Spiridusi de ianuarie-februarie 2006(257)
Raspunsuri - Pagina 19
monica70 spune:
Pai cred ca e vorba doar de comparatia dintre vizionat la TV povestile si citit de cineva povestile,cred ca la asta se refera.Si e logic ca la TV sunt absorbiti de imagini,deci nu acorda atata importantza cuvintelor.Si e vorba acolo de perioada 8-16 luni vad.
Ai nostri au in curand deja 24 de luni si pe majoritatea "listelor de abilitati" scrie ca la 24 de luni,deci la doi ani,e normal sa stie cca 20 de cuvinte.Deci ce e sub si peste sunt variatziile normale,ca nu pot fi toti la fel.
Si apropo de citit,trebuie si sa ai la cine,ca va ziceam,Diana nu are rabdare sa ii citesc,trage ea cartea sa vada pozele si comenteaza ea.Solutia e sa invatz povestile si sa i le spun eu,fara a fi o carte in zona.Atunci e toata numai urechi.
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI
monica70 spune:
Eu m-am mai gandit la o chestie,pai un parinte care alege sa citeasca el povestile copilului,e de obicei mai vorbaretz,iar copilul va fi la fel.Unul care ii pune un DVD sa se uite copilul singur,poate e genul mai tacut,deci copilul va fi cam la fel... dar nici asta nu e tocmai valabila,ca noi suntem vorbaretzi si degeaba i-am pus TV-ul Dianei ca nu o interesa defel.Abia de vreo doua luni incoace se uita si ea cat de cat la desene ,de cand i-am luat Alba ca Zapada si Cartea Junglei,asa am ademenit-o.
Pentru mine toate studiile asta,nu-s litera de lege ,doar ca mi se par interesante,de aia vi le mai trantesc p-aci cand le depistez.
N-am chef de lucru azi,dupa cat se vede
monica70 spune:
CATA pai stii cum e,noi incercam ... daca merge bine,daca nu,incercam mai tarziu Pe bune cine era ca mine daca ar fi stat si Diana cuminte uitandu-se la TV,in loc sa tzopaie disperata de colo colo si sa umble tot cu ce nu are voie? Crezi ca ma mai gandeam ca asa o sa vorbeasca mai putin? Dimpotriva,ma bucuram ca pot citi linistita, sa bantui pe net sau sa imi fac treaba.Dar asa,iaca modelez plastilina si nu stiu ce sa mai inventez sa ma joc cu ea.
loren@ spune:
na ca m-am scos..i-am dat colegei mele sa ii ia un super set de bucatarie si un bb cu de toate: biberon, olita, pampers...astea i le dau de Sf. Andrei!
Bia
monica70 spune:
Poze n-ai cu ele?
Noi avem set de bucatarie format din ... trei seturi Unul i l-am luat eu,unul l-am scos de prin debara ca era mai demult in pufuletzi si il pusesem bine,si cu unul a aparut Ghitza zilele trecute: asta are un tel de batut spuma,o cratitza,o sararitza sau cum ii zice acum ... si nu mai stiu .In ritmul asta se tot aduna.
monica70 spune:
Dar stiti cum se joaca Diana cu ele? In afara ca isi pune stafidele in cratitza si le mananca cu pricajita aia de linguritza,doar mai amesteca din cand in cand in oale si potriveste capacele la cratitze.Numai cu UNDE-I CAPACU? si UNDE-I LINGULA? o aud.De pus pe aragaz oalele,rar o face,i le mai pun eu,la fel mancarurile alea in farfurie.In schimb a scos un ochi de la aragaz,l-am pus la loc si vad ca nu l-a mai scos.Cred ca atunci cand or sa mai creasca se vor distra mai bine cu asa ceva.
monica70 spune:
Cred ca termin singura capitolul asta
Ai vostri cum reactioneza cand le dati cadouri?
Ca Diana e atat de fericita,pur si simplu tremura de bucurie.Si ieri,desi nu stia deloc ce i-am luat,doar cand a vazut ceva in ambalaj,era in extaz,cu gura pana la urechi si cu mainile intinse,nu mai avea rabdare pana am taiat celofanul la plastilina.Eu de aia incerc sa ii iau cat de des pot, tot felul de nimicuri de-astea ieftine,ca stiu ca se bucura mult de orice,chiar daca se si plictiseste repede.
oachi_79 spune:
'Neata!
Razvan e treaz de la 6 cica. Eu abia la 7 l-am auzit. Noroc ca n-am stat aseara prea tirziu. Oricum, deja e obosit. Sa vedem pina la cit rezista.
Mai, eu stiu ca nu e prea indicat la TV, dar asa mai pot face si eu cite ceva in casa, sau ma pot duce la baie, ca altfel tot dupa mine e.
Si Razvan se bucura la cadouri. I-am luat odata un camion mare cit el, iar in masina n-a avut stare pina nu i l-am dat sa-l tina in brate.
Oana si Razvan-Stefan (13.02.2006)
oachi_79 spune:
Eu n-am cui sa-i citesc. Ca daca vede cartile vrea ori sa scrie pe ele, ori sa le rupa. Asa ca momentan le-am pus deoparte. In schimb sta sa-i povestesc ce vede la TV.
Si poze aici:
http://s160.photobucket.com/albums/t164/oachi_79/
Oana si Razvan-Stefan (13.02.2006)