Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (96)
Raspunsuri - Pagina 10
Dbunny spune:
Vizionat motan si mamica motanului...deh amu pot spune ca-i si al tau pana acu aveam ceva indoieli...
Dolores ni-s in aceasi oala dupa cate vad...enterocolita si gastroenterita... adeca diarii si varsaturi
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
Donia spune:
quote:
Originally posted by dolores
datoare cu un raspuns: varsat tot, scaune moi, febra..ieri era ceva mai bine si azi iar putina febra...am vrut sa chem salvarea pt ca episodul urat s-a petrecut la 2 noaptea..dupa ce ca nu mai avea ce sa verse..el tot varsa...in gol daca intelegeti..burtik lui se tot umfla, se ineca si tot asa.....suntem pe regim alimentar si tratament medicamentos
Of, saracutul David! Sa se faca bine repede!
dolores, aici in caz de varsaturi asa serioase, in prima zi se recomanda repaus alimentar, doar lichide limpezi, clare, si in special saruri de rehidratare.
Aveti grija de voi!
Ktrinel, gata cu Marineland s-a inchis pana la Victoria's Day.
Noi de magazine nu ne mai apropiem, cel mult un Dollarstore pentru decoratii de Halloween. M-am pedepsit, ca aseara am spart 150 dolari la Walmart... si totul parea atat de ieftin... o ascutitoare, un sampon, un pantalon de treling Roxanei, niste baterii... nici nu mai stiu ce... si am dat o galeata de bani! A, mai stiu, i-am luat o peruca blonda printesei
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
madaluta spune:
Daca tot spuneti k nu v-ati saturat de mine si de mesajele mele in care ma plang continuu,eu tot nu renunt...
Numai k acum nu va mai innebunesc cu raul meu,ci cu cu al lui Darius.
Ieri noapte a vomat de cateva ori si m-am speriat groaznic, pentru k nu stiam de la ce poate fi.tot am asteptat si alte reactii( febra , diaree, stare apatica)dar ele n-au aparut.Bineinteles k a doua zi ne-am infiintat la medic( ne-am gasit si noi in sfarsit un pediatru bun)
De cand am sunat-o mi-a acordat multa atentie, mi-a pus intebari si i-a prescris metoclopramid si saruri de rehidratare pana aveam sa ajung la consultatie.Apoi , cand am ajuns...l-a luat la controlat, cum n-a fost el nici in maternitate cred.L-a intors pe toate partile..dar niciun alt simptom de vreo boala. Am dedus k a fost o indigetitie pasagera datorata de faptul k nu i-am mai blenduit legumele , ci le-am pasat cu lingurita.(Vomase bucatele de cartof si morcov si gasisem si in kk astfel de bucatele)
Sunt cam suparata totusi deoarece semnele rahitismului inca se mai vad si nue bine.ne-a marit doza de vigantol la 5 pic si ne-a prescris cate o pastiluta de Ca lactic in loc de siropelul de Ca pe care i-l dadeam.
Am primit noi indicatii in vederea administrarii tratamentului
- vigantolul se arunca obligatoriu dupa o luna si se incepe o noua sticluta.
- vigantolul nu se da concomitent nici cu calciul nici cu fierul pt k unul din ele nu se va asimila( deci tb un interval de cateva ore intre administrari)
- picaturile de fier hausman sunt preferate siropelului pt k siropul contine indulcitori si coloranti artificiali, deci E-uri.
- pastilele de Ca lactic sunt preferate siropului de calciu tot din aceleasi motive
- cand incepeti alimentatia solida dati cat mai des bebelusului branza calcica
- fierul se asimileaza cel mai bine impreuna cu vitamina C( deci puteti stoarce cateva picaturi de lamaie in lingurita
Darius acum e bine, n-a mai vomat, dar nici nu vrea sa manance nimic in afara de lapte. dimineata a mancat o banana cu putina barzica si atat.Se pare k in viitoarul apropiat ii va iesi dintisorul no.3, desi eu nu vad nimic( a fost parerea pediatrei).Poate si asta e o cauza a vomei si a refuzului mancarii... cine stie..
Acum cand lui i-a fost rau, parca am si uitat k si mie imi este...m-a intarit d-zeu de am avut putere sa rezist 2 nopti nedormite, caci o noapte n-am dormit-o k a vomat el, iar aseara l-am luat cu noi in pat k sa nu cumva sa vomite in somn si sa nu-l aud din camera lui.dar doarme atat de prost incat niciunul din noi doi nu a putut dormi. Se foieste toata noaptea si se invarte in tot patul de nu mai stiam cum sa stam. Si patul nostru are 1,80/2,00 m, deci ar fi fost loc destul...
Va pup si doresc insanatosite grabnica tuturor bebilor bolnavioricaci, asa din cate am citit eu, sunt fosrte mult pe-aici. cred k niciodata n-au fost atatia concomitent...
Madalina 10+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Darius la 9-10 luni
SITE FULGULETI,
dolores spune:
ktrinel, am terminat cu una si am inceput u alta, doar nu ne putem ieshi din ritm nu?
multumesc pt gandurile si urarile de sanatate
dolores si David Cristian -22.11.2006-
kikineata spune:
Buna seara doamnelor!
Care mai de care cade sau iese din butoi, bebeii care de care se imbolnaveste, se-nsanatoseste. Noi sper ca iesiram de tot dintr-o perioada tare grea cu muci si tot felul de antibiotice si siropele.
Am vazut cum e sa nu dormi cateva nopti la rad. Asa as fi adormit si pe banca-n parc daca era cineva sa ne pazeasca.
Prin urmare daca Sara Maria papa si doarme cat de cat azi am avut zi de relaxare...hey nu mare...vopsit, tuns, pedichira...parca-s alt om.
Madaluta, da asa e siropelele alea Ca si Fe sunt frectie la picior de lemn. Eu Ca ii dau fiole cand e cazul.
Nush cum s-a manifestat la voi iesirea celorlati dintisori dar la noi a fost exact asa culcat la 9 trezit urlat vomat la 11 spart dintisor...a doua noapte la fel spart al doilea dintisor. Pai eu zic ca de la asta e...mai ales ca n-a avut alte simtome...si nu te mai greabi atata cu bucatele...ce crezi ca va manca pasat toata viata. O sa vezi cand o sa fure mancarea din farfuria ta ce dragut o sa fie.
Dbunny oi fi tu frumoasa foc dar eu vreau sa-mi spui cine ti-a zis sa dai sunca presata sau York adicatelea carne de porc si grasa si alte maruntaie la bebelan. Vezi? una calda una rece ca sa fiu echilibrata!
Donia tare ma bucur ca ccc CRistinel e mai bine. De tine nici nu-mi fac griji!
Si mai iesiti fetelor din butoi ca sa faceti loc si la altii de prin alte tari si mari....sau mai bine mai intra careva si se sparge butoiul na sa nu mai aveti unde cadea!
A-deju ..io nu-nteleg de ce te plangi ca nu mananca uneori motanu' pe bune mi se pare super super bine ...unde vrei sa ajungi?? Au si ei zile si zile dk eu zic asta cu un copil la 11 luni cu 8 kg...tu ar tb sa ai un psihic muuuuult mai solid...si ce? vrei mai incolo sa-l tratezi de obezitate...asa, uite la el ce atletic e!!! Eu ti-as mai da si eu cu o banana peste ochelari ...da cu o banana roz!!!
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
Mirona spune:
scurt ... de pe calcul de la sora-mea:
filmulete cu Kara umbland - am ceva la Timisoara - dar de la inceputurile ei in ale mersului - le voi pune pe net la intoarcere - promit sa o mai filmam si zilele astea. "necredinciasele".
noi
- cu vomitatul: o ducem bine - sntem cu picaturi de metoclopramid cate 5 inainte de fiecare masa solida. sunt mese la care mai vomitam - dar foarte rare. sunt mese la care uit sa-i dau picaturile si ea nu vomita - din nou fff rare.
- cu gazele - avem sabsimplexul. Cate 10 picaturi de sab simplex inainte de fiecare masa + in sticla de lapte. Plus ceai de fenicul si facem partzuri la greu.
Yagmur UN DANKESHOSHON MARE de tot - pentru tine si pentru Dia. Ma simt bine acum - dupa prima pastiluta am observat ca s-a redus hemoragia ... acum deja am un CM normal. si mersi mult.
Un pupic mare pentru fulguletii bolnaviori Mark si David si mamicile lor Dolores si Alexandra.
cam atat - terminat datoriile.
pupixuri
Miro
kikineata spune:
Stateam si ma gandeam...ca uneori mai si gandesc, subtire dar decat deloc...io chiar sunt total de acord cu regim in momentul in care copilul sufera de ceva...ca e raceala, enterocolita...daca noi nu putem manca si suntem in toata firea cu un sistem digestiv rodat, supus la multe altele pe langa tigari, cafele, stres, regim alimetar total dezordonat ...adicatelea rezistent zic...si nu putem manca mai mult de-o supa, un ceai un piure simplu...cum pana mea sa manance ei cand mai au si un stomacel cat o minge de tenis?
Deci concluzia era ca da...nu ca e de preferat regim in astfel de cazuri ci e musai mai ales ceea ce implica sitemul digestiv...exact cum zice Donia si repaos alimentar e recomandat in prima zi, apoi alimente usor digerabile...bat campii dar nu intelegeam discrepanta intre opiniiole de aici si din alte tari.
Hai ura si la gara cu mine!
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
Teutz spune:
Flore, siropelul Humex este expectorant. Noua asta ne-a dat ca sa se "rupa" tusea. si multa sanatate Alessiei!
La multe lunisoare sarbatoritilor zilei!
Ana Mihaela de Panaa
David de Roxanica
Antonio de Crykett
Maria Cristina de Aka
Rares Bogdan de Marinelaf
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Dbunny spune:
Kikineata sunkita presata ce i-o dau nu e di pork, e di pieputz de pui sau curcan cu maxim 3% grasime. Na! si oricum de la un an estem unda verde la sunca presata de porc, cel putin asa scrie pe lista ce ne-a dat-o noua pediatrul. Avand in vedere ca noi la 9 luni aveam kilele si masurile unuia de 12.. de la 10 bagam varianta pui si curca.
Amu no cred yo ca d'aia o facut pruncu diarie, ca tot ii dau des... si nu s-a kakat imprastiat pana acuma... ii afurisitu cela di virus...
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
Teutz spune:
Dianarus, saracuta de tine! Imi pare tare rau ca si Marc e virusat! Multa sanatate baietilor!
Dolores, Dbunny, Madaluta, sanatate multa si puiutilor vostri!
Yagmur, poze de la petrecere!!!! mama si Luchita!
A_deju, se vede de la o posta ca motanul seamana foaaaarte bine cu tine! Pozele vin doar ca o confirmare.
Donia, multumim pentru informatii! Insanatosire grabnica si tie!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)