socant ...
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Karina spune:
Mie una nu mi-e rusine de loc ca sint rominca. Individul respectiv, chiar daca e tigan nu este reprezentativ pt. romani. Daca tineti minte bine, a fost o perioada cind aveam probleme cu pedofilii englezi, italieni, etc. Asta nu inseamna ca natia lor este o natie de pedofili, asa ca nici noi nu sintem niste criminali.
Criminalii trebuie prinsi si inchisi. Eu una nu sint pentru inchisoare ci pt. condamnarea la moarte - dar asta este alta poveste - mai ales pt. cazurile ca acesta.
Nu stiu de ce se supara italienii pe noi, ca nu noi (sau statul) i-am trimis, n-ai cum sa-i monitorizezi, ca doar fiind in UE, chiar ca nu mai ai nici o putere. Cum sa-i tii in tara, sa-i legi ?!
Parca ei si-ar fi trimis atunci aici pedofilii.
Trebuie luate niste masuri, de comun acord, dar nu ca sa nu-i mai lasi sa plece ci ca sa previi asemenea fapte. Ca daca nu-i mai lasi sa plece, cum hotarasti cine poate merge in Italia si cine nu? Cu repatrierea sint total de acord, daca-i prind ca au facut o infractiune, daca nu vor sa-i inchida ei, sa-i trimita inapoi, ca sa-i inchidem noi. Si dupa aia sa nu mai fie primiti acolo.
Ce importanta are ca omoara un italian sau un roman? Fapta e tot OMOR si moare UN OM. Asta e cel mai important.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Gabrielama spune:
"Long-Term", intr-adevar cel mai grav lucru este ca intr-adevar un om a fost omorat.
Insa, din pacate, "short-term" (si cu muuulllteee implicatii si "long-term") de numele de roman si Romania sunt legate, din toate colturile lumii, numai nenorociri, violenta, furturi, omoruri. Nici nu trecuse in Italia bine povestea cu alt roman care a atacat pe nu-stiu-cine, ca vine povestea asta noua si ingrozitoare. Rrom? Roman? Nu cred ca marea majoritate a celor care traiesc povestile astea este interesata sa faca diferentieri de nuanta. Individul ala venea din Romania. Punct.
Solutie? Cea pe care o vad eu personal, nu o suporta "foaia" de hartie; dar as fi orice, numai miloasa nu...
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
Buterfly_Sim spune:
Buna problema e ca Europa ne critica mereu si ne acuza de discriminare fata de tigani. Nu este asa. Nu poti sa integrezi in societate niste oameni care nu vor sa se integreze nu vor sa mearga la scoala sa se cultive ca e mai usor cu furatul. Asupra unui copil ceea ce invanta in familie isi pune amprenta asupa lui. Parerea parintilor, a bunicilor e importanta pentru ei, iar ei ce invata in familie...
Acum se difuzeaza niste reclame la TV pe teama discriminarii tiganilor pe bani europeni. Daca Europa intelege acest fenomen si vrea sa se implice in integrarea lor in societatea de astazi dece nu ne dau un exemplu cu romii care sunt acum la ei cum ii integreaza in societate si fac din ei cetateni model? E foarte usor sa ii trimeata la noi inapoi si sa ne zica educatii. Iar apoi sa ne blameze in toate ziarele lor de discriminare. Romii care au vrut mai mult, care au vrut sa se integreze in societatea in care traiesc s-au inegrat. Nu cred ca au intalnit obstacole. Aveam o familie in bloc si erau oameni cumsecade si de treaba. Si sunt multi altii ca ei sunt sigura. Parerea mea e ca Europa trebuie sa faca mai mult.
Simona 2+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eleni/Eleni.jpg)
Eleni spune:
Am vazut de curand filmul acela cu Jodie Foster, "Curaj nebanuit" parca se cheama... Si recunosc, cu riscul de a fi banata sau avertizata sau amendata, ca visez la o mana de oameni care sa faca dreptatea in acest fel... si mai recunosc ca il regret pe Antonescu asa cum il regreta poetul pe Tepes...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Numai rrom de buna credinta sa nu fii acum. Si nu o zic la misto. Daca noi ca romani suntem priviti rau prin generalizare, nu vreau sa ma gandesc cum e pentru ei.
Eu nu cred ca responsabilitatea este numai a autoritatilor romane. Tot timpul am fost batuti la cap ca trebuie sa integram aceasta etnie, ca trebuie sa le respectam drepturile, dar acum cand se confrunta intreaga Europa cu problemele acestea (pe care noi ca romani le stim de multa vreme), brusc arunca pisica in curtea noastra.
Din pacate largirea Uniunii Europene si toate problemele derivate din libera circulatie a cetatenilor nu fac decat sa dea apoa la moara nationalistilor si extremistilor de pretutindeni. In loc sa dispara granitele, parca mai tare se adancesc diferentele.
Europenii au tot dreptul sa fie suparati, dar nu si dreptul de a comite o grava eroare: condamnarea poporului român, în ansamblul sau, pentru modul de viata al minoritatii rome. Prezervarea drepturilor minoritatilor, încurajarea limbilor si culturii sunt valori europene. România a fost aspru judecata pe întreg parcursul procesului de integrare în UE, pentru faptul ca discrimineaza romii, ca nu le respecta regulile si obiceiurile. Azi, Europa se confrunta cu problemele, pâna acum ascunse, ale romilor. În numele political corectness-ului, Europa ezita sa descrie lucrurile asa cum sunt si sa gaseasca solutii. Tiganii sunt populatii nomade peste tot în Europa, nu doar în România. Modul de viata al unora dintre ei afecteaza grav modul european. (sursa: www.gandul.info/puterea-gandului/pedepsirea-romaniei-rominia.html?4237 1022091" target="_blank">aici)
crisis81 spune:
Putini sunt cei care fac diferenta intre rrom si roman o data ce ai trecut granitele tarii. Majoritatea chiar nu stiu ca exista o diferenta. Dovada o aveti vie in fatza: nu a zis nimeni nimic de rrom si de roman. Nu au zis sa imprastie rromii ci romanii. Asa ca suntem amestecati in aceeasi oala si serviti cu acelasi sos.
Sunt intr-adevar si rromi de buna credinta dar si romani cu care ne este rusine.
Nu mi-e rusine ca sunt romanca si consider ca majoritatea care au plecat din tara au fost prea slabi ca sa se descurce aici. Si nu, nu mi-ar convenii sa-i trimita inapoi.
www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602474079860" target="_blank">Gratar Szegedwww.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536463995" target="_blank">
Viena 2007www.flickr.com/photos/11706357@N04" target="_blank">
Spania 2007
www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536268989" target="_blank">Nunta noastra Multe poze
Asteptand un ingerasUite de ce?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
quote:
Originally posted by crisis81consider ca majoritatea care au plecat din tara au fost prea slabi ca sa se descurce aici.
Adanc aforism mai scosasi in dimineata asta, apai daca tie nu-ti place sa fii bagata in aceeasi oala cu tiganii (asa cum e si normal) tu de ce-i bagi pe emigranti in aceeasi oala ?
Cat despre problema tiganilor, ea ar putea fi pusa si altfel. Daca Romania a reusit sa tina in frau comportamentul, sa ofere conditii de innabusire a a conflictelor si de calmare a personalitatii criminale a tiganului in problema, Italia de ce nu a facut-o ? De ce sa vedem problema doar dintr=un singur unghi, ce are-a face ca tiganul e cetatean roman in contextul dat ? Putea sa fie si chinez, faptul ca Italia i-a oferit poate conditii mizere de viata, stress, i-a minimalizat eforturile sau l-a discriminat pe piata de munca, poate ca asta l-a facut criminal. Sau poate ca era bolnav la cap si nu l-au tratat, la asta nu s-au gandit ? De ce tre' sa oblojeasca Romania toti tiganii Europei cand noi abia avem bani pt. romanii nostri ?
Crimele se mai si previn, nu numai se judeca. Io dac-as fi italian nu as permite creerea de satre de tigani, conditii insalubre, munca la negru, as da ajutor social, locuinte sociale si asigurare de boala gratuite, as scoli gratis minim 8 clase toti demunitii, etc. Face Italia toate astea pt. cetatenii ei ?
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Danelutza spune:
Ma tem ca pentru a iesi din Romania si a intra intr-o alta tara a UE, se va reveni la viza . Deja guvernul italian a hotarit sa expulzeze toti delincventii si prostitutele romance, asta incepind din dimineata acestei zile. Tigan-netigan, tipul respectiv are pasaport romanesc si a omorit o femeie. Deja romanii sint pe primul loc la crime, furturi, violuri, asta in Italia.
Aseara pe un canal italian, se vorbea ca Romania a devenit o tara linistita care incepe sa se dezvolte bine din punct de vedere economic, in timp ce Italia a devenit pamintul unde sint toate adunaturile, borfasi, cersetori, si aici nu se refereau doar la romani.
![](majoreta.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
quote:
Originally posted by sirimie
Eu nu stiu ce parere sa imi fac.
Se vorbeste despre o lege promulgata in Italia ca toti cei care aparent sint "periculosi" vor fi expulzati.
Ia sa nu-i mai expulzeze, ca asta inseamna discriminare. Sa-i tina la ei acolo si sa-i educe. Pe banii lor, nu pe banii Romaniei.
Si sa-i ia si pe restul tiganilor de la guvernul Romaniei, ca daca tot ii discriminam noi, poate ne dau ei exemplu de educatie exemplara si integrare, acomodare rezonabila si toleranta.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
sirimie spune:
Am auzit de curind o stire la telejurnal: ambasadorul Frantei in Romania a vizitat niste romi care au fost expulzati din Franta si li s-au dat niste animale sa le creasca. Mai multi romi, in mai multe sate. Si nimeni nu a fost fericit din urma evenimentului:
- romii spuneau ca nu au bani sa creasca animalele
- oamenii de acolo spuneau ca nu asta e solutia, sa le dea animale
Unii chiar incearca sa gaseasca solutii - francezii, de exemplu.
Cit despre criminalitatea romanilor din italia, e un procent din populatia de romani de acolo. Cu cit populatia e mai mare, cu atit criminalitatea e mai mare. Cazuri de criminali periculosi sint si printre italieni. Dar nici unul nu are impact atit de mare, astea cu criminalii romani a facut atita vilva pentru ca italienilor nu le place de emigrantii romani. Clar.
Altfel, italianca aia agresata nu se simtea in pericol desi era un "cartier" de tigani in imprejurimi. Parerea mea este ca tocmai asta face italienii sa fie foarte furiosi: ei se simteau in siguranta si dintr-o data nu mai sint siguri pentru ca exista romi criminali care traiesc linga ei. Au dreptate sa fie furiosi.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei