propozitii disparute

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Partidul, Ceausescu, Romania!
Poporul, Ceausescu, Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by arinna
Partidul, Ceausescu, Romania!
Poporul, Ceausescu, Romania!

copyright Adrian Paunescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Maimu tin minte fosfarinul, mama cumpara mereu si imi placea sa adun cu lingura tot ce ramanea din vasul in care il facea Povesti nemuritoare aveam toata colectia acasa, ulterior a ajuns pe mainile copiilor mei.

La refrenul asta: partidul, Ceausescu,Romaniiiiaaaa....stiu ca incepe asa cantecul: Din veacuri a luptat aceasta taaaraaa, Si fii ei de veacuri au visaaaat, Aceasta minunata ( parca primavara ) Pe care o traim inflacaraaaat....

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Daaaa, asa era......

"nationalizarea principalelor mijloace de productie"

"Armata romana a intors armele ca un singur om impotriva Germanieni"
...

Deja am intrat in sinistru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

quote:
Originally posted by canne-marie

Super subiectul.
Imi adcu aminte cand stateam la coada la RATIE,mama ce nebunie era,tot blocul meu era la coada.Aveam atunci langa noi ALIMENTARA 51,cine sta prin Pantelimon nu are cum sa nu isi aminteasca.Vindeau prin spate dimineata de dimineata,erau toti pe intuneric cu scaunelele si cu borcanele de iaurt si sticlele de lapte si se mai dadea si unt la pachet.Nu apucai mereu ca se termina repede.Mai imi amintesc la Piata Delfinului,era un magazin se numea Voinicel si aduceau bomboane cubaneze,susan si arahide glajurate,era omor pe ele.Nici nu apucai bine sa te asezi la coada ca veneau toti vanzatorii din piata inaintea ta si luau aproape tot.
Va mai amintiti de SOIMI PATRIEI si de PIONIERI.Am fost si una si alta.La scoala erau niste snururi care 1 era rosu,pt.seful clasei,unul gaben,nu imi mai amintesc pt.ce era si unul albastru pt.sanitari.Cel mai purtam cu mandrie pe cel sanitar.
EEEheeeee amintiri frumoase.

annes

Tovarase snur galben pentru comandantul clasei, rosu pentru comandantii de grupe (clasa era in 3 grupe)

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
Poze mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

quote:
Originally posted by iris77

bun subect!!

va amintiti de celebrul si inconfundabilul gust al sucului BRIFCOR? de eugenia? de pufarine ce gust bun aveau? de glucoza?

la scoala ora de CONSTITUTIE? de TRICOLOR? de celebra functie ACADEMICIAN DOCTOR INGINER? de halatele albe de la orele lucru manual, ce mai coseam pe etamina (am scis corect?)de odele inchinate presedintelui? de prezentatoarea programului TV Dna SANDA TARANU? de TELEJURNAL? desenele cu MIHAELA? de filmele romanesti sau martea seara parca se dadea si teatru tv? teatru radiofonic?

a de copilul care era imbracat tot in alb din cap pana in picioare (dar nu mai retin cu ce ocazie, oare cand avea loc defilarea de pe 23 august? sau ceva de anul nou? si recita saracutzu o poezie super lunga iar la final era pupat de cuplul Ceausescu?), de radio EREVAN?

de shopuri? de BT/ul vandut pe sub mana?

a si de controlul facut de asistente la inceputul anului scolar? aveti paduchi? aveti unghiile taiate? batistuta?? a si mai caram si trusa sanitara dupa noi?? care continea prosopel, sapun, etc??

daca mai imi amintesc cate ceva celebru ...mai revin

iris mami de maria

Imi amintesc de BRIFCOR asa am baut eu o litra de ulei luat-a de maica-mea pe ratie, ii daduse un litru si o litra la alimentara (probabil era barsat) litra aia a pus-o in sticla de brifcor, cand am venit d ela scoala am okit sticla pe masa si am golit-o imediat, pe la jumate mi-am dat seama ca e alt gust :))!!!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
Poze mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

- orele de atelier pe strung ca sa devin prelucrator prin aschiere (si pana la urma nu ne-au mai dat diploma ca a venit Revolutia :( )

- practica in uzina

- De defilarea de 23 august uneori imi e dor. Nu de cele unde ne munceau cu luni inainte si ne scoteau pe stadion, ci de cele mai de demult unde lumea iesea de buna voie la defilare, doar sa se plimbe pe strazi intr-o atmosfera de sarbatoare. Si in mod sigur prefer sa am o zi libera in august decat in decembrie ca acum.

- concursurile micii sanitari - cu acordarea primului ajutor si invatarea diferitilor termeni medicali

- Almanahul Anticipatia din care mai avem si acum numere. Citeam toata familia din ele si abia asteptam sa apara urmatorul.

- Revista Cinema din care decupam putinele poze cu actori straini, dar si pe cele cu actori autohtoni.

- o emisiune de muzica a radio despre care nu imi mai aduc aminte cum se numea, dar dadeau Vanghelis, Kraftwerk... Si noi le inregistram repede pe magnetofon.

- pac-pac: nici nu mai stiu cum se joaca, dar se juca in curte din greu

- ciocolata de casa (inainte de a deveni de nemancat) - in pacate ce a aparut dupa revolutie e de nemancat si ea

- cornurile - acum nu am mai vazut decat chifle, croissant... dar cornuri cum se faceau pe vremuri (se baga lapte in coca) nu am mai gustat

- inghetata de 3 lei 75 in cosulet - asta era cea mai scumpa, cealalta era parca 1 leu 50 si era imbracata in ciocolata.

- tigarile de guma roz si verde care uneori erau atat de tari ca trebuia sa le moi mult in gura sa le poti mesteca

- pesmetii - ii caram cu noi pe munte ca erau destul de consistenti

- mersul cu sorcova la cei de la partid

- vizitele la diferite fabrici: de panglici, de paine, de ciocolata, de pasta de dinti... Am vazut o gramada in clasele primare. Oare se mai face asta acum ?

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

aduceau la cofetaria din cartierul meu niste prajituri...aveau muuuuulta margarina,bagam suc (din acela la pahar cu usoare urme de sirop in el) la greu sa se duca pe gat!!!aveau un mot de margarina deasupra avea o usoara tenta maronie ...cica era crema de cacao!!!atunci in lipsa de altceva erau bune ...acum m-am boierit!

dana

Mergi la inceput

Sanziana, eu am prins diploma de lacatus mecanic - noroc ca nu am profesat nicio zi-stiam ca e o "gluma"pentru fete, ca am lucrat in alt domeniu si apoi facultatea.
Dar am pilit ceva piese si am invatat in fabrica(ractica in liceu la fabrici si uzine) cum sa masoara cu sublerul-aveam o materie in liceu -UTLM-Utilaje....nu mai stiu cum.Stiu ca ne invatau cum se topesc metalele, cuptoare sialte chestiuni interesante pt oamenii muncii Si mai faceam "voluntariat" la sortat de cartofi iar la plecare ne controlau sa nu fi furat ceva.Ma rog, ne si distram,in loc de discoteci.....

Mergi la inceput

Agregatul" lui Dem Radulescu si

"Succese in ramura"!

Mergi la inceput