PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (61)
Raspunsuri - Pagina 5
Cristina_Ioana spune:
Miruna, era sa uit: Luca a inceput sa scrie pe pereti cu pixu' Momentan a facut pictura numai la el in camera. Ce fel de creioane de ceara aveti voi si de unde?
Din ce povestesti tu, vad ca Alexei e super cuminte Luca o tine din boacana in boacana, daca e tacere e de rau, scormoneste pe undeva, scoate farfuriile, pamant de la flori, farduri de la mami si tot ce mai gaseste. Nu prea tine cu 'nu e voie', tre sa incerc si alte metode Idei?
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
martta spune:
Buna, fetelor!
Scriu pe fuga rau...
Mada, cand am avut probleme cu gatul, dr. care-mi urmarea sarcina mi-a zis ca pot suge 2-3 comprimate de Tantum verde pe zi.
Eu mai faceam gargara cu suc de lamaie sau luam 10 pic. de tinctura de propolis, dim. si seara.
Eu sunt stresata rau din cauza faptului ca o colega de gradinita de-a lui Vlad a facut scarlatina. Ieri le-au facut primul exudat faringian, luni vor mai face inca unul. Colega cu pricina e internata. Din ce-am citit despre scarlatina, m-am ingrozit. Nu-mi ramane decat speranta de-a fi norocosi!
Cristina_Ioana spune:
Nu stiu daca ati vazut la tv zilele trecute ca a murit un baietel care a inghitit Dentocalmin si Vigantol. Apropos de asta, se spunea ca in curand se va retrage pe piata pentru ca are 2 substante care nu sunt ok pentru copii. Stiti ceva de treaba asta?
Cristina_Ioana spune:
...la Vigantol ma refeream ca se retrage
Bysko spune:
Nu vigantolul simplu ci Vigantoletten- de la firma Merck ca are conc mai mici de vit D.
Mada iubita eu zic sa iei antibiotic, ca cu infectiile astea in gat nu e de glumit- iti pot cauza o gramada de probleme. Daca secretiile sunt purulente= infectie bacteriana si astea fara Ab nu prea au cum sa treaca. S-asa tu esti graviduta si ai un sistem imunitar mai slabit decat de obicei. Parerea mea! Sunt mai multe antibiotice care se pot administra in sarcina fara absolut nici-o problema. Te pup si insanatosire grabnica!
Babee spune:
Mada cel mai bine ar fi sa te vada un medic, ca sa iti spuna exact ce tip de antibiotic ti se poate da in timpul sarcinii.Cu Phillip nu am avut probleme, cu Rebecca de 3 ori am luat antibiotic-Ospen-, prima data pentru otita chiar cand aveam 9 saptamani.Daca medicul zice ca e bine, atunci ar trebui sa stai linistita.
Si eu am probleme mari cu gatul, nu iti recomand pastile de supt sub nici o forma.Bea ceaiuri cu lamaie si miere, poti razui un cartof , sa il pui inr-o batista/prosopel si sa iti infasori gatul(la mine asta e prima chestie pe care o fac, de cele mai mule ori trece)dar nu lua nimic altceva .
Nu stiu la voi cum e, dar la noi nu se dau fara reteta antibiotic la farmacie.Si cu toate ca am in casa nu iau dupa ureche niciodata.
Doamna C nu e mai poveste, asa e nebunie la noi ca e de unde.Pe vremea lui Phillip luasem iglu ala de la Ikea, bagasem jucarii si ne distram de minune.Acum l-as mai socate dar nu mai e loc in casa asta nici s-arunci un ac.Creioane bune sunt cele cerate de la Crayola-daca vii aici gasesti din belsug, nu stiu in Romania daca sunt-posibil oricum.
Am fost afara , la Zoo si am inghetat muci.Ne-am imbracat bine dar prea frig a fost si nici nu putea sta pe loc sa ne uitam la animale, ne mai bagam prin casutele lor dar nu puteam sta din cauza mirosurilor
Crisa sanatate multa, ti-au spus fetele destule, hidratarea e cea mai importanta, nu mancarea.
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
Cristina_Ioana spune:
Babee, nu mai pot de dragu' tau, zau Nu ma adopti si pe mine? O sa caut si io creioane cerate ca deja are si pantalonii scrisi si carioca, nu mai zic de pereti
Si la noi e vremea urata, la munte ninge chiar.
O sa venim o tura pe acolo in jan, adica la Ischgl, cred ca o sa trecem si prin Viena pentru o cafea acolo. Sa vedem, te anunt, poate ne vedem la un cico.
Cristina_Ioana spune:
Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, nu mi-a mers netu' in ziua aia, La multi ani, Bebee si tuturor sfintilor Mihail si Gavril !
MissJJ spune:
Fetelor multumesc de raspunsuri.
Am reusit chinuit sa dorm azi dim ca Flo s-a dus cu fata sa imi ia ceai lamaie miere si din astea. Am luat numai niste paracetamol pt febra ca asta stiu ca am voie si febra sigur nu am voie plus eu am istori de convulsii asa ca febra la mine e un big no no. Plus ca istoria mea de pb si infectii cu gatul este f f veche de aia nici nu mi-a scos medicul amigdalele ca asa raceam la plamani non stop. Si cu antibioticele e poveste lunga pt ca in ro stiti si voi ca se dau antibiotice si cu asta am fost tratata de mica si acuma fara e ca si frectia la picior de lemn.
In clasa a 12-a asa am ajuns sa fiu operata pe viu ca nu a prins anestezia de doua ori. Am zis ca mor atunci pe loc si am facut tre luni numai penicilina injectabila si moldamin si imi lua jumate de ora sa mananc o lg de iaurt si mancam numai pasat ca la bebelusi. Plus ca imediat dupa ce m-a operat am baut numai ceai de musetel si algocalmin fiole pt durere.
Am sa sun luni la medic sa imi faca o programare ca in stilul asta mor incet poate imi da ceva cand vede ce am in gat.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Babee spune:
Cristinico nu te infiez ca daca-mi mazgalesti peretii?Nu de alta, Phillip n-a avut obiceiul asta, poate scap si cu Rebecca.Daca te opresti in drum p-aci iesim la o cioco calda...ca punch n-am voieSi multam frumos de urari.
Mada nu te poti duce la spital la urgenta?In cazul tau as spune c-ar fi mai indicat si cat mai repede, ca la medic cine stie cand prinzi programare.Sanatate multa multa[flo
Ma bag la nani c apic, si poate ma trezesc cu chef sa calc ca ar cam trebui
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca