Retete cu ciuperci
Raspunsuri - Pagina 4
Marianar spune:
initial postat de osna
DROB DE CIUPERCI
Ingrediente:
2 cutii ciuperci
2 legaturi ceapa verde sau 2-3 cepe mici,uscate
marar
5 oua
50g unt
sare,piper,vegeta,curry.
ciupercile si ceapa se taie marunt si se calesc in unt sau ulei.se lasa sa se raceasca putin apoi se amesteca cu verdeata tocata,condimentele,galbenusele si albusele spuma.se aseaza in tava de cozonac.daca tava nu este de teflon trebuie unsa si pudrata cu faina.se coace la foc potrivit.
mie imi place mult si este o alternativa la drobul de ficatei pe care l-am tot incercat.
Marianar spune:
Eu mai pun si usturoi verde la drobul de ciuperci, iar compozitia obtinuta o pun intr-o foaie subtire de placinta si apoi in tava de cozonac.
Mai fac si drob din pipote, inimi si ficatei de pui la care adaug si ciuperci.
osna spune:
initial postat de lilach
Ciuperci la cuptor in stil spaniol
Ingredinte:
2 linguri patrunjel tocat
2 linguri pesmet
50-100 gr brinza sarata
600 gr. rosii taiate din conserva
1 lingura ulei masline
2 anchovy taiate marunt
piper negru proaspat macinat
250 gr ciuperci champinion
Mod de preparare:
Se amesteca ciupercile, patrunjel, brinza, anchovy, si rosiile din conserva. Se adauga ulei de masline, piper, pesmet si se amesteca. Se pune intr-un vas termorezistent care in prealabil a fost uns cu ulei de masline deasupra se presara pesmet si se da la cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade pentru 30 minute.
Marianar spune:
CIUPERCI CU CARTOFI SI OUA
Ingrediente:
1 kg de cartofi
500 g de ciuperci
200 ml de ulei, sare si piper dupa gust
2 linguri de faina
6 oua
2 lingurite de unt
1 pahar cu lapte
100 g de cascaval ras
100 g de smantana
Se spala cartofii si se fierb īn coaja. Ciupercile se spala, se taie felii si se calesc in putin ulei. Se face un sos alb din lapte si faina īn care se adauga cartofii taiati felii, ciupercile si ouale fierte tari si taiate felii. Se potriveste de sare si piper si se adauga 1/2 din cascavalul ras. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei, pe deasupra se toarna smantana, apoi se adauga restul de cascaval. Se da la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cu salata de sezon sau cu sos de rosii.
Marianar spune:
initial postat de anapharm
Chifle umplute cu ciuperci:
Ingrediente:
8 chifle, ½ kg ciuperci, 50g unt sau margarina, ½ ceasca lapte, verdeata, sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite in unt, amestecate cu verdeata, sare si piper. Se stropesc chiflele cu lapte si se dau la cuptor potrivit, cu 10 minute inainte de a le servi. Pofta buna!
Va recomand sa folositi chifle cu coaja crocanta la care miezul se indeparteaza foate usor.
Voi ce retete mai aveti?
Sanatate tuturor
Ana 18 saptamani
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
Marianar spune:
initial postat de anne-marry
TARTINE CU CIUPERCI
pentru 2 persoane: am taiat 4 felii mai groase de paine. daca le vreti mia crocante bagati-le la toster la programulde mijloc, daca nu ungeti-le direct cu pateu, puneti peste o felie de bacon, apoi o felie sanatoasa de cascaval , si dati-le la cuptor. intre timp, se calesc ciupercutele , o conserva, cu ceapa. se scot tartinele de la cuptor, se pun pe farfurie, se aseaza deasupra lor ciupeructele fierbinti si se rade branza. se orneaza cu felii de rosii decorativ. sunt super bune calde. le-m servit cu niscai bere....
pupici dulci...
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
acina spune:
Salata de ciuperci cu maioneza
- doua cutii de ciuperci
- un piept de pui
- castraveti murati
- piper
- maioneza.
Se taie cubulete ciupercile, pieptul de pui, castraveciorii.
Se amesteca cu maioneza , piperul .
Anca
schuster laura spune:
Hallo!
Eu sint Laura si eu fac asa:
CIULAMA DE CIUPERCI
In putin ulei vegetal prajesc ceapa(cantitatea este in functie de cantitatea ciupercilor si bine inteles dupa gust.Eu pun ceapa cam 1/2 din cantitatea Ciupercilor.)Cind ceapa capata culoare aurie atunci pun si putin usturoi iar dupa aceea ciupercile taiate dupa dorinta.(Eu prefer bucatele mai mari ca asa simt gustul de ciperci mai bine.
Dupa ce ciupercile s-au inmuiat pun apa cu un cub de supa Maggi,fiecare dupa gust sare si piper.(Cine vrea sos mai mult pune mai multa apa.)
Dupa citeva clocote amesteci lapte rece cu putina faina de griu si amesteci cu Ciulamaua dupa citeva clocote sosul devine mai gros si atunci Ciulamaua este gata.
La sfirsit se pune patrunjel proaspat si dupa guat usturoi.
Se serveste cu smintina si mamaliguta.
Aceaste mincare se poate folosi si ca garnitura linga ori ce fel de carne si este buna si cu orez.
Iti urez:POFTA BUNA!
si celor care o probeaza la fel.
quote:
schuster laura
mirela68 spune:
Ciuperci umplute
Ingrediente: ciuperci champinion de marime medie
1 piept de pui
1 morcov mic
1 ardei
1 ceapa mica
1 rosie mica
Mod de preparare: timp de preparare maxim: 30
Se spala ciupercile si se taie coditele. Se prepara un amestec din urmatoarele ingrediente: coditele de la ciuperci taiate marunt, ceapa taiata marunt, putin morcov ras, ardei taiat marunt, piept de pui taiat bucatele mici, o rosie decojita taiata cubulete mici si mirodenii(cimbru, piper, oregano). Se inabusa 2-3 minute aceste ingrediente pe tigaia de teflon.
Ciupercile se umplu cu acest amestec si se introduc in cuptor maxim 10 minute. Daca nu esti in timpul unei diete de slabire poti sa presari pe ciuperci cascaval ras.
Se servesc calde. Este o mincare fantastica ! Satioasa, nutritiva si cu adevarat delicioasa