Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (42)
Raspunsuri - Pagina 5
roxanici spune:
Iunia, Aliona aveti dreptate.
Iodul nu se dadea ptr Cernobal , io am luat si inainte de accident. Acum oare mi-am luat doza de iod ptr toata viata? ca numai pana in gimnaziu am primit si de acolo dumnezeu cu mila
Fluorul da, ptr dinti mai sanatosi, de aia se afla in pasta de dinti, deci mai e necesar sa le dam supliment copiilor?
Analize, da, tb facute inainte de a da ceva.
Insa eu una nu pot fi de acord cu a nu administra ceva copilului sau chiar mie ptr ca asa cred io ca e mai bine. Prefer sa mai merg la un consult sau sa repet analizele de n ori pana ma conving cum trebuie facut.
Vitaminele prenatale eu le-am luat desi aveam toate valorile in limite normale.
Ca o fi bine sa dam fluor sau fier naiba mai stie; sincer pe mine ma scandalizeaza aplicarea de tratamente de catre noi, la copiii nostri ptr ca noi stim mai bine. Unele dintre noi stim ca poate avem studii, insa marea majoritate nu. Eu de putine ori mi-am lasat flerul sa decida cum e mai bine ptr sanatatea lui rares (slava domnului nici nu am avut nevoie prea des de tratamente).
Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu parintii care nu sunt de acord sa dea fenobarbital sau diazepam la copiii cu febra mare pe motiv ca "diazepam la copii?" sau de corticosteroizi la copii cu laringite, bronsite. Corticosteroizi?! uau, suna naspa, nu ii dau!
Eu las pana la un punct tratamentul in seama dr. Daca mi se pare ca e superficial sau da dupa ureche tratament, fug la altul.
Atat am avut de spus legat de administrarea de unele chestii la bebei, si bineinteles, io fac ca mine, voi ca voi
Martutza, da io am vazut cum ma privea rares cand eram cu David in brate.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
flopici spune:
Salutam stupul!
Am intrat sa vand un pont mamicilor care se chinuie sa dea legumele la bebei! Eram si eu pana luni in randul lor, insa...am gasit solutia. Am schimbat ora de masa de legume. Adica io ii dadeam lapre la 8, fructe la 11 juma si legume la 3. Acu ii dau legumele la 11 juma. Si le haleste de zici ce-i aia! Incercati si voi, poate tine. :)
Anaalina - stirbi si noi, deja avem deja sapte luni si jumate. Io am intrebat si stomatologul...nu-i problema. O sa iasa ei cand o fi momentul.
Elyanne- ma bag si io in treaba. Te pot ajuta cu scaunul de masa.Adica am biroul in Rahova si casa pe langa Stadionul national. Daca vrei sa scapi de un drum, pot sa te ajut.
Karla 32 - mi-au dat lacrimile cand am citit mesajul tau. Iti doresc multa putere sa poti sprijini matusica. Si intelepciune sa iei o decizie buna cu privire la tati.
Roxanici - pastilele de iod le luam pentru radiatii, asa cum a mai spus cineva.
Riana_stef - si Martha a avut, pe la 6 luni, o perioada cand plangea la mutre straine, desi pana atunci radea la toata lumea. Io am zis ca mi s-a salbaticiti copilul. Am citit insa in Capraru ca e normal acest lucru, nu mai stiu explicatia. Da ca isi revine.
Era un copilas cu probleme la ochisori, scuze, dar nu mai stiu cine...s-a rezolvat problema, i-ati dat de cap.
Martutza, muuulta sanatate lui tati de Victor.
Pupam pe toata lumea,
ioanaradu spune:
laura_oana la noi au trecut bubitele cu monorapid (o solutie de la farmacie). se tamponeaza bubitele si apoi se da cu o crema - advantan.
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
laura_oana spune:
ioanaradu cu Advantan am dat mai bine de 2 sapt( la indrumare dermatologului) si nu s-a vazut nici o inbunatatire, si io folosesc advantan in combinatie cu alte creme pt psoriazisul meu si la mine da rezultate, la el vad ca nu, drept pt care dr a zis sa nu mai dau cu nimik, nici dupa baita, sa il spal , sterg si atat fara lotiuni, creme si pudre de corp, sa vedem ce se intampla, ...parca incep sa treaca !!!! sincer nu mai inteleg nimik!parca nu ia sunt asa rosii si incep sa se "usuce" si se micsoreaza! nu stiu cum sa explic...
Laura si comoara mea Eduard Darius 22.03.2007
Amma23 spune:
Iar am rata masa.Era fooooarte obosit si s-a enervat la masa.Am lasat-o pe mai tarziu.
Io cerealele le fac asa. Pun apa in biberon, o incalzesc, pun lapte praf cat trebuie, cereale cat trebuie si scutur bine bine pana se ingroasa.Nu mi s-au facut cocoloase niciodata.Cand le-am facut in farfurie, da s-au facut.
Lumi , fain printul tau si petrecaret.si mami faina, chiar ce repede ti-a crescut pleata.
Pupam Victor,sa fie sanatos tun si mama linistita.Sanatate multa si lui tati.
Ama si Lucas 12 Martie 2007
Laina spune:
asa...mai intram si noi pe fuga, sa nu ne dea lumea disparute
da mai, Aliona sunt de acord, si cu tine roxanici aveti dreptate fetelor, ca nu tre sa dam asa, dupa ureche. mie lumea imi spune ca sunt cam absurda in ceea ce priveste strictetea cu care urmez sfatul doctorului. dar imi pare bine ca nu sunt singura. Adik..ok, merg dupa cum ma taie capul si-i dau mar in loc de morcov si patrunjel in loc de pastarnac, si nu-i mai sterilizez toate cele, dar in ceea ce priveste administrarea de cine stie ce medicamente si tratamente...asta nu o fac cu de la mine putere.
Nici noi nu avem nici o urma de dinte, da'nu ma impacientez, ca pana la urma ies ei, nu s-a vazut copil fara dnti pana acuma. Sila cat calciu are ea...tot ce=i posibil sa aiba dinti buni. daca nu, venim la sotz de Aliona sa ne repare!
Masa de fructe o avem aproape inlocuita, papa vreo 3/4 de borcanel (piersici pentru moment) si mai cere vreo 30-40 ml lapte... Incerc acuma sa vad cum fac si cu masa de legume...
Aseara i-am dat in premiera cereale, cateva lingurite asa, de test pentru inceput...i-au placut, n-a facut nazuri am copil cuminte. Da' si eu zaluda...am zis ca nu i le dau in biberon, ci cu lingurita. M-am tacanit rau?
si...incepem schimbarea laptelui...trecem pe Nan2, ca deh! suntem fetite mari, avem aproape 6 luni (nici nu-mi vine sa cred cum a trecut timpul...)
LORADIN, pupam fete frumoase si ne gandim la voi
MARTUTZA, nu-l lasa sa planga prea mult, ca-l iau si-l consolez eu oricum SUPER ca e ok
RALUCA, multe ganduri bune de la noi pentru tine, pentru Luca
Pupam dulce pe toata lumea....ma duc oleaca la pisica mea, ca face "ploitza" si se baleste toata, manca-o-ar mama pe ea!
carmenefr spune:
Bine v-am gasit, care cu dinti, care fara, care sanatosi, care bolnaviori...care mergatori, care statatori...
Ioana, ma bucur ca i-au trecut bubitele lu' musiu Matei.Cum zicea si Marta, cred ca de-abia asteptati sa terminati serviciu' sa mergeti sa-l vedeti...
Martamultumim de grija, i-au trecut bubitele. Nu i-am dat nimic, pt ca organismul lucra, si alergia era pe final. Dar pastilutele le voi lua sa fie in casa, fereasca sfantu' de alte alergii.
Imi pare bine ca Victor e bine, anemia, lasa, ca nu-i probl, si fi-mea e, si eu eram anemica in copilarie, si ie-te-ma acu'
Despre probl sotului, eu zic sa nu va faceti probl, ca se va rezolva, plus ca e tanar...altfel reactioneaza un organism tanar(si nelinistit, adaug eu, asta la modul general, pt toata lumea)
Daca plange in prezenta strainilorNu are treaba cu strainii.Rade la ei. Nu zice nici pas.Azi am petrecut niste prieteni care plecau acasa, in NZ.O luase sotia prietenului in brate si se urcase in masina. Teodora sa zica vreo vorba??Era fericita ca pleaca cu masina.Asta pana s-a incalzit in masina, si ea cum nu sufera caldura, ma cauta cu privirea si cu o fetisoara de catel posac sa o iau de-acolo.
Daca ii e foame sau somn, da, plange.Strain, nestrain, plange de ne stie cartieru'
Amma23 spune:
Am citit si eu in Capraru ca pe la 7-8 luni plang la straini, io astept sa vina vremea ca al meu inca rade.Cand il ia din scurt maraie si se uita dupa mine.
Nici eu nu dau medicamente fara avizul dr, si nici chiar cu avizul, daca zice ca nu-i obligatoriu nu dau.
Asa, Roxanici, chiar ma intrebam Rares doarme toata noapte, ca nu te plangeai si uite...Glumesc, o fi de la dintisori casi Lucas e agitat tare de vreo 3 zile.si in partea de sus parca e mai tare gingia si e alb.Or iesi si acolo, nu stiu de ce , da' cred ca acolo doare mai tare ca la astia de jos n-am prea simti ca ies.
Ioana, pup si pe tine si pe Matei.Imi inchipui ce greu trebuie sa-ti fie.
Ama si Lucas 12 Martie 2007
Laina spune:
aha...cu strainii ea n-are nici o treaba. ori ii ignora complet, ori se uita la ei cu o fatza serioaaasa, ii studiaza, dup'aia se decide ea ce vrea sa faca, sa se comporte ca si cum nu ar fi acolo sau sa-i fericeasca cu un zambet. dar de plans nu plange, decat daca poate ma simte pe mine ca nu-mi place de omu ala: sunt eu agitata in prezenta lui, asa ca e si ea. dar in general e un copil cuminte si...hai sa zicem rezervat. nu reactioneaza ea la oricine. Nici la noi nu zambeste tot timpul, numai cand are ea chef sa ne faca sa ne simtim bine, zambetul si rasul la ea sunt favoruri acordate cand vrea ea. copil cu personalitate, mai!...
carmenefr spune:
Karlaimi pare rau pt matusa ta...
Ce sa-ti spun, am o prietena care in vara 2006, a descoperit ca tatal ei are cancer de pancreas,care s-a acutizat si-a cuprins tot corpul.(a lucrat in tipografie o viata intreaga...)
Eu zic sa incercati toate tratamentele,ca poate aveti o speranta.Stiu ca prietena mea i-a luat ulei de samburi de struguri, pe care-l folosea la salate.Au inceput regimul drastic:numai salate prima sapt, ca organismul sa se detoxifice, apoi au introdus pe langa salate si cartofi copti, mere coapte(asta dupa vreo 2sapt de salate).Dar fara zahar, sare, delikat, de-astea...
Si faceau zilnic o salata de sfecla rosie.
Lui i s-au dat din start doar 3-4 sapt de viata.a mai trait 3.
Matusa ta , are un termen ceva mai lung. Incercati tot ce se poate(daca si ea e de acord)
Si cel mai important,petreceti cu ea cat mai puteti
Daca vrei, ma interesez la prietena mea, si-ti mai dau informatii.
Daca matusa ta e o luptatoare,si vrea sa se faca bine(spun asta, pt ca stiu persoane care au abandonat lupta)poate o sa mai castige ceva timp in plus peste jumatea aia de an, si poate, chiar se va vindeca.
Imi pare rau ca mesajul e asa trist...
Karla