Fructe si legume exotice (pentru Romania)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Laura exact asa am tradus si eu ca am vazut si poza cu afine care erau albastre, intretimp astia o traduc in romaneste pe unele site-uri ca afine, iar pe Dex afine: Vaccinium myrtillus, deci altcumva o iau razna, mai caut ca e ca in Triunghiul Bermudelor.

iar am editat: unii o traduc ca rachitele...cica cresc pana si-n Apuseni...cica nici astea nu sunt, pe dex=Oxycoccus quadripetalus...

alta editare: am gasit si traducerea de coarne, si cred ca asta e cea adevarata...tzin minte ca am baut in Alba Iulia la niste prieteni cornata, un fel de visinat la care se folosesc coarnele in loc de visine si zau gustul era foarte asemanator, tind sa cred ca astea sunt

nici coarne nu sunt, astea pe dex=Cornus mas...hai ca m-am obsedat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Laura uite discutie tot pe DC:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87546

Mey dar dex-ul imi da merisor=Vaccinium vitis-idaea

Enigma lu peste....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Hai cam am fost plecati la restaurant si am venit acasa, dar cranberry astia tot nu-mi dau pace. Acuma de merisor chiar ca nu am auzit, dar am vazut pe celalat site de pe DC ce l-ai pus ca cineva zicea "coacaza de balta". Sa stii ca inclin sa cred ca aia e, pt ca il cultiva in zone cu panza freatica aproape de suprafata (asta-i baiul cu traducerile, nu suna la fel ca in limba originala), deci sunt iubitori de apa. Si uite ne-am invartit in jurul cozii si tot acolo am ajuns, la coacaza. Acuma ca-i de balta e alta chestie. Io sper sa pot dormi la noapte si sa nu ma mai gandesc la cranberry. da' daca incerci vreo reteta noua, spune-mi cum ti-a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Eu spun ca seamana taaaare bine cu coarnele din Ro, le-am vazut si pe unele si pe altele (coarne-cranberries)..
Altceva decat suc, se mai poate face din ele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Am luat si eu rodii, dar nu prea ne-au placut din cauza semintelor, adica e tare incomod sa tot rontai la semintele alea. Daca era doar pulpa aceea buna de langa seminte era ok.
Am luat si nuca de cocos care e super. Cu lapticul din ea ce se poate prepara? Ma asteptam sa fie ca laptele.
Cartofi dulci din pacate nu am gasit.Am fost tare suparata. Poate mai avem drum pe la cluj si mergem la Carrefur, acolo am vazut. Nu ma asteptam sa nu fie si aici. Normal ca am trecut pe langa avocado si papaya, m-am uitat la ele si am mers mai departe. Ce am putut gandi oare de nu am luat?
Alte "minunatii" nu am vazut. Sper ca data viitoare sa nu mai trec pe langa ele ca voda prin loboda.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cranberries sunt intr-adevar merisoare, afinele sunt din aceeasi familie, la fel ca si coarnele si macesele.
Alina, laptele de cocos il poti folosi la fripturi si tocanite de porc, vita, pui, da o aroma speciala si e gustos.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Alinabojuc eu am luat cartofi dulci de la Mega Image .. dar din Bucuresti. Sincer nu stiu daca sunt si la voi dar poate gasesti la Carrefour. Eu i-am pus la cuptor langa cartofi normali, morcovi si fenicul cand am facut o friptura la cuptor. au iesit buni

Dar laptele de cocos nu l-am folosit niciodata .. Cel din conserva sau cutie cum e ? L-ati incercat ? E ok ?

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Pai la noi la Dej nu sunt magazine din astea "sexy" doar la cluj. Stiu sigur ca am vazut la Carrefur dar nu i-am bagat in seama. La auchan nu am gasit.Prin alte locuri nu am vazut. Sper sa mai am drum la cluj sa iau ca nu mai pot de pofta.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Hai sa va zic una simpatica, eu cel putin m-am distrat. Am fost in piata sa-mi iau niste fructe si la o taraba tronau cartofii despre care tocmai vorbeam .. Scria mare SWEET POTATOES .. de parca romanu' care trece pe acolo stie si ce sunt si stie si engleza

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

"apa" de cocos se paote bea asa(este f buna si hranitoare) sau daca aveti shaker am vazut de curand intr-un filmuletz pe net se scoate sucul de cocos, se cresteaza nuca de cocos se pune la cuptor pentru 10-15 min, apoi se sparge nuca se scoate miezul alb se pune in shaker peste suc si se obtine un lapte de cocos f bun

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween

Mergi la inceput