Romania is my country

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Cand citeam ma gandeam daca tu abia te-ai descurcat... io ce mai faceam cu carutul de gemeni...
Nici nu ma gandesc sa plec pe undeva... pur si simplu nu am cum... sunt dependenta de masina... nu metrou, nu autobuz...
Nu pot sa merg nici pana la piata pt. ca sunt locuri atat de inguste... mai rau m-as enerva...
In hipermarket alta distractie... or avea dreptate, nu cunosc detalii, dar la casa nu am cum sa trec cu carutul... si atunci cum as putea sa platesc ce am cumparat si sa stau si langa copii????
Farmacie... trebuie sa las carutul in dreptul vitrinei si sa rog paznicul sa stea cu ochii pe ei... si, cu toate ca sunt cu doi teroristi dupa mine de multe ori mi se intampla sa-mi zica cate un mos ca si pe el il dor picioarele... de ce sa intru in fata lui. omu are dreptate... dar nici eu nu pot lasa copiii afara urland daca se plicitisesc pana termin... Si daca as avea carutul langa mine alta ar fi situatia... vb cu ei si ii mai linistesc...
Lista e lunga... fara sa indraznesc sa am pretentii de transport in comun... nici nu cred ca as reusi... cu tot ajutorul...
Eu nu pot sa imbin utilul cu placutul cum faceam cu mandra... sa ii scot din casa pt. ca s-au plictisit si sa fac si niste cumparaturi... tot ce pot face e sa merg pe jos prin parcurile din zona... si daca dorm sa dau o fuga si pana la magazinele din jur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Mai fetelor ... e grea viata de mamica din Romania o stiu pe proprie-mi piele ...dar si mai grea e cand cresti un copil in Romanica si pe al doilea il faci in strainatate ...va spun din proprie experienta ca ..ramai traumatizat ...si te mai faci si de ras ca taranca subsemnata ...

Obijnuita cu lozinca romaneasca" ajuta-te singura" ... nu odata m-am facut de ras ( pe bune cred ca au ras si curcile de mine ) ...
A'pai sa incepem ...
La spital ,cand m-am dus sa nasc ...m-am dus cu geamantanu dupa mine de se uitau asistentele la mine de credeau ca vreau sa ma mut in spital ..pana si chiloti de unica folosinta mi-au dat dupa nastere( deee politica spitalului ) ... a ramas asitenta cand i-am zis ca nu e nevoie sa ma spele ca o fac singura ... s-a simtit jignita ( dar sa fezi ce jignita s-ar simti o asistenta romanca )
Apoi asistenta care vine acasa in primele zile dupa nastere putea sa faca si curat ...cu o ora inainte sa vina casa stralucea ...
La tren ...vroiam sa ii dau bacsis conductorului ca m-a ajutat cu carutul si la urcare si la coborare ...ca sa numai spun de alte persoane ...ba daca nu l-am pomenit mereu pe primul conductor ca era tareeee greu carutul si fara el pierdeam trenu ...
Si cea mai tare faza ... acum in sept .. Al meu domn a avut un accident de munca si a fost in spital ....( pe langa faptul ca nu am respectat nici o ora de vizita ) la un momentat Sebi , baiatul cel mare se duce la toaleta ... si nu gasea intrerupatorul ( el fiind pus la inaltimea wc-ului sa ii fie usor bolnavului ) ..si ma duc eu ca desteapta si trag de firu rosu care cheama asistenta ... mamaaaaa am paralizat instant gandindu-ma la scandalul cu asistenta chemata degeaba ( na traume din spitalele Romaniei ) ..vine asistentul si io repede dau vina pe copil ... ma asteptam la o ploaie de mama denaturata ce is nu supraveghez copilu' ..cand colo numai glume si voie buna ..de nu a stat cu noi la palavre vro 30 de min ...s-a prezentat( erau primele ore de spitalizare) , a intrebat ce s-a intamplat , cum se simte...ba le-a mai adus la copii si sucuri ...
Sunt multeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee de schimbat in Romanica noastra draga si sincer ( si ma doare sufletul sa o spun ) in loc sa progresam noi ne intoarcem la Vestul Salbatic ...si ne mai batem si cu pumnii in piept ca suntem cei mai cei din Europa ...si ca vesticii si alte natii civilizate is o adunatura de prosti ...prosti. prosti da civilizati ...parerea mea ...hac
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Si eu a trebuit sa merg cu sotul meu pt. a face o operatie ėntr-un spital de aici unde am avut surpriza placuta sa fim tratati cam ėn acelasi fel ca si tine alessia ,unde erau doua paturi ,cu o baie destul de luxoasa ,cu aer conditionat ,televizor si unde ėn fiecare zi veneau femeile si faceau o curatenie generala mai bine decėt ėntr-un hotel de lux.ėn fiecare zi ėti schimbau trei prosoape chiar daca nu le-ai folosit,si toata lumea care lucra aici ara f.f.disponibila.Am ramas impresionata de tot ce era aici ,era o secretara care ėn momentul cėnd trebuia sa-ti dea ceva sa complectezi vorbea si la telefon si chiar scria.Era extraordinara.Am fost si-n RO.la primarie cėnd a murit tatal meu pt.a lua o hėrtie unde trebuia specificat pt.ce a trebuit sa vin acasa(ėmi trebuia la serviciu)poate nu credeti dar a trebuit sa stau o jumatate de zi pt.trei rėnduri.Am vazut pers.care efectiv nu fac nimic si care cred ca la sfėrsit de luna iau si un salariu.Problema e ca de multe ori cėnd critici anumite lucruri care la noi nu functioneaza bine exista pers. care se supara .Si mai e o vorba romėneasca care se foloseste destul de des "asta e"

http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Daca acceptam acum "asta e". la fel vor creste si copiii nostri. Si ne vom intreba peste ani, oare de ce suntem la acelasi nivel.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bai, da' daca aveti gemeni, cine v-a pus sa va luati carute pe latime in loc sa va luati pe lungime???
Si tu, ane, intr-un parc mai aproape nu puteai?? Ce ai cautat la Gradina Botanica??? Nu puteai sa stai direct in fata blocului?

Evident, glumesc amar, dar parca asa imi vine sa cred ca se gandeste la noi.... Altfel nu s-ar fi intamplat toate astea....cred ca s-ar fi schimbat ceva. Dar nu cred... Nu cred ca se va schimba niciodata nimic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

hai sa echilibrez balanta. cind am venit aici acu ceva ani buni, eram gravida in luna a 8-a, singura si cu 2 valize uriase de 32 kile fiecare. Dupa ce am stat la o coada enorma in aeroportul international american, ca sa ma verifice astia de vize si alte alea, am ajuns la vama/securitate, ce o fi fost, in care trebuia sa ridici aceste uriase valize pe o banda rulanta ca sa treaca prin aparatul respectiv. Era un idi-ot care statea in capul benzii, nu stiu ce rol avea (cred ca era cu ordinea si disciplina), ca mina pe bagaje nu punea. No, oamenii ma impingeau din spate, eu nu puteam sa ridic valizele, imbe-cilul de lucrator american a inceput sa tipe la mine sa ma misc. I-am zis ca nu pot sa ridic. Aveam burta la gura. El a zis ca el nu ridica ca nu e treaba lui. L-am rugat pe unul din spate, care altfel nici prin gind nu i-ar fi trecut sa ma ajute si care dupa ce i-a tras nevasta-sa un cot, mi-a ridicat valizele.
Si hai sa fim seriosi, poti sa ai 3 burti de gravida ca nu-ti tine nimeni usa deschisa aici. Nu se baga. E problema ta personala. Poti sa mergi cu cirje, daca ai ghinion si cladirea nu are usa automata, greu gasesti unul care se baga sa iti deschida usa. N-ai decit sa faci reclamatie, sa dai in judecata responsabilul cu cladirea, sa monteze usa cu senzor.

Daca omul ala nu era angajat sa ridice bagajele atunci nu era asigurat in caz ca i se intampla ceva in timp ce facea asta. Stiu ca pare aiurea dar asa este, mai ales in USA unde nu toata lumea are acces la asigurarile medicale. Omul ala pur si simplu nu poate sa ceara tratament platit de angajator si zile medicale platite daca pateste un accident la locul de munca in timp ce facea ceva ce probabil in contractul lui de munca este specificat ca nu trebuie sa faca. Este responsabilitatea ta sa te asiguri ca esti in stare sa-ti manevrezi bagajele sau sa faci alte aranjamente cu privire la bagaje. Nu are nici o legatura cu bunul simt al acelui angajat ci pur si simplu omul ala nu-si permite sa se expuna la riscul de-a ramane fara job si cu niste facturi medicale enorme pentru ca tu consideri ca trebuie sa stea lumea dupa tine sa te ajute doar pentru ca esti gravida in loc sa te fi gandit de acasa cum sa faci sa nu incurci pe nimeni si sa te descurci singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Macar aici chiar dc nu te ajuta sunt usi automate, rampe pentru carucioare cam peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Originally posted by miau-miau

hai sa echilibrez balanta. cind am venit aici acu ceva ani buni, eram gravida in luna a 8-a, singura si cu 2 valize uriase de 32 kile fiecare. Dupa ce am stat la o coada enorma in aeroportul international american, ca sa ma verifice astia de vize si alte alea, am ajuns la vama/securitate, ce o fi fost, in care trebuia sa ridici aceste uriase valize pe o banda rulanta ca sa treaca prin aparatul respectiv. Era un idi-ot care statea in capul benzii, nu stiu ce rol avea (cred ca era cu ordinea si disciplina), ca mina pe bagaje nu punea. No, oamenii ma impingeau din spate, eu nu puteam sa ridic valizele, imbe-cilul de lucrator american a inceput sa tipe la mine sa ma misc. I-am zis ca nu pot sa ridic. Aveam burta la gura. El a zis ca el nu ridica ca nu e treaba lui. L-am rugat pe unul din spate, care altfel nici prin gind nu i-ar fi trecut sa ma ajute si care dupa ce i-a tras nevasta-sa un cot, mi-a ridicat valizele.
Si hai sa fim seriosi, poti sa ai 3 burti de gravida ca nu-ti tine nimeni usa deschisa aici. Nu se baga. E problema ta personala. Poti sa mergi cu cirje, daca ai ghinion si cladirea nu are usa automata, greu gasesti unul care se baga sa iti deschida usa. N-ai decit sa faci reclamatie, sa dai in judecata responsabilul cu cladirea, sa monteze usa cu senzor.

Daca omul ala nu era angajat sa ridice bagajele atunci nu era asigurat in caz ca i se intampla ceva in timp ce facea asta. Stiu ca pare aiurea dar asa este, mai ales in USA unde nu toata lumea are acces la asigurarile medicale. Omul ala pur si simplu nu poate sa ceara tratament platit de angajator si zile medicale platite daca pateste un accident la locul de munca in timp ce facea ceva ce probabil in contractul lui de munca este specificat ca nu trebuie sa faca. Este responsabilitatea ta sa te asiguri ca esti in stare sa-ti manevrezi bagajele sau sa faci alte aranjamente cu privire la bagaje. Nu are nici o legatura cu bunul simt al acelui angajat ci pur si simplu omul ala nu-si permite sa se expuna la riscul de-a ramane fara job si cu niste facturi medicale enorme pentru ca tu consideri ca trebuie sa stea lumea dupa tine sa te ajute doar pentru ca esti gravida in loc sa te fi gandit de acasa cum sa faci sa nu incurci pe nimeni si sa te descurci singura.

Bird , pai sa stii ca nici in Romania nu sunt platiti oamenii sa te ajute , dar tot o fac.
Eu cand am ajuns in aeroport cu 2 bajae cat mine de mari , geanta de umar si o poseta mare am fost ajutata acolo.
Si nu cred ca oamenii aia erau platiti sa-mi aduca mie carucior , sa ma ajute cu ele , samd.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Elyanne, si eu am gemeni de 2,5 ani. Mi-as fi dorit foarte mult sa vin cu ei in tara dar n-am reusit deloc din motivele spuse de tine - nu te poti descurca sa iesi din casa cu ei.
Aici ii duc singura la gradinita cu metroul (inca trebuie sa schimbam tronsonul) dar sunt lifturi, rampe, locuri special amenajate iar lumea face loc parintilor cu carucior si nu numai.
In tara mea nici n-as avea pe unde sa merg pe trotuar.

Alessia, m-ai facut sa rad. Si eu am avut asemenea complexe in spital pana m-a prins cum stau lucrurile. Inainte sa nasc, dr. meu (profesor univ. si sef de maternitate) mi-a trmis o sora sa-mi spuna "dr. profesor se scuza, dar nu are loc decat intr-o rezerva cu 2 paturi" - eu eram oricum multumita. A doua zi m-a mutat intr-o rezerva cu 1 pat si, cand a venit la vizita, i-am multumit. Rapsunsul lui "imi pare rau ca nu are balcon, dar era singura modalitate sa stati singura in rezerva". Cred ca am facut ochii cat cepele de mirare.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Din nefericire Romania este o tara foarte saraca, uneori cu valori deformate tocmai din lipsa de educatie - mai ales civica (parfum inaintea sapunului, toale si masini prea scumpe inaintea strangerii gunoiului de afara, deratizarilor de la blocuri sau a construirii autrostrazilor). Toate imbunatatirile si augmentarea calitatii vietii - vor veni, dar cer timp, bani si perseverenta.

Campanii pro transport in comun, taxe augmentate pt. dezvoltarea infrastructurilor rutiere, taxe pt. traversarea anumitor strazi, amenzi pt reciclaje, gunoi aruncat aiurea, frecventa mai mare de curatare a pubelelor de pe strazi, etc, cam asta e ce imi vine acum in minte.

Les psychiatres, c'est trčs efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput