Cat de ...egale vreti sa fiti cu barbatii?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
Am avut ieri o discutie cu o persoana despre egalitatea dintre barbat si femeie.doamna respectiva mi-a spus ca ea nu vrea sa fie egala cu barbatii!este o femeie puternica ,pe picioarele ei ,independenta financiar ,dar are nevoie de un barbat pe al carui umar sa se sprijine ,unde sa gaseasca puterea si sustinerea de a trece peste perioade dificile,un barbat care sa fie...puternic si masculin asa cum ea ca femeie nu-si doreste sa fie .i-am dat dreptate!cred ca multe dintre noi au aceste dorinte...cand simt ca nu mai pot duce totul singure .
dana
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
april spune:
De cand egalitatea inseamna sa faci singur totul?
Egalitatea se refera la drepturile si obligatiile pe care le au femeile si barbatii, nicidecum la "inhamarea" femeii la muncile barbatesti sau invers.
Eu sunt pentru egalitatea de sanse pt ambele sexe. Insa va mai dura mult pana acest lucru va fi posibil. E de lucru la mentalitate.
Andrada
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dumitrulaura spune:
Aici nu e vorba de egalitate ci de suport. Ce crezi ca nu exista barbati care sa aiba nevoie de un umar de femeie pe care sa planga? Crezi ca barbatii nu au nevoie sa aiba langa ei o femeie puternica? Egali in drepturi poate. Depinde la ce fel de egalitate te referi. De forta, inteligenta?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
asta e o problema la care eu una ma gandesc adesea...
cu mult timp in urma, femeile nu aveau multe din drepturile pe care le avem noi, azi: dreptul la vot, dreptul la munca, etc...
au luptat si chiar au murit multe femei pt aceste concepte, si pana la urma au reusit, au castigat!
suntem egale cu barbatii!! (da pe mine m-a intrebat cineva???)
pacat insa ca, de cele mai multe ori, EI nu suint egali cu noi!!!
adica sa-mi expice si mie cineva, unde este egalitatea asta???
suntem egale cu barbatii, muncim egal, cate 8 ore/ zi, dupa care FEMEILE vin ascasa si sapala, calca, gatesc, cresc copii, pentru ca asta e de datoria lor samd... iar BARBATZII... se odinesc?!
nu zic neaparat asta ca sa ma vait, am noroc de un barbat care se considera si el EGAL cu mine si gospodaria o facem impreuna...
dar aud prea des fraza aia cu "de datoria femeilor" sa faca gospodarie, sa creasca copii, sa faca mancare pt barbat - nici prea calda, nici prea rece..., sa fie tacuta si cuminte, si multe alte balarii!
culmea este ca, de multe ori, chiar multe femei au aceasta conceptie...
in concluzie, cred ca sunt cateva drepturi 'de baza' fara de care nu as putea trai, de ex dreptul la vot, la opinie, la a merge la scoala, si altele asemenea!
dar in ce priveste alte drepturi, ma mai gandesc daca chiar se merita...
ma simt cumva ingrata ca nu apreciez sacrifiile pe care alte femei le-au facut in trecut, dar eu una m-as bucura uneori sa stau acasa, sa imi aduca barbatul bani si eu sa citesc, sa pictez, sa ascult muzica...
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme: Nascut pe 4 iulie (2000)
si Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
elyda spune:
cred ca ea s-a referit mai mult la faptul ca multe femei se comporta mai...barbateste ,sustin ca nu au nevoie de un barbat langa ele ,ca se pot descurca f bine si singure .ea nu a vorbit de prezenta unui barbat care sa o ajute dpdv financiar,ci al sentimentului pe care il ai atunci cand iti este greu si sti ca ai o persoana care sa iti fie aproape si sa te ajute atunci cad ai nevoie .nu se referea la muncile casnice care sunt intr-o casa ,ci la sentimentul pe care il da ei barbatul de langa ea atunci cand o tine in brate si ii spune ca totul se rezolva...se referea la serile cand simte nevoia sa stea langa" barbatul ei" care sa-i asculte problemele de femeie care are nevoie de umarul lui pe care ...uneori sa planga.si el ca un barbat adevarat sa-i stearga lacrimile...de femeie .
dana
kover spune:
citind cele scrise mi-am amintit de bunicul meu(Odihneasca-se in pace) care imi spunea odata ca sint asa de multe divorturi pt.ca femeile sint egale cu barbatii.pt.ca muncesc si ele(chiar mai mult),vin acasa si continua roboteala,nervii de la servici plus oboseala acumulata acasa si nu mai au rabdare cu barbatii lor!ca pe vremea lor....
elyda spune:
quote:intelept bunicul tau.n-am prea auzit de la barbati sa recunoasca munca depusa de femei in casa!
Originally posted by kover
citind cele scrise mi-am amintit de bunicul meu(Odihneasca-se in pace) care imi spunea odata ca sint asa de multe divorturi pt.ca femeile sint egale cu barbatii.pt.ca muncesc si ele(chiar mai mult),vin acasa si continua roboteala,nervii de la servici plus oboseala acumulata acasa si nu mai au rabdare cu barbatii lor!ca pe vremea lor....
siquote:pacat insa ca, de cele mai multe ori, EI nu suint egali cu noi!!!quote:subscriu!
dana
kover spune:
si
quote:subscriu
Originally posted by Oliv75
Eu sunt egala cu el, dar el e egal cu mine? Asta-i intrebarea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
in situatiile care ne convin noua, femeilor, vreau sa fiu egala cu el, dar unde nu e avantajos, nu...
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tzuni/Tzuni.jpg)
Tzuni spune:
eu imi doresc sa fiu doar egala in sanse.
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Tzuni - oLo - Mercedes
...am gasit un ingeras: Sara Maria!