Sarbatoriti de nov-dec 04(158)
Raspunsuri - Pagina 7

mikimi spune:
Multam de incurajari , da plecam in Canada sa botezam o fetita.
Am cumparat de la ikea un set de creioane si acuarele( bine…n-o sa-I dau acuarelele in avion) , plus o plansa de lemn puzzle cu forme-masinute/tractoare, pe care le are si la gradi si in fiecare zi cand pleaca de acolo se desparte cu greu de ele, deci ii plac, o basculanta noua ca sa fie interesanta tare, carti de colorat si cu piese de lipit gen puzzle sic el mai important tractorul lui de 4 lei din Carreffour plus o carte cu basculante/santier si ocupatii d-astea de baiat….asa ca zic eu ca va fi ocupat.
Andra iubita nu se uita cum ziceam si acum cateva luni la nici un desen animat.Stiu pe de rost toate povestile copilariei, am luat si in engleza si in romana, am cantat ‘’noi suntem piticii, piticii voinicii’’ pana am ragusit si parca imi recitam o opera in chineza, trecea totul pe langa el…
Multumesc pe de alta parte de sfaturile cu organizarea, e adevarat ca sunt in situatia de a-i spala singura destul de rar cand e honey plecat.Am incercat prima aia cu papa la bb mic inainte de baie, apoi putina joaca, Alex la baie si la culcarica si bb la nani si culcarica si a mers mult mai bine.Sar'mana sa-ti dea DD sanatate.
Duminica dimineata decolam, asa ca luni va dau de stire daca mai sunt intreaga cu capul.
Andreea eu nici nu am apucat sa te felicit, ma bucur enorm pentru tine, sa fie bb sanatos ca frumos va fi cu siguranta, rapitor ca Mariuca (si ca tine).
Miria succes sa gasesti cauza, parerea mea e ca ar merge sa vezi si un alt pediatru. Uite eu maine merg la a mea sa o intreb de tratamentul pe care mi l-a dat ginecologul(se pare ca infectia nu mi-a trecut) este compatibil cu alaptatul. Ea are program dimineata de la 10 la 13.Da-mi un PM daca vrei sa mergi cu noi, eu am incredere in ea.
Dannete la noi la gradi au program de colorat-acuarela, desenat (si nu mazgalit ce le da prin cap ci program : de ex : cosul toamnei cu fructe, si cu ocazia asta ii invata si culorile si fructele si le si mananca la sfarsit), muzica (educatoare canta la chitara si ei lalaie dupa ea), matematica ( isi numara degetele, le aduna, se numara intre ei, se ascund si vad cati au mai ramas fara cel ascuns…) si multe alte activitati.Seara imi da carnetelul lui in care scrie cat a mancat, cat a dormit cum s-a jucat. Fii-miu desi plange cand il duc, dupa ce intra in clasa in 2 min maxim se linisteste.Bafta sa gasesti totusi ceva potrivit dezvoltarii Irisucai, e pacat de inteligenta ei, asa ca e clectivitate…pai o duci in parc si sunt si acolo 10 copii plimband nisipul si ursuletii dintr-o arte in alta.
Roxanica uite tratament pe care l-am primit pt laringita acuta la Alex :
-Peritol 2,5 ml seara /5 zile sau Ketof – 2,5 ml seara si dim/5 zile
-Paracetamol sirop(nurofen) – 5ml x 3 ori zi/5 zile
-Vitamina C natura 15 pic in suc/lapte /zi
Plus un amestec de 20pic cu 5 ml ser fiziologic in nas de cate ori il prinzi
-Sinupret sirop 15 pic x 3 ori/zi/5zile
-Osscilococcinum 1 flacon/zi
Homeogene 1 pastiluta de supt (daca stie) la 4-6 ore
-Stodal 3ml x 3 ori/zi
Dupa cum vezi majoritatea sunt homeopate, asa ca nu te speria ca sunt multe.Alex e aproape bine.
Sanatate si sa nu o intinda si la Bianca.
Pupici
Poze noi jun.
Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)

Otiliav spune:
Ioana Maria, sa fii sanatoasa si cuminte!
Va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebarea despre ce ati simtit cand ati vazut copilul prima data. Ideea era ca acum ca face trei ani, sunt extrem de dependenta de ea si nici nu as putea sa descriu cat de mult o iubesc (sentimentul acela de nebunie cum spunea si Anne-Mary) desi inceputul a fost mai greu.
Andra, , imi place tare mult cum ai descris perioada de inceput si toate starile emotionale prin care am trecut, cred ca psiholog trebuia sa te faci, stai bine cu logica. Si eu am plans la inceput, nu ma puteam opri dupa nastere, cu cine am vorbit si-a dat seama ca nu ma pot opri din plans dar cred ca era si de la hormoni dar si dupa atatea emotii, am simtit o mare usurare ca am reusit sa nasc cu bine.
Miria, ceea ce fac doctorii pe aici cu racelile nu i se potriveste oricarui copil si oricarei boli. Ana cand a bolit anul trecut 2 saptamani a bolit controlat adica am fost cu ea la doctor de 3 ori sa vada evolutia racelii iar toti 3 care au vazut-o au spus ca sigur face fata doar cu antitermice daca la febra 41 statea pe picioarele ei. Eu ma saturasem sa o vad cu febra si sa-i dau antitermice, de asta zic ca nu orice organism face fata o perioada lunga si e posibil sa apara complicatii in loc sa se insanatoseasca. Si cred ca a prins ceva imunitate daca 1 an de zile nu a facut nimic dar oare se merita sa risti mai ales cand ai de ales. Ca noi am riscat fara drept de apel, nici macar homeopate nu am avut de unde procura. Iar acum in septembrie cand am racit ei i-a trecut mai repede decat mie, iar eu am dat si in otita din nou si dureri de dinti si ganglioni umflati. Clar este mai imuna la boli decat mine, sper sa nu-mi paseze vreun virus de la gradinita
driblat de ea. Ea nu a luat niciodata antibiotic, eu sigur nu ratez 2 cure pe an chiar si acum sunt cu mucii la nas si am luat un tub de Oscillo din rezerva pentru ea ca vad ca nu-i prea trebuie
.
Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

paxela spune:
multumesc tuturor de urari
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

bits spune:
Try ,Aimee please help me!nu-mi amintesc cum ii spune site-ului ala unde mi-am downloadat pozele de pe yahoo.stiu ca si voi le-ati luat intai pe un site si apoi le-ati transferat pe photo buchet,spuneti-mi va rog cum se numea primul site ?

diana2004 spune:
Miria,noi am patit-o acum 2 sapt,Andrei a inceput sa faca febra ,nu mare,minca bine ,se juca ,asa ca i-am dat 2 zile nurofen dupa care ne-am mai uitat o data in git si avea gitul rosu .Am sunat pediatrul fiind siguri ca o sa zica sa nu-i dam nimic si surprizaaa ,ne-a recomandat Ospen 5 zile !Pina ajungeti la dr dati-i nurofen sau panadol cind face febra .
Andreap,sa fie intr-un ceas bun ,sa ai sarcina usoara si bebe sanatos !!!Am fost plecata cind ai venit tu in Pitesti dar sper sa ne vedem cit de curind .
Dana,nu-i normal ce face educatoarea ,noi am avut noroc de o gradi f buna ,Andrei a invatat multe de cind il duc acolo;intr-o zi m-am trezit ca-mi spune "zilele saptaminii sunt ..." si a inceput sa le insire ,alta data a desenat ceva ce aducea a cerc si mi-a zis "mami uite OU".Mai ai putina rabdare ,poate isi intra educatoarea mai greu in ritm...
Paxela ,la multi ani si multe bucurii alaturi de familia ta !

monica-elizabet spune:
buna fetelor,
mihaela, diana, andreap sa va traiasca puisorii tare frumuhsie mai sunt
miria, cum se mai simte dami?
eu sunt un pic suparata ca alex tot tuseste in continuare...noapte nu e asa rau dar de cand s-a trezit ii trage incontinuu si a facut si putina febra...deocamdata ii dau doar nurofen si incerc cu ceaiuri, vitC, miere si alte prostioare dar daca vad ca mai pe seara tot asa e incep cu un siropel de tuse ceva
Oti, sanatate si tie
Paxelina petrecere frumoasa
va pup pe toate si pe copilashi
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

miria_cristina spune:
Monica - N=ai apucat sa-i faci un vacc. copilului ca sa nu mai raceasca?
A mea face temperatura in continuare, dar o indop cu antipiretice la greu plus o sacosa de medicamente naturiste. Am atatea tincturi si ceaiuri in casa acuma de pot sa-mi deschid plafar.
Astept ziua de luni cand am sa-i iau analizele. Tare nu-mi place s-o intep, dar cred ca fac bine. Si daca n-ar trebui, un control nu strica. Ii voi lua cu ocazia asta si exudatele, apoi joi iese urocultura.
Si pe baza rezultatelor poate ii voi da vreun antibiotic, daca nu este nevoie, cu cate medicamente ia acuma ar trebui sa-i treaca.
Sa vedem ce-or zice si medicii.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

monica-elizabet spune:
mi-au zis ca nu e cazul sa-i fac nici un vaccin...
sanatate piticutei
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun