retete arabesti/ramadan?(3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Ortansa multumesc prima data am papat la praga supa asta si m-am straduit sa o execut si eu dar pana astazi nu facusem decat supa...nu si castronelele azi le-am facut si pe ele
suna bine reteta ta....as vrea sa o fac si eu dar nu am tzepuse late...nu am decat de-alea de frigarui(oare merge cu dea-stea?)abia astept poza cu baclavaua

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Monu, cu gris fin poti sa faci prajiturelele Basbouasah sau Sfoof(retetele le gasesti in listuta) si mai are si ririan o reteta de praji cu gris AICI
si pentru Cous-Cous ai retete char pe prima pagina a primului capitol


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

cred ca am scris eu aiurea
pe cutie scrie couscous - grain fin (gris din grau de calitate superioara).
acum sa pricep si eu - pot sa fac din el Basbouasah/Sfoof si/sau couscous?

merge la retele de mai sus?
e ciudat ca pana acum luam ceva paste fainoase ce le zicea tot cus cus. Dar vad ca ce am luat acum nu e acelasi lucru si sunt un pic derutata.

Si mai am o rugaminte - cu ce pot inlocui spanacul la tigaretele cu spanac si ciuperci? ca am niste mofturosi pe acasa.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Monu, nu mai bine faci tu o poza la ce ai cumparat si o pui aici sa o vada fetele experimentate si sa-ti zica ele la ce poti sa-l folosesti cel mai bine...nu stiu..zic si eu ca eu asa am facut tocmai pentru ca nu eram sigura ce produs am

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

stai ca mi-am adus aminte ca pusese Ortansa o poza cu semolina(gris fin, faina de gris) uite AICI daca este asta cu el poti face prajiturelele dulci
la Cous-Cous nu ma bag fiindca inca nu l-am incercat...nu stiu "cu ce se mananca
dar ia baga un ochi la site-ul ala cu filmulete poate vezi acolo cum arata...


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

imi dau seama ce specialisti sunt cei care comercializeaza produsul asta in ro... de-aia uneori poate ca nu ne iese o reteta...folosim de fapt altceva
dodo sau alte fete daca aveti o poza cu cous-cous sa ma lamuriti si pe mine...pliiiizzz..

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by monu

cred ca am scris eu aiurea
pe cutie scrie couscous - grain fin (gris din grau de calitate superioara).
acum sa pricep si eu - pot sa fac din el Basbouasah/Sfoof si/sau couscous?

merge la retele de mai sus?
e ciudat ca pana acum luam ceva paste fainoase ce le zicea tot cus cus. Dar vad ca ce am luat acum nu e acelasi lucru si sunt un pic derutata.

Si mai am o rugaminte - cu ce pot inlocui spanacul la tigaretele cu spanac si ciuperci? ca am niste mofturosi pe acasa.




Pai daca scrie asa, atunci e couscous fin, poti sa-l folosesti pe post de garnitura, vezi retete de couscous de pe forum si de aici.
Couscous nu e acelasi lucru cu grisul, desi ambele sint facute din griu, couscousul se inmoaie imediat daca pui apa calda peste el, o absoarbe aproape instantaneu, pe cind grisul trebuie fiert sa absoarba apa. Si ca aspect final preparat arata altfel, si ca gust..Asa ca traducerea din paranteza, aceea cu gris, nu e corecta pt. ce scrie pe cutie-couscous-grain fin. Exista 3 tipuri de couscous-fin, mediu si grosier. Noua ne place cel grosier, boabele ies mai "grasane" atunci cind se umfla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Ce harnicute sunteti voi!Eu nu am mai gatit mancare arabeasca demuuuuuult!Nici nu am de gand asa curand,poate susbarak sapt asta,o sa fac si poze sa va arat in acest caz.
Cous cous arata ca niste bobite.Daca dati search cu google image o sa gasiti o groaza de imagini.
Eu prefer cous cous de marime mijlocie.
Am facut o data cu lapte si nu mi-a placut.Dar in supita sau ca garnitura imi place.Pun apa fiarta cat sa-l acopere si las vasul cam 5 min acoperit,apoi il amestec cu unt si putina sare.yuummy.

Poze
Elena
31
AMR 9 Sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

norocuta,asa-i,asa-i!vinerea era masa la socri!!Era regula!
Ce de bunatati mai balotam!
cuscra,bre vino la mine sa vezi ce supe iti trag.Cu scoici de toate marimile plus alte "lighioane" te slabesc cit ai clipi.
La cous-cous nu ma bag,n-am vazut ,n-am mincat!
monica,suntem pe picior de egalitate la capitolul asta!

Ortansa, iote asa salivez numai cit imi imaginez gustul!!
Ma duc la bucatarit,azi le fac vinete pane,bucati mici de pui prajite(macerate in usuroi,ghimbir(ginger japonez),sos de soia,sare si piper)tavalit prin faina.Miso soup cu ridiche japoneza,morcov si ceapa verde sau ceva "alge" ,nu m-am hotarit inca.(cuscra,ce zici??) orez(ca suntem orezari) si salata asortata.
No,ma duc la ce-i mai greu,prajitul ...il urasc!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor va pe toate
sa aveti o Duminica placuta
hannen, ca de obicei ma faci sa ud tastatura la cate bunatati faci

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun

Mergi la inceput