Romanu' si mobilu'

Romanu' si mobilu' | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Sunt obligata de ceva vreme sa merg cu RATB-ul;stand in inghesuiala din autobuz am constatat un fenomen ciudat:suna telefoane in toate directiile cu semnale mai mult sau mai putin inspirate, dar ceeace m-a frapat este modul in care se vorbeste.
Auzi discutii spuse cu voce tare,interminabile,cu subiecte banale pana la absurd, sau, unele impresionande unde presupui ca langa tine se deruleaza o drama la care fara sa vrei devii partas.
Mi se pare ca discutiile in mijloacele de transport in prezenta atator persoane sunt indecente si pur si simplu nu le inteleg.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Am mai auzit si eu de romanashi abia aterizati pe pamintul canadian fara casa , ,(stateau la niste prieteni) fara munca , fara sa abibe cine sa-si sune care au dat fugutza sa-si cumpere mobile cine pana mea ii suna ca erau amindoi acasa nici intre ei nu puteau sa se sune ca erau impreuna mereu.
Asa ca eu inteleg ce simti .Chiar ca romanu' are o problema cu mobilu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si eu am mibil , nu doar unul ci doua.
Nu mi se pare indecent sa vb la telefon in prezenta altor persoane , nu mi se pare penibil ca am 2 celulare. Sunt utile, am nevoie de ele asa ca parerile altora nu ma afecteaza catusi de putin atata timp cat :
-nu las telefonul sa sune la nesfarsit uitandu-ma cu ochii cat cepele la ecran
-nu racnesc atunci cand vb la telefon
-nu injur

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Aici tine de bunele maniere sa-ti pui telefonul mobil pe vibratie sau sa-l inchizi in mijloacele de transport in comun(autobuz,tren,shinkansen).Daca trebuie neaparat sa suni sau sa vorbesti (in shinkansen pt. ca se strabat distante mai lungi) iesi in spatiul dintre vagoane!
Nimeni nu sta la povesti ,de obicei daca e ceva important raspund in soapta si spun "acum sunt in(acum nu pot vorbi)...,te sun eu mai tirziu!"
Mie asa mi se pare normal,corect, sa arati putin respect pt. cei din jur si in acelasi timp sa-ti protejezi intimitatea...
Dar cred ca romanul trebuie sa arate la tot poporu` ca are mobil desi nu mai e demult un "OZN"

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Mie mi se pare mobilul atat de necesar, incat nu stiu cum Dumnezeu ma descurcam fara el acum 20 de ani.

Ca veni vorba de vorbit tare:
Vara, pranz, terasa. Eu cu fi-miu la pizza. Aud in spatele meu, tare: "Da, domnule X (numele nostru!!), da, mai intarzii, sunt la banca si-i o coadaaaa...A, da, am trimis faxul..." Si tot asa, ca o moara stricata.
Era secretara sotului meu, care isi bea sucul linistita, si dadea un raport public complet despre afacerile firmei.
Asa ca, atentie la decibeli si subiecte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu caut de mult raspuns la o intrebare(nu l-am gast inca),asa ca fara intentzia de a deranja pe cineva,ma intreb de ce are nevoie romanul de 2,3 sau chiar mai multe telefoane?

Iar referitor strict la subiect,da asta este o chestie de educatzie si bun simtz,discutziile pe diferite teme in mijloacele de transport si nu numai!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Sa stii ca fenomenul se intimpla nu numai in RO, ci si pe aici si chiar f frecvent. Sa vezi copii de la clasaa 5-a in sus in tramvai sau in bus.....cum vb la telefon, cum isi fac poze, cum asculta muzica de parca ar fi singuri in tramvai. Apoi, nu mai tarziu de vineri pe la 18,50 era unul care dadea un intreg raport la telefon, folosindu-si castile, ca, la cit vorbea probabil ca aflase cit e de daunator telefonul mmobil. M-am si speriat initial cind l-am auzit vb asa de tare. In plus, gesticula si era intr-un du-te vino in tramvai, sa-l vada lumea cit de important e. Si era neamtz!
Asa ca..........poate modifici titlul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by andacos

Eu caut de mult raspuns la o intrebare(nu l-am gast inca),asa ca fara intentzia de a deranja pe cineva,ma intreb de ce are nevoie romanul de 2,3 sau chiar mai multe telefoane?

Iar referitor strict la subiect,da asta este o chestie de educatzie si bun simtz,discutziile pe diferite teme in mijloacele de transport si nu numai!

Dana

Nu cred ca romanul in mod special, ci orice individ cu o profesiune care ii impune asta.
Eu am 2 - unul al carui numar il stie toata lumea, si pe care il inchid ca nu mai am chef sa vorbesc despre dosare, si altul pe care il au doar apropiatii si pe care il tin tot timpul in functiune.
Am avut chiar 3 - cele 2 personale erau pe retele diferite, pentru ca era mai ieftin sa sun asa, functie de retea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

nu mi se pare normal sa inchid telefonul mobil (am doar unul) in mijloacele de transport in comun; doar il am si pentru eventuale urgente. Dar nici sa spal rufe in public, folosindu-ma de el.

la biserica, sala de asteptare la un medic - da, atunci il dau pe silentios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Am si eu mobile prin casa. unde ma intorc dau de cate unul.

Dar mi se pare oarecum lipsit de bun-simt sa vorbesti in locuri publice. Daca conversatia nu sufera amanare atunci te poti retrage undeva unde nu deranjezi.

Eu iau mobilul cu mine numai pentru a verifica ce se intampla acasa in lipsa mea sau pentru a fi sunata de acasa. La alte telefoane pur si simplu nu raspund.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu imi mai rezolv prin tren sau autobuz convorbirile pt. care altfel nu as avea timp, sincer. Vorbesc pe un ton f. incet, cu obrazul aproape lipit de geam, ca sa nu deranjez pe nimeni, si avand in vedere ca vorbesc romaneste, nu ma intelege nimeni si deci pot vorbi libera despre orice.

In plus, la mobil am flat rate si vorbesc practic gratuit cu numerele fixe, pe cand de acasa ma costa. Oricum, factorul cel mai important este timpul: din tren pot vorbi cel putin 20 de minute in liniste cu cineva, pe cand acasa ma asteapta deja treburile si nu mai am ragaz si nici chef de telefoane. Asta se intampla max. de 3 ori pe saptamana, nu stau nici eu in continuu cu mobilul la urechi prin tren.

Felicia 6+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput