Colectia de toamna-iarna 2005 (165)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Buna dimineata colectie. Inainte sa citesc din urama o informez pe Tania pe aceasta cale, intru-cat telefonic nu raspunde, ca am caruselul la mine. Deci Taniuta da pe PM adresa de destinatie sa pun azi colet. Eu nu am mai trimis nimic in viata mea cu posta asa ca zi si cum fac: cu valoare declarata, cu confirmare de primire .... Zi-mi cum si asa fac.
Pusy
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Rypley, in calendar asa scrie, la catolici. Intotdeuna inainte de ziua mortilor e ziua tuturor sfintelor si sfintilor. Sunt crescuta de un preot. Azi se duc flori si lumanari la mormant ca mortii sa aibe la noapte lumina si maine este de fapt sarbatoarea mortilor.Se zice ca la 12 noaptea fiecare mort isi ia lumina de pe mormant, asa zic batranii, si in casa e bine sa ai ceva lumina tot asa pentru mort:bec, lumanare(asa zic bunicii mei)
PENTRU AZI:
"1 noimebrie... o sarbatoare catolica ce a fost adoptata si de ortodocsi si de protestanti, adica de luterani, unitarieni ori calvini. Pregatirile pentru Luminatie incep cu cateva zile inainte. In cimitir, oamenii curata mormintele celor dragi si pregatesc coroane, jerbe si buchete de flori prinse pe crengute de brad. Acestea se depun la cimitir, unde se aprind si lumanari in memoria celor disparuti. Luminatia este, de fapt, Ziua Mortilor, care se serbeaza in fiecare an la data de 1 noiembrie. Atunci, cimitirele sunt iluminate de mii de lumanari si de candele si sunt animate de rudele decedatilor care participa la parastase sau se roaga pur si simplu langa mormintele celor trecuti la viata de veci.

Sarbatoarea si ceremonia sunt de origine catolica. In traditia Bisericii Romano si Greco-Catolice, o parte din sufletele celor morti care nu au fost nici sfinti si nici damnati ajung in Purgatoriu, unde se curata de pacate pentru a putea intra in Rai, dupa cum a spus purtatorul de cuvant al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Mircea Martian. Desi Biserica Ortodoxa nu recunoaste existenta Purgatoriului, cei mai multi dintre enoriasii sai din Transilvania, care provin din randul fostilor credinciosi greco-catolici, au pastrat sarbatoarea".
-----------------------------------------------------------------

Sa vedeti ce o mancat steff aseara ca mi-a cazut fata: am facut budinca de varza dulce cu cabanos si mamaliguta si am zis sa-i dau sa guste ca n-o fi foc...si s-a saturat pana al urma. E prima data cand ii dau varza dulce inabusita in bulion...i-a placut. A dormit bine, inseamna ca burta nu l-a durut, azi dimineata a facut kk tare deci e ok.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

quote:
Originally posted by mirib
maica-mea sa se dea mare cu el la musafiri ca stie sa numere
n:ia numara mamaie. unu
d : unu
n: mai departe!
d: mai depte

Mirela si David - 23.12.2005

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

RAZI TU RAZI, HARAP ALB, DAR MAICA-MEA E NEAGRA DUPA 3 "MAI DEPTE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Miri, daca tot e in dispozitie sa repete, invatati-l mai bien o poezie . Propunere pentru azi:

tam tam tam
hipopotam
s-a-ngrasat un kilogram
de la paine cu salam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Vestile mele nu-s bune, zic ca-i fac acum o operatie sa-i dreneze fierea si sa-i salveze ficatul si peste cateva luni a doua, pt presupusa tumoare.
Tata nu vrea azi la eco la dr respectiv, zice ca mai face el investigatii dupa ce iese din spital.
Cu moralul nu e prea bine, normal.
Sora-mea trebuie sa duca 4 donatori de sange pt operatie.
Am mari dubii ce e mai bine sa facem, sunt framantata in fel si chip, noroc cu fetitele ca TREBUIE sa ma preocup si de ele.

Si noroc cu voi ca am mai citit problemele colectiei, altele decat a mea.
Va multumesc inca o data tuturor pt gandurile bune

Hai sa raspund si la problemele colectiei ca altfel o iau razna. Si apoi sa fac piata si sa-mi pregatesc orele. Azi duc si fetele la dr P.

Ripley eu nu m-am plans ca n-am avut de ce, nu zic ca-i usor dar e frumos si a fost alegerea mea sa am 2 copii, iar diferenta a fost mai mare.
La tine e mai greu ca sunt ambele sub 3 ani, dar sa stii ca de la 3 ani se imbunatateste muuult treaba, te poti intelege cu ei, e altfel. Bun, copiii scapati din mana... iti dau de furca si la 20 dar nu va fi cazul.
Sa nu te aud ca nu puteti merge in concediu ca vin cu direct la Cluj! Te rog frumos sa te gandesti inca de pe acum unde bagati la vara un concediu de 10-11 zile, sa va relaxati de-a binelea, sa se acomodeze fetele (in primele zle abia se acomodeaza, de-aia e bun un conced mai lung). Noi ne simtim la fel de bine si in concediu in 2 si in 4, doar ca obiectivele si activitatile difera.

anda cu logopedul - mie mi s-a spus ca inante de 3-4 ani nu prea se intervine.
Ce poti sa faci: sa-l provoci sa vorbesca fara sa devii super insistenta, obsesiva. Eu asa i-am dezlegat limba Nataliei: Vrei _ceva? Ea dadea din cap daca da sau nu. Spune, da sau nu? Si, timid la inceput, a inceput sa spuna tot mai frecvent. Nu spunea de fiecare data cand ii ceream dar nu insistam, o lasam in pace, ca daca insisti poti sa-i creezi un blocaj psihic si iar nu-i bine. Ei nu pot pronunta bine ca nu-si pot coordona bine limba etc, unii de frica sa nu vorbeasca prost, nu vb deloc. Cand ii arati obiecte, spune-i zi si tu nu-stiu-ce. Dar nu non-stop; asa, din cand in cand. Chiar daca poceste spune-i bravo! pupa-l, in niciun caz sa nu rada nimeni de felul in care poceste. Bafta!

Mai raspund mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

quote:
Originally posted by mirib

RAZI TU RAZI, HARAP ALB, DAR MAICA-MEA E NEAGRA DUPA 3 "MAI DEPTE"

Nu te necaji Miri draga! Un pentru mama ta !
Asa sunt copii! S-o vezi pe fii-mea cum face-
eu: "Unde ai fost, mami, azi?"
D: "Unde am fost?"
eu: "pai, unde ai fost?"
D: "unde am fost?"
.... si tot asa!!!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Miri spune-i mamei tale asa: invatatul sa numere "pe de rost" are aceeasi utilitate ca si invatatul unei poezioare (exersarea memoriei); invatatul sa numeri are sens atunci cand copilul face legatura intre numar si cantitate, cand poate spune care e mai mare, care mai mic, unde sunt mai multe obiecte, unde mai putine.

Nu are rost sa intoduci abstractia (cifra) inaintea concretului (cantitatea). Intai trebuie sa simta, inteleaga, concretul si apoi ii introduci abstractia.

Apoi: Prima oara se invata 1 - 2, pe obiecte. Copilul trebuie sa spuna unde e 1 obiect, unde sunt 2 obiecte. Nati inca nu stie

(Intre 2 si 3 ani, cam la nivelul 1-2 sunt in general copiii. Cifrele pana la 10 (cu legatura evidenta cu cantitatea sunt de nivel grupa mare. Adunari si scaderi pana la 10 sunt de nivel grupa pregatitoare. Exista si copii precoci, desigur.)

Sa-l inveti sa numere pe de rost pana la 10 daca el nu face legatura dintre numar si cantitate, repet, are aceeasi valoare cu "Catelus cu parul cret".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Hai Miri ca m-ai binedispus de dimineata! David e un total, cum sa nu-l iubesti pentru fazele alea? Chiar daca se inegresc bunicii!

Apropo de repetat, fix la fel a facut Che aseara, cand a fost doctorita in control. Ea imi explica schema de medicamente si el o ingana, repeta fiecare medicament prescris(si cu intonatie, exact ca ea), spre amuzamentul nostru si nervii doctoritei care, probabil de oboseala, nu mai gusta chestia asta si isi pierduse orice rabdare .

LAVI toate gandurile mele bune vin spre tine si tatal tau

Cuscra bine ca a trecut episodul febril. Eu zis sa stai locului, sa nu mai muncesti atata, ca nu ai timp sa castigi!

Mihaelutzo ai PM

Tania & Anna Sofia (20.09.2007) & "Che" Stefan (17.12.2005)

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Miri , asa face si Miru..odata o vezi ca incepe prin casa si numara - un, doi, tai, cinci

Lavi tinem pumnii ptr taticul tau

Ripley mersi ptr incurajari...

Ma duc la ap sa vad ce a mai facut Marius pe acolo, si sa aflu pana la urma daca pleaca maine sau nu. Mi-e frica de mor...ca pleaca cu avionul si io-s terorizata de zburat...cred ca o sa am tensiunea 20 pana il vad ajuns acolo, si inapoi

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput