CLOSTILBEGYT
Pentru cele care sunt interesate.
Nume: CLOSTILBEGYT, Producator: EGIS
--------------------------------------------------------------------------------
Prezentare farmaceutica: Comprimate continand clomifen citrat 50 mg. Flac cu 10 cp.
Actiune terapeutica: Antiestrogen, actioneaza indeosebi la nivelul hipotalamo-hipofizar, cu consecinte stimulatoare asupra secretiei de gonadotrofine; provoaca maturarea foliculara, marirea ovarului, poate inlatura amenoreea, induce ovulatia si permite fertilizarea.
Indicatii: Pentru inducerea fertilitatii la femeile cu insuficienta ovulatorie; cazuri selectionate de amenoree secundara (mai ales in prezenta unei secretii adecvate de estrogeni).
Mod de administrare: Pentru inducerea fertilitatii se administreaza oral 1 comprimat (50 mg) zilnic timp de 5 zile intre zilele 5 si 9 ale ciclului (spontan sau indus), sau 5 zile succesiv in lipsa menstruatiei; daca s-a obtinut ovulatia se repeta aceeasi doza pana survine sarcina sau cel mai mult 3 cicluri; daca nu se produce ovulatia, se creste doza la 2 comprimate pe zi, administrandu-se in aceleasi conditii. In timpul tratamentului contactele sexuale trebuie sa coincida cu perioada de fecunditate. Tratamentul se face sub control strict, clinic si biologic (dozari hormonale).
Reactii adverse: Relativ frecvent instabilitate vasomotorie cu bufeuri de caldura, distensie si dureri abdomonale, tulburari de vedere (impun oprirea medicatiei).
Contraindicatii: Hemoragii ginecologice de origine neprecizata, afectiuni hepatice severe, chisturi ovariene si neoplazii in sfera genitala.
Raspunsuri
Simona_ spune:
Este tratamentul care mi-a fost recomandat de medicul meu si sincer m-am ingrozit cad am aflat ca poate provoca hiperstimulare si deci producerea de chisturi. Voi incapa asa cum a zis medicul cu o pastila /zi. Sper ca totul sa fie OK
Am postat mesajul pentru ca multe dintre noi am tot auzit de acest medicament dar pana nu l-am cumparat nu am stiut exect cum de administreaza si ce efecte poate avea.
Sper sa va fie de folos. Simona_
Simona_ spune:
Am crescut si eu acum sunt membru matur, ocazie cu care va multumesc pentru ca existati si pentru ajutorul si sprijinul pe care indirect il acordati tuturor celor care au nevoie.
Am invatat foarte multe despre ceea ce inseamna speranta , lupta si curaj si toate pentru un VA MULTUMESC
Tia spune:
Simona,
din prima luna sa monitorizezi ecografic foliculii, incepand cu ziua 10-11, daca se poate la 2-3 zile....
Eu nu am avut nici o reactie adversa...dar in schimb am fost hiperstimulata . E bine ca incepi cu o pastila!
Bafta si pupici
Jasmine spune:
E cam acelasi lucru cu Ova-mit.Prospectul scrie cam aceleasi chestii si substanta activa e tot clomifen,50 mg/pastila.Doar producatorii sunt diferiti.
Simona_ spune:
Tia, iti multumesc si sa stii ca asa am sa fac. Si dr. mi-a spus ca dupa tratament va trebuie sa il vizitez mai des ca sa vada cum evolueaza situatia. Imi doresc ca totul sa fie bine si sa nu se mai iveasca alte probleme pentru ca am sa "innebunesc".
Situati devine jenanta, in august fac 3 ani de cand ne-am casatorit si de 2 ani tot incercam sa facem un care sa lasa asteptat.
Toata lumea ma intreaba ce mai astept, de ce nu facem un copil, mama desi stie ca am probleme , e nerabdatoare sa aiba nepoti si el dragul nu mai vrea sa vina.
Uneori insa cred ca Dumnezeu imi va da un ingeras atunci cand va considera ca suntem pregatiti pentru el,dar eu il vreau acum.
In mintea mea se naste vesnic aceeasi intrebare DE CE EU trebuie sa am probleme?, De ce nu pot avea un copil fara sa trebuiasca sa trec prin tot felul de analize si monitorizari? Incepe sa devina obositor si dureros. Norocul meu este ca sotul ma sustine si este alaturi de mine in toata aceasta poveste si niciodata nu mi-a reprosat nimic, a fost cu mine la medic, si-a facut si el analizele fara sa stea pe ganduri. Ii multumesc si lui si voua ca imi ridicati moralul.
Sper ca nu v-ati plictisit dar simteam neboia sa ma dascarc.
Simona_
Tia spune:
Simona,
nu fii trista! Te inteleg perfect, eu am 35 de ani si m-am maritat la 33, chiar daca eram impreuna de mult timp. Toata lumea se astepta sa facem bb instantaneu, dar iata ca n-a fost asa... Noi n-am spus nimanui ca exista o problema, ne ferim de intrebari suplimentare de genul: Si, cum merge tratamentul? Nici acum n-a mers? Sau altele.... Ce-i drept, mi se explica ca am o varsta, etc, etc... tot neplacut! Este un subiect despre care nu pot vorbi decat cu foarte putini oameni... E dureros! Si te inteleg! Nici eu nu inteleg de ce se intampla asa... dar incerc sa ma concentrez asupra solutiilor... scopului de a avea un ingeras...
O sa fie bine, trebuie!
Simona_ spune:
Tia draga,
iti admir curajul cu care infrunti problema si ma rog pentru tine ca intr-o buna zi sa iti vezi visul implinit. Pentru mine esti un exemplu de curaj si speranta. Cand sunt trista intru pe forum si citesc povestile fetelor si astept cu nerabdare sa posta mesajul "mamici din............" Dar pana acolo e drum lung si cine stie prin ce va mai trebui sa mai trecem.
Inca o data multumesc pentru sfaturi si incurajari.
Tu cum stai cu tratamentul?
Tia spune:
Simona,
multumesc, dar sunt asa puternica cum par.... De cand am aflat ca am 2 chisturi dupa o hiperstimulare care ar fi putut fi evitata, echilibrul meu psihic a cam fost zdruncinat.... si teama mare vine de la varsta! dar trebuie sa-mi fac curaj, mare sprijin am si de la sotul meu care are un moral de fier!
O sa fie bine si intr-o zi! Te pup!
gabid spune:
Clomifenul sau clostylbegitul este un medicament f.controversat.Multi dr nu il recomanda.Produce chisturi in doza mare.Eu va recomand sa mergeti la un dr care sa va dea puregon.Puregonul se face numai sub control eco.
va pup,
Gabi.
asi spune:
Draga Simona succes la stimularea cu clostylbegit dar ceea ce nu scrie pe prospectul medicamentului este ca dupa o stimulare mai lunga de 12 luni riscul de cancer ovarian creste de trei ori.Asta e o descoperire noua si de aceea este un medicament controversat.Doctorii spun ca folosit rational si sub un atent control ecografic nu se poate intampla nimic rau, dimpotriva multe femei au ramas dupa stimulare cu clomifen.De la orice substanta se poate produce hiperstimuare asta depinde doar de raspunsul fiecarui organism.Deci te astptam cu vesti
ASI