Suntem de rasul tuturor!|

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

quote:
Originally posted by analessya13

Adresez o intrebare celor care sustin cu tarie ca nu le e rusine cu faptul ca sunt romani si i-as ruga sa imi dea motive valide pentru ca se mandresc.

nu sunt vizata de intrebarea ta dar tin sa precizez ca
eu nu sunt nici mandra si nici nu mi-e rusine ca=s romanca. de ce? pentru ca nu am niciun merit la asta.

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Da, Denizel, s-or fi inspirat de la romani.

Care romani, "toti de la Ram se trag si cu ale lor cuvinte ni-s amestecate"

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:

Adresez o intrebare celor care sustin cu tarie ca nu le e rusine cu faptul ca sunt romani si i-as ruga sa imi dea motive valide pentru ca se mandresc. Eu prea multe nu am.

Am si eu o intrebare, as numi-o ajutatoare (pentru mine, ca nu prea inteleg bine):

La ce iti ajuta sa ti se enumere motivele? Daca e o motivatie constructiva promit sa ma apuc sa pregatesc o lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Chiar daca pare mai abstract si poate nu intotdeauna se va identifica cu sensul de mandrie dar pot sa spun ca sunt mandru de fiecare data cand:
1. Vad steagul tarii mele - iubesc cele trei culori cand le vad afisate nu stiu de ce, asa simt eu
2. Cand ajung inapoi in tara fiind plecat in afara ei, iubesc frontiera, abia astept sa vad punctul de trecere fie ca vin din Ungaria fie ca vin din Serbia sau din Bulgaria. Atunci cand vad scri ROMANIA pur si simplu am un sentiment de fericire
3. Cand vad scris romaneste
4. Cand vad in strainatate masini cu numere de inmatriculare romanesti
5. Cand ascult muzica populara
6. Cand vad intreceri sportive in care romanii castiga
7. Cand merg prin tara cu masina si vad frumustea naturala a acestei tari - aici nu ma mai satur niciodata de muntii dealurile si vaile din Romania
8. Cand vad in mod real ca marea majoritate a romanilor au un grad de cultura si informatie muuult mai ridicat decat a altor oameni din alte tari e cert pentru mine ca suntem mult mai .... informati ca sa ma exprim diplomatic.
....

Ajunge?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Enumerarea motivelor ne-ar ajuta sa ne dam seama daca sunt reale sau sunt doar asa in mintea noastra. Hai cu lista !

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Enumerarea motivelor ne-ar ajuta sa ne dam seama daca sunt reale sau sunt doar asa in mintea noastra. Hai cu lista !

Maria

Adaug la lista lui Marius:

9) lucrez intr-o multinationala care si-a deschis birouri in Romania pentru ca in conformitate cu statisticile este una dintre cele mai educate natiuni europene (ma refer la procentaj de absolventi de invatamant superior) si deasemenea este un procentaj impresionant de cetateni romani care vorbesc cel putin o limba straina la nivel avansat.

10) dupa un an de activitate, birourile din Romania au rezultate mult peste media celor din celelalte tari europene care presteaza exact aceleasi acivitati.

Voi continua lista imediat ce gasesc timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

quote:
Originally posted by marius

Chiar daca pare mai abstract si poate nu intotdeauna se va identifica cu sensul de mandrie dar pot sa spun ca sunt mandru de fiecare data cand:
1. Vad steagul tarii mele - iubesc cele trei culori cand le vad afisate nu stiu de ce, asa simt eu
2. Cand ajung inapoi in tara fiind plecat in afara ei, iubesc frontiera, abia astept sa vad punctul de trecere fie ca vin din Ungaria fie ca vin din Serbia sau din Bulgaria. Atunci cand vad scri ROMANIA pur si simplu am un sentiment de fericire
3. Cand vad scris romaneste
4. Cand vad in strainatate masini cu numere de inmatriculare romanesti
5. Cand ascult muzica populara
6. Cand vad intreceri sportive in care romanii castiga
7. Cand merg prin tara cu masina si vad frumustea naturala a acestei tari - aici nu ma mai satur niciodata de muntii dealurile si vaile din Romania
8. Cand vad in mod real ca marea majoritate a romanilor au un grad de cultura si informatie muuult mai ridicat decat a altor oameni din alte tari e cert pentru mine ca suntem mult mai .... informati ca sa ma exprim diplomatic.
....

Ajunge?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Marius
Subscriu.

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Recent a fost efectuat un sondaj de opinie in Italia, in care intrebarea era: "Credeti ca sunt prea multi straini in tara?"

Rezultatele au fost dupa cum urmeaza:

20% dintre respondenti au spus "Si"
10% dintre respondenti au spus "No"
70% dintre respondenti au spus: "E, pe dracu"

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

M-am simtit mandra ca sunt romanca atunci cand un stadion intreg de 50.000 de spectatori s-a ridicat in picioare si a aclamat 2 antrenori de gimnastica romani. In Florida, la un meci de forbal american, a fost prezentata si echipa de gimnastica a universitatii care are ca antrenori secunzi doi romani. Si cand comentatorul a pronuntat: Baia Mare, Romania...tot stadionul s-a ridicat in picioare.

Dar, nu m-am simtit deloc mandra, cand un coleg de scoala mi-a aratat ieri in presa internationala un articol legat de ce se intampla in Italia.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Acest sub-topic merita un topic separat, imi place.

Comentariile mele la lista lui Marius + Ramiris.

De la 1 la 5, precum si 7 - simt ca mi-e drag.
Cu 8 nu sunt de acord.
9 este adevarat.
Pt. 10 explicatia este ca Romania e o piata mare, cu apetit pt. consum de orice, pe cand celelalte piete sunt deja saturate, iar majoritatea - incomparabil mai mici. (Ex. Bulgaria numara 7 milioane de locuitori, Slovenia - 2 milioane etc). In Romania, indiferent de cum este condusa treaba (uneori pe dos), tot se fac profituri.

Doar de 6 sunt cu adevarat mandra si ma umflu in pene.

Maria

Mergi la inceput