superstitii
![](images/user_woman.png)
Cautand pe net articole despre asteroidul buclucas am citit anumite pareri care dau ca data aproximativa de coliziune data de 13 aprilie 2036 si m-am gandit la superstitii. In mod cert ei nu s-au gandit la asta cand au stabilita data probabila
, in schimb m-am hotarat sa deschid un subiect nou pe aceasta tema.
“Superstitia este religia mintilor slabe” (am uitat cine a spus asta)
Mi-am spus intotdeauna ca nu sunt o fire superstitioasa, realizez ca nu exista nici o ratiune, nici un temei logic la baza lor, dar tot ma enerveaza daca o pisica neagra imi trece calea. E drept ca nu ma marcheaza incidentul si in secunda urmatoare am uitat de pisica.
Ziua de 13 e o superstitie clasica, sa nu te intorci din drum daca uiti ceva acasa (chiar si aragazul deschis?), daca versi sare pe jos e rost de cearta in mod sigur, sa iesi din casa numai cu piciorul drept ca sa-ti mearga bine toata ziua (apropo de asta mi-am adus aminte ca multi fotbalisti intra pe teren numai cu dreptul)...
Voi ce superstitii mai cunoasteti?
Raspunsuri
Tisina spune:
Eu stiu unele chiar "destepte" ca babele din parc cu care m-am certat:
"sa nu scoti copilu' din casa pana la botez ca se deoache!"
"femeia lehuza, nu are voie sa iasa din casa pana la 40 de zile cand i se face sfestania, ca "unde arunca lehuza ochii arde pamantul"
Mai erau unele dar nu imi vin acum in minte.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Andrada spune:
sa dai copilul cu capul de birna....citisem undeva pe site de chestia asta, parca la un an se face...sa-i mearga bine in viata.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Tisina spune:
Stai ca mai mi-am amintit una si mai buna:
"in luna martie sa porti lenjeria intima pe dos ca sa te feresti de farmece!"
Oliv75 spune:
quote:
Originally posted by Tisina
Stai ca mai mi-am amintit una si mai buna:
"in luna martie sa porti lenjeria intima pe dos ca sa te feresti de farmece!"
Tisina
asta n-o stiam
![](icon_smile_big.gif)
mi-am adus aminte ca atunci cand eram copil saream peste capacele de canal de pe strada, cica daca le atingeai mare ghinion te urmarea
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monixy/monixy.jpg)
monixy spune:
eu stiu explicatiile "logice " ale unor superstitii.
de ex. , sarea era pe vremuri , cand inca nu se deschisesera mine de mare adancime , foarte scumpa , si de aceea aparea cearta cand sarea era risipita.
pisica neagra era ,in evul mediu ,considerata ca fiind animalul in care se incarna necuratul si vrajitoarele , de acolo a strabatut timpul ,frica de bietul animal nevinovat.
interdictiile pt lehuze au aparut si ca urmare a faptului ca , pe vremuri , cand nu erau medicamente puternice si vaccinuri , femeia se putea imbolnavi fara a se putea trata eficient ,iar copilul , prin lapte , sau in lipsa lui (nu exista lapte praf) se imbolnavea la randul lui, sau chiar murea.
superstitia cu nr 13 nu stiu de unde vine , prin filme e asociata tot cu supranaturalul .
mai sunt , prin unele zone , superstitii legate de femeia aflata la menstruatie , ca transforma vinul in otet , usuca florile , acreste nu stiu ce (in afara de barbat), etc .
tot superstitie de pe la noi , romanii : cei nascuti cu "caita" ,dupa moarte se transforma in strigoi .
nu stiu de unde provin , care-i samburele logic , oricum tot ceea ce e neobisnuit si inexplicabil , primeste cu siguranta o poveste fantezist-practica , care ne da "puterea" de a stapani lumea vazuta si nevazuta.
magh spune:
Despre chilotii purtati pe dos, am auzit si eu, ba chiar cunosc o persoana care numai asa ii poarta.
La cununia in biserica, e jale mare daca ti s-a rupt lumanarea (cica moartea nu-ti-e departe), si nici daca se stinge nu e bine. Daca se intampla sa se stinga a ta inaintea lui, inseamna ca tu mori prima.
Pe vremea scolii: daca iti pica vreun caiet sau vreo carte jos, insemna ca in ziua aia erai ascultat la obiectul respectiv
Sa nu cumperi nimic pentru copil inainte sa se nasca, ca nu e de bine.
Mai sunt multe, de imi amintesc mai scriu.
Oliv75 spune:
Referitor la superstitia privind ziua de 13 am citit mai demult despre ipoteza care vizeaza istoria cavalerilor templieri. In ziua de 13 octombrie 1307, intr-o vineri, Jacques de Molay impreuna cu foarte multi cavaleri au fost arestati la ordinul lui Filip Cel FRumos care era "interesat" de averea templierilor (exista mai multe ipoteze privind provenienta acesteia). Cert e ca la vremea respectiva arestarea si intemnitarea templierilor au avut un impact extraordinar, ei reprezentand o categorie privilegiata.
maria amalia spune:
"Ceasul rau, pisica 13"
Am o prietena nascuta vineri 13, dar nimic deosebit, e o persoana normala si nici lucruri neobisnuite nu i s-au intamplat.
Dar cand eram mai mica si parintii nu ma lasau la discoteca, dansam acasa in camera mea pe bani, ca cica atunci ajungeai sa dansezi la o petrecere undeva..... Nu se potrivea totdeauna :))
Monixy, ce inseamna: nascut cu "caita"?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rhoneea/rhoneea.jpg)
rhoneea spune:
Daca intorci copilul la san dupa ce l-ai intarcat se deoache repede,
Sa nu calci pe canalizari,
Daca nu faci parte din familie si vrei sa vezi un nou nascut trebuie sa pui bani,
Cand femeia e la menstruatie sa nu faca maioneza,sa nu gateasca(explicatia la asta am citit-o intr-o carte despre aura umana,cica femeia nu e bine sa gateasca in aceasta perioada,are energie negativa,din punctul meu de vedere tin sa contrazic,in perioada Cm-ului,sunt mai apreciata,ma simt mai atractiva...si toate imi merg bine)
Duminica sa nu faci baie la fel si daca e luna plina,sa nu speli..
Ce zice soacra mea:Sa nu pui hainele unui nou-nascut pe canapea in sufragerie,adik acolo unde sta lumea de obicei,
Sa nu te asezi pe hainele nou-nascutului...
Sa nu pui mana la ochi dupa ce mananci smochine(fresh nu uscate)cica orbesti,As' ca o data luase soacra-mea smochine si mi-a zis chestia asta si de-al dracu m-am frecat la ochi toata ziua cu smochine,iata ca si in ziua de azi is bine iar soacra-mea deja tremura toata daca o sa orbesc pana a vazut ca nu-mi pasa de ce spune mi-a zis ca-i treaba mea daca orbesc
Daca faci copilu sa rada din inima iar nu-i bine....io nu stiu de unde le-a cules pe-astea...
Am sa imi mai aduc aminte..de fapt crec'ca mai bine o intreb pe soacra-mea
Irina lui
Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien
sheherezada spune:
Sa nu te intorci din drum ca iti merge rau,sa nu mananci din cratita in ziua nuntii ca va ploua si daca ploua in ziua nuntii se spune ca vei avea o casnicie imbelsugata,sa nu lasi o femeie la cm sa atinga bebelasul ca il spurca,sa nu pui muraturi la cm ca se inmoaie (asta am verificat-o si sau inmuiat!),sa nu pupi copilul in talpi ca face carcei.Daca imi mai aduc aminte mai scriu.
Sheherezada si Maia-Iulia
Poze