista pentru copilas.
Andreea,astept sa ne spui si noua de marea concediere.....si noi furam la un pas...de a schimba data de plecare a bonei mai repede cu cateva saptamani....