Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (42)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Hai ca azi recuperez tot anul.

Ramiha, pt nasuc, la noi se gasesc niste picaturi, sau spray cu apa de mare pt bebelusi. Eu ii pun ALexiei in nasuc si inmoaie mucisorii, dupa care ii scot cu pompita. E usor, chiar daca ea se cam maraie si o enerveaza. Nu pateste nimic copilul de la putina apa cu sare, sau ser fiziologic in nasuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Hai ca azi recuperez tot anul.

Si io si io!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Ciorba de vacuta pe care am facut-o aseara este in felul urmator:
- o bucata de carne de vita(habar nu am de greutate, dar asa cam un sfert de palma) am dat-o in fiert si am aruncat apa;
- am pus din nou apa cu bucata de carne si am adaugat morcov, patirnac, ceapa, ardei gras toate taiate marunt si dovlecel, cartof si conopida taiate cuburi;
- am fiert cred ca vreo ora si jumate la foc mic si apoi am pus suc de rosii si leustean;
- am mai lasat sa fiarba un sfert de ora.
Toata povestea asa cum am mai spus am fiert la foc mic si cu capapc, adaugand apa in asa fel incit la final sa ramina fix cit dau de 2 ori.
Azi i-am luat jumate din ce era acolo si cu carnea si le-am blenduit numai cit sa se farime carnea, iar miine va minca restul cu galbenus de ou.
Iese destul de gros amestecul din cauza carnii de vita, dar eu pun zeama pina iese ...zeama lunga. Sa raate ca o ciorba. Daca gresesc si are prea multa zeama, mai pun miez de piine sa se mai ingroase.

Cam asa e ciorbita de o minca piticu azi.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Despre reactia fata de straini: si Nectaria plange uneori, dar de obicei oamenii in cauza sunt foarte agitati, sau vorbesc prea tare, sau fac miscari bruste. Dar ea de obicei este sperioasa, tresare si plange daca aude deodata un zgomot puternic (daca stranut sau tusesc pe neasteptate). Eu, ca sa nu planga, vorbesc cu ea cu voce calda, ii "explic" ce se intampla, si sperietura se transforma in curiozitate. De obicei spun celor care se apropie de ea sa se miste usor, sa vb calm. Asta la inceput. Dupa cateva minute se invata cu omul si nu mai are probleme.

Si eu stiam ca e normal sa respinga strainii la varsta asta. Incepe sa constientizeze care este familia ei(persoanele apropiate ei), de care se bucura si cu care ii place sa stea. Face diferenta intre apropiati si straini, si asta este un lucru bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Gabi, de ce ai schimbat prima apa in care a fiert carnea? :O
Asa se face? Eu ii fierb intr-o singura apa, cam 2 ore...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Eu nu gasesc niciunde vrabioara de vaca ( asa cum mi-a recomandat medicul sa folosesc). Ca cica vitelul e toxic...

Voi ce carne de vaca folositi si de unde o luati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Buna fetelor,

Am cam absentat in ultima vreme, am ramas in urma cu cititul si nu mai am timp sa reiau.Asa ca nu sunt la curent cu noutatile.

LEGAT DE ALEXIA, A INCEPUT SA MEARGA!!!A facut primii pasi acum 3 zile, cred.E fascinata si a inceput sa-i placa mai mult sa stea in picioare, la masuta.Mananca ff bine in special piureul de legume cu carnita.Dar si iaurtul combinat cu cereale sau biscuiti.E o strengarita, dc ii pun pe limbuta ceva interzis, asa sa nu moara de pofta, rade cu subanteles, stiind ca nu e voie.

DESPRE MINE, sunt fericita, fetelor.Am scapat definitiv de cervicita.Am avut o leziune pe col cu care ma confrunt de 3 ani si jumatate.A fost ff mare si a fost produsa de un deficit hormonal.Bineinteles, n tratamente, eficiente de altfel si o cauterizare cu un an inainte de a ramane insarcinata.Cd am hotarat sa avem un copil am avut acceptul mediocului.Acum dupa nastere, am mai urmat un tratament si aseara la control am avut surpriza sa-mi spuna ca e totul k, asa cum n-a fost niciodata.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Fetelor multumesc pentru incurajari. Chiar aveam nevoie de asa ceva. Oricum este destul de rau sa stai in asteptarea unei biopsii (pe care deocamdata nici nu am facut-o).

Stefanyia multumesc. Astept cu interes sa vedem cum actioneaza si siropul de la tine.

Apropo de plans in prezenta strainilor, Mariuca mea plange in prezenta socrilor. Nici nu se pune problema de luat in brate, cum se apropie de ea la mai putin de 1 metru cum incepe sa tipe si nu se opreste pana nu se indeparteaza.

Chiar am ajuns sa ma simt tare nasol, mai ales ca de fiecare data ni se reproseaza ca este din cauza ca ii vede rar (o data pe saptamana) si deci nu ii cunoaste. Si totusi pe mama o vede si mai rar si este de-a dreptul incantata de prezenta ei. Oare de ce s-o comporta asa?

Nu stie nimeni unde as putea merge la o ecografie de san si control?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Fetelor, Lucas e foarte, foarte agitat.Nu stiu din ce cauza.Dar e tot marait, adoarme greu, se trezeste si de 4-5 ori pe noapte.Nu stiu ce sa-i fac.O fi din cauza dintilor, o fi din cauza ca mananc eu dulciuri, ca mi-a dat mama ideea asta.Desi si pana acum mancam.Acum m-am lasat , dar tot asa e.Nici nu mai stiu.Seara pana la 11-12 cand ma culc eu se trezeste si de 3 ori , ii pun tzatza si adoarme.Dar e fooarte vesel, da din maini si din picioare, rade zici ca a dormit doua zile.Mai sunteti asa, ca mi se pare chiar prea agitat.

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

quote:
Originally posted by Amma23

Fetelor, Lucas e foarte, foarte agitat.Nu stiu din ce cauza.Dar e tot marait, adoarme greu, se trezeste si de 4-5 ori pe noapte.Nu stiu ce sa-i fac.O fi din cauza dintilor, o fi din cauza ca mananc eu dulciuri, ca mi-a dat mama ideea asta.Desi si pana acum mancam.Acum m-am lasat , dar tot asa e.Nici nu mai stiu.Seara pana la 11-12 cand ma culc eu se trezeste si de 3 ori , ii pun tzatza si adoarme.Dar e fooarte vesel, da din maini si din picioare, rade zici ca a dormit doua zile.Mai sunteti asa, ca mi se pare chiar prea agitat.

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Da Amma, si eu patesc exact la fel...spuneam eu ca Stefi s-a linistit de vreo saptamana, ei, de 2 zile a inceput iar cu trezitul tot asa...pana la 12 se trezeste de 3 ori si apoi iar din ora in ora sau chiar mai des...azi-noapte imi venea sa tip, nu alta, nu mai puteam de nervi..abia la 5 a adormit pana la 9 fara intrerupere...eu am zis ca a mancat ieri mar si dimineata si dupa-amiaza si a avut ceva gaze...dar o sa vad in noaptea asta daca se repeta povestea ca azi la 5 nu i-am dat decat tzitza.

Mihaela siStefania (19 martie 2007)

Poze
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii

Mergi la inceput