Ciorba de burta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

quote:
alinabojuc
membru incepator


E mult de lucru pe ea dar e si foarte buna. Iar cand esti laudata de sot, in special, crezi ca mai conteaza ca stai 2-3-4 ore in bucatarie?




Alina draga,la cum se flendura gaza mea mica dupa fundul meu pe unde merg si ma tot trage de nadragi sa merg unde vrea ea.......ma las pagubasa de facut orice fel de mancare sau prajitura
Imi place foarte mult si reteta ta,cum suna.
Va promit ca am sa fac si am sa mai fac si poze ca sa ma laud
La noi in Timisoara sunt doua locuri unde se mananca ciorba de burta ca la mama acasa de aia e lesinat sotziorul meu dupa ea.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Draga Laura, iti dau reteta mea de ciorba de burta, profesionala ("furata" din restaurant ): mai intai fierb in oala sub presiune genunchiul de vita in apa rece cu sare, boabe de piper si dafin; il scot, strecor zeama, apoi pun la fiert, tot sub presiune, burta taiata bucati cat palma (2,5-3 kg), 2 morcovi, 1 albitura si 1 ceapa mare - toate intregi. Dupa vreo ora, verific daca burta e fiarta; in caz afirmativ, o scot intr-un castron mare pentru a o taia fasii (scot si legumele definitiv). Pun burta inapoi in oala, potrivesc zeama de sare si o las la racorit. Intr-un castron bat vreo 4 oua cu smantana din belsug (cam 4-500 g), torn zeama calda putin cate putin si amestec, astfel incat dres-ul sa ajunga cam la aceeasi temperatura cu ciorba; apoi dreg ciorba, trantesc o capatana de usturoi zdrobit si otet si las totul sa se odihneasca...
Nu pun deloc amidon, dar ciorba iese consistenta (fierband-o in oala sub presiune nu scade si nu trebuie sa o completez cu apa, deci nu devine chioara); de asemenea, nu folosesc burta prefiarta, ci congelata, pentru ca am luat teapa cu cea prefiarta - emana un miros infiorator...
Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Reteta mea seamana cu a AKELLEI,doar ca eu pun la fiert impreuna osul cu burta...si vegetalele dupa ce s-au fiert, eu le blenduiesc si le pun in consome..
si smantana o amestec cu iaurt...mai mult iaurt decat smantana.


monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Monica, si eu faceam ca tine, dar am ajuns la concluzia ca oasele trebuie sa fiarba mai mult ca sa faca zeama buna si consistenta (mai ales ca nu-mi place s-o ingros cu amidon), iar daca tineam si burta la fel de mult timp la fiert s-ar fi facut praf... Pasez si eu legumele si le bag inapoi in ciorba daca nu avem musafiri la masa - ca se cam inchide la culoare si unii mai zic ca nu arata ca aia de la restaurant ... Si intr-adevar combinatia cu iaurt e foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Eu zic ca ciorba de burta nu trebuie sa fie ca cea de la restaurant.Trebuie sa fie mai buna decat aia. Voi credeti ca la restaurante pun atatea ingrediente cate punem noi acasa?
Gonghy te cred ca ti-e greu cu bumbacelul dupa tine toata ziua, dar daca sotul tau e lesinat dupa ciorba de burta cred ca poate sta si el vreo 2 ore sambata cu fetita. Ca doar pentru el faci ciorba nu?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

akella,

eu scot burta dupa ce se fierbe si mai las osul,pian se fierbe osul tocmai bine se raceste si burta si este garta taiata felii.vegetalele le pasez doar p cele albe si galbene(telina,ceapa,morcov..morcov doar unul sau doi maxim)nu schimba culoare si mai si ingroasa ciorba.

alina,
sigur iese mai buna cea facuta in casa.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Buna fetelor!
Sunte-ti toate foarte dragutze si va multumesc mult pentru retetele voastre.
Cand voi avea timp zilele astea o voi face da impreuna cu mami ca sa fiu sigura ca va iesi buna.

quote:
alinabojuc
membru incepator

Eu zic ca ciorba de burta nu trebuie sa fie ca cea de la restaurant.Trebuie sa fie mai buna decat aia. Voi credeti ca la restaurante pun atatea ingrediente cate punem noi acasa?
Gonghy te cred ca ti-e greu cu bumbacelul dupa tine toata ziua, dar daca sotul tau e lesinat dupa ciorba de burta cred ca poate sta si el vreo 2 ore sambata cu fetita. Ca doar pentru el faci ciorba nu?




Alina draga ce mi-as dori ca hasbantul sa fie acasa sambata.....uneori cand il prin acasa il acaparam amandoua si ne jucam,stam de vorba......ca il vedem tare rar.
Are un serviciu tare nashpa dpdv ca e mai tot timpul plecat......ca bani aducee....da nu e langa noi.
Si sa il pun sa stea singur cu Maya nu ca nu ar sta,sta dar daca il cheama la munca o lasa si a plecat iar eu raman cu handrabulele din bucatarie pe cap si atunci mai fa domne' mancare la Sf Asteapta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Ok am priceput ca sotul tau e foarte ocupat, dar daca e mami langa tine atunci e super. Dar trebuie s-o faci, musai, ca tare buna iese. A mea, a tuturor, nu conteaza, ca oricum iese mai buna ca la restaurant. Cred ca la restaurant e plina de vegeta.Vazui eu la un moment dat prin farfurie morcoveii aia mici mici din vegeta.
Am uitat sa zic ca poti pune la final si zeama de pe ardei iuti in otet sau se pune in farfurie.care cum vrea. eu fac fara si isi pune cine vrea in farfurie, ca sotului nu-i prea plac iutelile si acriturile.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Cred ca e si o smecherie cu tipul de burta pe care il pui la ciorba. Cea proaspata o fi mai buna, sigur,dar daca ai ghinionul sa o iei necuratata...e jale. Se curata greu si cand fierbe face miros mult mai puternic. In supermarketuri se gasesc acum mai multe tipuri de burta congelata.Cea congelata este gata curatata dar trebuie sa alegi una care :
- sa nu fie inchisa la culoare ( la fiert se inchide si mai rau)
- sa nu fie nici din aceea alba de tot, prefiarta, fiindca nu prea are niciun gust
- sa nu aiba strate prea groase de grasime intre bucati

Eu prefer sa o fierb intreaga si abia dupa ce e gata cu fierberea sa o tai fasii. In felul asta scutesti efortul <pescuitului> printre legume! Nu pun niciodata amidon.

Mergi la inceput