Strumfi de iulie-august 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 7
sandrinutza spune:
In miez de noapte,se pare ca au ramas ceva obiceiuri din timpul sesiunilor din facultate, intru sa va citesc si sa ajung la zi ca sa pot raspunde si eu cate ceva.
Karliguta am dat datele noastre complete in speranta ca ne vei trece si pe noi in listuta si nu ne-am gasit...oare ai fost prea ocupata?
Simo,imi permit sa-ti urez drum bun si muuulta relaxare pt restul mamicilor care nu au ocazia, desi stiu ca nu ne-am "conversat", si va doresc sa va intoarceti cu bine si cu forte noi.
De cand nu v-am scris am fost la controlul greutatii,ca stiti ca aveam probleme cu asta, si puiuta mea a luat 200 gr in 3 zile,nu-mi exlic cum,poate pt ca am inceput sa mananc si eu ca omu',mai consistent, iar azi am avut controlul de 3 luni unde doar ne-a masurat,cantarit si gata.Cica e in grafice la circumferinta capului,la lungime dar la greutate este sub,zicea asistenta ca ar trebui sa aiba 4500gr la 3 luni iar Maria Bianca are 4320gr.Acum sa vedem cum merge mai departe ca mie imi pare un copil tare vesel si activ.Daca nu ia in greutate conform graficelor lor poate ca nu vrea sa fie la fel cu ceilalti copii,vrea ea sa fie mai deosebita si gata.
Luni, sapt viitoare, mergem iar la controlul greutatii si mai ducem sapt asta si o proba de urina pt analiza.Nu mai stiu cine intreba daca punguta se goleste de urina in tubul de plastic sau nu,aici mi-au spus sa pun cu totul,punguta si urina in recipientul de plastic.
Oare ce mai vroiam sa zic...pe langa ca si umbra neuronului de-l aveam,a disparut...
Nu mai stiu,ce imi aduc aminte este faptul ca vrem sa mergem iar in Romania pt sarbatorile de iarna,si iar cu masina...credeti ca poate fi o problema mare sa mergem cu fetita iar 2800km dus si 2800 km intors?Va avea 4 luni jumate in decembrie la sfarsit,pt botez cand am mers avea o luna si a rezistat eroic,cu toate vomitaturile din cauza drumului de la noi din tara...
Sa stiti ca,desi nu scriu prea es,citesc tot,sunt constiincioasa,dar nu reusesc sa scriu decat uneori noaptea cand doarme puiu.Acum e ora de alaptat ca apoi face nani pana dimineata asa ca incet o "tai" la alaptat si somn.
Mi-am amintit ce vroiam sa mai zic,printre altele:ma omoara asistenta pediatrei cu suplimentul de mancare.I-am zis clar ca vreau sa alaptez exclusiv,pana la 5 luni minim,iar ea imi zice ca nu se poate in secolul acesta in care exista atatea feluri de alimentare, copilul meu sa nu ia in greutate cum trebuie numai pt ca eu vreau sa-i dau san.M-a certat oarecum,dar eu nu am ascultat-o,desi mi-e tot frica sa nu pateasca pitica ceva ca nu ia in greutate conform graficelor lor.
Mai aman biberonul,mai ales ca ultimele dati cand am incercat sa-i dau a vomitat tot laptele de-l spusese de la mine.Asa incet incet poate aman pana la diversificare...
Gata acum chiar plec la somnic.
Sa aveti un somn lin si o noapte linistita cu Mos Ene pe la genele bebelilor sa nu se trezeasca si sa uite de mesele din mijlocul noptii.
Va pupam virtual.
Noapte buna!
sandrinutza spune:
Scuze ca v-am stresat cu mesajul meu trimis de doua ori,dupa ce ca era luuung rau, dar netu meu vad ca merge cu vant si cand bate din sens invers vantul,o ia si netul inapoi.
Uitasem sa zic si eu felicitari iedutului celui mic , el este cel mai mare dintre bebeii nostri,deci un start bun la dintisori.Doamne da sa fie asa si la restul dintilor lui Bogdan si in cazul nostru,ma rog, nu al nostru ci al copiiilor nostri.
Gata, mac la somn ca nu mai pot amana pt ca maine am cearcane pana la barba de cata oboseala am adunat.
Inca o data sa aveti un somn usor ca de cafea nu va pot da la ora asta,e prea devreme iar voi trebuie sa va odihniti.
Poate da Simo cafea dimineata asa ca de plecare.
Pup fetele.
Simo78 spune:
Sa fiti cuminti
Ms de urarile de drum bun.
Simo mami de Matei Hisham
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
ghinetz spune:
Simo stai, nu pleca. Trebuie sa-ti trimit si eu un . Sa te gandesti la noi.
Oana, Stefan si Victor
www.flickr.com/photos/12244302@N04/sets/" target="_blank">POZE CU NOI
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
Nonna, imi pare rau pentru cumnata ta. cam prea multe femei pierd sarcina in ultimul timp. Cel putin eu am auzit de foarte multe in jurul meu.
sandrinutza nu ne deranjeaza mesajele lungi, asa ca nu-ti mai cere scuze. Si scrie-ne de acum mai des. Si la fel de mult. Intrebai daca drumul poate fi obositor pt BB: nu stiu, dar ma gandesc daca a rezistat cand era mai mica... Doar ca acum s-ar putea sa nu mai doarma atat de mult. Spun asta uitandu-ma la shtrumful meu: parca era mai usor cu el cand avea o luna. Dormea, manca...Acum, vrea distractie, plimbari.
Vezi, Simo a fost ascultatoare si a dat cafeaua asa cum ziceai. Draga de ea. Stiu ca a vrut sa mai bea o gurita cu noi. Da lasa, ca si aia din Dubai va fi...yami!
Am fost ieri la medic. Fara Victor, dar am incercat sa-i exemplific eu cam cum face (va ziceam ca e ragusit). Si a zis ca de la lipsa de calciu. Exact la fel a facut si luna trecuta si cand am inceput sa-i dau calciu i-a trecut. Azi merg sa cumpar si o sa vad. Dar...eu nu prea vad legatura. Alinele, ma luminati si pe mine, va rog. Ce treaba are sunetul asta de tuba cu calciul?
Gata. S-a trezit piciul. Mai revin, dar sa vad ce e cu el, apoi sa fac curat prin casa, ca e jale
Oana, Stefan si Victor
www.flickr.com/photos/12244302@N04/sets/" target="_blank">POZE CU NOI
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
dsteluta91 spune:
neata si de la noi . Ce mai faceti fetelor? noi avem 2 luni si 3 sap. si avem 4800g si 59 cm. .voi ce ziceti este bine? Deja mancam supica , mar cu biscuite ,iar in lapte i-am pus faina de orez .
sheherezada spune:
Chiar nu pot tine pasul cu voi!Am reusit sa citesc numai cateva pagini ieri iar astazi erau de doua ori mai multe!Poate imi spuneti si mie cum reusiti?!
Am mai reusit sa ma uit si la pozele voastre si sunt impresionata de cat de mari si frumosi sunt piticotii.Maia abia acum arata asa cum aratau ai vostri la o luna . Inca nu ne tinem capul daca suntem pe burta dar o sa angajam un kinetoterapeut care sa se ocupe de noi.Acum avem si noi 4050 gr si 53 cm si nu-mi mai incap in piele de mandrie.
I-am ramas datoare Karligutei cu niste date:Maia s-a nascut la ora 12,15 am si a avut 40 cm lungime,apgar 8.
aylin tarcan noi am luat Pikovit de la trei luni,cate doi ml pe zi (unul dimineata si unul dupamasa).
Multumesc tuturor fetelor (fara sa mai nominalizez ca iar mai uit pe cineva!) si un mare pentru valen ca sa-mi spal pacatele.
Sheherezada si Maia-Iulia
Poze
sheherezada spune:
dsteluta91 nu crezi ca e putin cam prea devreme pentru lapte de vaca si pentru diversificare?
Sheherezada si Maia-Iulia
Poze
madabout2003 spune:
Buna dimineta!
Sandrinuta vroiam sa iti spun ca imi place tare mult cum scrii! Nu te stresa cu asistenta pediatrei, zii si tu ca ea si fa ca tine..Eu cred ca oricine stie ca laptele de mama e mai bun decat orice si daca tu inca mai poti si mai vrei sa ii dai nu cred ca trebuie sa o iei in seama din moment ce bebica ta creste bine! Si in legatura cu normele de crestere eu zic ca sunt numai orientative doar nu am facut copii dupa scheme..
Steluta eu nu o sa incep diversificare cu Emily pana dupa 5 luni (in conditiile in care nu mai alaptez de vreo 2 saptamani). Aici asa se recomanda. Si nici eu nu ma grabesc pentru ca e ca m gaura neagra in capul meu cand ma gandesc la diversificare, cu ce sa incep, cat, cand...Nu mai zic ca momentul cand o sa incep coincide cu momentul cand o sa o las la bona...uff si nu stiu cum sa ii dau altceva sa manance fara sa stiu eu ce fata face, daca ii place, daca nu!!
Oana in mintea mea de profan nu vad legatura intre raguseala si calciu..
Sheherezada
MADA mamica de Emily 07/08/07
www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea