***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (19)
Raspunsuri - Pagina 5
moberi spune:
E clar oricat ma straduiesc nu mai pot tine pasul cu voi.Am recuperat totusi capitolul trecut.Am citit despre Liana Stanciu si sunt ingrozita.Cred caa iar nu dorma la noapte de frica, pe mine periodic ma apuca accese de panica la gandul oare copiii mei aparent sanatosi sunt sanatosi????si invariabil nu mai dorm noaptea.
Oricum azi noapte am avut motiv serios de nesomn, canale infundate ...din nou, cumplite dureri de san.Nu inteleg de ce mi se tot intampla treaba asta..acum cred ca e apogeul, nu mai stiu ce sa fac , pe mine ma doare copilu' e satul de supt la 2 ore zi si noapte...evident dupa ce trece vom avea probleme de revenire la program normal.
Ella am si eu o rugaminte , nu-mi spui(daca ai informatia la indemana) care este temeiul legal pentru reducerea programului de lucru de la 8 la 6 ore la mamele care alapteaza?
poze botez http://community.webshots.com/album/560260116qedpaA
Mama Alexandrei si a lui Matei (21.05.2007)
Paflo spune:
Graviduta, eu spuneam ca nu am vazut in seara asta altele. Mercic de pont, o sa ma uit dupa ele. nu cred ca vor fi probleme daca vei trece de pe un tip de cereale pe celalat.
Chris,un pentru voi! sa se faca Daphne bine si sa se infirme intoleranta!Cum mai stati cu lucrarile?
Pepsi, mi-am amintit in seara asta ca erai impotriva oligofructozei (asta dupa ce azi cautam cereale cat mai simple si am constatat ca nu prea sunt). Spune-mi, te rog, si mie de ce.M-am mai uitat pe net dupa informatii referitoare la ea si nu mi se pare potential periculoasa, din contra!
Gata! Fug la somn!
Noapte buna tuturor!
Florina si Sofia (09.05.2007)
ella_74 spune:
Moberi,temeiul legal pentru program de 6 ore dar platit full time este Contractul Colectiv de Munca la Nivel National; beneficiaza de acest drept mamele care au bebelusi mai mici de 2 ani, indiferent daca alapteaza.
Nu stiu sa-ti indic articolul acum dar daca iti trebuie, ma uit...
, mamica de David (24.04.2007)
poze David
www.youtube.com/profile?user=bobysiella" target="_blank">FILMULET - Boby citeste
Graviduta spune:
In seara asta am reusit sa-mi chinui copilu'. I-am introdus o maura de cereale in lapte si, fiindca pediatra mi-a spus ca nmu o sa-i modifice consistenta, i-am dat cu tetina de 3 orificii Avent. Eu folosesc de regula cu 2 orificii Avent, pt ca inca nu o suporta pe cea cu 3. Dar m-am gandit ca fulgii aia de cereale sunt mai mari decat laptele praf, asa ca i-am pus-o pe aia de 3. Si nu reusea sa traga si se enerva. Cum am colectie de biberoane, pt ca nu stiam la inceput cu ce o sai meagra Marei bine (pana la urma am ramas la Avent, cu care am si inceput dealtfel), am inlocuit tetina de 3 de la Avent cu tetina variabila de la Bebe Confort. Aceeasi situatie. Nu putea sa traga. Apoi i-am schimbat biberonul cu unul de la Nuby, cu tetina variabila. Nu stiu daca le stiti pe cele de la Nuby, au tetina cu gat ingust, pe care Mara nu a suportat-o, ea fiind obisnuita cu cele cu gat larg de la Avent. Asa ca a reusit sa bea doar 100 ml si a inceput sa maraie de somn. Maine o sa-i caut tetina variabila de la Avent, poate merge asa. Sper sa gasesc l farmacii, ca in Carrefour n-am vazut, iar magazinele online pt copii nu lucreaza.
Alina si Mara (27 iunie 2007)
ali24 spune:
pitica cum ati sarbatorit ieri?ai primit pana la urmaceva de la el?eu vreau sa iti spun ca nici macar nu mai astept sa primesc cadou de la el.ma duc si imi cumpar singura si apoi ii spun "vai mersi de cadou...e foarte frumos"si il pup.si deja stie si el si rade.dar cu toate ca stiu ca nu imi ia nimic parca tot astept sa imi faca o surpriza.de ex in 31luna asta e ziua mea si eu de o luna ii tot spun ca se apropie ziua mea dar sa vedem daca de data asta se prinde.si la aniversarile casatoriei cumpar eu ceva comun ptr amandoi.de ex anul asta am cumparat un aer conditionat (cu bani luati imprumut)si bineinteles ca m a "mustrulit "ca asta ne lipseste noua?dar apoi numa bine ca au venit zilele alea calduroase si ne a picat bine si atunci s a bucurat si el ca l am luat.si eu tot ii ziceam"na vezi ce desteapta sunt"
si kainu stiu daca am inteles bine dar parca ziceai ca si voi impliniti maine 2 ani de casnicie?daca da(dar si daca nu) atunci iti urez "la multi ani"si va doresc tot binele din lume si sa traiti fericiti o mie de ani alaturi de minunea voastra sosonica.si la multi ani si la toti sarbatoritii zilei de azi dar si de maine
mai fetelor iar simt nevoia sa va multumesc ca ma ajutati sa imi cresc copilul in cel mai bun mod .ptr ca mie doctorita nu mi a dat nici o schema de diversificare,iar daca ma luam dupa vecini ,babe ,soacre,prietene,matusi etc...si alti priceputi cred ca deja ii dadeam la copil si fasole...de ex la o prietena ce are o fetita de 3 luni si o alapteaza exclusiv i a spus pediatra ca deja ar fi cazul sa ineapa diversificarea,un alt ex o vecina care are o fetita mai mare ca copilul meu cu o luna (adica are 6 luni)ca ea ii da la copil tot ce mananca ei doar ca nu face rantas si nu mai face mancarea asa condimentata,o alta vecina imi spune pai tu nu pui copilul in rotobil ca eu deja la 5 luni l am pus pe al meu.pai cum naiba sa il pun ca el nici in fund nu sta bine.deci sunt foarte fericita ca v am intalnit ca daca nu probabil prin nestiinta mea m as fi luat dupa ele.dar asa ca v am cunoscut ma consider mai stiutoare si decat doctorita si decat soacra si decat cele care vezi doamne stiu mai bine ca ele au crescut n'copii.chiar ma consider norocoasa ca v am descoperitsi va multumesc
poze rafi siwww.onetruemedia.com/my_shared?z=212927cdd301b61bf1c7b3&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)
Pepsi spune:
chris, ce mult ma bucur ca esti bine, si ca ai scris!cum merge constructia la casuta? imi pare tare rau ce aflu de micuta, sa stii ca intoleranta la lactoza si alergia la proteina bovina sint 2 lucruri ff diferite, singurul lucru comun este faptul ca amindoua se fac la lapte vaca. marea diferenta este ca intoleranta este o reactie a tubului digestiv la lactoza(un zahar al laptelui), tubul digestiv din lipsa de maturitate ii lipseste o enzima(amilaza daca nu ma insel) si de aceea este aceasta intoleranta, care cu virsta trece. intoleranta nu da soc anafilactic sau moarte. alergia in schimb provoaca o reactie la sistemul imunitar, care crede ca proteina bovina(cel mai des caseina)este un "virus" si produce anticorpi de unde reactia de soc anafilactic. la bebei cu alergii ai sa gasesti mamici cu aceeasi problema, trebuie ff bine diagnosticat, sa nu se confunde alergia cu intoleranta. dominic al meu a avut alergie, deci partea buna este ca si intoleranta si alergia au sanse sa treaca o data cu maturizarea organismului. este lapte special ptr bebei cu alergie, proteina este hidrolizata, sau soia, desi trebuie avut grija ca poate da reactii de tip incucisate.
paflo, oligofuctoza este un indulcitor artificial,printre altele cica ar fi cancerigen tot ce e indulcitor, mai bine maninci zahar si putin decit sa maninci multi indulcitori. in cartea mea de diversificare scrie ca sa te feresti cind cumperi ceva care are fructoza, sacaroza,adica indulcitori artificiali. uite aici ceva info Fructooligosaccharides (FOS) also sometimes called oligofructose or oligofructan, is a class of oligosaccharides used as an artificial or alternative sweetener. articolul complet http://en.wikipedia.org/wiki/Fructooligosaccharide. tu, ce parere ai? acuma eu ma gindeam ca orezul o fi avind si el natural fructoza, dar oare de ala scrie pe etichete? a si am mai citit ca japonia si australia au interzis utilizarea edulcorantilor(aspartamul si sacharina) care cica ar fi nocivi http://en.wikipedia.org/wiki/Sugar_substitute
kay, bafta la emisiune
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Soniacamera lui dominic
camera lui david
ckristina spune:
Buna dimineata!
Cred ca sunt singura care nu are somn la ora asta. Aseara am adormit la 08.00, odata cu bia.
Mi am facut o cafea si ma uitat la ce ati mai scris.
Chris27. off ce de probleme…. Ma bucur ca sunteti bine; chiar aseara m am uitat la o emisiune tv cu mihaela radulescu invitat si se vorbea de conditiile din spitalele de pediatrie din tara; dar uite ca mai sunt si oameni buni .
Mica, e dulce foc maya.
Kay. eu stiu sigur ca o faci fata. Tu esti o curajoasa… te ajuti acum pe tine dar si pe alte fete, viitoare mamici. Eu am fost o lasa si acum un an cand am pierdut sarcina(m am dus la urgente la spitalul judetean din Pitesti sambata seara si dr mi a spus ‘asteapta sit u pana luni ca i week end' – sangeram in luna a 4a de sarcina) si si acum 2 saptamani(m am dus la acelasi spital cu un san inflamat si cu dureri mari-mastita-, tot sambata si am gasit medicul de garda beat… apucase sa ma controleze si vroia sa mi faca xilina local si sa mi curete el sanul acolo in cabinet)de fiecare data am plecat la bucuresti si m am bucurat ca am scapat intrega.ma gandesc ca puteam sa I reclam dar……
Ralucami, mi e mi a venit menstruatia la 6 sapt de cand am nascut; am alaptat doar 2 saptamani.
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
doxinu spune:
Buna mamici de capsunici!Stiti la ce ma gandeam?Haideti sa facem un capitol doar cu diversificarea asa ajutam si alte mamici care au nevoie si pe care le intereseaza strict acest lucru!Fiecare sa vina cu schema ei;fiecare cu sfaturile ei.Ce ziceti?Sper sa nu va suparati ca este doar o sugestie!V-am pupat si va doresc o duminica minunata alaturi de capsuneii si capsunicile voastre!
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
ckristina spune:
pentru cele care inca nu stiu... s a dat ceasul cu o ora inapoi.
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
Paflo spune:
Neata, tuturor!
Pepsi, de acord cu evitarea adosului de sucroza (care este denumirea stiintifica a zaharului) si cu adaosul de fructoza (pe care insa nu o putem evita complet fiind prezenta in mod natural in unele fructe, in miere, etc), precum si cu evitarea indulcitorilor de tip aspartam, zaharina, Ma intrebam daca ai ceva informatii legate strict de eventuale efecte adverse ale oligofruczozei, caci eu din cate am citit nu am gasit asa ceva.Citisem si eu articolul din Wikipedia, dar nu am gasit sa spuna ceva de efecte adverse (il mai iau o data la mana mai tarziu, poate mi-a scapat ceva) si mai gasisem si alte articole cu aceeasi idee: da, este considerat ca facand parte din clasa indulcitorilor, dar de tip fibra, ceea ce inseamna ca nu se absoarbe si are tot soiul de efecte favorabile la nivelul intestinului gros (ca orice fibra)- inclusiv reducerea riscului de cancer colo-rectal si se pare ca si de san, cresterea absorbtiei calciului, efect bifidogen, modularea nivelului seric al grasimilor. Ma sap pe net cand am timp liber. Generalizarea, conform a careia toti indulcitorii au efect cancerigen, ca orice generalizare nu e o chestie reala.Chiar ma intereseaza subiectul si daca mai gasesti ceva legat de asta,please da-mi si mie un semn!
Fug sa-mi fac un dus si sa pap si eu ceva, ca gazulica mi-a adormit!
Florina si Sofia (09.05.2007)