***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (21)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Mihamora ,
hai ca-ti spun eu cum a fost la noi cu avionul, ca am facut deja vreo 10 drumuri si mai avem de mers pana in Romania si pana la New York inainte de sfarsitul anului, asa ca avem ceva experienta.

In general in avion primesti loc langa cabina intermediara (bulk seat), cel in fata caruia nu se afla scaune. In Japonia nu se dadea, asa ca mereu a trebuit sa cerem (n-am primit intotdeauna, dar zborurile erau scurte)

Dupa decolare se agata pe perete un patut,in care poate sa stea copilul.

Bebelusilor care nu platesc loc (ci doar procent din totalul biletului)nu li se atribuie un scaun, ci trebuie sa-l tii in brate. O sa primesti o centura speciala pe care trebuie sa i-o pui la decolare si aterizare. Din pacate Dolofanel nu prea era fan de centura, asa ca daca i-o puneam - plangea (sub privirile dezaprobatoare ale celorlalti calatori, sigur . L-am mai ridicat cateodata in picioare (deci centura era mai mult de forma, preferam sa nu planga si speram sa nu se intample nimic.

Daca vrei, poti sa ii cumperi un loc separat, dar parerea mea e ca nu iti trebuie 2 locuri (numai daca vrei sa nu stea nimeni langa tine – IN CAZUL IN CARE NIMERESTI PE MARGINI, unde sunt doar 2 locuri).

Una din problemele pe care le-am intampinat in timpul zborurilor a fost plictisul. Elias n-a prea avut stare pe zborurile mai lungi, mai ales ca pe zborurile transcontinentale ¾ din drum se coboara obloanele si e intuneric, unii sforaie…

M-am mai plimbat cu el pe interval, dar s-a cam plictisit, nu era nimic de vazut, decat fetze de oameni adormiti in pozitii ciudate. Plus ca unii aveau pus aerul conditionat la maxim, asa ca saracul, avea niste ochii rosii si iritati, ii tot curgeau lacrimi…

A fost dificil si cu mancatul - mai ales din cauza ca nu poti sa-ti iei nimic cu tine (vezi paragraf mai jos cu normele europene). Cred ca e mai simplu sa spui sa iti aduca de mancare dupa ce adoarme copilul, asa o mananci calda si intreaga. Mie imi era mereu foame si am luat cand mancau toti, desi stewardesele au zis ca pot sa aduca si mai tarziu…Asadar Elias si-a bagat degetele prin farfurii si chiftele, a tras de tavita, au cazut pahare, s-au varsat lichide.... Parerae mea e ca trebuie sa te inarmezi cu o doza de rabdare si toleranta: nu ai loc sa te desfasori, fiecare miscare trebuie gandita. Nu prea ai unde depozita chestiile...fie intr-o geanta mare pe care o tii al picioare de iti amortesc si unde, sigur, nu gasesti nimic cand scotocesti in disperare dupa inelul de rontait, cu copilul urland sub o aripa Sub scaunele noaste era dezastru : paturele, jucarele, carticele, resturi de mancare, mii de pahare de plastic, telecomenzi, casti…boah! Cand ma ridicam in picioare, paraia mereu ceva sub talpi…

Se mai recomanda sa ii dai sa suga la decolare si aterizare (ca sa nu i se infunde urechile), dar sincer la noi nu a mers. Al meu copil, hranit la cerere, nu mananca la comanda. Fie l-a pocnit foamea inainte de decolare, fie dormea, fie nu ii era foame. Deh...

Daca il hranesti la san e mai usor, insa daca vrei sa prepari formula, trebuie sa ceri apa fierbinte stewardeselor (sigur, cand se poate circula, ghinion mare daca iti trebuie cand e semnalul de centuri aprins). Mancare la bebelusi nu se da - le dau in schimb cate o carticica sau jucarie de plus. Noi cum am zburat mai mult cu Finnair, avem o colectie impresionanta de ursuleti identici Finnair .

Nu uita ca in Europa nu se poate trece frontiera cu mancare si apa, poti doar s-o cumperi in spatiul international, inainte de imbarcare. Orice chestie crema, gel, mancare trebuie sa fie in recipiente mai mici de 150ml si puse intr-o pungutza de plastic speciala, cu zipper.

Ai voie sa iti iei carucior (dar nu masiv, ci din ala care se pliaza), pe care il predai la check in si il primesti la destinatie SAU il ceri cu predare la avion (daca vrei sa-l folosesti in aeroporturile intermediare). In general aeroporturile civilizate au carucioare de copii. Ai voie si scaun de masina, dar atat timp cat copilul nu are locul lui, nu ai unde sa-l pui.

Foarte util:
-o mana de ajutor (cineva care sa mai ia copilul din cand in cand)
- jucarii, carti, ceva cu care sa suplinesti faptul ca bb nu poate sta pe burta, rostogoli, distra singur...
- cat mai putin bagaj de mana daca esti singura (ca altfel abia cari si copil si sacose)
- haine care se pot scoate una cate una (ca diferentele de temperatura sunt mari intre companii, autobuze care te duc la aeroport, aeroporturi etc). Bluze cu fermoar si geci, care pot fi puse si scoase repede, fara urlete.

Mie cel mai greu mi s-a parut schimbarea de fus orar. De exemplu cand am venit din Japonia, desi am ajuns la 17h, Elias era zdrobit, pentru el era trecut de miezul noptii (in avion n-a prea dormit) si nu intelegea de ce e inca lumina afara.

Urmatoarele zile m-a capiat: se culca pe la 5 dupa-masa (la el era miezul noptii) si se trezea la 4 dimineata (de pranz)… Intre timp s-a reglat, dar observ ca asta e una din dificultatile pe are le poti intamplina atunci cand circuli cu bebei si schimbi fusul orar (atunci cand e un simplu concediu va fi nasol, ca ei se obisnuiesc mai greu…numai bine pe cand trebuie sa te intorci acasa).

Cam asta ar fi ce-mi amintesc acum. Daca mai e ceva, spune-ti-mi!

Capitolul asta "Despre calatorii cu avionul si bebei zburatori" e dedicat special Ralucai si Mariei-Bucuria , care intreprind in curand primul lor zbor catre ROMANIA si carora le promisesem povestea zborului!

Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Chowpersa, sa nu te superi daca te contrazic, dar si zaharul este important, pt ca solicita organismul bebeilor. La fel ca si sarea. Cred ca exista si o explicatie stiintifica pentru asta, dar nu sunt in masura sa o dau. Eu am tangente cu alt domeniu . Deci nici zahar la bebei.

Alynta, stai linistita, ca toate am trecut prin asta. Si eu aveam sentimentul la un moment dat ca "vorbesc" de una singura. Dar a trecut cand mi-am dat seama ca fiecare fata imi raspundea daca avea ce sa-mi spuna. In plus, se mai intampla sa-mi dau seama ca, desi citesc toate paginile din urma, mi-a scapat un comentariu. Probabil ca era postat in timp ce citeam sau nu stiu sa-mi explic. De ex, cineva radea de un comentariu sau un raspuns al Ellei iar eu nu-mi aminteam (de fapt suntsigura) sa fi citit asa ceva. Mi-a scapat sau nu era postat inca. Hai ca m-am intins. Editez: ai vazut ca avem bebei nascuti in aceeasi zi?



Diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

ELteka,m-au trecut apele numai cand te-am citit.
Si noi am fost dati peste cap de schimbarea de ora.Am vazut ca nu s-au mai plans alte mamici si am crezut ca o fi al meu mai cu mot.

POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Multumesc RAMONA7!Abia acum am reusit !UITE!
Si eu am impresia uneori ca nu ma baga nimeni in seama dar ma ajutati numai ca existati.


POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Seara buna!
Dupa ce m-am plans ca Sofia nici nu m-a bagat aseara, cand m-am intors, in seama, astazi toata ziulica a fost cu ochii pe mine, nu cumva sa dispar din peisaj si mi-a zambit si povestit in exclusivitate (spre marea disperare a sotiorului).Deco tot pe mami o iubeste cel mai tare...mi-a crescut inima cat o paine (din aceea mare, de 2 kile).
carstea, parca tu mai intrebat de vanilina...e o substanta extrasa din planta de vanilie (din pastaile ei mai precis), responsabila de gustul carateristic de vanilie. Poate fi si sintetizata chimic. Nu da gust dulce, desi e frecvent intalnita in preparate dulci. Nu stiu sa aiba efecte adverse, dardaca vrei mai multe info despre ea vezi pe linkul de mai jos:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vanillin
PS: Ai un fecior tare fain!Sa va traiasca! Puteti veni in petit!
Somnic usor tuturor!













Florina si Sofia (09.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

GRAVIDUTA Nu ai de ce sa ma contrazici ,fiindca nu am sustinut ca zaharul nu este important, ma refeream doar la o afirmatie anterioara unde se spune ca biscuitii nu pot fii dati BB-ilor din cauza zaharului ceea ce este inexact ei nu pot fi dati din cauza continutului de gluten si de aceea exista biscuiti speciali pentru bebelusi.In alta ordine de idei multe din alimentele pentru copii contin zaharuri, chiar si fructele naturale au in compozitie fructoza de aceea sucurile trebuie oferite in cantitati limitate(o data pe zi) si nu intre mese.Unii pediatrii spun ca zaharul poate fi folosit in cantitati mici si ca un sirop fiert adaugat la ceai fiindca nefiert poate produce afectiuni stomacale, dureri de burta si diaree.Ceea ce nu inseamna ca este si corect.Eu evit sa-i dau micutului zahar pur dar nu pot evita toate alimentele care il contin(ma refer la toate tipurile de zaharuri)
Sarea ca aliment este total interzisa pana in jurul varstei de 1 an.
Cam asta stiu eu.
Si mai jos redau si textul unui articol pt. exemplificare ca sa vezi ca sunt in asentimentul tau si impotriva zaharului si sarii in alimentatia bebelusului:

Zaharul in alimentatia copilului
October 16th, 2007
Kathleen DesMaisons a studiat corelatia dintre zahar, sanatate si comportament mai mult de 15 ani si studiile sale au confirmat ceea ce multe mamici stiau intuitiv: “Zaharul ii schimba pe copii”. Poate transforma cel mai fericit si calm copil intr-unul nervos si agitat.

Cum stim daca copilul are sensibilitate la zahar
DesMaisons spune ca nu a auzit parinte care sa nu stie daca copilul lui are sensibilitate la zahar. De obicei copiii vor sa manance dulciuri, mai ales intre mese. “Daca copilul tau are un comportament nepotrivit si ii oferi ceva dulce, apoi imediat este dragut, cu siguranta este sensibil la zahar.”
In cartea “Little Sugar Addicts”, autorul sugereaza sa observam comportamentul copilului, sanatatea si emotiile. “Crizele emotionale, inabilitatea de a se concentra, greutatea prea mare sau increderea in sine scazuta sunt efectul a prea mult zahar in alimentatia copilului”.
si
Sucurile si bauturile dulci sunt frecvent intalnite in dieta micutului, cu efecte nu tocmai bune asupra organismului. Ele contin zahar, care este gasit, de altfel, in stare naturala in fructe. Zaharul creste in concentratie atunci cand este preparat sub forma de suc, astfel ca, un consum mai mare de sucuri poate duce la dezechilibre in organismul micutului, precum diaree, diminuarea poftei de mancare, dar si aparitia problemelor dentare, cum sunt cariile.

Recomandarile merg catre consumul de maxim un pahar de suc pe zi si, mai mult, axarea pe o dieta bazata pe fructe.

Laptele - bautura cu cele mai bune recomandari:
Alimentatia unui sugar atunci cand se raporteaza la lichide, trebuie sa se bazeze in principal pe lapte, indeosebi cel matern. Laptele nu e considerat o bautura dulce, desi contine lactoza, ci e recomandat in primul an de viata, asigurand necesarul de calciu pentru dezvoltarea osaturii si nu numai. Nu e nevoie sa indulciti laptele si nici sa il indopati cu acesta. O cantitate mai mare de 3 pahare pe zi poate diminua din apetitul bebelusului.

Fructe in loc de suc:
Cat piveste sucurile, specialistii intaresc ideea consumului redus si axarea pe consumul de fructe mai mult. In plus, o alimentatie bazata pe fructe, pe langa sanatatea pe care o asigura zilnic, ajuta si la dezvoltarea indemanarilor, precum decojitul si mestecatul, invatarea a diferite culori, forme etc.

Efectele negative ale sucurilor si bauturilor dulci:

Diminuarea poftei de mancare
Aparitia cariilor
Schimbari la nivelul tractului digestiv

Diminuarea poftei de mancare in urma consumului de bauturi dulci vine de la faptul
ca acestea sunt energizante, dar lipsite de proteine si nutrienti necesari cresterii. Copilului nu ii mai trebuie alta mancare, fiind doar umplut de energie, dar nu si de nutrienti.

In ceea ce priveste aparitia cariilor, folosirea biberonului vreme indelungata, atat pe
timp de zi, cat si pe timp de noapte duce la aparitia cariilor. Zaharul din lichid se lipeste de tetina si dinti, provocand carii. Din dorinta de a bea mai mult lapte si a fi mai comfortabil de dat, parintii folosesc biberonul. Recomandarea vine ca, de la 6 luni sa se dea laptele cu cana.

Schimbarile la nivelul tractului digestiv tin de faptul ca unii bebelusi nu pot digera zaharul din sucuri, provocand diaree sau scaune moi. Solutia este in a scoate sucurile din alimentatia copilului. Astfel, tractul digestiv isi va putea relua cursul normal de functionare.



AM DOI DINTI

ALEXICI SUPARICI

POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)


MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

quote:
Originally posted by carstea

Multumesc RAMONA7!Abia acum am reusit !UITE!
Si eu am impresia uneori ca nu ma baga nimeni in seama dar ma ajutati numai ca existati.


POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat




Daca te referi la intrebarea cum poti citi un capitol anterior sa stii ca aveai raspunsul aici
si cu link de trimitere

AM DOI DINTI

ALEXICI SUPARICI

POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)


MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Am vorbit azi cu kay si mi-a sus ca Soniutza are 1 dintisor .

Nu stie nimeni nimic de andrada? kay mi-a spus ca a incercat la ea si ca are telefonul inchis.

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)


www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze
Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Dicristea, sarumina pentru mail. M-a cam desumflat. Nu stiu ce-o fi in capul meu dar cred ca trebuie sa-mi reconsider optiunile, e prea scump pentru puterile noastre.

Liviana, imi pare rau ca aveti probleme si trebuie sa faceti operatie. Sper sa treaca repede si fara urmari, dar totusi nu ti-a zis medicul ce e cu acea punguta de lichid, de ce s-a fosrmat? Il doare? Bafta multa!

Pepsi, nu stiu ce are Filip ca pana acum parca nu a fost asa de rau. Nu stiu cum s-o mai dau, oricum lui ii acord mai mult timp si mai multa atentie ce-o fi vrand sa stau numai cu el? In seara asta s-a suit in patul Gerogiei si s-a suit pe ea la propriu s-o sufoce. Am auzit-o plangand disperata si mi-am dat seama ca e grosa ca se auzea cam infundat, dar ma asteptam sa-i fi pus doar patura in cap (daaa, de pacarca ar fi mai putin grav ) nu sa-l gasesc calare pe mutrita ei...

Azi am sarit masa de cereale ca am iesit in parc ca am vazut o raza de soare de dimineata si am zis sa n-o pierdem ca de maine incepe ploaia si vremea rea. Apoi am mers sa cumparam mancare din carrefour asa ca am ajuns acasa iar ea era lihnita de foame si am mufat-o direct la sursa. Dar de maine incerc si eu cu cerealele in biberon. Am niste tetine pentru hrana semi-solida, taiate in cruce si o sa incerc cu alea. Ea oricum nu e obisnuita cu lingurita si nu inghite ci suge ce gaseste pe-acolo.

Mai aveti rabdare cu socializatul o sa vina imediat vremea cand vor constientiza mult mai acut notiunea de persoana straina si o sa planga de mama mama cand o sa-i ia altcineva necunoscut in brate. Filip facea o fata de te tavaleai pe jos de ras: mai intai sa stramba 30 de secunde si apoi incepea sa urle.
Altfel si noi am fost plimbareti nevoie mare cand il aveam doar pe Filip. Cand ai unul singur si e inca mic e chiar indicat sa iesi pana nu mai poti peste tot pe unde ti se permite cu kinderul. Ca dupa ce se ridica in pozitie pipeda... se cam duc iesirile. Acum nu mai mergem chiar asa peste tot, dar nu din cauza de bebe ci din cauza de Filip. Daca mergem undeva unul din noi trebuie sa-l alerge. Asa ca daca mergem in grup socializam pe rand, iar in doi nu putem ca mancam pe rand si acasa, ce sens are sa mai iesim la restaurant

Se pare ca asta cu bagatul in seama e o chestie mai generala p-aici, semnez si eu condica.

Hai sa va arat si voua poze cu picii mei www.4shared.com/account/home.jsp" target="_blank">aici

Cred ca am vreo doua ore de cand crosetez la mesajul asta...

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

Transmite-i FELICITARI si MULT BINE SONIEI




AM DOI DINTI

ALEXICI SUPARICI

POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)


MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput