Sarbatoriti de nov-dec 04(158)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

gradi este de stat, particulara nu mi-as fi permis, nu ma astept la prea mari minuni, vof fi 30 si ceva in grupa, va fi schimbare va fi ceva nou, speram sa fie bine

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Dana spune-mi te rog cum i-ai dat Irisinei siropelul cu echinaceea?am luat si eu unu din Ro si i-as da lui Ken.

Paxellina felicitari!sa fie intr-un cea bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Dana, e o frumuseata Irisuca ta, dar si din poze se vede cat de cat ca nu e mediul ei. Gradinita vostra e particulara? Pt ca din cate imi amintesc eu de pe vremea cand predam engleza la gradinite, edcuatoarele chiar si de la grupele mici cu copii de 3 ani lucrau fel de fel de chestii, nu stateau numai de joaca. Chiar era una care nu stia cum sa mai incetineasca ritmul, caci picii erau foarte isteti si voiau tot mai multe activitati. Insa directoarea asta, mie mi se pare ca a dotat clasa aia chiar numai cu jucarii. Aici la David la gradi, au program de activitati (desenat, pictat, lipit, cantece, poezii, povesti si ce-o mai fi) dimineata, apoi dupa somn, intra cei mici la joaca, iar cei mari iar la activitati, mai mult motrice. Eu zic sa cauti o gradinita care presteaza activitati prescolare in programa (care nu inseamna doar joaca cu jucarii), pt Iris pare si mai isteata pt varsta ei si pt ea a continua in ritmul asta e chiar chin. La un nivel mai inalt, mai pt ea sunt convinsa ca si mai usor ar trece peste momentul adaptarii...taie raul din radacina.

Sa fie cu succes si pt Silviu la inceput de gradinita.

si sanatate tutror bolnaviorilor.
Mie mi s-a luat deja de cand tragem si noi de mucisori...ca-n toamna asta nu am fost niciodata, toti 3...cred ca gradinita isi spune cuvantul, dar asta e...mergem mai departe.

35+ & David (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Miki cand pleci cu puiutii? Drum usor si fara stres...i-ai ceva activitati lui Alex, ca sa-l tina ocupat langa tine. Si eu sunt ingrozita pt la anul cand s-ar putea sa vin in tara cu amandoi pe avion, dar mai e pana atunci.

35+ & David (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Paxela,felicitari!Sper sa va fie bine.
Miria,poate nu are nici o infectie urinara fata.bafta multa!
Monica,Roserb,bravo!Poate le trece fffff repede si scapati!
Eu sunt sngura tot WE-ul.Sotul din dotare e plecat cu firma la Sinaia,seminarii...abureli.In concluzie,mai ales ca vremea se face de KKao,o sa ma duc la balamuc.
Pupici

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

andreap sa-ti schimbi semnatura ca eu am modificat listuta

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Si eu m-am gandit ca poate n-are, dar macar sa scap de-o frica.

M-am uitat cat am putut in gat, dar parca, n-ar fi rosu.
Nu ma lasa si n-am cum s-o tin singura ca sotul e tare pampalau la chestii deastea.

Oricum,o indop cu atatea leacuri naturiste de cred ca ar trebui sa fie beton.

Si dupa ce-i iese si urocultura, i-oi face analizele de sange si exudatul faringian.

Pana atunci mai astept cateva zile, ca toate le voi face in acelasi loc si imi este tare greu sa ajung.

ANDREEA, MONICA - Aveti cumva numarul de telefon al dr. Stanciu din Malcoci?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

diamantele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Monica..daca as putea sa aflu cum sa pun in semnatura simbolul....as schimba.dar..sa asteptam intai sa vedem ce zice nenea doctoru'..nu?Multam ca te gandesti la mine.Pupam

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Bitzone, pai la asa diamante ar fi si pacat sa nu incerci si pt al treilea. iti dai sema ce bogata o sa fii cu 3 diamante? Ma rog doar sa ai parte si de-o diamantitza, macar tu!

Iar legat de banii de gradinita, am zis eu pe-acolo printre randuri ca nu cred ca e o problema costul gradinitei pt Iris. Inca n-au ajuns gradiniutele 1400/luna in Ro si in nici un caz in Baia Mare. Si-aici sunt scumpe daycare-urile si nu-i usor sa tii un copil/doi in daycare. Daca mai vorbesti si de gradinite particulare... eheee. dar nu ajung chiar la banii astia. Un daycare de dimineata pana seara la 5-6pm e cam 6-800$ aici (depinde de conditiile daycare-ului).

iar legat de ce se face in gradi, hai sa-ti zic Dana ce facea fi-miu anul trecut (deci nu avea nici doi ani) cand am fost nevoita sa-l dau la daycare cat a fost adrian in maternitate. Aproape in fiecare zi venea cu cate un desen sau o foia pe care era facut ceva: colorau, desenau cu acuarele, lipeau forme predecupate cu forfecuta, lipeau frunze, buline, mingiute de vata. I-am pastrat toate capodoperele. Si ce m-a bucurat enorm e ca educatoarea incerca sa-i lase pe copii sa faca singuri ceva pe foaie, sa fie efortul lor. Si era unimitor cum copiii n-au margini cand vine vorba de imaginatie. Toate reprezentarile lor erau asa inspirate, nu stiu cum sa-ti zic, pe masura ce copiii erau mai mari vedeai cum incepe sa apara pe foaie ordinea si rigurozitatea. Pierdem ceva foarte important cand face trecerea de la copilarie la adult.
Aici se pune foarte mult accentul pe voluntarism, pe liberatea de expresie, pe contributia pe care poate s-o aduca fiecare copil.
In fiecare zi primeam o foia rezumat cu ce-a facut in ziua respectiva. Ce a mancat, de cate ori a facut kk si pisu, cum s-a jucat, ce activitati a desfasurat si ce i-a placut cel mai mult sa faca.
Asta era day-care-ul unei prietene, romanca, si care avea copii de la 9 luni pana la varsta scolara. Avea 6 copii in total.
Iar cand l-am dus ocazional la daycare-ul in engleza care era prin serviciul sotului, tot la fel. Aveau sedinta de explorare senzoriala, ii punea sa se joace in cutii in care erau boabe de orez sau alte chestii de genul asta, aveau activitati de balaceala (spalau ceva in lighenase), aveau sedinte scurte la calculator, asta pe langa colorat, desenat, decupat, plastilina, joaca afara in gradinita (aici ii scot in fiecare zi cu exceptia zilelor cand e mai frig de -15 grade celsius sau bate vantul tare). Intr-o zi a fost si in excursie la Ontario Science Place. Au ora de povesti si discutii si stau in cerc, si mey, nu stiu cum sunt croite educatoarele astea aici, dar credeti-ma ca strunesc copiii. Nici un copil nu flendura aiurea prin clasa cand stateau toti in cerc si ascultau povestea sau explicatiile (i-am surprins odata cand am venit inopinant sa-l iau pe alex de la gradi ca terminasem mai devreme cu controlul lui adrian). Si nu se foloseste frica, teama sau tipatul cand vine vorba de controlul copiilor. Dezavantajul lui alex e ca se ducea acolo cand si cand, de 1-2 ori/luna, deci nu avea ce sa prinda gust de gradi. Si gandeste-te ca asta era clasa de copii mici, pana in 3-4 ani.

Miki, alexander are rabdare sa se uite la desene animate? are cumva DVD player? poate fi o buna companie pt el in avion sau in aeroport. Eventual daca nu ai deja DVD player si in R osunt scumpe, poti sa vii in Ca cu Alex asa si dca vezi ca e greu de strunit pe avion, atunci poti lua de aici DVD player sa aiba pt intoarcere. Aici spre exemplu gasesti pe la 100cdn DVD player portabil pt copii destul de bunicele ca marca. Sau ii place sa asculte cantecele la casti?
DVD playerul e o foarte buna solutie pt copiii de varsta lor si il pot folosi pana mai tarziu. Orice drum lung cu masina poate deveni o palcere si pt voi ca adulti caci copilul are o preocupare linistita. Ei nu pot sta cuminti in masina ore intregi sau sa admire peisajul. La varsta lor peisajul e neinteresant. Aici DVD playerul portabil e sfant cand vine vorba de copii si de mersul cu masina.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput