Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (43)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Anaalina sincer cred ca ma duc la plimbare cu capul.

Diana da o sa mai citesti si alte "mama si copilul" o sa intri intr-o negura deplina. Ca nu scriu doi la fel. Eu simt ca nu mai pot. Cred ca o sa fac cum ma taie capul. Ca deja, vorba lui anaalina, o sa ramana copilul nemancat tot gandindu-ma la ...prostii. Cred ca o sa respect cateva reguli de baza - adica nu albus pana la un an, nu prajeli, nuci, alune, smochine,nu sarat, nu cu zahar si in rest Dumnezeu cu mila. Cat mai natural dar nu chiar nimic.

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

neatza. raspun si eu ce imi amintesc si revin daca am uitat cceva

diana_jorslaptele batut nu e tot una cu iaurtul iar samntana este in genere foarte grasa. nu cred ca da cineva smanatana la bebe la modu o canuta de samntana. Ou intreg se refera la albus deci acilea e clar. si uite ce am mancat noi pana acum ca parca tu intrebai de retete.

analina io n-am inteles ceva. ai zis c ala 6 papa in somn? pai ea se trezeste sa pape sau nu?

Mihael@ eu dau asa: 1 zi vita, 1 zi pui, 1 zi ficat , 1 zi ou ..si la un mom dat va veni si peshtele printre astea.

programul nostru cel nou:

10.30 - lapte 190-240 ml
13.30 - 14.00 - piure de legume cu carne +iaurt cand e cazul
17.30 - fructe/cerale/branzica...
22.30 - 240-260 lapte

elyanne cum mai stai cu viroza? SARU'MANA si-un picior de reteta de sufleu de dovlecei. cred c apoate fi ridicata la rangu de "mancaras preferata" a lu' maimutzel. a ras 1 cana cu varf si nici nu se cunostea ca a mancat. nici o picatura pe langa. si culmea , nici nu era ora d emasa ca se trezise la 11 si pe la 14 am zis ia s avedem noooi...

paula75 sanatate la pitica!

martutzule ai zis ca scrii msg. ieri si n-ai scris. esteti bine? cum au iesit analizele lui Vic?

radcarmen 30-50g branzica/zi. iaurt cred ca 100-200gr. e ok. unt cat o aluna . eu recunosc am pus si cate o lingurita de smantana in piureuri (dar nu mai pun unt sau ulei). gluten ...pai na..daca cerealele SPECIALE pt 6 luni contin gluten... noi suntem pe gluten deja. alimentele noi ..iti zic cum a facut eu. daca nu mancase in viata ei (mare si multa de 6luni intregi) spanac cu orez aveam de back-up piure de legume obisnuit si faceam si noua "tocana" ca mi-era ca ramane nemancata. am avut grja cand am introdus oul si tipurile de carnita. acum daca maine vreau sa ii fac sufleu de conopida ii fac o portie intreaga si gata.

ioanaradu ma bucur ca a fost ok intalnirea cu Matei. sper ca te-ai mai linistit si ca esti mai optimista! mistoaca vesta. am avut si io cand eram mica sa stii!!!

astia cu cartile lor ma baga la racoare. pai cum frate sa pot sa INCEP sa ii dau dovlecel al 7 luni? sa vin Protectia copilului sa ma biciuiasca!!!!

Ela pupam gingiutele maraite sa treaca "buba" repede.

fetili din Bucuresti.. are cineva idee daca gasesc prin market-uri visine in alcool? ca vine ziua lu' husbandu si vreau sa bucataresc zdravan.

Meniul nostru (adulti)de zilele astea :
ciorba de vacuta
pui cu smantana

io is la dieta asa ca gratare de vita/pui, salata verde, fructe...bulshit.

nah..gata, am uitat.

pupaciuni

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Azi d ela 11.30 la 11.45 am fost cu Maria afara, adica in piata. Cred ca iei i-a placut si asa pe frig. Cat sa o tin numai in casa. ieri am scos-o numai 5 minute pana la biserica. Dar oricum si azi mi-am ridicat babele din piata in cap: ca trebuie sa-i pun fular la gura de fapt mai bine sa nu o scot din casa....O imbracasem cu un fas cu totul peste ce avea in casa( body+ salopeta de bumbac), plus caciulita de bumbac subtire si gluga d ela fas peste. eu nu cred ca i-a fost frig. Poate numai la nasuc ca era putin rosu si rece.

MIHAELA- la fel ii dau si eu: 2 zile ficatel (dar nu prea vrea), 2 galbenus, 3 pui/vita.

ZADI -sunt convinsa ca ai facut ca la carte, poate prea ca la carte. Nu cred ca ai gresit undeva ca ai facut totul din dragoste. Nu stiu ce sa-ti spun... Poate ca ii trece de la sine in cateva saptamani/luni asa cum se mai intampla, daca nu .... Incercati si voi pe rand mai multe solutii: o ignorati, o incurajati sa fie mai independenta...

ALEXIA3 - imi pare rau ca si tu ai neintelegeri cu fetita. Este o perioada grea si pentru copii. Trebuie sa-i intelegem si noi. E greu pentru voi mamicile ca va confruntati si cu toate problemele cu care ne confruntam noi toate cele cu bebei plus problemele cu celalalt/ceilalti copii. dar cu rabdare si intelegere veti reusi sa mergeti mai departe.

ANAALINA- si Maria daca apuca sa manance 200 ml d elapte sau supa nu mai vrea nimic 6 ore dupa. Eu o las asa. Si dcaca-i dau mai putin si la urmatoarea masa face nazuri ce-am facut? Dar maria e un copil special in privinta meselor....La greutatea care o are as lasa copilul sa pape cum vrea el. Dar tu esti mamica si stii mai bine ce e de facut.

PAULA75- mie imi fusese recomandata (de o persoana f de incredere) dna dr Bratu d ela Marie Curie(Budimex). Am inteles ca e chirurg si opereaza mai ales problemele bebeilor legate de problemele abdominale etc. Ce mi-a placut e ca nu se grabeste sa opereze copilul. Adica daca nu e f grav ii da tratament incat sa amane operatia cat mai mult sa creasca bebelusul. Face consulttaii in policlinica spitalului. E f ocupata fiind si sefa la una din sectii de pediatrie. Acum am vazut ca esti din Braila... Acolo nu stiu sa-ti recomand pe nimeni. Cauta pe net insa de dna dr Bratu si daca treaba e serioasa poate veniti pana la Bucuresti dar poate nu e nimic grav. MARIE CURIe e spital numai pentru copii in Berceni.

Gata ca mancarea pt matza e gata dar de a noastra acum ma apuc si nu pot risca sa o ard.

O zi buna tuturor. A, dns Dr Denis Stanescu d ela Medicover nu mai primeste pacienti noi deic iar sunt in aer. Abia ma hotarasem ca ma duc la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Pai deschide ochii ,face o gura mareeeee si hap hap hap cu ochii inchisi si cand vede ca nu mai cuge se intoarce pe o parte si sooommnnnn

Aha!!! deci sunt mamica denaturataaaaa ,ei si ce voi ma iubiti si asa . Sau nu??? Sa nu ma transati

Varsta Catalinei Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

E OFICIAL! SUNT DENATURATA RAU DE TOT! AM LASAT COPILUL SA CADA DIN PAT! A CAZUT PE SPATE! NU PARE SA SE FI LOVIT PREA RAU, DAR MIE IMI VINE SA-MI DAU PUMNI IN CAP!!!
A fost mataita rau si dupa aia abia a reusit sa adoarma. Acum se trezeste. Cred ca o incearca foamea.
Mai intru!

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

N-am mai intrat de 2 zile si iar sunt in urma cu cititul.
In primul randLa multi ani,Paxela!,Scuza intarzierea .

Sa va zic ca n-am gasit nimik in pampersul lui David???
Nici un servetel,nimik-.....

Ieri l-am tuns pe David,am bagat masina de tuns in capul lui,si a stat tare cuminte.Ma asteptam sa faca ceva scandal,dar nici vorba de asa ceva.Nu avea el prea mult par,da avea cateva fire de vreo 6 cm si ma enerva.Pana la urma am zis ca decat un par rar mai bine o chelie deasa...Tre sa pun niste poze daca ma mai lasa David,sa vedeti ce chelubas are mama

Karra,zi mai multe de dieta aia.

Mihaela, de DAVID-29 martie 2007

DAVID...cat sunt de maricel...

Poze cu David

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Daca va intereseaza, intrati www.4shared.com/" target="_blank">aici, va logati cu mailul comun si parola binecunoscuta si descarcati sau incarcati de acolo sau acolo ce vreti voi. Am pus ce carti aveam eu despre diversificare.

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Buna fetelor.De cateva zile Tudor al meu nu prea mai mananca pireul de legume pe care-l faceam de obicei, si am intrat sa ma mai inspir pentru miine, de noi retete.Cred ca i s-a acrit de piureul meu.

Alexia 3, si eu am avut probleme la inceput, cu fiica cea mare, Aneta.Desi intre ei este o diferenta de 9 ani si nu ar fi trebuit sa existe gelozie, momente neplacute au existat. Dar i-am explicat ca locul ei in sufletul nostru este acelasi,ca o iubim la fel de mult si am incercat sa evit momentele care ar putea genera conflicte: Nu spun niciodata in prezenta ei ca Tudor este iubirea mea ci ,, are mama doua iubiri" ,incerc sa cumpar pentru amandoi acelasi numar de obiecte,o implic in ingrijirea lui Tudor si ii dau sarcini potrivite cu varsta ei : sa se joace cu el, sa participe la baie, sa-mi aduca diverse obiecte- si de fiecare data ii recunosc importanta muncii ei.De nenumarte ori ii explic faptul ca nu m-as fi descurcat fara ea si ca este ajutorul meu de nadejde.Cu rabdare , situatia se va schimba.Nu o priva de obiceiurile pe care le avea inainte- chiar daca ti-e greu.Petreceti momente numai voi doua, iar cand iesiti la plimbare cu tati , pune-o sa aleaga cu cine merge de mana- cu mami sau cu tata.Arata-i ca o iubesti, si nu uita sa-i spui asta.

radcarmen , Si Tudor , desi este grasunel, tot 15-170 ml de lapte mananca.Are acelasi program cu al vostru.Deci depinde de fiecare copil.unt ii poti da, la fel si ulei de masline.Alimentele testate in combinatii diferite poti incerca , dar fara prajeli,caliri etc.Eu stiu ca glutenul trebuie evitat pana la 6 luni, caci poate da alergie.Il incerci si vezi cum se comporta!

iunita eu zic ca depinde de pediatru si de obiceiurile tarilor.La noi, mazarea, fasolea, conopida sunt considerate grele dar in alte tarii sunt recomandate de la 6 luni.Mielul -la noi este interzis pana la 1 an, la francezi se da pana la 1 an.

poze Tudor
poze 6 luni Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Uite ca am reusit
Poze cu chelubasu lui mama

Mihaela, de DAVID-29 martie 2007

DAVID...cat sunt de maricel...

Poze cu David

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Salutare fetili

Mita mamei face nani - iar eu bintui pe aici. Simbata si Duminica am fost cu tati la Gradina botanica - acum mai rar ajung cu ea in brate pe acolo - au fost doua zile minunate - Ilinca a turuit intruba - in sfirsit incepem si noi sa ,,vorbim,,, am pozat lui tati, iau mai pozat si frunzele si copacii - ca de, vrem sa-i aratam peste ani cum a fost prima toamna din viata ei -frumoaaaaaasa .

Ma bucur ca tot mai putin si mai putin timp petrecem in brate la mami, se distreaza singura - jucaria favorita la zi - este orice fel de lingurita si din cind in cind periuta de dinti, a da - si tot felul de snurulete

Iaca suntem asa de frumoasa si fericita cu mami si tati.

Fetelor faceti poze la ninsoare - e prima din viata bebeluslor vostri - noi o mai asteptam

Avem un obicei tare prost de citeva zile incoace - se trezeste la 5 -5,30 - 6 si cata vorba - respectiv o iau la noi in pat si doarme dusa - cu ma-sa pina 10. Rezultatul obiceiul prost e ca - tati foarte rau doarme cu ea in pat

Iesit afara - cel putin 40 minute - de regula o ora indiferent de timp, exceptie ploaia. Nu ies de dragul iesitului - ci pentru ca dupa asta maninca foarte bine si cu nasul inghetat face nani si mai bine. Ieri am sta fara fix 2 ore - desi la inceput bureza putin si era destul de frig (7 grade)- dar cind mai avem noi ocazia sa petrecem atit timp afar cu tati

Am imbracat-o asa- pantalonasi foarte subtiri plus cei de la costumul de iarna, bodi cu minecuta lunga + o vestuta subtirica + scurta de toamna-iarna (pe poze se vede doar deasupra cu ce-i imbracat). Cind am ajuns acasa - miinile erau caldute - desi ea are tot timpul minile reci - deci trebuia sa scot vestuta.

Temperatura in casa- acum e 18 grade - toata ziua si noaptea fereastra la noi in camera e intredeschisa - daca ar fi dupa mine ar fi mai tare deschisa dar nu locuiesc singura, mai este si fratele meu ffff friguros.

Ddana- am copiat receta budincii - incerc intro zi s-o fac.

de cate ori dati ficatel la bebei pe saptamana - ficatul am sa-l introduc dupa 10-11 luni, daca nu dupa un an, carnea nu mai devreme de 9 luni(hotarit) si oul tot nu mai devreme de 9 luni.
Ou am sa-i dau(daca accepta) - de doua ori pe saptamina, carnea in fiecare zi - exceptie ziua cind e oul si gata. Am ,,incheiat contract,, - pentru iepuras de casa si gainusa tot de acolo - vacuta cautam in magazine.

Citisem ca e bine pentru copii de dat carnita de pui din aripioare - cica e mai moale decit cea de piept.

Elena.2006- cam asa si la noi cu scaunele - adica primul as spune ca e constipata - dar urmatoarele doua, chiar trei pe zi apoase - dar nu vad sa o deranjeze - asa ca nu-mi faci griji inca.

Fetelor cu mai multi copilasi sorb fiecare cuvintel despre cum cresteti, educati copii - iau aminte pentru viitor

Elpower - mi-a fost dor de tine - puiutei miriite

S-a trezit miriita mea - urlaaaaaaa

Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI

Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput