Spiridusi de ianuarie- februarie 2006 (242)
Raspunsuri - Pagina 10
Bee spune:
Buna ziua si de la mine!
Ufff singura cuc in casa, bine-mi sta!
Barbatul la munci de la 9 plecat, pe la 10 si ceva au venit socrii sa-mi ia comoara. ABia am pacalit-o sa plece, doar in ideea ca pleaca la "Maghin"= Magazin.
Ce fata am si eu! La hypermarketurile astea sunt locuri de joaca unde se distreaza tare bine!
Fata mea si-a descoperit un mare talent si o pasiune. Face fotografii. Cum vede aparatul lui Radu: "poza, poza" si tb s-o lasam sa se produca. A pozat niste jucarii, pe ta-su cand se imbraca dimineata si pe mine de aproape.
SI aparatul lui Radu e ditamai magaoaia (ca doar asa le plac barbatilor aparatele foto maaaari cat mai masculine).
Felicitari Bianca pt titulatura si distractie.
Maraki, zaaaapada! Ce frumos.
Giova, sunt curioasa sa vad daca ia ceva de la Ikea. EU am tot luat si-s ffff multumita.
Moni, Lupul suna luuung la usa? Draga de ea!
Hai ca voi mai reveni. Daca ma lasa "timpul". Sunt asa de ocupata sa-l astept pe asta mic!!!
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
monica70 spune:
BEE si duminica lucreaza sotul???
Nasol,nu ca altii n-ar lucra - de exemplu eu,da' macar sunt acasa ....
Uau ...ai curajul sa ii dai aparatul foto Anutzei? Eu Dianei n-as avea! Doar ii arat (cand imi cere),ce am filmat .
Diana a adormit deja,asta pentru ca am lasat-o singura.Cat am stat cu ea,se tot zbenguia ca de obicei si palavragea.
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI
cosmi1975 spune:
al meu nu se imbraca nici dezbraca singur si uraste caciula zbiara parca i apucat , nu stiu ce m oi face cu frigul ....sper sa o vrea
monica70 spune:
Si daca l-ati lasa pe puiutul dumneavoastra sa se imbrace singur?
“Eu singur”… doua mici cuvinte care revin din ce in ce mai des in gura copilului dumneavoastra si care spun foarte mult despre dorinta lui de a deveni autonom…
Insa, inainte sa nu mai puna amandoua picioarele in acelasi crac sau bratul in guler in loc de maneca, cate etape mai are de trecut! A reusi sa se imbrace singur cere un pic de timp. Sigur ati merge mai repede daca l-ati mai imbraca dumneavoastra, dar copilul dumneavoastra are nevoie sa-l lasati sa se descurce singur pentru a dobandi autonomie si incredere in el.
Si in curand – dar nu fiti prea grabita – va fi un pic de timp castigat pentru dumneavoastra dimineata si pentru el, sentimentul intotdeauna plin de satisfactie ca intr-adevar a crescut…
Un parcurs cu etape multiple
. Pe la un an
Bebelusul incepe sa coopereze in timpul sedintelor de imbracare: intinde picioarele pentru a i se pune sosetele, sau piciorul pentru a-si imbraca pantalonii… Atunci trebuie sa comentati neaparat ce faceti. Inregistrand gesturile dumneavoastra, invatarea copilul dumneavoastra incepe. La inceput, nervos ca nu poate inca sa reuseasca singur, va inmulti crizele…
Sfat: folositi siretlicuri, improvizand mici jocuri: “cucu manuta, si iata piciorusul…”
. Pe la doi ani…
Eforturile incep sa dea roade, chiar daca caciula este inca stramba si tricoul pus invers… Toate aceste progrese merita calduroase incurajari.
. Pe la doi ani si jumatate…
Gata, a se dezbraca nu mai are nici un secret pentru el: este intotdeauna mai usor sa scoata decat sa puna hainele… mai ales daca acestora li s-au desfacut nasturii inainte. Si in plus, poate sa-si puna singur sosetele!
. Pe la trei ani…
Este randul gecii, incluzand arta de a desface nasturii fara sa-i smulga… fara sa stie totusi sa le inchida. Totul merge acum foarte repede.
Ultimul obstacol: sireturile pantofilor, pe care va sti sa le innoade doar pe la cinci sau sase ani.
Usurati-i treaba
Optati pentru haine usor de imbracat…
gulerul si rascroiala manecii largi
fuste sau pantaloni cu talia elastica: sunt si mai usor de scos in caz de urgenta, cand invata sa fie curat…
inchidere mai degraba cu capse decat cu nasturi
cand incepe sa mearga bine, luati-i pantofi cu arici mai bine decat cu sireturi.
faceti un semn pe hainele lui pentru a face mai usor distintie intre fata si spate
dati-i hainute adevarate de bebelus pentru a imbraca ursul lui sau papusa ei, acest joc il va ajuta sa progreseze in stapanirea gesturilor lui.
adaugati un inel sau o mica panglica in cursorul fermoarului, degetele lui mici il vor apuca mai usor.
Sa nu-l repeziti! Grabit va face totul invers!
Chiar daca nu este usor, incercati sa va organizati pentru a avea la dispozitie cinci minute mai mult dimineata, pentru a-l lasa sa se descurce singur cu hainele lui.
Seara inainte de culcare, pregatiti-i hainele pe un scaun, in ordinea in care le va pune: chilotii, si tricoul inainte de pulover, in sfarsit sosetele si pantalonii.
Reflexele bune
invatati-l intotdeauna sa-si inchida nasturii incepand de jos in sus: astfel va putea vedea ce face.
pentru a pune mai usor pantofi si ghete, asezati-l pe ultima treapta de pe scari sau pe un scaunel. Ajutati-l impingand picioarele lui inauntru. In ce priveste sireturile, va ramane treaba dumneavoastra inca ceva timp.
pentru a pune corect piciorul in pantoful potrivit… Faceti un semn pe interiorul pantofului cu un marker permanent. Explicati-i ca cele doua puncte trebuie sa fie unul langa altul inainte sa-si puna pantofii.
Cosmi lasa ca mai avem ceva timp la dispozitie,pana pe la trei ani
Vad ca abia la trei ani se pot echipa singuri.
monica70 spune:
Ha ... vad ca abia la doi ani jumate pot sa isi puna singuri sosetele cica,dar Diana a reusit deja acum ... dar nu vreti sa stiti cu cate chinuri si zbierete de NU POOOT! a reusit asta
Totusi dupa atata antrenament,acum merge usor treaba.
Si inca ceva,cred ca fetitzele vor reusi mai repede,pentru ca sunt atrase de impopotzonat si tot incercand,e normal sa capete dexteritate in domeniu.
Bee spune:
Ana mea isi nimereste caciula si bluzele. Si toti pantofii nostri! Se chinuie cu ciorapeii ei si cu pantalonasii. LA dezbracat....isi da jos caciula, sosetele si scutecul. Eu nu prea aud "Eu singura" ci "Ana", cand vrea sa faca singura ceva. SI chestia cu "Ana hai sa te imbraci singura" o aplic atunci cand nu vrea sub nici o forma s-o imbrac sa iasa afara. Asa o pacalesc. Ii spun, vai ce frumos iti tragi pe tine ciorapii, bluza, pantalonii.
I-am luat niste "chilotei" Libero si e fascinata de ei. Abia ii pun scutecul ca si vrea "atul".
Pai in 3 zile consum pachetul. Excroaca mica.
Am vb cu socrul, a fost cuminte la ei, a mancat ca o sparta, doar cu somnul a fost mai greu, ca a adormit abia pe la 14.30. Am observat la Anutza mea ca prefera diversitatea alimentara. Ii plac mancarurile exotice si variate ca gust de la o zi la alta. De asta si mananca mereu bine la soacra. Fiindca e altceva decat acasa.
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
monica70 spune:
BEE evident ca nici Diana nu zice "eu singura" ci DIANA.Buna ideea cu cu hai sa te imbraci singura cand nu vrea deloc.O sa incerc si eu.
Mie imi vine sa
husbandu'. Altii-s obsedati de munca,unii de jocuri la PC sau te miri ce,asta e obsedat de FILME pe DVD.Inebunesc cand il vad
Mai inteleg sa ia odata pe saptamana 3 filme,da' el ia aproape zilnic,sau minim la doua-trei zile 2+1 cica oferta 
monica70 spune:
Deja e sus Diana dupa numai o ora jumate de somn.De fapt dupa o ora deja a aparut aici zicand CACA,dar a culcat-o taica-su la loc.Acum a aparut direct cu un pampers curat in mana - cel de pe ea era plin cu pishu,dar nu foarte.
Offf ... ca deja a inceput
Mi-a zis PUNE MAMI LA LOC si cand ma uit ... era cu pila mea de unghii si cu forfecutza de unghii
le scosese din poseta mea
Dar ciudat,borsetutza in care erau in poseta si poseta aveau trase fermoarele la loc ...
Si mami vine abia peste vreo ora,iar taica-su pleaca la socru,deci ma distrez de-acum.Merg sa ii dau sa manance,sper sa am succes.
monica70 spune:
Mai azi in ritmul asta ajung la 1000 puncte
Ca inregistrez / listez si tot asa .Si pana listeaza imprimanta asta cu jet de cerneala iar bag nasu' p-aci.Sper ca la anul sa imi iau una cu laser.
Diana a mancat supa si acum mananca compot de ananas,a ramas cu husbandu' care se strica de ras.Ca Diana ragaie si acum stiti cum zice? NU POLCU! PALDON!
monica70 spune:
Zice Ghitza,iti aduc placinta? (cornuri cu nuca) Zic da si uitati cu ce ma trezesc
http://www.dropshots.com/moni2#date/2007-10-21/17:38:26 M-am scos