Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
danuta36 spune:
La multi ani OanaMC!Multa sanatate si tot ce-ti doresti!
Am venit de la doctor cu vesti asa si asa.Ne-a spus ca bebelina a luat bine in greutate,are 4,4 kg(cand am iesit din spital avea 3,2 kg)dar a zis ceva si de hernie ombilicala,observand ca are buricul putin iesit in afaraCica trebuie sa pun un banut intr-un tifon si sa-l lipesc cu leucoplast peste buric,cand vad ca mai iese in afara.A mai trecut cineva printr-o chestie asemanatoare?cum s-a rezolvat problema?
Pentru iritatia de la pusilica ne-a dat Fucidin.A zis sa mai mergem la doua luni,pentru vaccin..
Dana,mami de Miruna Andreea(01.10.2007)
http://community.webshots.com/user/bogdan_mihaisidana
cecilia L spune:
Ce harnicute sunteti, abia tin pasul cu voi.
Sim intrebai de Anisia, zicea ca pleaca la munte.
Despre programul nostru: facem baita la 21, papam si dormim 15-30 min dupa care tatzi pana la 23, apoi nani...uneori pana la 3-4, papam si apoi 7-8, iar papa si nani pana pe la 10.papam si avem program de alintat si joaca pana pe la 12-1, daca vremea e buna iesim afara, fie cu carutul fie cu masina cu mami, depinde de cata treaba am, timp in care dormim dusi pana pe la 15 cand cerem papa,adormim din nou inca o ora, apoi incepe programul de povestit si parat mami la tati, mai papam pe la 18-19 si iar joaca pana la baita, trebuie sa va spun ca ziua dormim numai in scoica, patutul are capcane pline de ace. Asta este programul in mare, dar nu inseamna ca nu ne facem si noi de cap si nu dormim toata ziua, dar se intampla mai rar.
Sincer nici nu indraznesc sa ma plang, papam cam des zic eu , dar sunt tare multumita.
Noi avem muci, scot din nara stanga la greu, chiar sunt obligata sa folosesc batista bebelusului,bine ca nu avem febra, voi ati scapat de mucisori??????????/
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
http://community.webshots.com/album/561315188OYHbfd?start=12
afibebe spune:
Sabina
habar nu am cum sa procedez.
o sa incerc sa nu ii mai pun fular.insa ma intreb oare nu raceste de la aerul acela rece?
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
cecilia L spune:
La multi ani !!!!!!!! Oana MC
La multi ani!!!!!!!!! bebicilor care implinesc azi o luna sau chiar doua nu ii enumar ca sunt prea multi, fericitelor mamici.
gata ma cearta bebe
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
http://community.webshots.com/album/561315188OYHbfd?start=12
afibebe spune:
in ceea ce priveste suculetul am pus doar o inrebare legata de nedumerirea mea cu privire la ceea ce am citit in Capraru.
cica de la 2 luni sa se dea in prima zi o lingurita de suc de morcov, mar sau portocala a doua zi 2 a treia zi 3... pana la 50 de ml pe zi si apoi ii dai aceeasi cantitatte zilnic.
mi se pare o prostie insa discutand acum cu cumnata mea mi-a spus ca ea la amandoi copiii le-a dat suculet de la 2 luni.
nu stiu ce sa zic.
afibebe spune:
am cirtit acum la `probleme legislative` ca de la 1 ian 2008 concediul de crestere al copilului va fi doar de un an.
cica s-ar fi anuntat astazi la TV.stiti ceva?
Annisia spune:
Hooo, ca nu am fugit pe Luna. Is unde va zisei. Doar v-am avertizat... Io va tare multumesc ca va ganditi la mine. Sunt tot grasa si frumoasa cum ma stiti. Dupa atata potol... Iote cam cu ce ma ocup... Musafirii astia...
http://good-times.webshots.com/photo/2646080910101620375OkzQLQ
Micul Yannis creste mare
Pozne
Oana MC spune:
Luy,Carpatina, Cecilia, Danuta, , va multumesc frumos pentru urarile de ziua mea .
Danuta, si Alex are hernie ombilicala. Dr. ne-a spus sa nu facem nimic ca se va retrage singura pina un an jumate sau doi. Si prietena mea neonatolog din Ro mi-a spus ca nu trebuie facut nimic intrucit nu s-a dovedit ca metodele babesti – gen pus banut, nasture, centura nu s-au dovedit a fi eficiente. In unele carti, pediatrii de aici sint chiar mai “generosi” si spun ca nu e nici o problema daca se retrage pina la 4-5 ani. Daca nu se retrage natural, atunci se face o interventie chirurgicala, am inteles simpla. Doamne ajuta sa nu ajungem acolo!
Trebuie sa ai grija si sa mergi la dr. de urgenta daca observi ca se schimba culoarea buricului, daca doare locul atunci cind apesi, daca se umfla burtica, are febra sau vomita. Asta poate insemna ca intestinul se stranguleaza de la muschiul (ca un inel) al buricului care se inchide. Este caz de interventie chirurgicala. Se intimpla rar, dar se intimpla, asa ca e bine de stiut.
Uite aici un link mai detaliat despre hernie. Daca e nevoie de ceva de tradus, o fac cu placere.
http://www.healthsystem.virginia.edu/uvahealth/peds_hrnewborn/umbilica.cfm
Alex, zice gata cu scrisul, deci ma duc la el.
prisi spune:
OanaMC
Annisia sa-ti fie de bine
Luy sa treaca durerea
noi am facut baita , iar acum Miru deja doarme, sper sa doarma la noapte ca azi a cam recuperat nesomnul de ieri, azi i-am facut prima data baie singura, fara tati si m-am descurcat , a durat mai mult cei drept pana am pregatit si strans , dar o sa ma specializez
poze
Marta si Miruna (06.09.2007)