CLOSTILBEGYT

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marlen spune:

Buna, mie mi-a prescris medicul clostilbegyt(ovamit)doar in luna dinaintea inseminarii.Sunt foarte curioasa daca a dat rezultate, maine trebuind sa fac o ecografie.
Din cate stiu eu, clostilbegit si ovamit sunt cu aceeasi compozitie, doar producatorul difera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

bafta multa !Sa dea Domnul sa fie cu bb !
iti tin pumnii !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_ spune:

Buna fetelor, imi pare rau ca nu am mai putut intra pe forum dar am fost foarte ocupata.
Sa va spun ce s-a mai intamplat in viata mea intre timp.
O luna stimulare cu closty (IULIE)- au venit rusii cu o mica hemoragie.
August - stimulare pauza, a fost medicul plecat in concediu.
In 07.09.03 am fost la medic,si dupa ce s-a uitat pe graficele de temp mi-a spus ca nici dupa stimulare nu s-a produs ovulatia. Ca ar fi fost ceva dar nu s-au spart foliculii. Concluzie> trebuie sa astept sa imi vina ciclul (16,17.09) si in a 7-a zi analize hormonale.
LH
FSH
CORTIZOL ????? trebuie facut la 8 fix, se pare ca rezultatul depinde de aceasta ora.
TESTOSTERON
PROGESTERON
ESTRADIOL ?????

Ati mai facut careva analizele marcate cu ???? si daca da ce indica ele. Am intrat dinnou in ceata - dar am hotarat - acest "razboi" am sa-l castig eu chiar daca toate luptele pana acum le-a castigat "lipsa ovulatiei, trompele infundate ..."

Am sa lupt pana la ultima suflare si stiu ca al mea o sa apara.

Curaj, pupici Simona_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Simona,

pentru desprinderea foliculilor se face pregnyl. tu nu ai facut? cred ca de-asta nu s-au spart la timp.

eu am facut estradiol in ziua 5, dar voi face si in zilele 14 si 21 la recomandarea dr. uite mai jos explicatiile lui Teo despre functionarea hormonilor:

In organismul femeii exista 3 niveluri ierarhice de control al ciclurilor hormonale sexuale:
1. directorul = hipotalamusul, care da ordine sefilor de sectie (parti ale hipofizei). Ordinele esentiale in cazul de fata sunt reprezentate de hormoni numiti FSH-RH (hormon de eliberare a FSH) si LH-RH (hormonul de eliberare a LH). Numele spune clar ce rol are fiecare.
2. seful de sectie = hipofiza, care da ordine maistrilor (ovarelor). Ordinele plecate de la acest nivel sunt hormonii numiti FSH (hormon stimulator al foliculilor) si LH (hormon luteotrop, adica de formare si stimulare a corpului galben).
3. maistrii = ovarele, care transmit ordinele primite muncitorilor (foliculii ovarieni, eventual corpul galben).
Hipotalamusul elibereaza la inceputul ciclului cantitati din ce in ce mai mari de FSH-LH, care comanda la nivel hipofizar cresterea sintezei de FSH. FSH-ul creste deci in permanenta in cursul primelor 14 zile ale ciclului si determina o dezvoltare progresiva a unora dintre foliculii ovarieni. Stimularea foliculilor de catre FSH are drept urmare productia de estrogeni, cel mai important in afara sarcinii fiind estradiolul (E2 - nu e unul din E-urile din alimente! - LOL). Prin urmare si nivelurile estradiolului in sange cresc progresiv in primele 14 zile.

Intre cele trei etaje mentionate exista legaturi de control invers (feed-back). Feed-back-ul poate fi negativ (cresterea unui hormon sintetizat la un nivel inferior determina scaderea sintezei hormonului de la nivelul superior ce stimuleaza secretia primului) sau pozitiv (cresterea unui hormon de nivel inferior determina cresterea sintezei altui hormon de nivel superior).

Intre E2 si FSH exista o relatie de feed-back negativ: cresterea E2 determina scaderea FSH, si invers. Intre FSH si E2 pe de o parte si LH pe de alta parte exista o relatie de feed-back pozitiv: cresterea FSH si E2 determina la o anumita concentratie descarcarea brusca a unei cantitati mari de LH - asa-numitul "varf de LH (LH peak)".

Varful de LH are loc intr-un ciclu de 28 de zile cu pana la 24-48 ore inaintea ovulatiei, adica in ziua 12-13. De fapt, se pare ca el este responsabil de producerea ovulatiei in sine. Ovulatia intr-un astfel de ciclu se va produce in ziua 14.

In urma ovulatiei, foliculul care a ovulat se transforma intr-un nou tip de "muncitor" ovarian, corpul galben. Desi valorile LH scad mult dupa varful mentionat, ele raman ridicate dupa ziua 14 si stimuleaza formarea si ulterior functionarea (secretia) corpului galben. Acesta "stie" sa sintetizeze doi hormoni sexuali: estrogeni (sub comanda FSH) si progesteron (sub comanda LH). Deci din ziua 14, estrogenii isi mentin un nivel ridicat in sange, si in plus apare un al doilea hormon, progesteronul (P), ce creste rapid si se mentine la valori aproximativ constante, inalte, pana aproape de sfarsitul ciclului.

te pup si sa auzim de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gila spune:

Buna
Tot ce pot spune despre Clostyl... este ca:
timp de 5 ani nenorociti am facut tratament pentru chisturi si a fost in sfarsit ok si dupa 2 luni de tratament cu acest medicament in ian si feb. a.c. acum am iarasi chist.Numai la un ovar, in loc de bilateral , cei drept.
Larisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Fetelor, dragelor,
Eu azi am facut a 2-a injectie cu PUREGON si asistenta mi-a spus ca
din multimea de cazuri pe care le-a injectat si au fost foarte multe,
doar doua cazuri au ramas fara, in rest a dat rezultate pe parcursul celor MAXIM 6 STIMULARI.

Stiti fetelor ca nu e voie sa depasiti 6 STIMULARI pt inseminare artificiala? In Fr asa este, daca nu iese se trece la FIV, dar se pare ca in mare parte sunt sanse!
DECI TOATE AVEM SANSE, si o sa ni se implineasca si noua dorinta!
Cred ca viziteaza si DUMNEZEU acest site si il BINECUVANTEAZA! dupa cate au aparut in ultima vreme aici!
Sa speram ca le urmam si noi.

Marcela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_ spune:

Va multumesc pentru respunsuri. Nu am facut pregnyl pentru ca am fost la medic in ziua 12 la eco si mi-a spus ca e ok, apoi am plecat in concediu.
Acum urmeaza sa imi fac analizele de care v-am amintit zilele trecute si apoi vedem ce e de facut, poate aflu care este problema de nu se intampla nimic.

Oricum cred ca ma asteapta o noua tura de stimulari. Poate poate se prinde ceva.

Simona_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariciu spune:

Buna fetelor!
Ma inscriu si eu in randurile fetelor care urmeaza tratament cu clostilbegyt, dar mie mi-a prescris doctorul 2/zi, dupa ce m-a vazut la ecograf intravaginal si mi-a citit analizele hormonale.
Pe prospect am vazut ca acest medicament ar fi cam puternic pt ficat (functia hepatica), si eu am avut in adolescenta hepatita tipul usor (parca b?) si mi-e teama sa nu-mi afecteze in vreun fel ficatul.
Voi cele care ati luat, ce simptome ati avut???

spera si nu renunta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sperantza spune:

Dragele mele,
Am facut tratament cu acest medicament timp de 7 luni la rind. Monitorizare eco si analize am facut prea putin. Dupa cele 7 luni in care am luat fie una, fie 2/zi, am facut laparo. S-a descoperit un chist pe ov st si trompa dr infundata. A incercat sa o desfunde, dar fara nici un rezultat.
In fine, am crezut din tot sufletul meu ca dupa laparo se vor rezolva toate. N-a fost sa fie asa. La o luna am descoperit si tratat un chis pe celalalt ovar.
Acum nici nu pot sa ma mai gindesc ca voi ramine "grea", ma concentrez numai asupra acestor nenorocite de chisturi.
Dupa 2 ani de speranta, parca nu mai pot. Nu mai inteleg ce se intimpla cu mine. Dar nu ma las. Nu pot sa cred ca cred ca "mami" nu ma va striga nimeni. Incerc si eu, alaturi de voi, sa tin flacara sperantei aprinsa.

Va multumesc ca existati si ca va impartasiti necazurile si bucuriile cu noi!

Nu am vrut sa fie un exemplu negativ pentru cele dintre voi care urmati tratament cu Clostilbegyt deoarece fiecare dintre noi este unica si reactioneaza diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Sperantza... ai luat 7 luni consecutiv clostilbegyt??? sunt uimita! ce dr. poate fi acela??? pe prospect scrie ca acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 luni consecutiv!!!

si eu am facut stimulare cu clostilbegyt timp de 2 luni, apoi PAUZA! n-am avut nici un simptom, nimic, insa in timpul celei de-a doua luni mi-au aparut 2 formatiuni chistice, care - din fericire - s-au resorbit in timp.

acum, la 2-3 luni de la incheierea tratamentului (fara succes din pacate), repet/ completez dozarile hormonale.

si inca ceva, in timpul stimularii, monitorizarea ecografica este esentiala, daca apar probleme, tratamentul trebuie intrerupt!

fetelor, aveti grija de voi!

Mergi la inceput