Strumfi de iulie-august 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Nu,Lia de sa sa mai scoti cu pompa?e vorba de cerere si oferta,bebe isi ia cat are nevoie,si se va aduna la loc atat cat are nevoie bebe.

Oana,mami de bebe Aaron(21.07.07)si Iosua(5.10.2005)

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

dom'le eu nu mai pot! de dimineata pana seara nu am o secunda libera. mananc pe apucate, cu noduri in gat, dus fac intre tipete, la toaleta ma duc tot pe apucate si cat mai repede....eu nu am mai vazut asa ceva. plange de nu o potolesc cu nimic. o plimb de ma indoaie de sale, ii susotesc de ragusesc si tot degeaba. plange in brate, plange daca o pun jos. macar in brate nu tipa de se invineteste! si cred ca de somn. si tot de somn nici nu mananca. incepe sa tipe si la tzatza. ca sa nu mai zic ca atunci cand mananca e intr-un zbucium continuu, suge o data, scoate tzatza in zbuciumul ala, iar o baga, iar o scoate, asa ca inghite si mult aer.

zau, eu credeam ca o sa fie din ce in ce mai bine. dar chestia asta cu tipatul de somn ma nenoroceste. pai ma chinui cate o ora cel putin sa o adorm si doarme cat cioara in par. daca asta o fi., dar mie asa mi se pare, ca ii e somn, ca i se inchid ochii dar nu poate sa adoarma de tipat.

sunt calma de obicei, dar nu mai pot! mai ajung si eu la capatul puterilor. ma chinuie de scoate si untul din mine.

fetelor, iertati-ma ca imi vars oful aici! dar am creierii terci!

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

www.flickr.com/photos/13757856@N04/sets/" target="_blank">broscuta gargarita

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by liadorian

Ca veni vorba de pompe - cosmarul meu... - cat de des le folositi? Daca bebe nu goleste bine sanul, mai scoateti lapte cu pompa?

Mami Lia si Miruna Demetra (8 august 2007)

eu nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns armin23 spune:

fetelor,inca o data multe scuze si va rog sa nu suparati pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Seara buna, fetelor!

Noi in week-end am fost singure acasa ca tati a fost la munte in team-building si nu am putut scrie, dar de citit am citit tot! Nu va spun ca Mara a plans dupa taica-su de nu va vine sa credeti. Eu stiam ca ii va simti lipsa, dar nu in halul asta. Cand a vazut ea sambata seara ca ii fac doar eu baitza s-a pus pe un urlat de am crezut ca am oparit-o....abia pe la 2 dim am mai calmat-o. Ieri sotzul meu a facut 8 ore de la Bran la Bucuresti asa ca abia a ajuns aseara la baitza Marei.....nu va imaginati ce chiote scotea fata mea cand l-a vazut pe ta-su. Zici ca vazuse tone de biberoane pline, caci numai la biberonul plin face ca maimutzele. Sincera sa fiu am fost extrem de invidioasa pe reactia ei. Dar asta este; fetele sunt cu tatii, baietii cu mamele. Concluzia: imi trebuie si un Matei! Hotarat lucru

Lia, de obicei nu se recomanda ca sanul sa mai fie muls dupa masa lui bebe. Insa am citit ca daca sanul este prea plin si dureros atunci este recomandata golirea lui pt ca altfel ajungi la lucruri nedorite gen infundare de canale si mastita. Tinand cont ca deja esti patita cu sanul celalalt ai grija si tu decizi daca este necesar sa scoti laptele sau nu. Mai mult, laptele scos acum il poti pastra pt mai tarziu. Eu l-am pastrat dar Mara l-a refuzat asa ca am aruncat rezervele.

Eu ca pompa am folosit una manuala de la Chicco. Sunt foarte multumita de ea si am pus-o la pastrare pt bb 2.

Aylin, imi pare rau ca te chinuie asa rau broscuta ta. E atat de scumpa pitica ta (am admirat-o in poze), dar vad ca e si smechera. Sper sa-si revina la un program mai normal. Si eu am avut perioade zbuciumate cu Mara, dar slava Domnului au trecut. Eu am invatat-o pe Mara sa doarma singura lasand-o in patut dpa ce ii dadeam sa pape. Daca plangea, o luam putin in brate, o linisteam si o asezam la loc. Si tot asa. Acum la 3 luni si ceva adoarme singurica dupa baia si biberonul de seara. Unroi mai maraie, dar o "ignor" si ii trece. si nu-ti face probleme "ca te plangi". Suntem aici sa te ajutam cat putem!

Andicu, l-am vazut pe Filip! Cat de mult s-a schimbat, e baiat mare! Cat despre parul roscat, sa stii ca si Mara e un blond roscat, o culoare nedefinita. Si e putin ciudat ca taica-su e brunet, iar eu satena. Tot facem misto daca e copilul lui sau nu, ca Mara seamana mai mult cu mine si cu taica-su doar la ochi.

Nico, ce face Andra? Mai poarta "ghetute"? Am vazut-o in poze si este o dulceata de fetita. Eu tot zic ca seamana cu tine....

Gata, va las ca ma "cheama" Mara si oalele de pe aragaz ca azi cica sunt "goscodina".

Andra de Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by oaana

Nu,Lia de sa sa mai scoti cu pompa?e vorba de cerere si oferta,bebe isi ia cat are nevoie,si se va aduna la loc atat cat are nevoie bebe.

Oana,mami de bebe Aaron(21.07.07)si Iosua(5.10.2005)
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Asa stiam si eu, Oana, dar de cand cu mastita aia blestemata pe care am facut-o, la fiecare control atata aud - mulge-te, mulge-te, mulge-te! (Urasc vorba asta, oi fi eu Milka, dar numai Miruna are voie sa-mi spuna asa!) Deocamdata e simplu cu golitul sanului, fiindca alaptez cu unul singur si vrand, nevrand, Miruna il goleste. Din celalalt storc cand si cand, fiindca mai am putin lapte. Ma intrebam insa cum sa procedez daca reincep sa alaptez si din celalalt san... Cel care "functioneaza" acum va fi atunci super plin si cu siguranta Miruna nu va putea manca tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by AndraZ
Lia, de obicei nu se recomanda ca sanul sa mai fie muls dupa masa lui bebe. Insa am citit ca daca sanul este prea plin si dureros atunci este recomandata golirea lui pt ca altfel ajungi la lucruri nedorite gen infundare de canale si mastita. Tinand cont ca deja esti patita cu sanul celalalt ai grija si tu decizi daca este necesar sa scoti laptele sau nu. Mai mult, laptele scos acum il poti pastra pt mai tarziu. Eu l-am pastrat dar Mara l-a refuzat asa ca am aruncat rezervele.
Andra de Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Cred ca am scris in acelasi timp, Andra! Spor la gatit si pupici muuulti Marei. Cat despre relatia speciala fete-tatici, raportez cu mandrie o fetita care, aparent, o iubeste foarte tare pe mama. Si pentru ca sta mai mult cu mine, eu prind toate fazele ei tari, mie mi se adreseaza zambetele cele mai largi si mai prompte, eu remarc toate micile ei progrese. Tati e un pic necajit, dar am grija sa-l las si pe el cateva ore pe zi cu Miruna, ca sa recupereze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Eu ma mulg doar cand sanul e prea plin si tensionat. Asta se intampla de obicei noaptea, ptr ca bebelinul papa doar un san si adoarme. Aylin, si eu am cam 2 zile pe saptamana cu urlete si nu il pot linisti cu nimic. Si ma oboseste psihic si imi pierd rabdarea. Atunci numar orele pana vine sotul acasa, sa il mai plimbe si el in brate. Stiu cum e sa fi cu nervii la pamant. Mai ales ca sunt singura cu Chris. Si tipa pana nu mai are aer si nu stiu ce sa ii mai fac. Dar ma gandesc ca urmeaza cateva zile in care rade si gangureste si atunci e asa de dulce !

Mami de bebe
Chris (08.08.07)

Mergi la inceput

offf

andra, asa am incercat si eu. dar nu merge. tipa oricum as pune-o si nu ii trece decat cu plimbatul si sh sh-itul pana mi se acreste. si cred ca si ei. dar tipa rau. si nu doar cand o pun jos.

ashera, macar de-as avea si eu cateva zile de liniste! dar 7 zile din 7....!!!

am incercat acum ceva, fetelor! si anume am reusit dupa chinuri sa o adorm (eu plangeam si o plimbam prin bucatarie (ca acolo ii place) pana intr-un final a adormit. si apoi, dupa ce a adormit bine, am lasat-o pe burta mea culcata. si a dormit asa o ora!!! ca niciodata. apoi am pus-o jos, si doarme si acum. adica se face o ora jumate. eu ce sa inteleg? poate ca totusi o doare burta si era bine pe burta mea calda?

dar totusi, de ce nu adoarme si ea ca orice copil normal, cand ii e somn....

si din cauza asta nici nu mananca ziua....

maine mergem si la cantarit, si sper sa fi luat cat trebuie in greutate..

fetele

Mergi la inceput