Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (42)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

neatzaaa!

diana_jorsuite tare rau imi pare ca nu am scris aseara dar de cand am vazut mesajul tau vroiam sa te "desumflu" sa stii ca Alex nu a papat 300 ci 330 +/-5 ml. din 210ml apa=>233,5 ml lapte iar din 90 ml apa=>100ml lapte...yo do the math!
iar cu faza cu mersul in 4 labute deja sunteti ofticosi ca sunteti mici si ne-ati luat-o inainte cu toate. maimutza mea a ramas la stadiul de batzaiala si se ridica pe maini si pe talpi... de inaintat tot tarash. si nici in fund nu sta caslumea decat cateva secunde...uuuf....

bine ati revenit! mamicute mai vechi din stup!

karla32..io's fara cuvinte... nu pot decat sa iti urez multa putere si curaj! pt tine si pt Luca!

sanatate multa bolnaviorilor fie ei pitici, mamici sau tatici!

riann_stefparca tu intrebai de bebe care plange cand vede pers staine. Iarina face asa cand e cineva nou -nout, cand e cineva care are voce stridenta sau vb f tare, cand miroase puternic a parfum/alte odoruri daca e cazul... e foarte selectiva. in principiu urla daca i se invadeaza spatiul intim ca dinc arut se hlizeste la oricine binevoieste sa ii zambeasca.

cereale fara cocoloase am explicat la cap trecut cum se obtin...

fier am laut si noi 10 zile pe la 4 luni pt profilaxia anemiei. ii taia pofta de mancare si nu i-am mai dat. l-am luat la rec. pediatrei care a zis ca e prea alba..med. de fam a zis nu, la 7 luni facem hemograma si vedem atunci . si merg pe mana ei ca pana acu a fost super ok. la pediatra sincera s afiu nu am mai mers deloc din varii motive. la unmoment dat mergeam, dadeam o poala de bani numai ca sa NU fac ce zice ea.

medici buni/raipai e oarecum incorect. depinde de f multi factori cum este etichetat un medic. da' tre sa spun ca m-a deranjat tonul postarii lui mada_rozz in conditiile in care Tzuna nu a spus ca nu este un medic competent ci ca este un medic f ocupat si expeditiv. si eu stiu despre dr. Marcu ca este f grabita ori Tzuna saraca nuamid e inca un d'asta nu are nevoie! si faptul ca merge Sanda Ladosi la ea...excuse-moi da' nu ma incalzeste cu nimic... ca daca eram si eu vreo vedeta nu ma mai stresam.

elyanne model d'asta dandaratelea am si eu. nici fi-mea nu sta in posterior da' vrea hoap sus... sa treaca bolili la bebei!

vazut George de lumin_nagdar nu e la costum, e rujit pe fatza .edit: gata, l-am vazut! ce lagutz eee..si are si o ditatmai floricioaia!


mi-a adormit buburuza, ma duc sa fac neste trebi. ca ciorbita noastra e gata, numa sa o pasez si sa ii dau sa haleasca si dupa aia tuleo afaraaaaaaa!



are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

inca o shtecherie legata de cereale: le amestec cu telul ala miic miic de la blender sau de la mixer.

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

salutare fetili

hai sa raspund repede ce stiu si daca reusesc pina se trezeste monitica mea - mai scriu si despre noi

Despre fier - la noi se da doar in cazurile cind s-a constat ca hemoglobina este joasa si anume din cauza lipsei de fier - adica analize singe si in mod special cantitatea de fier.

Nu sunt de acord cu datul fierului asa la toti ca cica trebuie si spun de ce. Cind Ilinca avea 4 luni - am dat analize si a iesit anemica rau - eu am mai scris despre asta - nu i-am dat nimic - asa am hotarit(am scris cindva motivele) - buuun - dupa o luna am facut iar analize - hemoglobina era mai mare decit norma cu 0, 02 unitati - adica era 132. Acum apare intrebarea - de ce sa le dam fier la bebelusi asa pe un cap cind nu stim unde se afla hemoglobina - pentru ca este stiu Hb marit tot e rau.

Si mai este o chestie - nu tratam analizele ci copilul - cind bebelusl este vioi, maninca bine, nu este palid - inseamna ca el se simte bine cu acest nivel de Hb. Noi am mers pe aceasta varianta si pe iesit mai des la aer curat, mai multe activitati.

Asa si cu calciu si fluorul - tot se da cind analizele arat o carenta - da iar de dat asa pe un cap - la noi nu se recomanda.

De ex. cu Zimaflourl ista - noi nu ii dam Ilincutei - sotul mi-a spus ca este doar la nivel de teorie ca ar fi bine pentru dinti - dar nu si practic.

Despre noi - in noaptea care dormise foarte rau - am stabilit corect cauza - dintele- si inspre seara acest dinte a iesit - avem al 5-lea dinte

Copii vostrii plang in prezenta persoanelor straine sau care le vad rar? - aici nici nu stiu cum sa zic - se spune ca atit copii cit animalutele simt cind este un om rau si unul bun - la noi Ilinca - la unele persoane poate prima data sa zimbeasca la altele sa le vada si de 7 ori si tot plinge - de ex. la socrii - data trecuta atit a plins ca s-a acoperit saracuta cu pete roshii pe tot corpul - si de cite ori ii vede nu se poate opri din plins. Dar sunt persoane necunoscute - care e suficient sa-i zimbeasca - le zimbeste si ea. asa ca este dificil de a spune - daca zimbesc sau nu la oameni straini - depinde de omul din fata.

Lumi_Nag - felicitari pentru sora - ai lipsa motivata



Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI


Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

neatza,

iar s-a trezit raresu la 2 jumate. De data asta a adormit mai repede cu un bibe de lapte. Sper sa fie puseu de crestere ca daca e prost obicei capiez.

scuze ca nu raspund nimanui, nu imi gasesc resursele necesare....

intrebare retorica, nu tb sa raspundeti:

Voi luati pastilutele alea cu iod care se dadeau la scoala? Oare de ce se dadeau? ca nu ne facea nimeni analiza ptr a constata lipsa de iod

Si inca una:

oare de ce e pasta de dinti fluorurata si sarea iodata? si de ce in unele tari painea contine vitamina aia B...acid folic?




roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Buna dimineatza!

Martutza ma bucur foarte mult ca Victor e ok, de fapt nici nu ma gandeam la ceva rau, ti-am spus si atunci.Un din partea mea si a lui Vlad pentru Victoras si ptr mami lui. Sotului tau este posibil sa ii fi pornit un calc de la rinichi si sa fie pe traseul dintre rinichi si vezica si de aici dureri foarte mari, cu transpiratii si stare de lesin. Eu asa am patit si am crezut ca voi chema salvarea la birou. In 30 sec eram uda leoarca de la durere. Am scapat doar cu doua crize, ca norocu, ca eram si gravida. Sanatate maxima ii doresc si sotului tau si speram sa nu fie nevoie de interventie chirurgicala ci doar de ceva tratament pentru dizolvarea calculilor renali.

Bun venit mamicilor noi i stup si din partea noastra.

Karla imi pare foarte rau pentru matusica ta. Sa va dea dumnezeu putere sa o incurajati si sa nu se mai gandeasca la boala. Din pacate este o boala grea dar sa speram ca se mai intampla si minuni.
In alta ordine de idei il pe Luca cel voinic si pe mami lui sa ia decizia cea mai inteleapta in legatura cu taticul. Foarte interesant ca l-a tinut minte pentru ca si eu citisem in revista Mami ca memoria bebelului ii joaca feste. O fi vreun semn.

Sorina este dulcica foc bebelina ta.

LumiNag, chiar ma gandeam zilele astea oare ce mai faci si ce mai face frumosul de George. Ma bucur ca sunteti ok. Ce mare ti-a crescut deja parul. Iti sta tare bine.

Elpower ce face bebelina? Cum sunteti? Dati de veste. Trimitem un sa treaca repede orice ar fi.

Magdutah sa aveti drum bun si un botez frumos si sa ne pui poze sa vedem cum a fost flacaul tau crestinat.

Riloasa eu zic sa nu te stresezi foarte tare ca bebelina ta nu papa inca mare lucru. Daca papa bine laptele e destul de ok. Probabil ca incet incet va accepta si altceva. Eu stiu copilasi absolut sanatosi care nu au pus in gura nimik in afara de lapte pana la un an. Si pediatra a spus mamei lor, care era saraca suparat ca si tine, ca daca papa bine lapte asta e incet se vor obisnui si vor papa si altceva. Oricum laptele e de baza pana la un an. Poti sa ii mai pui si ceva cereale in lapte poate ii vor placea.

Al meu pui e destul de miorlait. E posibil sa ii dea deja ceilalti dintzisori? Cei doi de jos alaturati incisivilor?
Aliona, voi parca asteptati al 5-lea dinte. Care sunt cei 4 care i-au iesit?

Fe Haussman i-am dat su eu vreo 10 zile prin luna a 4-a, tot asa fiindca spunea doctorita ca ar fi palid. Tot atunci i-am dat si vitamine ca sa pape mai bine, vorba vine. Sincer nu am vazut nici o schimbare asa ca nu i-am mai dat nici o vitamina si nici un fier. Oricum mi-a dat pe o perioada de max o luna. Nu mi-a spus sa ii dau Fe o durata mai lunga.

Azi pe la 5 mergem la vaccin si la bilant. is tare curioasa ce spune de fotomodelul meu. Nu pot spune ca papa foarte rau dar papa putin. Dar nu ma stresez. important e sa pape cat are chef si sa fie sanatos.

Rianna_stef si al meu mai nou plange in prezenta persoanelor straine. Uneori plange chiar si cand vede fetze pe care le-a mai vazut nu demult. Am observat ca depinde si de starea lui sufleteasca reactia pe care o are in momentul in care vine cineva spre el. Daca e bine dispus si odihnit totul e ok. Daca nu, e jaaaaaaaale frate. A fost in urma cu vreo luna o familie la noi, simpatica zic eu, si nu i-a suporta pe nici unul. Nu ii placea nici sa se uite la el. Nu's ce a avut in ziua aia. Eu cred ca pe masura ce vor creste vor fi din ce in ce mai selectivi cu persoanele care se vor apropia de ei.

Aliona, pana sa termin eu mesajul vad ca a iesit si al 5-lea dinte al Ilincai. felicitari!

Iar am scris cat pentru o saptamana. Va dorim sanatate si o zi minunata!

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Multam' Iunia si Alionushca


George Catalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

roxanici pastilele de iod se dadeau pt a contracara efectele cernobialului, cel putin generatia mea (is nascuta in 84) d'aia a primit iod. in principiu stiu ca se dadeau din cauza de poluare.

floru e in pasta de dinti ca sa..creasca dintii mari si sanatosi?! ?!

oricum,daca e sa imid au cu parerea as zice ca fiecare tara are anumite"carente"in alimentatie in fct de zona, clima, industrie, agricultura..sia tunci se suplimenteaza anumite elemente in alimentele de vaza:sare, paine...

s-a trezit bubulian direct cu MA_MA! ma duc sa o smotocesc bine de tot!

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Roxanicihai sa arspund eu la intrebarile tale retorice

- de ex la noi(cred si la voi) - nu este in pamint iod - si nici sarea nu contine iod - nici nucile din paminturile noastre nu contin iod - pentru ca nu au de unde il lua - adica sursa de iod alta decit pastile - daca sa luam doar produsele noastra autohtone nu-i de unde - de aceea se ia pastila de iod.

- chiar la voi se discuta de imbogatit piinea cu acid folic si numai stiu ce vitamine - si s-a refuzat - motiv - ar putea duce la o crstre a cantitatii de vit B de ex - in organismul care nu are nevoie - si excesul tot nu e bine. Da ca sa stii daca ai nevoie sau nu - se fac analizel. de ex. cind eram gravide - nu se da pe un cap vitamine prenatale - regula era- ,,daca este necesar supliment de vitamine, daca nu nu se da,, - pentru ca excesul nu e bun

Obiceiul meu prost - de a vorbi mai mult decit trebui si mai lung decit trebuie

Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI


Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Neata la pranz !!!

Al cincilea dinteeee!!!! nu se poate si noi tot baba stirba suntem mai sunt bebelusi stirbi???

Varsta Catalinei Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Radcarmen - multumim pentru felicitari - noia evm asa -incisivii de jos - 2, si cei de sus 3 - asteptam al 4-lea - de pe acum stim ca va fi jale mare in tara - are un hematom de toata frumusetea acolo -ma tem sa nu fie necesara o incizie micuta.

Anaalina- pe noi nu le luati in calcul cu dintii - - era pacat sa nu iasa as devreme - cind dintii sunt profesia lu tati - cresc dintii la pacientul cel mai iubit

Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI


Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput