retete arabesti/ramadan?(3)
Raspunsuri - Pagina 19
norocuta spune:
Hannen vreau si eu la plimbare cu !
Faina jucarie si mai e si pe alese, ce mai esti o norocoasa.
Ce-ti face piersicuta mica? E si ea la gradinita?
norocuta spune:
quote:
Originally posted by dumitrulaura
Azi am facut lipii(au iesit grozav de bune), peste la cuptor dupa reteta lui Monica(mersi mult de reteta), un mujdei cu iaurt si www.wasfasahla.com/docs/recipe.cfm?recipe_id=747" target="_blank">orez.
Lipiile sunt o nebunie cu mujdei. As manca la nesfarsit.
suna tare bine, dar cred ca orezul te-a chinuit un pic.
Eu la peste am facut varianta aia: o ceapa rasa calita pana se maroneste-deschis, o cana orez la o cana apa (e cam o portie pentru un fomist).
Cand ceapa e calita se pune apa si se da in cateva clocote apoi pun orezul spalat, o lingurita rasa sare, acopar si las la foc mic cca.20-25 min. Dupa care mai sta 10 min. cu focul stins.
Cum ai preparat mujdeiul ca mi-ai facut o ?
monica-elizabet spune:
norocuta uite pana apare laura sa-ti zica ea reteta de mujdei iti zic cum fac eu un sos de usturoi pentru peste, friptura, cartofi prajiti...merge cam cu orice
5 catei de usturoi se curata si se piseaza
sare
1 lingura ulei de masline
100 gr iaurt
2-3 lingurite maioneza
(doar daca va place 1/2 linguritza oregano) se amesteca toate si iese un sos bestial
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
amoodia spune:
fetele ati ajuns la al treilea capitol, de fapt in curand al patrulea...felicitari. eu trebuie sa recuperez din urma si sunt datoare cu o reteta, dar o sa caut intai daca nu a scris-o altcineva inainte.
DumitruLAURA cum ai facut lipiile?imi poti scrie si mie reteta ta? si eu am mai facut, dar nu stau proaspete prea mult timp, se intaresc.
monica-elizabet spune:
amoodia, bine ai revenit, noi te-am tot strigat pe-aici si uite ca ai aparut
vezi ca pe prima pagina a capitolului este un sumar de retete si acolo gasesti 2 retete de lipii.
eu fac multe lipii(cate 20-25) in ultimul timp...dupa ce le scot din tigaie, pun servetele intre ele ca sa absoarba aburii, cand se racesc, scot servetelele dintre ele, pun lipiile intr-o punga si le pun in congelator, cand le folosesc le scot cu cateva minute inainte si ele se dezgheatza imediat, sau le pun 1 min la microunde...se pastreaza f bine pentru mult timp...numai ca la noi nu rezista prea mult fiindca le mancam repede
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
amoodia spune:
am vazut ca a scris Hannen mahshi egyptean, hai sa va scriu si cum se fac in syria ca mi s-a facut pofta.
se curata dovleceii micuti sau vinete foarte mici.intr-un castron de plastic se spala orez bob scurt si se lasa in apa fierbinte vreo 10 min. se scurge de apa, se adauga carne tocata, bhar, sare, bulion si putin ulei de masline.se amesteca si se umplu dovleceii. se lasa loc cam jumatate de deget aratator, ca orezul va umfla.se aseaza in cratita culcat si se toarna peste ei un amestec din apa, sare, bulion, menta, suc de lamaie, cat sa-i acopere. se acopera cu o farfurie peste care se pune un ibric de ceai plin cu apa sau ceva greu, sa-i tina apasati. la inceput se fierb la foc mare pana dau in 2 clocote, apoi se fierb la foc mic aproximativ 2 ore. se scurge sosul intr-un castron si se serveste langa bostanei. o sa va pun o poza ca am prin calculator dar nu o gasesc acum.
apropo intreba cineva ce e fataier.
uite aici o poza cu fataier. le poti da ce forma vrei si ii poti umple cu ce ai prin casa.
http://i2.photobucket.com/albums/y26/amoodia/fataier.jpg
monica-elizabet spune:
multumesc amoodia , eu intrebam
trec reteta in istuta de pe pag 1
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
dumitrulaura spune:
Pentru lipii am folosit prima reteta din listuta-cea fara malai. Noi le-am mancat pe toate intr-o zi. Mi-au iesit cam 7 lipii medii. Intr-adevar daca stau mai mult se intaresc . Dar fiind calde le-am mancat pe toate eu, 2copii si sotul. Mai aveau putin si isi mancau degetele.
Pentru mujdei am folosit 6 catei de usturoi pisati . I-am frecat cu putin ulei de masline si am pus iaurt(dupa ochi) , sare si gata. Am amestecat bine toate ingredientele si cam atat. Nu folosesc maioneza ca nu imi prea place. Daca iese prea gros sosul puteti pune putina apa.
norocuta spune:
Monica, dumitrulaura multumesc pentru reteta de mujdei. Mie imi place maioneza, dar trebuie sa ma cu "sosul" ca lui ii e de colesterol.