Fructe si legume exotice (pentru Romania)
Raspunsuri - Pagina 8
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
fetelor, vroiam sa va mai zic de Pomelo.(nu stiu daca s-a mai vb de el) nu trebuie ratat ...mie imi place tare mult
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
Corina, as veni si maine dar .....nu se poate!
Monica, pomelo din China este la noi. Ce faci cu el? (arata ca un gref mai mare) dar nu stiu cum e inauntru.
Dar de fennel ce ziceti (e un fel de radacina albicioasa)?
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Ramona2006 spune:
Fennel este fenicul. In Romania stiu ca mamicile care alapteaza beau ceai de fenicul (seminte). Aici radacina de care vorbeai se maninca sub forma de salata si stiu ca Jamie Oliver are o reteta bestiala de peste la cuptor ci radacina de fenicul.
Aroma feniculului este f asemanatoare cu cea a anasonului.
"animals ...exist for their own reasons. They were not made for humans any more than black people were made for whites or women for men." Alice Walker
monica-elizabet spune:
se curata de coaja verde si ramane ca o "portocala", numai ca acea coaja albicioasa care acopera miezul trebuie si ea curatata fiindca este tare...este mult mai dulce decat un gref.
se poate manca si asa si-l poti pune si in salata de fructe
fennel nu stiu ce este...poate dau fetele trimitere sa-l vad si eu...
monica
Prajituri si papa bun
Halloween
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
se curata de coaja verde si ramane ca o "portocala", numai ca acea coaja albicioasa care acopera miezul trebuie si ea curatata fiindca este tare...este mult mai dulce decat un gref.
se poate manca si asa si-l poti pune si in salata de fructe
fennel nu stiu ce este...poate dau fetele trimitere sa-l vad si eu...
monica
Prajituri si papa bun
Halloween
Mersi!
Uite www.greenharvest.com.au/images/Seeds/Fennel_romanesco.jpg" target="_blank">asta e fennel din magazinele noastre!
Ramona, banuiam ca e fenicul dar eu nu am folosit decat ceaiul pana acum nu si radacina.
O fi si aia buna de stimulat lactatia?
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Boo spune:
Sheannamp pomelo este excelent, dar trebuie curatat bine. Are multa coaja, ce-i drept, trebuie curatat si de pielita alba, dar miezul e foarte dulce si e plin de vitamine. Tocmai citeam acum pe un site despre pomelo si ziceau ca e bomba de vitamine . Uitati site-ul http://www.okey.ro/index.php/pomelo-un-stimulent-imunitar-de-exceptie/2007/04/20/
Eu am facut salata de fenicul, l-am dat pe razatoare, i-am pus un pic de ulei, lamaie si sare. E bun, dar aduce cu anasonul ce-i drept. Am vazut si eu cum l-a facut Jamie O intr-o mancare. De fapt a facut friptura la cuptor si a pus legume in tava printre care si fenicul. Am facut si eu si a iesit foarte bun.
monica-elizabet spune:
ahaaaa...multumesc mult de lamuriri fetelor...si eu am baut ceai de fenicul cand alaptam...
monica
Prajituri si papa bun
Halloween
principe spune:
Aici fenicul se face cu miel , umplut cu carne sau taiat in felii mari si copt la cuptor.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
alinabojuc spune:
Hai mai fetelor fiti serioase! Da ce vreti sa faceti cu noi? eu tot citesc si. Piersicile alea turtite m-au nenorocit. Vreau si eu. Eu is inebunita dupa piersici si nectarine. As manca tone.
Cartoful dulce cum se poate prepara? am vazut pe la carrefour la cluj. Poate apar si pe la mine prin bucatarie si sa stiu cum sa fac.
alina
ocebine spune:
Cartoful dulce eu il curat, il tai in patru pe lung, il stropesc cu ulei de masline, sare, piper, multa boia iute (sau chili powder) si il bag la cuptor (la foc potrivit) pina se inmoaie bine si e rumenit. Il mincam garnitura la friptura.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
monica-elizabet spune:
in thailanda am mancat cartof dulce pus pe gratar, apoi taiat in doua, condimentat si pus un sos de smantana cu usturoi
monica
Prajituri si papa bun
Halloween