Strumfi de iulie-august 2007 (18)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Neata!
Karligutza ma bucur ca ti-a placut Raducu meu. In ceea ce priveste ochii si eu am avut dubii. Daca il imbrac in verde juri ca sunt verzi, dar in rest par albastri.

La subiectul zilei sunt multe de spus intradevar. Noi am inceput diversificarea la trei luni cu suc de mar, iar acum ii dau combinat mar cu morcov cate un biberon la masa de 10. Il bea cu multa placere si nu mai vrea si lapte la aceeasi masa. Pe la patru luni vreau sa-i introduc treptat piure de fructe, piure de legume si lapte cu cerele.
Raducu regurgiteaza la fiecare masa destul de mult si sper sa fie un pic mai bine cand va manca si chestii mai solide.
Apropos de diversificare...aveti idee cu ce ies petele de suc, in special de morcov? Eu nici folosind clor nu am fost prea multumita, iar vanish-ul e apa de ploaie.

Ma chinui de ceva timp sa depistez cauza unor www.flickr.com/photos/10297879@N05/1824365628/in/photostream/" target="_blank">bubite pe care le are. La inceput i-au aparut pe fata si am banuit ca ar fi de la suzeta pentru ca se intampla sa mai scoata putin lapte care ramanea intre suzeta si gurita, dar treptat s-au extins pe toata fata, pe burtica si partea exterioara a picioarelor. I-am scos toate cremele, i-am schimbat detergentul si o perioada a parut sa fie mai bine. Adica nu mai erau asa rosii bubitele si parca se mai vindecau, desi pielea era foarte uscata si cu aspect de piele de gaina. Am observat apoi ca pe picioare unde se mai vindecase i-a ramas ca un fel de cicatrice asemanatoare cu cea de la vaccin, dar mai estompata. De vreo doua zile i-au reaparut pe fata. Dimineata este toata fata rosie, iar pe parcursul zilei se mai estompeaza.
Ma enerveaza la culme ca nu imi dau seama care este motivul. Tin sa precizez ca nu are legatura cu diversificarea pt. ca i-au aparut inainte.
Imi cer scuze ca m-am intins atat, dar poate stie cineva ce ar putea fi.

Andreea de www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Matei o sapt a mancat balele proprii...cand il puneam la san ziceai ca-i dat cu boia!

Simo, vezi de ce te asteptam cu atata drag! Ca sa nu ma simt singura cu probleme. Caci la fel face Victor. Ce-o avea frate!? Singurul mod in care mananca e la orizontala. Daca il tin in brate zici ca-l arde. Am incercat sa inlatur toate eventualele impedimente: haine in exces (oricum nu erau), cureaua de la pantaloni, eventuale cute. Nimic. Tot nu-i place. Se arcuieste si plange. Oare l-am invatat sa manance culcat? Uneori ma gandesc ca poate il hranesc cand nu ii e foame. Dar nu prea mai pare sa-i fie foame acum. Of! Cat astept cantarul...sa vedem cat/daca a luat ceva. Simo, Matei cat a luat in luna a III-a? (te intreb pt ca in primele 2 luni baietii nostri au luat cam la fel)

Oana, Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

quote:
uote:Originally posted by Gabrielabv

a
nici nu mi-am imaginat ca voi fi asa fericita sa am o fata
credeam ca numai mamele de baieti sunt mandre tare

Gabriela - Dragos si Medeea

soacra-mea inca mai crede

Si soacra mea la fel. Si cred ca ii e ciuda ca nu e singura mandra.

Oana, Stefan si Victor

Mergi la inceput

quote:
cristina, dar stii ca pompa, oricat de performanta ar fi, nu scoate tot atata lapte cat suge copilul; sanii mei par goi in permanenta si daca as incerca sa ma mulg nu cred ca as scoate mai mult de 50 ml insa ines suge mult mai mult; ii mai fac uneori proba suptului si in 5 min trage cu usurinta 100 -120 ml din ambii sani deci mulsul asta e inselator;nu toti copiii au nevoie sa stea la san jumatate de ora ca sa manance suficient.
bafta multa!

Valen, daca ai sti cat de bine mi-a prins raspunsul tau! Mereu ma intrebam cat suge dom'le fi-miu asta in 5 minute cat sta la san. Eu nu am cantar ca as fi incercat si eu sa masor. Si, da, stiu ca nu sunt copii la fel, dar orientativ e bine ca mi-ai spus.

Oana, Stefan si Victor

Mergi la inceput

Alina si Jadi, multumim de efort! Albumul e super. Si nu doar pentru ca sunt copilasii frumosi. Ci si datorita eforturilor voastre. Nu una, un buchet.

Oana, Stefan si Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Nma, Mi se pare o mare tampenie comparatia asta intre copii, care merge mai repede, care vorbeste mai mult, care alearga mai bine, care e cel mai cel. Fiecare copil are ritmul lui de crestere si dezvoltare. Pe mine una ma enerveaza comparatiile astea. Acum slava Domnului nu am patit din astea ca mama, dar ca si copil am suferit in sinea mea ca urmare a comparatiilor intre mine si vara-miu in vacante la bunici (eu sunt o fire ceva mai interiorizata si ca atare sunt mai putin vorbareata, iar lui ii turuia gura toata ziua, plus ca stia si o gramada de poezii si le recita tot timpul...)

Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)

Mergi la inceput

Nico, eu nu am inteles exact ce "reteta" ai tu pentru dormit bine noaptea. . Mai imi spui o data, te rog!. Am priceput doar faza cu "nu lasat sa adoarma la san", dar cu paturica si alte alea...Ca tare as vrea sa aplic si eu. Am spus mai sus ca de doua nopti doarme cu mine in pat si papa la orizontala. E drept, e putin mai usor pentru mine, ca nu ma mai ridic din pat. Dar nu sunt incantata de evolutia lucrurilor. Stefan a dormit in patut pana la 1 an si...Si parca nu sunt pregatita - psihic - sa dorm cu Victor. Pai cu sotul cand mai dorm? Si cand mai ne iubim si noi? Am sa reincerc sa-l culc in patutul lui. O sa incep sa-l culc si ziua acolo.
Nu-i bai, ca www.flickr.com/photos/12244302@N04/1814088741/" target="_blank">am gasit utilizare si pentru patut

Oana, Stefan si Victor

Mergi la inceput

andreea c, as fi ipocrita daca nu as spune "ti-am zis noi". De ce? Pentru ca efectiv asa gandesc. Daca e nevoie accept sa dai cu rosii in mine. Nu prea sunt diplomata, stiu. Dar eu ma gandesc ca bubitele au legatura cu diversificarea precoce. Mai ales ca stiu si alte cazuri. Insa ma rog sa ma insel. Adica sa fie de la ceva extern, care poate fi inlaturat, stiu eu, vreun detergent ceva, care ii dauneaza)

A! Si inca o intrebare pentru fetele care dorm cu BB in pat: il culcati pe perna sau direct pe pat? In patutul lui (si in cosulet, cat a dormit acolo) nu foloseam perna, dar in patul meu parca nu-mi vine sa-l pun direct, asa...

(hai ca stiu ca am profitat de timpul liber pe care il am: cel mic doarme, iar cel mare e cu mama la plimbare. Asa ca am scris, nu gluma! Dar tare mi-e drag sa "stau cu voi")

Oana, Stefan si Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Oana, Miruna doarme in pat cu mine fara perna. Peste cearsaful mare are paturica ei, iar de invelit, fiecare cu sacul ei de dormit. Ne intalnim noaptea numai la alaptat, fiindca eu dorm tocmai in capatul celalalt al patului.

Lia si Miruna Demetra
(8 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

www.miniblu.ro/produs.php?cod_categorie=34&cod_produs=790" target="_blank">Asta e caruciorul meu de care va ziceam. Uite ca e mai ieftin de cat credeam si desi ei scriu ca de la 6 luni, in cartea lui scria ca poate fi folosit 0+. E mai ieftin decat cel Chicco, e foarte usor, se desface cu o mana. Nu se strange tip umbrela, dar se face micut, incape in orice portbagaj + inca multe alte bagaje. Noua ne place mult de tot alegerea facuta!

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput