retete arabesti/ramadan (4)
Raspunsuri - Pagina 7
monica-elizabet spune:
io, io...io intrebam
multumesc de reteta
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Luna75 spune:
vreo reteta cu dovlecei?
am primit ieri o ladita de dovlecei (cam 3 kg.),in afara de mashi nu stiu nimic.
zilele astea as vrea sa fac si samboosa ,n-am mai mancat din ramadan - stie cineva vreo umplutura mai speciala?
eu de obicei le fac cu legume fierte+branza feta
O duminica placuta!
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
dodo spune:
Poti incerca ghiveci de legume cu/fara carne, la cuptor cu pui si alte legume..Eu de obicei fac tot mahshi..
Iar la sambusa poti incerca umplutura de ciuperci, spanac cu carne tocata, boabe de porumb dulci(baby corn), praz..
monica-elizabet spune:
Luna, submarinele(dovlecei) cu ton le-ai incercat?
va sa aveti o Duminica placuta
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Luna75 spune:
dodo,multumesc
Monica,submarinele suna bine - nu le-am incercat,nici nu stiu reteta insa am scapat de dovlecei - le-am dat mai departe
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
monica-elizabet spune:
Luna , esti tare
eu aseara din compozitia pentru chiftelutze din naut care se fac pentru falafel mi-am facut un hamburger vegetarian de-a lesinat toata casa de pofta incepusera rand pe rand sa renunte la cel cu carne
va pup pe toate...pe unde sunteti?
sa aveti o saptamana minunata
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
crista13 spune:
Buna fetele,
Imi place la bucatarie si o spun cu toata mandria. Ieri am facut cel mai bun hummus care am gustat vreodata. Va dau reteta data de la o amica egipteana, in caz ca vreti sa-l incercati.
2 cesti de chickpeas (boabe de naut) uscate (alegerea mea alea organice)
1/2 ceasca de tahini (pasta de susan)
coriandru, pudra de cayenne, 4-6 catei de usturoi, ceapa verde, un ardei iute proaspat (la cine place picant), ulei de masline (vreo 2 -3 linguri), sare, piper.
Se spala nautul si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se clateste din nou si se fierbe intro oala destul de mare cu cel putin o palma de apa mai mult decat nivelul nautului. Se fierbe pana boaba de naut este moale (depinde de foc cam 60 de min). Se curata spuma alba de deasupra.
Se raceste (poate fi lasat in lichid pentru a doua zi). Intr-un blender electric se piureaza nautul, adaugati apa in care e fiert pana la consistenta de piure de cartofi (ca o pasta mai groasa). Se adauga tahini, si restul ingredientelor se taie fin (unde e cazul)si se adauga dupa gust. Se serveste la temperatura camerei, pe paine in special lipie.
E foarte sanatos. Pofta buna!
PS: Pasta de susan (tahini) nu trebuie sa aibe la lista de ingrediente decat 1 component: seminte se susan. Orice alta imitatie cu E-uri si alte umpluturi nu o recomand. Personal am folosit marca Krinos.
dumitrulaura spune:
Am facut eu submarinele si sunt foarte bune. Au succes garantat.
O seara buna tuturor.
monica-elizabet spune:
ma bucur laura ca v-au placut...eu prima data am avut emotii...una ca era vorba de dovlecei si2 ca erau umpluti cu ton si 3 amestecat cu cascaval...dar iese o combinatie bestiala
eu vreau sa-mi fac o zacusca asa rapid...mi s-a facut o pfota de lesin
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Luna75 spune:
Monica,unde gasesc si eu reteta de submarine?
recunosc ca si mie mi se pare ciudata combinatia - dar daca spui ca sunt bune -
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.