Bucurii de sept-oct 2006 (90)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Mirabelac, poti sa-mi trimiti si mie "Ghidul", te rog?

GETY, MAMICA DE MARIA DIANA- 9 octombrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Fetelor multumesc. I-am dat si Stodal ca aveam in casa dar miine ma duc dupa Prospan. Intrebarea este de care picaturi ??? ca am citit pe site-ul lor ca sint citeva variante de administrare in functie de virsta.....aaaa si daca il gasesc in farmacie sau la plafar ?

POZE COSMI 1 ANISOR
POZE NOI COSMINUTA
www.dropshots.com/day.php?userid=233103&cdate=20070121" target="_blank">Filmulet

Monica si bebe Cosmina (13 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Uau Lexi, felicitari mama, dar ce job....
Gety, Rares bea din canita cu cioc de pe la 6-7 luni. La inceput i-am luat una fara supapa, cand am trecut la cea cu supapa i-am scos supapa si dupa ce a baut 2 guri din ea i-am pus-o la loc, el se enerva ca nu stia sa traga, iar o dadeam jos, iar o puneam, mai beam eu din ea si ii aratam cum trag si tot asa. In cateva minute s-a prins de figura.
Mai dar cata energie au piticii astia si ce de nazbatii fac. Adina cu 2 cred ca e cea mai capiata de atata agitatie. Eu una o sa ajung curand la balamuc. De ieri de la pranz Rares iar e agitat. Azi s-a trezit la 7.30 si de atunci am incercat de 5 ori sa il culc si abia a dormit o jumatate de ora pe la 3. Acum este super agitat si nervos. Am ajuns sa urasc ziua de marti, ca si saptamana trecuta tot marti a fost cel mai rau, cred ca are o problema cu ziua asta.
Azi i l-am dat si mamei 1 ora si am stat un pic in pat ca simteam ca ma prabusesc, am mancat niste ciuperci si mi-au cazut greu la stomac, am avut si un conflict verbal cu sotul la telefon si m-am enervat mai tare decat eram eu cu colilul ca nu doarme (bineinteles ca nu ma crede ca nu doarme ca in week-end a fost destul de cuminte si zice ca am eu o problema).
Legat de jocul lui Rares el l-a primit de la sora mea din Spania, dar am cumparat si eu unul asemanator ptr o prietena chiar din cartier. Am mai vazut si undeva pe net, daca mai dau de sit vi-l pun, era si set de 3 la 29.9Ron si unul singur la 19.9Ron.
Si ca sa nu carecumva sa credeti ca am baiat geniu, deja ne jucam cu jocul asta de mai bine de o luna zi de zi de cate 20 de ori pe zi si el le-a invatat mai mult cum sa le aseze.
Adina, si noi avem joc cu forme pe care trebuie sa le bage in gaura corespunzatoare si Rares este f incantat si de ala, plus cuburi leogo, puzzel cu povesti pe care nu prea ma lasa sa i-l fac ca nu are rabdare si fura cuburile, mai se joaca cu niste caluti, ii plac la nebunie, ne uitam pe carti si citim, le rasfoim, un animalut cu niste cartele cu animale pe care le imprastie prin toata casa si eu le adun, el iar le imprastie (totdeauna o cauta pe cea cu calul)... Toata ziua ar trebui sa stau numai de el sa ne jucam dar eu mai am de facut si curatenie in 4 camere ca bananaim prin toate, si mancare, asa ca nu prea am timp de el ca nu se pune problema sa fac treaba cand doarme el ca nu doarme.
Mi-ka ce ma bucur ca mai treci si pe aici. Pe mess eu nu prea mai reusesc sa intru si cand am mai intrat tu nu erai activa. Pupa pe Ale din partea mea.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007 nov 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricel79 spune:

quote:
Originally posted by Monique_new

Fetelor multumesc. I-am dat si Stodal ca aveam in casa dar miine ma duc dupa Prospan. Intrebarea este de care picaturi ??? ca am citit pe site-ul lor ca sint citeva variante de administrare in functie de virsta.....aaaa si daca il gasesc in farmacie sau la plafar ?

POZE COSMI 1 ANISOR
POZE NOI COSMINUTA
www.dropshots.com/day.php?userid=233103&cdate=20070121" target="_blank">Filmulet

Monica si bebe Cosmina (13 septembrie 2006 )

Monica, eu ii dadeam cand avea vreo 7-8 luni, cate 2,5 ml de 2 ori pe zi. Se gaseste la farmacii si e aprox 18 Ron. Eu i-am dat si zilele astea putin, i-am pus 5 ml in ceai iar ceaiul l-a baut intr-o jumatate de zi, cam asa. Oricum, scrie si pe prospect cum se administreaza in functie de varsta, o sa vezi tu acolo. Sanatate maxima!

Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricel79 spune:

Fetwlor, copilul meu a dormit ieri la amiaz 4 ore, de la 12 la 16!!! Azi a dormit o ora jumate, cam asta este norma ei pe zi, de fapt ajunge si pana la 2 ore uneori.

Gety, fetita verisoarei mele a inceput sa mearga singura pe la 1 an si 3-4 luni, pana atunci mergea numai daca o tinea cineva de manuta, ii era frica singura pt ca a cazut odata destul de rau si s-a speriat. ORicum, o sa-si dea ea drumul cand va fi pregatita, nu te ingrijora.
Cat despre bautul din cana cu cioc, si eu am incercat o vreme, apoi am renuntat, am invatat-o sa bea din sticla cu pai pe care nu i-am mai dat-o demultisor pt ca ia apa in gura si scuia toata apa pe ea si se distreaza la nebunie, face asa pana termina toata apa din sticluta. Acum, de cand am invatat-o din biberon (inainte de a o intarca) bea cu biberonul si am inceput sa-i dau si apa din cana normala. Problema cu cana cu cioc e ca daca are supapa nu stie sa bea iar daca nu-i pun supapa, ia cana si o scutura si varsa apa prin toata casa si apoi aluneca pe ea si cade. Hai ca te-am ametit cu povestea asta :))
Dar am o intrebare: oare e mai bine sa-i invatam sa bea din cana cu cioc in ideea renuntarii mai usoare la biberon sau de ce ar trebui sa bea din canita cu cioc si nu direct din cana normala??? Intreb si eu....

Noapte buna la toata lumea!

Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Floricel, de dorit e sa bea din cana normala, am incercat si eu varianta asta (si inca mai incerc), si ei beau la inceput chiar f. frumos, dupa care incep amandoi sa faca "balonase" cu apa, ca sa nu zic "halbareasca" - am incetat sa ma mai intreb care de la care a invatat, parca mai conteaza... iar de cateva zile au mai descoperit un joc "foarte inteligent": iau canitzele cu cioc si le bat cu toata puterea de masa pana iese prin gaura toata apa afara, ca din fantana arteziana, si sa te tii distractie...faza nasoala e, ca daca nu-i las in pace, nu vor sa deschida gura sa manance, ce mai, santaj la drumul mare.

Tanima, eu inca am noroc cu maica-mea, ea face cam totul in gospodarie, asa ca eu ma pot dedica micilor smecherasi.Voiam sa te intreb: Rares are prieteni de varsta lui cu care sa va intalniti mai des, poate-i lipseste compania?... eu de cand merg la astfel de intalniri, simt ca s-au schimbat mult, s-au mai maturizat, s-au socializat f. tare, recomand tuturor.

Ramo, trimite-mi si mie daca ai timp ...
Acum plec, ruleaza filmul meu preferat: "As good as it gets..."

O seara faina tuturor!

Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Scuze, Mirabelac, la tine ma referam in legatura cu Ghidul, nu la Ramo.

Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Monique, Prospan gasesti la farmacii. Nu-mi amintesc doza dar scrie sigur pe prospect. Sanatate!

Floricel, cred ca se foloseste canita cu cioc ptr a face trecerea mai usoara de la bibe la cana propriu-zisa. Si se prefera cea cu cioc pentru ca inca mai imita, oarecum, biberonul, deci copilul o va accepta mai usor.Un alt argument e ca poti invata un copil sa-si tina cana cu cioc si sa bea singur fara sa verse, pe cand daca ii dai o cana obisnuita in mod sigur gasesti o mare balta.

Gety, nu te ingrijora, unii copii isi dau mai greu drumul la mers. Spre exemplu, la mine in familie cam toata lumea a mers la 1 an si 3 luni. Asta e! Nici M nu face mai mult de 2-3 pasi singur, fie se pune in fund, fie cauta sa se sprijine de ceva. Am rabdare, ca alta solutie nu-i.

Noapte buna mamici si Bucurii!

Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Ati incercat sa dat copiilor sa bea din www.ealimentara.ro/images/suc%20prigat%20activ%20portocale%20pret%20%200,5%20litri%202,3%20lei.jpg" target="_blank">astfel de sticle? Exista si apa pentru copii imbuteliata in astfel de sticlute, eu ii iau lui M de la Selgros. Nu mai stiu cum se numeste marca fiindca le-a rupt etichetele dar la urmatoarea aprovizonare va spun.

Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Neatza! Poftiti la !

Bine zici, Adina, cu compania de copii pentru nazdravanii nostri. Si noi, cand am fost la o zi de nastere a unei fetite, parca nici nu aveam copil. Desi toti erau mai mari decat el, Vladut era numa dupa ei si-i urmarea cum se joaca. Din pacate, astfel de intalniri, in cazul nostru, se intampla foarte rar . Pentru ca nu avem in jurul nostru atatia copii.

De multe ori, Tanima, am avut impresia ca Vladut se plictiseste de mine, pentru ca era marait, nu-i convenea nimic, iar cand venea altcineva in casa, copilul se schimba radical, era vesel, jucaus. A, si sa stii ca la Vladut nu pot sa-i citesc carti si nici el nu sta sa le citeasca, n-are stare si nici interes pt asa ceva. Avem si niste cuburi, gen LEGO, dar mai mari, si nici astea nu-l intereseaza decat pentru a le baga in gura. Asa ca ai, mamico, copil inteligent

Cana - v-am mai zis, apa o bea din cana normala sau direct din sticla de plastic. Bea foarte frumos, important e sa nu i-o dau s-o tina el, ca e jale. Am incercat sa-i dau si lapte din cana normala, dar a baut foarte putin, asa ca am renuntat deocamdata.

Mami 18+ si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza

Mergi la inceput