clisee actuale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

***am fost decat la piata azi
***trend-setter

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

- "glamuros"/"glamuroasa";
- "lip-gloss" (de parca n-ar fi existat niciodata luciu de buze);
- "a (se) focusa";
- "a (se) involva";

Pe langa expresii ciudate, nepotrivite, inexistente (unele) in limba romana, ar mai fi si o multime de obiceiuri mai noi, pe care nu le pot tolera... De ex.: ora de varf in trafic, mijloc de transport in comun ticsit de calatori, o persoana "binevoitoare", care si-a inregistrat in telefonul mobil o manea, una singura, si o da la maxim s-o asculte toata lumea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Limba romana nu e o limba moarta, asa ca nu inteleg de ce multi romani sunt contra anglicismelor. Influente lingvistice, chiar si cu origine tiganeasca, au fost si vor mai fi; altfel am fi vorbit azi limba daca.
Agramatismul altora: Nu ma deranjeaza cand nu vorbeste corect vanzatoarea de zarzavat, dar ma deranjeaza felul de a vorbi al celor din mijloacere de informare; atat lexicul, agramatismul, cat vocile pe are la au: un exemplu: fata asta vobeste ca un buzdugan: http://www.youtube.com/watch?v=zomJRuuG5O4 nashpa!

Monixy a scris: -solutia general-valabila :gandire pozitiva , psihoterapii , traininguri , workshopuri
Moni, in societatea asta pe goana dupa performante super (alt cuvant la moda), drumul pana la clacrea psihica e de multe ori scurt daca nu se are antrenament psihic sau posibilitatea de a inlatura ceea ce s-a acumulat si ingreuneaza viata.

Si totusi sa carcotesc si eu: ma deranjeaza sa vad revistele xxx asezate pe rafturile joase ale chioschcurilor, in asa fel incat un copil le poate vedea.
Si ma mai deranjeaza promovarea non valorilor si programarea emisiunilor cu substanta in a doua parte a programului seral tv.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Pe mine ma scot din sarite manelele ascultate la maxim, lipsa totala a bunului simt, cuvintele englezesti pentru care avem si noi variante, si nu in ultimul rand "italienii, spaniolii, etc" plecati din tara de 3 luni, care locuiesc in comunitati de romani, dar au uitat sa vorbeasca romaneste deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

yeap, yuck, oops - mie mai suculente imi par : ihi, cah, hait sau aoleu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Maaaai, ma leshi??!!! (expresie cu care mi-a venit acasa si fii-mea )

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

M-a socat sa aud de mai multe ori la medicul de familie, la inceputul consultatiei intrebarea "esti depresiv(a)?", indiferent de pacient.
Si ma enerveaza la banca cand functionarii folosesc cuvantul "banutii" in orice ocazie... "banutii au fost transferati", "banutii se afla in contul dvs", etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

nu am citit in urma sa vad daca a scris cineva, dar pe mine ma'nerveaza ca la orice despartire dintre doua persoane , care fie ca au sau n-au vreo treaba una cu cealalta isi spun : ""te pup (sau te pupik ) " la care si celalata raspunde "si eu te pup"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

please (am uitat deja sa spunem "te rog"?)
help...

N-am nimic cu limba engleza si, intamplator, mai vorbesc inca 3 limbi pe langa ea, dar asta nu inseamna ca, pentru a fi la moda, am renuntat sa-mi folosesc limba materna in propria tara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gia spune:

buna rau

Mergi la inceput