Strumfi de iulie-august 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 4
andutzy spune:
Diana, situatia sta(dupa cate stiu eu) in felul urmator: nedecalotati, adica cu fimoza fiziologica cu care se nasc, in timp strang cei mai multi dintre baietei murdarie intre putza si pielicica asta, murdarie care duce la infectie. O data infectia instalata se lasa cu febra, neputinta de a face pipi, etc. Asta se intampla de obicei dupa varsta de un an(in anul asta are timp sa se stranga multa mizerie acolo).
De obicei medicul cand iesi cu copilul din maternitate te indruma sa desfaci acolo putzica treptat treptat, la fiecare baitza, fara sa fortezi. Dar daca nu o faci temeinic, ajungi cum am ajuns noi la aproape un an cu putza lipita pe jumatate si cand i-am facut-o deja era pielea mai groasa, mai rigida, a curs putin sange si l-a usturat tare de tot cand facea pishu vreo 5 zile. Ajunsese sa se tina si 12 ore de la pishu si cand facea facea cu urlete. La Horia daca a fost facuta devreme, piela era subtire si s-a desfacut usor nici nu a plans tare si i-a trecut repede disconfortul. Acum daca il desfac cum trebuie acolo in fiecare seara la baie, nu i se mai lipeste si a scapat ieftin, fara sa contientizeze problema.
De unde polemici? Pentru ca sunt pareri pro si contra decalotare. Insa doctorii pe care i-am avut noi au fost PRO si argumentul unuia dintre ei, care este barbat, a fost ca mama lui nu l-a decalotat la timp si isi aduce aminte si acum, mare, cum l-a durut putza si facea pipi doar stand cu fundul in lighean cu apa calda.
M-am intins ca raia si sper sa nu dezinformez pe nimeni cu ce am scris mai sus. Fiecare face cum considera si de cele mai multe ori cum il indruma medicul care are grija de copil.
Va pup pe toate!
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
Diana2007 spune:
Am inteles acum. Pana acum pediatrul nostru nu ne-a vorbit despre asta. De fapt daca ma gandesc bine nu l-a consultat decat cu scutecul pe el, deci nici nu a vazut ce are el acolo ...
La cursurile prenatale la care am fost (sper ca nu va stresez cu expresia asta a mea, doar ca de acolo am invatat majoritatea lucrurilor despre ingrijirea bebelusilor) ni s-a vorbit despre circumcizie (sper ca nu fac o confuzie si ca este acelasi lucru cu decalotarea despre care vorbesti tu) ca o procedura mai mult religioasa (in special la evrei) si putin necesara si care necesita o igiena mult mai atenta. Eu cu ideea asta am ramas in cap si imi pare bine ca am citit si o alta parere, mai ales ca esti la al doilea baiat!
Cand merg la consultul de patru luni am sa intreb pediatrul daca imi recomanda sa facem si noi "operatia" asta lui Victor.
Multumesc inca o data de informatii !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
andutzy spune:
La circumcizie pielea se taie si nu mai acopera putza deloc, dupa decalotare pielea acopera putza, dar este flexibila sa o tragi in jos. Nu stiu cum sa-ti explic, mai bine cred ca iti poate explica sotul tau.
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Gabrielabv spune:
Servus fetele!
nu am mai scris cred ca de vreo luna. Am avut pc-ul stricat si vad ca inca mai avem pobleme cu niscaiva virusi nenorociti.
Noi suntem bine , crestem incet dar sigur. La 2 luni Medeea a avut 4,800 kg si 57 cm. A avut si ceva colici dar in mare i s-a schimbat doar cantitatea de lapte pe care o mananca si anume in minus. Nu stiu de ce a inceput sa manance mai putin si are momente cand daca o pun la san dupa o pauza de 3,4 ore urla de zici ca-i dau ardei iute, mai trage de cateva ori si iar urla, pana cand cedez nervos si ii dau lapte muls. mi-e frica sa nu pierd laptele cu un astfel de program artistic. In rest e tare dulcica, a inceput sa rada si sa gangureasca si cand o vad asa imi trece toata supararea din cauza ca nu mananca.
Abia acum am citit povestea Arinei si m-a impresionat teribil. Cand treci prin astfel de crize ce importanta mai are ca piticul tau plange cant tu esti mort de somn sau ca nu mananca cat ai vrea tu etc.
Ii multumesc lui Dumnezeu ca ne-a dat copii sanatosi, normali si frumosi cat incape
Sper ca de acum sa reusesc sa tin pasul cu voi ca prea se duc paginile astea si eu nu apuc sa citesc.
Sa aveti o noapte buna si cu muuuult somn ca e atat de bun si rar!
Gabriela - mami lui Dragos - 29 iulie 2001 si Medeea - 21 aug 2007
andutzy spune:
INTREBARE:
in seara asta am fost la un restaurant cu specific libanez si am mancat cam condimentat, plus ca am baut un frappe. Credeti ca ar fi bine sa arunc laptele muls in seara asta la vreo 3 ore dupa masa? II poate face rau? La cate ore dupa masa ajung elementele nocive in lapte? SI la 3 luni e suficient de mare cat sa nu-i mai faca rau daca mananc mai condimentat? Multumesc anticipat de rapsunsuri!
diane_dun spune:
Azi dau eu dulce si cu frisca.
andutzy, nu stiu ce sa-ti spun... dar vad ca si cele 3 ore de care spuneai tu au trecut cam de multisor. Sper ca a fost totul bine.
Mami de Dani (1 august 2007)
Gabrielabv spune:
Neata fetele,haideti repedela cafea
noi iar am avut un alaptat ciudat. Poate ma ajuta cineva sa inteleg de ce suge doua trei guri si apoi intaorce capul in partea cealalta, iar revine si trage doua guri si iar intoarce capul. Nu mai stiu ce sa-i fac, sa suga si ea normal. Iar cand o pun la tzizi cealalta urla si mai tare. Banuiesc ca aici e vorba de partea preferata si atunci incep cu partea stanga care nu-i place si abia apoi partea dreapta, dar ma inebuneste cu pauzele astea dupa fiecare gura. Voua vi se intampla asa ceva?
De exemplu acum a mancat doar 70 de ml, pentru un copil de 2 luni si o saptamana e cam putin dar la noi se poate si mai rau.
Astept sfaturi si pareri.
Va pupic!
Gabriela
liadorian spune:
!
Anto, bine-ai revenit! Sa va fie de bine botezul! O pupam pe Sonia, sa creasca maaaare si vesela! Cat despre povestea prietenei tale... chiar te ravaseste nuami cand o auzi, fra sa fii in vreun fel implicat direct. Nici nu-mi pot imagina ce simti tu sau ce simte mama care si-a tinut totusi copilasul in brate si apoi l-a pierdut...
Andutzy, m-am trezit tarziu si nu cred ca mai are acuma vreo importanta ce spun dar... Eu cred ca n-as fi aruncat laptele. Si mie mi s-a intamplat sa mananc mai condimentat, sa mai beau cate o cafeluta si Miruna n-a reactionat in niciun fel dupa alaptat. Adica da: a spus "multumesc, mami"!
Mami Lia si Miruna Demetra (8 august 2007)
diane_dun spune:
Dupa cum incepusem ieri, ma straduiesc sa scriu de zor in incercarea de a compensa slaba activitate de weekend.
Ieri am iesit prima oara din oras dupa aproape un an (v-am mai spus ca am avut o sarcina "minunata", cu stat la pat din aprilie - ce-am facut pana in aprilie de nu am plecat nicaieri? am stat cu ochii in 4 dupa cele mai apropiate bai in care puteam sa-mi vars si sufletul, scuzati descrierea). Cum spuneam, am iesit din oras, am mers la tara, spre Giurgiu, undeva langa o padure frumoasa si un lac micut. Drumul a durat cam o ora, timp in care fie-mea a stat cu ochii cat cepele. Acolo am stat in aer liber si am mancat cate un sandwich, dand de zor din maini, pungi si ce-am mai gasit prin jur, ca sa gonim viespile si albinele de langa copil. Care copil, nici gand sa fie "anesteziat" de aerul tare si curat de toamna si sa doarma. Se uita in jur cu ochi mari si curiosi. La un moment dat i-a ajuns si a inceput sa maraie. Am crezut ca-i e foame si am mers in masina sa-i dau sa suga. Acolo a tras niste urlete de cred ca ne-a auzit toata comuna. Am pus-o cu capul pe pieptul meu si s-a linistit si a adormit. A fost cumintica si la intoarcere, iar la 8 deja dormea.
Totul e bine cand se termina cu bine.
Mami de Dani (1 august 2007)
Ashera spune:
Diane, multumim ptr cafea. Azi beau si eu prima cafea de cand am nascut, ptr ca ma doare capul ingrozitor de aseara. Sper sa nu se agite Chris de la o cafea slaba . Oana, bine ca ti-au venit sarmalele . Am stat ieri cu ochii pe forum, sa vad daca ti le aduce mama ta. Te pup . Mamii, sincer, la tine ma gandeam cand am pus intrebarea cu fumatul. Ca stiu ca tu mai fumai cate o tzigara si in sarcina. Am crezut ca acum te-ai lasat . Auzisem niste zvonuri ca pot avea bebeii probleme respiratorii, daca mama care alapteaza fumeaza. Am tot cautat pe net, dar nu am gasit nimic. Asa ca mai trag si eu cateva tzigari pe zi .
Mami de bebe
Chris (08.08.07)