clisee actuale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pe mine ma enerveaza expresia "ofera-i credit..." adica incredere. credit nu e incredere in romana, e preluat din engl "give him some credit"

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

si nici macar "ofera-i incredere" nu cred ca e corect.poate "acorda-i incredere"[:-)].

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Cliseu sau neologism...alegeti voi: revista glossy.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

quote:
Originally posted by Oliv75

- subiectul e "beton";
- smecherul spune mereu "whatever";
- propozitii (nu concluzii) care incep cu "deci...";
- apelativul "fata".

deci stiu ca nu e corect,dar ador sa incep uneori propozitiile cu deci.poate pt ca uneori sunt concluziile gandurilor mele nerostite,asa ca mi se pare firesc sa-l folosesc la inceputul propozitiei din sfaristul gandului(ati inteles ceva?)

I've gt you under my skin

Am inteles perfect, ai dreptate, asta e explicatia.
Dar apelativul "fata" nu e nou deloc, asa ne spuneam eu si sora mea cand eram copii si dormeam in acelasi pat si asa vorbeau multe fete de 10-18 ani in anii 80-90. Azi doar cu ea si cu fii-mea mai vorbesc asa cand glumim, in rest nu l-am mai auzit pe la nimeni in ziua de azi.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

quote:
Originally posted by XIO

Enervante la culme:
- folosirea gresita a lui "dupa" . "Ce faina e geaca DUPA tine" .

ooof...mare dreptate ai....

ah, si mai mai scot din sarite copiii astia care pozeaza in depresivi si neintelesi si... Tipul "life sucks anyway, hai sa ne taiem venele"...emo kids, dupa expresia consacrata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

si inca una : Soarta! sau Asta-i soarta!
E folosita la greu de pustanii de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

si ca tot veni vorba de pustani...le e lene sa scrie, ceva de n-am vazut!! ma refer la limbajul tipic mIRC: k, dak, sh, tz, np(nici o problema), bn(bine), ptr u (pentru tine )...si lista poate continua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
Originally posted by Laina

si ca tot veni vorba de pustani...le e lene sa scrie, ceva de n-am vazut!! ma refer la limbajul tipic mIRC: k, dak, sh, tz, np(nici o problema), bn(bine), ptr u (pentru tine )...si lista poate continua.

Aaaa, asa-i, daca dau eu peste vreo fereastra de dialog pe mess a fie-mii nu inteleg nimic, totul arata ca mai sus, parca e cifrat.

Ce ma enerveaza pe mine cel mai tare e omiterea lui "Pe" din expresia:
"gandurile care le am.." Si faptul ca se generalizeaza din ce in ce mai mult si aud vorbind asa persoane publice sau oameni de media, asta chiar ca "ma dispera" la culme.
Si inca ceva, inlocuirea lui "foarte" cu "tare": "Imi placi tare mult"..

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

quote:
Originally posted by dana d

Si inca ceva, inlocuirea lui "foarte" cu "tare": "Imi placi tare mult"..

asta nu e gresit. e o alta forma de superlativ absolut.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Daca ar fi castigat nemtii razboiul si ar fi devenit putere mondiala, ar fi trebuit sa invatati germana. Asa ca, bucurati-va ca sunt anglicismele la moda, nu germanismele.
germana are cuvinte de genul acesta: Hottentottenstottertroddelmutterlattengitterwetterkotterattentäter

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput