clisee actuale

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

corinadana, akella se referea la altceva. in limba romana, pana nu demult, "a aplica" insemna (conform dex)

APLICÁ, aplíc, vb. I. Tranz. 1. A pune un lucru pe (sau peste) altul pentru a le fixa, a le uni, a face din ele un corp comun. 2. A pune ceva în practic#259;; a întrebuin#355;a, a folosi; a face, a administra. A aplica un procedeu. A aplica un tratament
"to apply for a credit" de exemplu se spunea "a face cerere/a depune cerere pentru un credit"...
dar e mai "cool" sa aplicam si noi pentru credite

edit: eu am o mare problema cu marfa , noroc ca in ultima perioada nu se mai foloseste asa des...

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

[quote
La noi s-a impamantenit rimel pentru toate tipurile de mascara asa cum s-a impamantenit "Adidasi" pentru orice pantof sport.

[/quote]

Corect! adaug: 'Pampersi' pt orice tip de scutec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Alexa, mi am dat seama. Dar oricum sunt destule cuvinte imprumutate din alte limbi.

Ce ziceti de job???

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

quote:
Originally posted by Ramonika
asta nu e gresit. e o alta forma de superlativ absolut.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Pe cuvantul tau de onoare? Sau glumesti?
Eu stiu ca exista o singura particula care arata superlativul absolut si aceea este "foarte".
Evident ca exista si cuvinte carora nu le poti adauga grade de comparatie pentru ca prin ele insele exprima un superlativ, ex: "excelent" dar nu cred ca este cazul lui "tare", o data pentru ca el suporta "comparatia", ex: cel mai tare, foarte tare, mai tare etc. si a doua oara pentru ca, nu e cine stie ce cuvant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

quote:
Originally posted by Alexa Ioana

edit: eu am o mare problema cu marfa , noroc ca in ultima perioada nu se mai foloseste asa des...

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Alexa , intr-adevar "mare durere" cu acest cuvant pe cale de disparitie dar nu te ingrijora vine "tare" din urma...sau deja detine monopolul? (sic!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

de cate ori ati auzit : "unde va vedeti peste urmatorii 5 ani ?"(pe mine mereu ma tenta sa zic :stai asa sa scot bila de cristal sa ma uit)
multitudinea de retete minune pt viata , carti sau articole ,de genul : "cum sa ....sa devii milionar , sa gandesti ca un geniu , sa te mariti la 40 de ani , sa te intelegi pe tine insuti , sa faci dragoste perfect "...eventual si "in 10 pasi" .
si variatiunile pe tema "daca vrei ceva cu adevarat poti " ("orice femeie poate") , ca si cum s-a implinit visul lui ceausescu cu omul multilateral dezvoltat , ca numai ala (sau superman/wonderwoman )ar putea orice .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns idoina spune:

Fetelor,ati uitat de expresiile"e de belea",sau "beton"!Si am mai auzit una aseara,referitoare la o copila frumusica foc:"bunace"...si nici macar nu au influente din alte limbi...asta e simpla pocire a limbii...

idoina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mdaaaa, cred ca avem nevoie de un "training" ca sa "up-dat"am limbajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

quote:
Originally posted by blue eyes

Daca ar fi castigat nemtii razboiul si ar fi devenit putere mondiala, ar fi trebuit sa invatati germana. Asa ca, bucurati-va ca sunt anglicismele la moda, nu germanismele.
germana are cuvinte de genul acesta: Hottentottenstottertroddelmutterlattengitterwetterkotterattentäter

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotter-beutelrattenattentater.

povestea completa la http://www.pruteanu.ro/8forum/afisare-nr.php?pagenr=1&id=2049

audiatur et altera pars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by Diablette

quote:
Originally posted by blue eyes

Daca ar fi castigat nemtii razboiul si ar fi devenit putere mondiala, ar fi trebuit sa invatati germana. Asa ca, bucurati-va ca sunt anglicismele la moda, nu germanismele.
germana are cuvinte de genul acesta: Hottentottenstottertroddelmutterlattengitterwetterkotterattentäter

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotter-beutelrattenattentater.

povestea completa la http://www.pruteanu.ro/8forum/afisare-nr.php?pagenr=1&id=2049

audiatur et altera pars

aha,asa mai merge
tare bancul

I've gt you under my skin

Mergi la inceput