Fructe si legume exotice (pentru Romania)
Raspunsuri - Pagina 12
alinabojuc spune:
quote:
Originally posted by Boo
Hai sa va zic una simpatica, eu cel putin m-am distrat. Am fost in piata sa-mi iau niste fructe si la o taraba tronau cartofii despre care tocmai vorbeam .. Scria mare SWEET POTATOES .. de parca romanu' care trece pe acolo stie si ce sunt si stie si engleza"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach
Eu cred ca nici ei nu stiau ce vand!
alina
Alynutza spune:
Alina daca ai drum in Cluj, cartofi dulci gasesti in Kaufland, Cora, Carrefour si Billa. Eu i-am vazut in toate aceste supermarketuri.
lexi mersi ca m-ai luminat, exact asa aratau. Nu stiam ca se mananca si coaja, suna chiar interesant.
Monica probabil de aia nu mi-au placut mie fructele-stea, tin minte precis ca erau verzi alea pe care le-am primit.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Lorelai spune:
eu stiu ca in romania nu exista/se cultiva cranberries. e normal sa nu avem nume pt ele.
am scris mai sus dar probabil ca cine intreaba ce sa faca cu ele nu a vazut: pune-le la prajituri. orice reteta cu visine (chec, prajitura) in care nu se folosesc crude, se poate face cu cranberries.
principe, am facut "socata" din coji de ananas. delicioasa!! recomand cu incredere reteta.
eu fac peste cu fennel si mere. daca vrea cineva reteta o scriu.
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by Lorelai
eu stiu ca in romania nu exista/se cultiva cranberries. e normal sa nu avem nume pt ele.
am scris mai sus dar probabil ca cine intreaba ce sa faca cu ele nu a vazut: pune-le la prajituri. orice reteta cu visine (chec, prajitura) in care nu se folosesc crude, se poate face cu cranberries.
principe, am facut "socata" din coji de ananas. delicioasa!! recomand cu incredere reteta.
eu fac peste cu fennel si mere. daca vrea cineva reteta o scriu.
Lorelai, gand la gand!
Chiar vroiam sa fac un peste la cuptor cu lamie si fennel. Am si mere.
Pls, scrie reteta!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Lorelai spune:
anna, eu retele le fac ochiometric, nu am cantitati exacte. sper sa iti foloseasca.
peste cu fennel si mere
pt 4 persoane
o ceapa
un fennel
2 mere potrivite
2-3 linguri smintina
o lingurita de unt
o lingura ulei masline
sare si piper
1/4 cana de vin alb
4 fileuri de peste
tai ceapa marunt si fennelul solzisori. merle le cureti si le tai felii. pui pe tigaie untul si uleiul de masline si calesti un pic ceapa, fenelul si merele cu un pic de sare. cit sa se inmoaie. adaugi vinul si smintina.
rastorni totul intr-o tava pt cuptor si deasupra asezi pestele. presari sare si piper pe peste. daca ti se pare sos putin inainte sa o bagi la cuptor mai poti adauga smintina sau vin sau supa de legume.
in cuptor la foc potrivit cit sa fie pestele facut. regula mea e 15 minute pe cm de grosime la peste.
merge cu garnitura de orez fiert. pofta buna.
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by Lorelai
anna, eu retele le fac ochiometric, nu am cantitati exacte. sper sa iti foloseasca.
peste cu fennel si mere
pt 4 persoane
o ceapa
un fennel
2 mere potrivite
2-3 linguri smintina
o lingurita de unt
o lingura ulei masline
sare si piper
1/4 cana de vin alb
4 fileuri de peste
tai ceapa marunt si fennelul solzisori. merle le cureti si le tai felii. pui pe tigaie untul si uleiul de masline si calesti un pic ceapa, fenelul si merele cu un pic de sare. cit sa se inmoaie. adaugi vinul si smintina.
rastorni totul intr-o tava pt cuptor si deasupra asezi pestele. presari sare si piper pe peste. daca ti se pare sos putin inainte sa o bagi la cuptor mai poti adauga smintina sau vin sau supa de legume.
in cuptor la foc potrivit cit sa fie pestele facut. regula mea e 15 minute pe cm de grosime la peste.
merge cu garnitura de orez fiert. pofta buna.
Lorelai, !
O sa inchin un pahar de vin impreuna cu sotul maine, la masa de peste, in cinstea ta!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
monica-elizabet spune:
Alynutza, daca mai primesc fructe stea verzi le poti infashura intr-o hartie si sa le lasi la intuneric 2 zile fiindca se coc
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica-elizabet spune:
in seara asta am pus si eu sa fac...nah...cum sa-i zic...ananasata dupa reteta data de principe multumesc
abia astept sa se faca
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
uta_ciun spune:
eu cu cranberries am patit ca in bancul cu tipul scolit in franta care a uitat cum se spune la grebla, pina a calcat pe dinti si a fost livit de coada ei in cap :)
deci am cumparat aici cranberries si desi imi statea pe limba traducerea in romaneste, nu am reusit sa-mi amintesc pina am ajuns acasa, le-am spalat si am bagat un pumn intreg cu o pofta de nedescris...ei bine, gustul ala cumplit de acru m-a facut imediat sa-mi amintesc... COACAZE...nu reusesc sa le maninc asa ca atare dar le beau, din blender cu un suc de portocale
dar daca tot am urmarit disputa, am zis sa caut si eu pe google...uite ce spune cineva pe alt forum
Cranberries are truly native to America. They grow wild from Newfoundland south to the Carolinas and westward to Saskatchewan. The heart of cranberry country is Massachusetts, with Cape Cod producing 70 percent of the nation's total. Cranberry season is from September to December, peaking in the month of November. Cranberries were originally called "crane berries" because the plant's pink blossoms looked like a crane's head. Fresh cranberries can be stored up to four weeks in the refrigerator. Although the fresh cranberry season is relatively short, cranberries do freeze well. Simply wrap the package in a plastic bag and freeze up to one year. Do not wash the berries before freezing. To use frozen cranberries, rinse and use as for fresh. Do not thaw first
iata o poza cu ceea ce inseamna cranberries in sua...pe site-urile din engleza denumirea latina apare ca fiind Vaccinium subgenus Oxycoccus...cautind apoi pe google in paginile romanesti dupa numele latinesc descopar ca se considera ca sunt afine( ceea ce in engleza stiam ca sunt blueberries)
in concluzie sunt in ceata totala, pe www.dictionare.com, au aparut urmatoarele traduceri
coacaz = red currant
coacaz negru (Vaccinum myrtillum) = blueberry
coacaz negru (Ribes nigrum) = black currant
in sens invers
cranberry = merisor (Vaccinum vitisidaea) si rachitele (Vaccinum oxycoccus)
v-am mai lamurit vre-oleaca ?
uta_ciun
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
alinabojuc spune:
Azi merg la Baia Mare,Kaufland,Billa,vad eu ce mai gasesc.Sper sa ma intorc cu cartofi dulci.
Ananasata o sa fac si eu ca ma asteapta un ananas mare,frumos si parfumat.
Cred ca mai iau si nuca de cocos ca e tare buna. La gust e exact ca nuca aia verde de se ia pielita de pe ea. Iar noua aia ne place f mult.
alina