clisee actuale

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

quote:
Originally posted by carminabulina

quote:
Originally posted by Ramonika
asta nu e gresit. e o alta forma de superlativ absolut.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Pe cuvantul tau de onoare? Sau glumesti?
Eu stiu ca exista o singura particula care arata superlativul absolut si aceea este "foarte".
Evident ca exista si cuvinte carora nu le poti adauga grade de comparatie pentru ca prin ele insele exprima un superlativ, ex: "excelent" dar nu cred ca este cazul lui "tare", o data pentru ca el suporta "comparatia", ex: cel mai tare, foarte tare, mai tare etc. si a doua oara pentru ca, nu e cine stie ce cuvant...

Pina isi da cuvintul de onoare Ramonika, te asigur eu ca e corect ce ti-a spus. Superlativul absolut NU se face doar cu "foarte" De exemplu, daca spui fruuuuuuuuumos, frumos-frumos, tare frumos, neinchipuit de frumos, nespus de frumos, uluitor de frumos, grozav de frumos - toate sint la superlativ absolut (si mai pot sa-ti dau inca vreo 20 de exemple de de adverbe cu valoare expresiva cu care poti forma superlativul absolut.
In concluzie, sa spui "tare frumos" sau "tare bun" e perfect corect si mie mi se pare si tare expresiv :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Am uitat de "manca-ti-as" , "panarama"

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

De belea subiectul.

Pe mine ma "amuza" cel mai tare cei ce scriu cu sh si tz in locul literelor respective din alfabetul nostru(nu le pot reda, nu am tastatura corespunzatoare).

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by Babee

De belea subiectul.

Pe mine ma "amuza" cel mai tare cei ce scriu cu sh si tz in locul literelor respective din alfabetul nostru(nu le pot reda, nu am tastatura corespunzatoare).

Pai daca scriu ca si tine, cu ajutorul tastaturii, atunci e de inteles, nu toata lumea are caracterele romanesti la dispozitie, si atunci scrie fiecare cum poate, numai sa se faca inteles..Unde-i problema?(Chiar si intrebarea mea era data ca exemplu "asa nu"-de ce, n-am inteles, e corect gramatical, deci..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

Asta cu diacriticile e cat de cat de intzeles, ca in situatzia de fatza, pentru ca softul folosit la forum nu perimte utilizarea lor.

Dar de BONUS ce zicetzi? Asta cred ca e un cuvant binevenit...
Style/stylish
Hot/cool - doua cuvinte cu sens exact opus, dar care in limbajul modern inseamna cam acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Dodo nu cred ca mi s-a intamplat sa scriu "stiinta" si nu "shtiinta" fara ca cineva sa ma inteleaga.Din aceasta cauza vad total inutila formularea cu sh si tz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

dar daca eu scriu tata ce se intelege?

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

sau: peste, fata, cos, ata... etc

semnat de mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

ultima data cand am fost in Romania am auzit foarte des intalnita expresia " se merita" . De exemplu: Oare se merita sa dau la ASE ? sau, nu se merita sa muncesti atat pt banii astia

Nu inteleg deloc de unde a aparut, poate ma lamuriti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

om de "buna-credinta"

Mergi la inceput