propozitii disparute
Raspunsuri - Pagina 22
wonderful spune:
Inghetata pe bat care se vindea la tonetele de pe strada,sucul ala mizerabil'Cico'.Cand trebuia sa ne impartim la mai multe cozi,eu ii ziceam sotului'tu stai la vata,ca eu m-asez la unt'.Ma trec fiori.
kitzy spune:
Inghetata aia care se vindea la pachet ca o margarinaCe buna era!
Cozile la portocale, copii imprumutati de alti parinti sa ia mai multe kg....
16+ cu posibil
cylyche spune:
Am citit tot ce ati scris voi si m-au apucat nostalgia!
statul cu capacul de butelie la coada,erau scrise numerele de ordine cu creta pe capac,de multeori nu ne ajungea la totzi o masina de butelie.
guma de mestecat sub forma de tigarete,erau tari de-ti rupeai dintii,dar dulci.
jocuri la bloc "tupu" "omul negru" "matza" saritul elasticului sau a corzii.
sloganul CEAUSESCU PCR
zaharul imbibat cu apa sa traga la cantar
la coada "ce se da aici? nu stim stam sa vedem"
noi fetele aveam cantecele care le cantam si dadeam din palme care de altfel nu aveau nici un sens...gen
rempomi poledi polereasa
rempompi rempompa
academia sol fa mi
academia dum dum dum
la scoala cand intra invatatoarea strigam in gura mare de nu mai avea aer in plamani"buna dimimeata tovarasa profesoara"
si daca tot veni vorba nu si-a amintit nimeni de datul cu liniarul peste unghii daca nu ti-ai facut tema,de trasul de urechi sau de perciuni
tin minte ca eram la gradi cu program lung si ne culcau de amiaza.nu am putut sa adorm si am stat in fund in pat,nu am facut galagie ,restul dormeau.a venit o femeie de servici urata si grasa si mi-a dat cu o lingura de lemn peste picioare de ma doare si acum (in suflet).am adormit plangand.
tot la gradi statul cu mainile la spate,statul in colt daca ai facut vreo prostie.tin minte ca eram tare racita si mama mi-a prin cu un ac de siguranta o batista de uniforma (albastra deschisa si nailon)sa ma pot sterge.a rebuit sa tau cu mana la spate si nu am putut de mi sa facut rana la nasuc.groaznice amintiri.....
in rest de ce mi-am amintit eu v-ati amintit si voi.daca imi mai aduc aminte de ceva mai revin
miki68 spune:
Eu mi-am mai amintit de "Luna albiturilor" si "Saptamana filmului la sate"
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
Florinini spune:
Sticle murdare colectate de tiganii care veneau cu carutele pe la marginea satelor...si ce mai cautam la sticle si borcane sa le ducem si sa primim in schimb baloane, bomboane pe bat si fluieristi sau fluierite din alea cu morisca.
Si mai erau la scoala snururile alea colorate ce se atasau la costumul de pionier...rosii galbene si albastre...da si insignele ce le calaream in piept.
Dar de gumele de mestecat "Gumela" alea tari de-ti rupeai dintii in ele si ciofaiai ca porcu la ele va mai amintiti? Dar pachetele cu gume de mestecat gen tigareta...moama cine avea de-alea era pilos.
Florinini si David (13.01.2006)
Pozici David
www.dropshots.com/florinini1" target="_blank"> Filmulete David
cinta spune:
Nu a fost chiar identitca situatia per total: Romania si URSS.
Sotul meu e leton si s-a nascut in Riga. Una din amintirle mai triste pe care mi le-a povestit a fost ca ajunsesera - cel putin familia lui - sa nu aibe ce manca la un moment dat inainte chiar de caderea regimului: au mancat cu saptamanile paine cu castraveti murati ca nu aveau ce altceva sa puna pe masa :(((
Imi cer scuze: nu vreau sa deturnze subiectul sau sa stric buna dispozitie - si mie imi place subiectul si il urmaresc cu interes.
quote:
Originally posted by spic de grau
Dar stiti ce e cel mai ciudat: am un coleg rus, de-o varsta cu mine. La un moment dat am inceput sa depanam amintiri: comunismul de la noi si cel de la ei. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca situatia e aproape identica!! PArca am fi trait in aceiasi tara! Tot ce povestim noi aici, au avut si ei in Rusia.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
cinta spune:
si o amintire din copilarie, pe langa tot ce s-a povestit: biscuitii "Poieni" trasi in ciocolata.
Nu i-am vazut in magazine de multi ani. Pacat.
danyce spune:
Da, si eu imi amintesc de snururile alea in piept de la costumele de pioner, precum si de cuvintele care descriau functiile reprezentate de acestea, ca doar am fost "comandant de detasament"(snur galben) si era cat pe ce sa fiu "loctiitor de unitate" (snur albastru deschis) cand a venit revolutia. La mintea mea de atunci (10 ani), ma suparasem ca nu mai aveam ocazia de a-mi tine speechul invatat cu sfintenie pe de rost (in ianuarie urmau cica alegerile).
Cum sa nu-mi aduc aminte si de "inghetata polar" (asa o chema pe aia in pachet de margarina) ca doar o mancam mereu cu mare placere (in vacanta in Timisoara stiu o sa savuram in fiecare zi)?
"Ceausescu PCR, fuge dupa iepure" - era sloganul meu favorit pe care-l cantam din toti rarunchii pe la 5 ani pana cand m-a tras un nene de ureche la o vizita de-a lui Ceasca in orasul meu natal, cu mustrarea de rigoare:"ai grija ca nu se stie ce li se poate intampla alor tai" (pe vremea aceea nu intelegeam avertismentul).
Randuri la banane sau portocale, pe astea le serveam si eu si sora-mea sa avem cantitate dubla de dus acasa.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
maraki spune:
quote:
Originally posted by Letitia1
Familia Palliser. Demelza. Familia Mogador.
Crinait se numea Cei din Mogador, dar mie peronal nu mi-a prea placut. Iar filmul cu Demelza se numea Poldark. Ce frumusete de serial! Nu mai era tipenie de om pe strada cind rula! Si Om bogat, om sarac si Onedin! Eh, ce vrenuri!
dar si ce frumoasa era Demelza avea un par superb, lung si cret, la figura daca ma gandesc bine, aducea cu Valeria Seciu Oricum lunea era roman foileton si dadeau seriale bune Linia maritima Onedin era duminica Martea era seara de teatru tv, de multe ori bagau piese de Shakespeare Ceva tot am invatat din astea nu?
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3