***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (20)
Raspunsuri - Pagina 22
ella_74 spune:
Of Liviana, cand te lovesc belele, pai sa te tii.
imi pare rau ca toate vin asa peste tine; multa sanatate si tie si lui Matei.
Pepsi, am recitit postul tau si chiar vreau sa te intreb daca e posibil ca boby sa aiba intoleranta la laptele formula; de cand are scaune asa dese, l-am trecut pe lapte fara lactoza, adica din soia, tot Humana.
De cand ii dau picaturile alea chinezesti, vad ca nu mai are scaun imediat dupa masa, adica azi a avut unul singur ceea ce foarte bine; are deja funduletul rosu, de fapt a avut carne vie acolo si am incercat in afara de Mustela pentru iritatie de scutec si gama Stelatopia pentru iritatie severa de scutec; n-au avut rezultat, tot cu bepanten l-am dres.
, mamica de David (24.04.2007)
poze David
www.youtube.com/profile?user=bobysiella" target="_blank">FILMULET - Boby citeste
ella_74 spune:
sobi si graviduta,
multumesc pentru dermatologi; acum tre sa-mi gasesc timp sa duc bobul la doctor.
Gravi, pai 6 combinezoane inseamna ca o sa iesiti foarte des cu ea in lume; noi haine "de oras" avem dar nu asa multe findca Boby fiind genul urlacios mi-a anulat orice sansa la o viata sociala normala;altfel spus, fara iesiri!
maine este a doua iesire in public de cand s-a nascut (cu exceptia botezului si a iesirilor in parc care nu se pun), adica mergem la un botez, incercam doar la restaurant ca la biserica sigur se pune pe urlat si strica ceremonia
Desi e rece afara si azi de ex l-am scos in parc cu combinezon, maine tre sa-l imbrac astfel incat sa-l pot purta inauntru in marsupiu, asa ca ii punem pantalon si haina , a, si evident camasa, ca poate gasim acolo si ceva domnite si sa aratam bine.
, mamica de David (24.04.2007)
poze David
www.youtube.com/profile?user=bobysiella" target="_blank">FILMULET - Boby citeste
Pepsi spune:
carmen, merci de raspuns, dar am vazut ca karvol e de la 2 ani numa indicat, asa si aici, sint produsele de la vics, si ele tot de la 2 ani sint numa indicate de aia mi-e frica sa folosesc. la dominic mai folosesc cind e racit si crema mentolata pe piele face tare bine, il desfunda imediat, dar cica la bebe mic nu e voie, mi-a zis medicul cu umidificatorul, am testat si cu aer rece,dar la -40C iarna afara ala facea si mai frig!vara indiana nu e umida din contra, vreau sa-i iau si lui david un umidificator de la vics ptr copii cu recipient si ptr produse mentolate cind va fi mai mare. ca ptr dominic am deja un umidificator.
graviduta,super hainutele, cind eram in franta si eu luam multe de la ei
alynta, ai intrebat ceva, ca eu nu am vazut ca sa-ti raspund?
sobi, imi pare tare rau! spor la invatat
liviana, sanatate multa, sint alaturi de tine cu gindul! si cu culcatul ei uite ca va bagati toti trei in patul mare si dormiti!daca ma vedeai azi noapte pe mine, cu dominic calare pe mine cu juma de corp si david legat de tita in cealalta parte. noroc ca avem un pat mare
kid, poti sa-i pui cereale in suc, ca ele se fac cu lapte sau apa, deci nu vad de ce nu si in suc. daca ti-a zis medicul sa nu dai cereale, biscuitii sint si mai putin recomandati!(ca au zahar)
andreea, in primul rind spor la invatat, si bafta la examene. in al doilea rind felicitari ptr diversificare. si in al treilea rind imi pare rau ca micutul e gelos. chiar azi ma gindeam la tine, lasa ca toate trec, si ei cresc, si va fi bine
ella, mai sap si eu cu fiolele alea mentolate, si sper sa nu fie nevoie sa le folosesc in iarna asta ca pina acuma am scapat de boli, dar ma astept cind voi diversifica sa vina si belelele. si la dominic cit a fost doar pe laptele meu nu am avut nici o problema! apoi.....numa belele. asa sa faci sa nu incerci macar sa te superi pe mine ca vin cu bita la tine!auzi cu petele alea si ce-ti ziceam eu de alergie sau intoleranta la lapte vaca....poate au legatura. ii dai iaurt sau alt produs de vaca in afara de laptele praf?daca mi-ai da o poza cu bubitele....acuma am vazut ce ai scris. daca spui ca e pe soia si nu mai are scaune e clar ptr mine! aia vroiam sa-ti spun sa-l pui o perioada pe lapte soia sa vezi cum e! i-ai dat iaurt sau alte produse de vaca? zi-mi ce papa el!cum am mai zis eu intoleranta si alergia sint 2 lucruri total diferite, singurul punct comun e vacaastept poze si mai multe detalii
fetelor eu nici macar nu stiu cit maninca david!, si nici nu-mi fac griji atita timp cit imi ia bine in greutate si e vioi, nu e bolnav si doarme!
gabiu, si eu am crezut la primul copil ca diversificarea il va ajuta sa doarma.....pai daca acu la 3 ani jumate nu e diversificat....si tot se mai scoala noaptea citeodata. chiar a avut 2 saptamini cind nu s-a mai trezit! da acu iar se scoala asta micu in schimb....sa bat in lemn! si e numa pe sin, nici apa nu-i dau!deci nu e legat de mincare! ai mei cind le-am zis ieri ca numa sin ii dau.....au inceput cu figurile, etc, si cind le-am zis cite kg avea la 4 luni n-au mai zis nimic. parintii sint dupa moda veche, mama mea mi-a dat mie lapte de vaca diluat cu apaeu as zice sa nu te chinui asa, nu are rost si-ti consumi energia aiurea. lasa biberonul, de ce e asa important sa suga din el? alapteaza si profita de momentele astea unice!imi vei da dreptate in citiva ani!(si nu-l mai cintari atita)
mica, asa te vreau
liviana, acuma am citit! of ce rau imi pare! dar de la ce s-a facut? david s-a nascut cu lichid in testicole, le avea asa de umflate la nastere ca m-am speriat! si in timp se retrage lichidul, acuma mai are f putin!multa sanatate la micut!
a, si mai vroiam sa-ti zic ella ceva, legat de iesitul cu bebe in oras! noi, iesim cu copii peste tot(in afara de cinematograf, sau alte locuri unde chiar nu ne lasa). si avem prieteni care nu ies cu copii niciunde, sau ies rar. stii ce am remarcat? ca e mai bine sa iesi cu ei de mici! asa se obisnuiesc, si ti-e tare usor cu ei, si nu ti-e rusine sa iesi cind sint mai mari! cind ies cu dominic nu mi-a plins NICIODATA dupa jucarii, sau sa se tavaleasca pe jos de ceva! baiatul prietenilor de care-ti spuneam....le e frica parintilor sa iasa cu el in public! asa concluzia este sa iesi cu el cit mai des, primele iesiri nu sint placute,ca mai tipa, se mai uita lumea dupa tine ca la circ....dar apoi, le trece frica, si incepe sa le placa sa iasa, ca sa stii ca lor le e frica si au angoase ca si noi....si apoi...le place sa iasa si nu mai tipa, le place sa vada oameni noi, locuri noi!e drept ca e mai greu, da e si mai frumos!
vai, am zis ca nu scriu decit 2 rinduri....si iar m-am intins! sotul se tot ia de mine ca stau pina noaptea la 12! ca va scriu seara cind piticii sint la somn
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
Vali5 spune:
'Neata!
M-am trezit cu o durere de cap de innebunesc. De cand am nascut am din cand in cand durerea asta si e tare nasol. Astept acum sa isi faca antinevralgicul efect, ca numai la asta cedeaza.
Sobi, spor la invatat pentru examenul din decembrie!
Alyna24, bravo pentru iaurtel! Recuperare rapida sotului! Ce bine ca petreceti mai mult timp impreuna. Abia astept sa intre si sotul in concediu si sa stea mai mult cu noi.
Androix, bafta multa la examene!
Nu mai pot sta, ma retrag. Ma doare ingrozitor capul. Ma duc sa-mi fac un ceai.
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
carstea spune:
Buna dimineata!Cu riscul de a rade de mine va intreb cum pot sa citesc un capitol din urma?In apararea mea nu pot decat ca am fost mereu la zi ci cititul.
POZE rares(7 mai 2007)http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109960&whichpage=2
http://good-times.webshots.com/album/561232529avCXugP]Am 5 luni/sunt barbat[/url]
CHOWPERSA spune:
Biscuti fara gluten eu am vazut la cora-pantelimon, chiar ieri.
La bb-i nu zaharul din biscuiti sau cereale este problema , ci glutenul care dezvolta o boala numita CELIACHIA. Simptomele sunt : un scaun moale, abundent, ca terciul, copilul nu mai ia in greutate, stomacelul isi mareste volumul, copilul devine irascibil, slab, etc
Practic, datorita reactiei inflamatorii din intestin, nu se mai absorb substantele nutritive din nici un fel de alimente iar copilul va avea multiple carente (anemie, rahitsm etc.). Tratamentul e de lunga durata si pe primul loc e dieta fara gluten toata viata, adica nu numai fara gris (care se obtine din grau), ci si fara paine, biscuiti, paste fainoase, tot ce se obtine din grau, orz, ovaz, secara. Are voie doar porumb si orez.
Bineinteles ca nu toti bebelusii au aceasta sensibilitate, dar paza buna trece primejdia rea!
Sincer si eu am facut greseala si l-am indopat cu biscuiti ce contin gluten, asta din cauza ca nu am citit pe pachetele de biscuiti ca au gluten si nici nu mi-a dat prin cap, deoarece stiam ca cerealele nu trebuie sa il contina.
AM DOI DINTI
ALEXICI SUPARICI
POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
CHOWPERSA spune:
carstea la inceputul fiecarui capitol unde scrie
Asa cresc capsunele-n scutecele
sunt toate capitolele anterioare numerotate.Acesta e (20), vezi (19)
AM DOI DINTI
ALEXICI SUPARICI
POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
Paflo spune:
Neata, mamici de capsunici!
M-am intors aseara, obosita, dar cu forte proaspete si cu un dor nebun de Sosolina. Chiar radeam cu o prietena cu care am fost la congres, care are si ea un Stefanel de 10 luni, ca aproape numai despre copii am povestit cat am stat acolo. A fost fain, mi-am mai 'clatit' neuronu' cu putintica stiinta, am socializat, am stat la o barfa cu fetele - mi-a priit!Sofia a fost insa tare circumspecta cand m-a vazut (ma asteptam la chiuituri, chestii din astea), e drept ca avusese o zi cam maraita, dar m-a cam ignorat intr-o prima faza (probabil ca m-a 'pedepsit' ca am lipsit atata). Ei, dar ne-am scos parleala acum de dimineata, cand am tras o poveste, ca intre fete.
Ma intorc sa citesc din urma si pe masura ce citesc, mai raspund.
Madi, e normal sa se intareasca putin locul unde s-a facut vaccinul,dar este temporara modificarea. Daca nu o doare pe micuta, nu-i pune nimic.
Chowpers, felicitari ptr dintisori!
Ce draguti sunt Maya cu Darius! Ma topesc cand ii vad pe bebelonci cum interactioneaza!
Roxicucu, ce teste faceti?daca faceti teste cutanate (desi e cam devreme ca varsta ptr ele), ai grija ca testele sa fie facute fara ca puiul tau sa fie sub tratament antialergic (iar daca cumva a primit ceva preparat antihistaminic, trebuie sa fie o pauza de 7-10 zile in functie de preparat, caci altfel sunt influentate rezultatele). Va tinem pumnii!
Carmen_So, frumoasa schema, dar pe noi practica ne omoara! Sofia si acum are o masa de noapte (in jur de ora 5,asta-noapte a avut una si la 2 si ceva) si pana nu-i dau sa pape nu se culca si gata! E drept ca peste zi nu mananca mult la o masa - dar nu o pot convinge sa pape mai mult decat vrea ea. (noi inca suntem cu 6 mese pe 24 ore, uneori chiar cu 7)
Si noi avem de o vreme un program ciudat de somn, cu un somn lung de pe la 18-18.30, uneori asa de lung ca nu se mai trezeste ptr baie, ci numai pe 12-1 sa mai pape rapid ceva.
Doxinu, eu ies cu Sofia si pe ploaie, nu mult ce-i drept. Ii trag husa de ploaie peste carucior si la drum!Plus ca ma distrez de ea ca face niste ochisori mari-mari cand vede husa peste carucior.
Alynta24, [pupic] pte tine!
Si Sofia bea laptic dupa fiecare masa de fructe sau legume.
Androix, noi papam cereale cu lingurita.Am incercat la inceput si cu cereale in bibi, dar mergea greu si am renuntat.â
Gata! Am recuperat ce ati scris in urma!
Pupic!
Florina si Sofia (09.05.2007)
lbelciug spune:
Pepsi, de la ce s-a facut nici eu nu stiu prea bine. El are un chist deasupra testicolului, deci nu outzul in sine e problema. Ieri m-am speriat pt ca era vinetiu si asa ne-am dus la Budimex... altfel cred ca nu ma agitam. Matei s-a nascut cu hidrocel la outzul drept dar s-a inchis singur pana a facut 1 an. Acum insa probl e la cel stang si se pare ca are o oarecare legatura cu hidrocelul inchis...
Ella, asa e! La mine vin toate o data pe cap. Distractie placuta la botez!
Nu deschide nimeni capitol nou?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
***Diverse utile pt bebici***
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by ella_74
sobi si graviduta,
multumesc pentru dermatologi; acum tre sa-mi gasesc timp sa duc bobul la doctor.
Gravi, pai 6 combinezoane inseamna ca o sa iesiti foarte des cu ea in lume; noi haine "de oras" avem dar nu asa multe findca Boby fiind genul urlacios mi-a anulat orice sansa la o viata sociala normala;altfel spus, fara iesiri!
maine este a doua iesire in public de cand s-a nascut (cu exceptia botezului si a iesirilor in parc care nu se pun), adica mergem la un botez, incercam doar la restaurant ca la biserica sigur se pune pe urlat si strica ceremonia
Desi e rece afara si azi de ex l-am scos in parc cu combinezon, maine tre sa-l imbrac astfel incat sa-l pot purta inauntru in marsupiu, asa ca ii punem pantalon si haina , a, si evident camasa, ca poate gasim acolo si ceva domnite si sa aratam bine.
Ella, mamica de David (24.04.2007)
poze David
Pai il dai la domnite asa repede? Mai tine-l un pic pt tine. Sa-ti explic de ce are 6 combinezoane: 1 i l-am luat cand a venit o data gerul pe nepregatite, prin septembrie, de m-am speriat ca o sa-i inghete fofoloanca si i-am luat o tona de hainute groase, nu pt ca ii trebuiau atatea, ci pt ca mi-au placut mie; 2 i le-am luat de la LR, unul dintre ele placandu-mi in mod deosebit pt ca vroiam sa o imbrc ca un ursulet; si 3 le-am luat de pe net, de la mamici ai caror bebei nu apucasera sa le poarte. Partea buna e ca sunt de diferite marimi, asa ca o sa aiba toata iarna, nu o sa ramanem in pana de combinezon, Doamne fere . Partea proasta este ca are si pulovarase, blugi si alti pantaloni mai grosi, care nu merg pe sub combinezon, ca se inginge copchilu' si o sa vreau sa i le dau si pe alea. Asa ca i-am luat si o gecuta .
De iesit in lume, ce sa zic, pana acum nu am fost decat la plimbare prin parc. Si la cumparaturi in Selgros. Si pe la niste prieteni. Cam atat. Am avut tentative sa mergem la mall, dar n-am ajuns, ca ne e teama sa nu ia ceva, vreo viroza, mai ales daca e aglomerat. Probabil o sa mergem in cursul saptamanii, cand nu e chiar asa aglomerat. Si imi doresc sa mergem la munte. Poate reusim luna asta.
Carstea, acum am citit si eu subiectul cu spitalul Elias din semnatura ta. INGROZITOR. Si eu tot acolo am nascut, slava Domnului ca nu am avut probleme ca o strangeam de gat pe Constantineasca, pe care si eu am vazut-o doar la externare. Cata superficialitate!!!! Eu nu inteleg cum nu se aleg cu referate si plangeri la Colegiul Medicilor si la minister.
Eu nu stiu sa deschid capitol nou, ca as face-o.
Diversificarea