Bucurii de sept-oct 2006 (89)
Raspunsuri - Pagina 12
Adriana mica spune:
Buna ziua,
Nu am mai postat de cateva zile pt ca am o perioada infernala la job.
In schimb, Dudu este bine; desi este un copilas foarte energic (care, apropo, a inceput sa mearga foarte bine in picioare si sa exploreze tot ceea ce il inconjoara) nu ne face deloc probleme. Desi ma simt obosita de la job, cand ajung acasa uit de toate problemele.
Este drept ca si sotul ma ajuta foarte mult... si in plus a fost inca de la inceput adeptul unei abordari mai "stricte" in ceea ce il priveste pe Dudu: l-am lasat singur in patut sau tarc ori de cate ori era ora de somnic sau aveam ceva urgent de facut in alta camera (chiar daca uneori incepea sa tipe, in 99% din cazuri se linistea dupa max. 1min, iar in 1% din cazuri era nevoie sa mergem sa ii dam o jucarie mai atractiva care sa ii capteze atentia), nu l-am lasat sa umble cu obiecte periculoase (fier de calcat sau aragaz;bona chiar l-a invatat sa nu se apropie de ele). In schimb, ori de cate ori il schimbam (si, evident, nu ii place deloc operatiunea asta) il provocam la ras (tati il gadila cu barba pe talpute, eu il gadil pe burtica); de cele mai multe ori, reusim sa finalizam actiunea cu voie buna.
Tanima, spre sa nu tesuperi pe mine. Am spus toate acestea pentru ca eu consider ca este necesar sa ai pe cineva care sa te ajute, fie ca este vorba despre sot, sau despre o bunica sau macar cineva care sa te ajute la curatenie / gatit. In plus, cred ca este foarte important ca Rares sa va aiba pe amandoi (pe tine si pe sotul tau) in preajma cat mai mult. Eu am discutat deschis cu sotul meu aceasta problema (si el avea un program infernal); in concluzie, a incercat sa gaseasca o solutie ca sa stea mai mult timp cu noi (si-a schimbat, oarecum, locul de munca). Nu suntem nici pe departe intr-o situatie ideala, dar macar am reusit "performanta" ca aproape toate weeekend-le sa le petrecem impreuna.
Felicitari mamicilor care sunt deja gravidutze! Va doresc multa sanatate si o sarcina fara probleme.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
tanima_i2002 spune:
Ptr mamicile care mi-au dat sfaturi si m-au certat totodata: am avut o seara cu multe mofturi, bineinteles ca nu a vrut sa pape fara jucarii dar nici nu am cedat, de adormit a adormit iar dupa o ora jumatate, timp in care am incercat sa il tin in pat cu lumina stinsa, i-em vorbit, i-am cantat, i-am spus povesti, el se mai dadea jos eu il puneam la loc. Intr-un final a cedat si a adormit. Din pacate dupa numai o jumatate de ora a inceput sa se trezeasca, sa urle, sa se frichine (chiar m-a pus rau pe ganduri agitatia asta din timpul noptii drept ptr care ii voi face si un copro poate are viermisori ceva ma gandesc). Pana la 5 dimineata l-am tinut pe picioare, cum il dadeam jos cum plangea si se trezea. Pe la 6 l-am transferat in patutul lui unde nu a dormit de cat 15 min si s-a trezit asa ca l-am luat cu mine in pat (iarasi m-am gandit ca poate simte copilul nevoia sa doarma langa mine asa ca o sa incerc cateva nopti si sa il culc cu mine in pat). A dormit mai linistit pana la 7.30.
Dupa trezire nu l-am mai pus deloc pe oala si a venit el cu oala la mine (obisnuinta ca imediat eu il puneam sa faca pisu). Am vazut dupa aceea ca facuse KK. Oare chiar vroia sa imi spuna ca face pe el? Nu stiu, dar nu conteaza oricum. Dupa ce l-am schimbat nu a fost chip sa ii mai pun pampers asa ca l-am lasat doar cu pantalonii pe el ptr ca nu mai puteam sa ma lupt cu el sa il tin pe pat, desi si aseara am incercat tot felul de smecherii cum ca ii punem si ursului pampers dar nu prea a tinut. A facut imediat pisu pe el sia trebuit sa il schimb si dupa cateva min a facut si un mic kk si iar a trebuit sa il schimb. Pana am iesit afara l-am lasat fara scutec, ceea ce pare ca i-a placut tare mult(sa inteleg ca baiatul are o problema cu scutecele?). Pana sa il imbrac ptr afara a facut ca toate cele si l-am certat si i-am spus ca este pedepsit asa ca nu mai vb cu el si i-am inchis usa la camera, a urlat ca din gura de sarpe si dintr-o data s-a linistit. Am zis ca ori a inteles copilul ori face ceva rau. Cand am deschis usa el daduse caloriferul electric din dreptul prizei si scosese priza cu totul din perete. Am crezut ca imi vine rau. Prin urmare am hotarat ca nu il voi mai lasa singur ptr ca el va gasi totdeauna sa faca ceva periculos.
La venirea in casa l-am lasat sa alerge prin toate camerele putin sa isi faca de cap si apoi l-am luat de manuta sa mergem la nani, l-am pus in pat, i-am spus ca este ora de nani, i-am dat ursul si suzeta si s-a asezat singur cu capul jos, eu am iesit din camera iar el imediat dupa mine, prin usa ma uitam (o lasasem un pic crapata) si statea pe marginea patului. Am strigat la el din hol sa se culce si se mai ducea si punea capul jos, iar se intorcea sa vada unde sunt dar nu s-a dat jos din pat. Pana la urma m-am dus si i-am dat tzitzi si l-am asezat in patut, am stat 5 min langa el si a adormit.
Simt ca am inceput sa il aduc cat de cat pe un drum bun, desi nu ma imbat cu apa rece.
pe de alta parte a mai avut perioade din astea de rebeliune dar nu atat de puternice si l-a tinut 2-3 zile dupa care s-a mai potolit. Sper ca ziua de ieri sa fi fost maximul pe care o poate atinge.
Asteptam sa vedem in continuare cum se comporta, oricum faptul ca sunt mai dura cu el e clar ca l-a cam pus pe ganduri.
Cristina imi impun sa nu il mai giugiulesc ptr ca el a vazut ca il pup toata ziua si il dragalesc si ca face ce vrea, mama zice nu e voie iar el isi vede in continuare de ale lui.
Acum fug sa ma asez si eu langa el o jumatate de ora ptr ca simt ca ma prabusesc de oboseala si mi se inchid ochii de somn.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Ma bucur ca vad ca unele mamici care nu mai trecusera de mult pe-aici si-au facut timp sa ne povesteasca despre Bucuriile lor. Totusi n-am apucat sa citesc prea mult din urma, mai mult pe sarite.
Am vazut prima serie a pozelor cu Vladut, care e un scump si jumatate si un simpatic si care seamana bine-bine cu mamica lui . Si ce mi-a placut e ca statea atat de cuminte in masinutele alea. Cred ca daca as pune-o pe Maria in asa ceva s-ar speria tare rau
Mariei incepe sa-i treaca opareala, o ajuta Tridermul. Azi noapte am avut toti 3 o noapte fff grea cu treziri dese si plansete din partea Mariei...nu stiu care a fost cauza...
In ceea ce ma priveste pe mine sunt intr-o perioada fff nasoala. Imi merge prost pe foarte multe planuri, exceptie facand cel familial. Asa ca sunt intr-o dispozitie groaznica si simt ca parca nu mai ies.
Scuze ca mi-am varsat oful aici, dar simteam nevoia sa ma descarc.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
eloise spune:
Tanima, rebeliunea lui Rares nu e cauzata de prea multe dovezi de afectiune din partea ta, ci de faptul ca tu esti permisiva cand n-ar trebui, ezitanta, nervoasa, sau ca-i interzici prea multe. E absolut normal ca un copil mic sa testeze limitele a ceea ce ii e ingaduit si ce nu, si sa incerce sa le depaseasca. Sigur ca daca el face o boacana, se duce unde n-are voie (priza, cos de gunoi, aragaz) tu il dai deoparte, el plange, tu il iei si il pupi... atunci nu intelege mesajul corect ("Am facut bine ori nu?") Trebuie sa fii in acelasi timp blanda si ferma. Nu e o contradictie de termeni.
Dar dragostea in sine(si dovezile de afectiune) nu a rasfatat niciodata un copil. Dragoste inseamna sa stii cand sa fii ferm si sa-l opresti. Dragoste nu inseamna sa ii dai luna de pe cer daca el dintr-un capriciu o cere dar nu e nimic in neregula cu dovezile de afectiune (imbratisari, pupici). Chiar si cand au gresit trebuie sa ii asiguram ca noi ii iubim si sa le spunem ca au facut ceva gresit sau periculos (si nu "esti un copil rau/obraznic")
I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
beatrix spune:
salutare fetele!
Lili, merci! foarte frumos mesaj ai trimis juniorilor de so07!
Sephora, Gonghy, Pufy,Eloise, Eunice, Lexi.... de fapt toate mamicile de bucurii, va pup si va doresc tot binele din lume!
cum fac rost de ceva mai mult timp revin cu mai multe!
pt voi!
Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi: Ionut & Teo & www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia & www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius & Diana
CristinaGoji spune:
Imi place cum ai scris, Eloise, despre cum si cand trebuie aratata afectiunea copiilor si ce inseamna aceasta! Asta vroiam si eu sa zic, dar nu am stiut cum sa ma exprim.
Tanima - sa ne mai zici daca se vor vedea ceva imbunatatiri si plus, cred ca si tie ti-ar fi mai usor sa ai cui te plange.
Iar pt cele care au atacat-o sau acuzat-o pe Tanima pe privat: fetelor, inainte sa judecam trebuie sa ne gandim ca nici o mama normala nu face rau copilului sau numai de dragul de a-i face rau! Poate nu ati fost niciodata in situatia ei, n-aveti de unde sti toate amanuntele din viata ei, sau daca ati fost in situatii similare, amintiti-va ca fiecare persoana e diferita si are reactii diferite in anumite situatii de criza. Cine nu a gresit niciodata sa arunce cu pietre. Rolul nostru aici este sa ne ajutam reciproc, nu sa acuzam.
Mami 17+ si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
xandrutza_76 spune:
Andra, am vazut pozele, mi-au placut tare mult, mai ales cele cu supa Vladut a crescut mare, dar e la fel de dulce.
Tanima, nu cred ca e bine sa-l mai adormi pe picioare, repet, cred ca stai prea mult in preajma lui cand e ora de somn... totusi, incearca sa-l culci cu tine in pat cateva nopti, dar daca tot se trezeste si trage de tine, nu are rost sa mai continui asa. Sincer, eu am aplicat metoda Cristinei si Narcisa adoarme singurica, fara prea mare ajutor din partea mea, rar cand ii mai dau putin ceai sa bea, sau o jucarie... De regula se foieste in pat, se invarte, sta in cap, etc... si adoarme. De leganat nu mai e vorba cam de prin ianuarie...
Sa stii ca ma gandesc mult la tine, trebuie sa-ti fie tare greu, mai ales ca faci cam totul singura; iti doresc multa rabdare, sper sa treaca repede aceasta perioada grea.
Si inca ceva, eu daca ies din camera o las pe Narcisa in patut, ii dau niste jucarii care o intereseaza, nu o las pe jos pentru ca ar desface si ea toate prizele... O las pe jos doar cand sunt eu cu ea.
Si profita de orice jumatate de ora de somn a lui Rares pentru a dormi si tu.
Andra, mi-a placut si mie mesajul tau.
Lexi, poate Maria s-a trezit tocmai din cauza ca o deranja la fundulet opareala... Pupici, sper sa doarma mai bine la noapte!
Roxana, spun si eu ca Ramo, poate gasiti un prieten care sa mearga cu sotul tau, tu incearca sa te odihnesti cat de mult poti.
Beatrix, o zi buna!
Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi
Sephora spune:
Va pup fetelor
Eloise frumoase rau poze,dar cea cu Vladut pe bila ma ucis.
Tanima chiar nu stiu de ce se scrie pe PM insa sper sa nu fie din mamele care au copii cuminti sau ajutor,eu te inteleg perfect stiu prin ce treci si una e sa-ti fie copilul obraznic (adika ptr varsta lui) si una e sa-ti fie marait,sa nu vrea decat in brate ,la san si numai agatat de tine.
Acum am o intrebare: De ce nu il intarci?la mine dupa ce l-am intarcat a fost mult mai bine din toate punctele de vedere inclusiv mancat.Plus ca tu nu vei mai fi atat de slabita si obosita.Parerea mea spusa din experienta proprie.
Si eu il pup pe Matti de-l ucid toata ziua iar el sa invatat asa,un pupacios si-un lipicios,e singurul din toti prietenii lui care e asa,dar cand e vorba de certat,apai ne certam si stie cand greseste (nu zic de-al naibi face,probabil ai place cand ma enervez)
Acum sa va spun despre prietena mea care v-am spus ca a nascut,tot imi spunea ca fata in prima zi a fost tinuta la oxigen ca e monitotizata dar e bine.Ai zic mai fata,trimite mama,sotu poate tie nu ti-o spune ca esti lehuza,dar nu e normal (nevrand nici sa o panichez)mie mi-a dat copilul dupa o ora,m-a lasat sa dorm in noaptea aia nascand la 19 si travaliu lung,dar la 8 dimineata era langa mine.Inteleg ca cei care sunt nescuti cu cezariana programata ai baga la oxigen,dar de ce e si monitorizata.
Ca azi sa ma sune sa-mi spuna ca ea e bine,ca deja poa sa plece acasa,dar si fata e bine numai ca a fost scoasa prea devreme (38s).Ea initial a plecat in sarcina cu dr mea Carina Puiu,numai ca ea intre timp a nascut si a recomandat-o alteia colega cu ea,a mers fata inainte cu ea si dr ia bagat in cap ca are hemoroizi,ca e anemica si ca mai bine ar naste prin cezariana.Fata asta era ferm convinsa ca naste natural,dar cand a auzit asa s-a lasat pe mana dr.Ea pleca o saptamana si ce-a zis stai sa stau eu linistita sa-mi iau cascavalul si s-o operez pe asta.Copilul putea foarte bine sa stea si pana la 42 saptamani.Io i-am zis dar infine acum ai parea rau ca n-a ascultat.Bine ca e bine si copilul si gata.
Scuzati istoria lunga,dar asa m-am suparat...
Sephora spune:
Eu pe Matteo il las foarte mult pe jos,umbla peste tot in casa,se joaca singur,eu daca stau langa el e super fericit (asta in zilele bune)ca in zilele nasoale e numai calare pe mine,dar daca stau pe jos si ma joc cu el e ok.Il tin pana il vad ca incpe sa maraie si trage de mine (asta de cand v-am spus ca am reusit performanta de a-l adormi devreme,aseara a adormit la 21 de exemplu)iar cand il vad super obosit,il iau in brate,ami arata ca trebuie sa-i pun caseta cu Cleopatra Stratan si la a doua melodie e deja dus,il tin in brate cu capul pe umar (asa se pune el) sau culcat pe mana cu sticluta de laptic,apoi il pun in patul lui si asta e.
La el in pat de unul singur na adormit niciodata,dar la noi da.
Am impresia ca nu stiti ce inseamna un copil care daca nu il ei sau il adormi cum zice el urla pana cand i se face rau.Deci zilele trecute cand ne duceam la Zoo l-am pus pe Matti in scaunul de masina,a stat ce a stat la un moment dat a inceput bazaiala,i-am dat de toate,i-am vb ,i-am cantat,nimic el vroia la mine in brate.L-am lasat sa planga de la un moment dat se invinetise si plangea cu sughituri,l-am luat binenteles ca mi se rupea inima de acum,cum l-am luat in brate a adormit in 2 secunde si asta nu e prima data cand incerc treaba asta,deci nu e genul de copil care plange putin si gata-i trece sau face cum ai arati sau zici tu.Nu frate el o tine pe a lui.Nu e un copil plangacios,se loveste,cade se ridica si pleaca mai departe,se mai bate cu ceilalti e singurul care nu plange,dar cand vrea ceva apai vrea nene.
Nu sunt de comparat copii,fiecare are caracterul lui.Io am vazut si la fetele mele cele mai tinere trec altfel perioadele astea io una mai batrana decat ele,ma implic prea mult si de aia probabil sa acumulat si atata stres si nebunie.
xandrutza_76 spune:
Sephora, ai dreptate si eu m-am gandit sa-i spun Tanimei sa incerce sa-l intarce pe Rares, poate se va mai linisti. Dar am uitat... imbatranesc
Sanatate multa prietenei tale, si crestere usoara!
Narcisa e mai bine, nu mai are febra, deja a tras o raita prin sertare... tare mult ii place sa se joace cu sutienele mele; acum se joaca cu un catelus, de fapt fost catelus, il cam parasesc urechile. Deci, copilul incepe sa-si revina, doar ca si azi a mancat mai prost ca de obicei.
Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi