Sa ne bucuram de vinete!
Raspunsuri - Pagina 4
osna spune:
postat initial de lilach
Vinete marinate
Ingredinte:
2 vinete mijlocii
3 catei de usturoi
1 ardei iute rosu
1 lamiie
cateva fire de patrunjel verde
sare
piper
ulei de masline
Mod de preparare:
Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge tigaia in care se pune o lingura de ulei. Se prajesc toate feliile de vinete. Se adauga ulei din cind in cand deoarece vinetele trag mult ulei. Dupa aceea se aseaza feliile de vinete in forma de solzisori pe un platou. Se taie marunt ardeiul, patrunjelul si se rade coaja de lamiie dupa care se presara totul peste vinete. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu sare dupa gust, se adauga zeama din lamiie si se freaca bine asa incit sa se formeze un fel de marinata. Aceasta marinata se toarna peste vinete.
Mod de servire:
Vinetele marinate sunt delicioase daca stau circa 8 ore in frigider
osna spune:
initial postat de anne-marry
vinete buzunar:
se iau 2-3 vinete, dupa cantitatea dorita, care se spala si se sterg cu un servetel, dupa care se transeaza pe verticala si se presara pe ambele parti cu sare, piper si alte condimente dorite. se prajesc in ulei sau crema pentru gatit, pe ambele parti si dupa ce se scurge putin de graime, se umplu cu o pasta facuta din: branza, ou si condimente(optional se pot pune si ciuperci care in prealabil au fost prajite) si se dau pe din doua ca si cum ai lipi un plic.
se mai prajesc putin. cam cinci minute, sau, si mai bine, se dau putin la cuptor si se serves apoi cu smantana sau iurt.
she_wolf spune:
"I-a placut sultanului" - reteta turceasca
Am facut-o toamna trecuta, se prepara usor si este bunuta!
Cantitatile..."dupa ochi"
Vinetele se coc ca pentru salata si se toaca.
Se face un sos alb din unt, faina si lapte. Cand este gata se adauga vinetele tocate si apoi cascaval ras , sare, piper si se amesteca bine. Se mai lasa cateva clocote. Se serveste calda.
inaioana spune:
O macare de vinete greceasca EXCELENTA, foarte buna si rece:
Vinetele (vreo 4-6) se coc, se curata de coaja si se scurg bine (eventual intre doua funduri de lemn) vreo jumatate de ora. Intre timp, taiati rondele groase de 0,5-1 cm rosii, usturoi vreo 2-3 capatani in feliute rotunde cateii, 4-5 cepe medii pestisori nu foarte subtiri (jumatati de cerc). Se aseaza intr-o cratita joasa in care am turnat putin ulei, un strat de vinete coapte fasii , felii de usturoi, felii de ceapa, un strat de rosii, un praf de sare, putin ulei si putin piper si se continua la fel pentru fiecare strat, terminandu-se cu rondele de rosii. Se adauga apa cat sa le acopere si se da la cuptor la foc mediu. Eventual se micsoreaza focul dupa ce incep sa fiarba si, foarte important se lasa la cuptor vreo doua ore cu cratita acoperita. Dupa acest timp, se descopera cratita si se mai lasa 15-20 min, la foc iute sa scada putin si sa se rumeneasca mancarica. Nu trebuie sa fie foarte scazuta, trebuie sa ramana cam o treime sau chiar jumatate din cratita sos.
Mie imi place enorm aceasta mancare care , dupa cum spuneam este excelenta si rece, si pentru ca vinetele coapte si bine scurse nu sunt deloc iuti sau amarui si pentru ca nu e vorba de nici o prajeala. Pofta buna si neaparat sa-mi spuneti si mie cum v-a iesit!
Pupici!
Ioana in 20 de saptamani
Marianar spune:
initial postat de brenda 7777
Voua va place parmigiana?
Se face cu vinete, snitele, branza, si sos de rosii.
Se taie vanata felii si se lasa cu un pic de sare la scurs, dupa care se prajesc feliile in putin unt sau ulei, si se pun pe servetele de bucatarie ca sa iasa uleiul din ele. Se ia vasul de ena, se unge cu putin unt,si incepi sa pui ingredientele: o felie de vanata,o bucata de snitel, una de branza(care se topeste mai greu),si iar o felie de vanata, peste care se toarna sosul de rosii.
Si ca, condiment busuioc.Se baga la cuptor pt. 10 min.
Mie imi place!