Strumfi de iulie-august 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 11
nma spune:
buna dimineata.
la noi chiar a fost buna. pt ca ma cam disperase andra cu trezitul noaptea am mai aplicat cateva metode: am invelit salteaua de la patut intr-o paturica, am verificat daca fata e satula (i-am dat 40 ml lapte de la congelator, dar nu i-a trebuit decat sanul), nu am mai lasat-o sa adoarma la san, am inceput sa folosesc sacul de dormit. fata s-a trezit la ora 1 si pana la ora 2 am incercat sa ii dau suzeta. de la 2 la 3 a supt apoi somn pana la ora 5 cand a primit suzeta pana la 6. papa si iar somn o ora. toate astea se intammplau ieri noapte caci azi nu s-a trezit fata pana la ora 4 cand a supt o ora. cred ca tare ii mai place titi. sper sa se tina de programul acesta si apoi incepem sa lucram la cel de zi.
eu diversificarea o mai aman ca inca nu avem 3 luni. asi vrea ca pe la 5 jumate sa incep. dar o sa vad cum facetio voi.
de mucisori inca nu am scapat in schimb isi mananca si ea manutele.
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
X-ray spune:
buna dimineatza!
fetelor pentru noul album din inima multumiri lui jadi ca eu mi-am bagat nasul in cel vechi,acum trebuie sa ma prind ce-i cu asta nou si ajut si eu cum pot.
si acum subiectul zilei.....DIVERSIFICAREA,cand,cum,de ce...
alina mamica bulinei Elisa
(20 iunie 2007)
liadorian spune:
Wow, Nico, felicitari! Mie nu mi-a mai dormit pana la 4 de o luna... Sa stii ca incerc sa aplic si eu cateva dintre metodele tale. Probabil cel mai tare gresesc cand o las sa adoarma dupa ce limpaie un pic de san... De la noapte coboram militaria din pod, gata!
Lia si
Miruna Demetra
(8 august 2007)
mychydutza spune:
Jadi Picassa trebuie downloadata? ca mi-a facut o ordine in pozele de pe computer........e musai sa o instalez sau e ca flicr?????????
*mihaela*
X-ray spune:
deci cred ca putem vorbi toata saptamana despre diversificare
hai ca incep eu..
ce este diversificarea=introducerea unui nou aliment la sugar in afara laptelui matern sau a laptelui praf unde este cazul.
cand?
literatura de specialitate recomanda inceperea ei la 5 luni,5 luni si jumatate la sugarul alimentat cu lapte praf si 6 luni la cel alimentat la san dar sub nici o forma mai devreme de 4 luni si jumatate.
de ce nu mai devreme?
-organele interne ale sugarului nu sunt inca pregatite sa digere si sa absoarba altceva in afara laptelui.asa se poate ajunge mai tarziu la aparitia cancerelor de stomac,de intestin si colon,etc...,aparitia alergiilor,a diabetului si a altor tulburari de metabolism in dezvoltarea copilului si a viitorului adult.
-suprasolicita aparatul renal incomplet dezvoltat printr-o incarcare osmotica mare
-favorizeaza obezitatea de aport
-proteinele vegetale au o valoare inferioara celor din lapte
ar mai fi dar astea mi-au venit in cap acum.
cum?
ar trebui sa se respecte niste reguli:
-nu citrice,struguri, si banane mai devreme de 7-8 luni, peste,kiwi,fragi,mure, ou,capsuni inainte de un an
sunt alergice
-alimentele se introduc pe rand,unii recomanda chiar unul pe saptamana,astfel incat sugarul sa se obisnuiasca cu ele si sa le acepte mai usor
-nu trebuie fortat sugarul sa manance,poate va capata o aversiune fata de lingurita si nu va mai manca deloc
-
acum mai asteptam completari de la fete
alina mamica bulinei Elisa
(20 iunie 2007)
Nonna76 spune:
Buna dimineata si de la noi.
Anya multumesc ca mi-ai admirat baietii,ma bucur ca un copil cind imi spune cineva ca-s frumosi(cu toate ca stiu asta
)
Dana nu stiu care-i mai frumoasa,tu sau Dariutza.
Are un par printzesa ta! Al meu are citeva fire si alea mai mult la ceafa.
Elena sa-ti traiasca flacaul!
Jadi mai poti? Te admir pt. multe dar mai ales pt. optimismul molipsitor pe care-l degaji.Multumim pentru album.
Andrei al meu s-a zbintzuit pina a vomat in jet.Nu are liniste,cea mai noua pasiune e rosul pumnisorilor pina isi face greata.In rest face si el echere cum zice Jadi,a inceput sa chiuie si ieri a ris in hohote .
Voi va plingeti ca ai vostri copii nu maninca,al meu n-are probleme si acum suge la o ora daca i-as da.Si Vlad a fost la fel.Mai greu a fost cind a crescut si acum nu maninca decit obligat.
Imi place subiectul de azi.
Eu vreau sa incep diversificarea la 5,5 luni caci la 7 luni ma intorc la munca si vreau sa avem timp,s-o facem lent,cu alimentele introduse treptat,cite putin la inceput.(Serviciul meu e lejer,max cinci ore pe zi si pot avea si pauze de alaptat-nu e asa rau sa fii profesor)
Si eu tot cu legume ma gindeam sa incep dar nu stiu daca supa sau direct piure.
V-am pupat .(m-am intiiins)
poze
poze botez
Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie
Simo78 spune:
week-end preview:
La o partida de vanatoare un maestru impartaseste din experienta unor incepatori.Unul dintre acestia il intreaba :
- Maestre, daca apare acum un urs pe carare in fata noastra, ce trebuie facut ?
- Nimic mai simplu:pui pusca la ochi, iti tii respiratia, ochesti si tragi !
- Dar, maestre, eu fiind incepator e posibil sa gresesc.Ce fac mai departe, ursul se apropie...
- Nimic mai simplu, pusca are doua gloante: o ridici, iti tii respiratia, ochesti si tragi !
- Dar, maestre, e foarte posibil sa gresesc si a doua oara,ursul se apropie, ce fac ?
- In cazul asta iei o mana de rahat si i-o arunci in ochi !
- Dar, maestre, unde o sa gasesc eu rahat ?
- Ohoo, o sa fiee... !
Simo
de Matei Hisham 
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
nma spune:
in albumul comun nu am putut sa intru dar banuiesc ca lucrati la el.
am vazut cateva poze cu niste copii tare draguti.
anya eu nu stiam ca si pestele e alergen.
asi mai scrie eui multe dar lui alex ii e foame iar andra s-a plictisit. am avut mult de citit din urma.
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
monicabo spune:
Buna
,
Ma bucur sa citesc despre cat mai multi copii de iulie-august. Anduty, am vazut pozele cu ce 2 baieti ai tai, sunt f frumoase!
Nma, ma bucur ca ati mai rezolvat problemele de noapte.
Liadorian, te tine te cheama Andreea Ioana, in realitate? Ca pe fetita mea? Ce coincidenta!
. Andreea este bine, se tot agita cu intorsul de pe spate pe burta si invers, acun, ca a descoperit lucrul asta. Acum si pt mine este ceva nou, caci daca plec, o las intr-o pozitie, si o gasesc in alta pozitie![]()
In rest, totul in paramatri normali...
Pupici
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
nma spune:
am reusit sa adorm fata dar nu stiu cat va dura (o sa lucrem noi si la partea asta). de obicei la ora asta copiii erau afara.
am vazut ca se mai fac comparatii intre copii. si eu faceam la alex. suntem 5 prietene care am nascut cam in aceeasi perioada. deci va dati seama ca aveam ce compara. alex a facut primii pasi la 10 luni apoi s-a imbolnavit si nu a mai mers pana la 1 an. unul dintre copilasi a mers de la 9 luni, deci al meu era codasul. mai tarziu am realizat ca totul e ok, e normal sa mearga pe la un an si doua luni. de atunci incerc sa nu ma mai enervez, sa nu mai pun la suflet. normal ca mi-ar placea sa nu mai fie asa de incapatanat si sa invete si el poezi multe, sa numere sau sa stie alfabetul (cum se lauda unii). are si el multe pe care le face si altii nu reusesc, dar indiferent cum e eu il iubesc foarte mult si ma bucur pt orice realizare indiferent cat de mica este ea.
la andra am remarcat ca nu zambeste asa de mult. am ajuns cu sotul la concluzia ca stam mult prea putin cu ea. cu alex am stat foarte mult, eu eram toata ziulica cu el iar sotul venea acasa la ora 16. o sa incerc sa-i acord mai multa atentie, dar ma bucur tare ca si alex incearca sa se joace cu ea.
la diversificare cred ca voi incepe cu suc de morcov, o lingurita, apoi doua pana se obisnuieste, apoi morcov fiert pasat. dupa probabil voi trece la patrunjel (adica supa de morcov si patrunjel).
o sa imi fac timp sa citesc si ce a pus alina le adresa comuna despre diversificare.
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003