Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (95)
Raspunsuri - Pagina 12
desiree spune:
SUPER-RETETA ZILEI, NECESITA OALA CU ABURI
nimic sofisticat ca pana acum, dar Octavian mananca de rupe de 2 zile:
1 manunchi conopida, juma de morcov mic, 3 felii dovlecel, 3 catei usturoi, o rosie taiata in doua, carne vitel sau pui.. toate aruncate in steamer..cand sunt gata...blenduite cu o lingurita smantana si 4 lingurite iaurt + o masura cereale neindulcite Milupa (7 cereale)
sau fara cereale...
rade tot castronul..aproape 300 gr..m-a speriat..da ma bucur ca papa!
sanatate puilor bolnaviori
si Octavian are crize de nervi, cand urla sau se arcuieste de spate ca nu il duc unde vrea el sau nu il las sa manance frunze de pe jos....si se uita la mine cu coada ochiului sa vada efectul... nu il bag in seama..se linisteste..alteori ii distrag atentia..am incercat metoda sa tip mai tare ca el si s-a speriat mititelu de nu mai reuseam sa il potolesc
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
danita spune:
Gand
Iluzia este materialul didactic pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a invata ce este adevarul.
(Ioan Gyuri Pascu)
madaluta spune:
Iar am absentat pe motiv de rau, greturi si.
credeam k am scapat..dar m-am inselat...
probabil v-ati saturat k in fiecare mesaj al meu sa va zic acelasi lucru...dar noutati nu prea am...
darius a devenit dependent de "cineva".Cand sunt eu, nu trebuie sa parasec camera fara sa-l iau. cand vine bona, eu nu mai exist, e numai dupa fusta ei. iar cand vine tati..e jale..nimeni si nimic nu mai conteaza.Nu poate face nici dus fara sa nu fie si el prezent...
Madalina 10+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Darius la 9-10 luni
SITE FULGULETI,
danita spune:
pupici la fete cu bebici !
noi suntem spre bine , alaltaieri am fost pe afara , a adormti si cred ca l-a laut frigul ( stupid mother ) si au inceput muciiiiiii :(( .
ma simt asa de vinovataaaaaa ..... off
i-am dat nurofen, panadol, oscilo, coryzalia , suc de portocale si parca e mai bine . febra nu a facut si sper sa fim pe drumul cel bun .
intrebare : ce alte citrice dati la bb in-afara de portocala si lamaie? eu abia acum i-am dat prima data suc de portocale si se pare ca acum ii place . dar stiu ca se va plicti rpd si tre sa am garda pregatita ;)
pupici si zile frumoase
D
marani spune:
PRESA - cu intarziere ca am de facut 7459 bagage ca plecam la Durau, ACS - aia cu bonele am postat-o ieri, deci n-ai citit revista presei...uite rezumat + de azi aici:
Mamele cu salarii mari vor primi alocatii uriase
Oficialii Ministerului Muncii au constatat ca suntem unicat in Uniunea Europeana in ceea ce priveste perioada de concediu pentru cresterea copilului. Acestia considera ca mamele ar trebui sa se intoarca la serviciu cat mai repede posibil.
Autoritatile vor sa stimuleze cresterea natalitatii in randul femeilor cu venituri mari. Potrivit unei intiative legislative, indemnizatia pentru cresterea copilului va putea fi stabilita in functie de salariul mamei. Astfel, in locul celor opt milioane pe care le primesc acum de la stat in cei doi ani dupa nastere, femeile cu castiguri mari ar putea opta ca indemnizatia lor sa fie 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni. “Am vrut sa incurajam femeile tinere si active sa priveasca cu incredere posibilitatea de a face un copil. Nu este normal ca femeile sa fie blocate, indiferent de pregatire, volum de munca si activitate, la o indemnizatie de sase milioane. Daca legea va fi modificata, le vom da mamelor posibilitatea de a alege: fie sase milioane pentru femeile cu salarii mici si foarte mici, fie 85 la suta din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni”, ne-a declarat initiatorul proiectului de lege, deputatul Lavinia Sandru. Potrivit acesteia, initiativa a fost depusa marti la Parlament si ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008. In prezent, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la doi ani, prevazuta de Ordonanta de Urgenta nr. 148/2005, este de 800 de lei pentru femeile care au lucrat cel putin 12 luni in anul anterior nasterii. Pentru mamele care nu indeplinesc aceasta conditie, statul asigura, in primii doi ani, doar o alocatie de 200 de lei. Totodata, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda doar la primele trei nasteri.
In acest caz, statul descurajeaza natalitatea in randul persoanelor sarace, care se bazeaza exclusiv pe ajutorul lunar oferit de stat. Potrivit oficialilor din Ministerul Muncii, reglementarile din Romania mai au nevoie de imbunatatiri, avand in vedere ca unele categorii de persoane, cum ar fi mamele somere sau studente, primesc un ajutor nesemnificativ. Aceste norme trebuie insa elaborate in concordanta cu legislatia europeana. “Nicaieri in Uniunea Europeana nu exista un concediu pentru cresterea copilului atat de lung ca in Romania. In prezent, femeile cu venituri mari reprezinta pana in 10% din totalul celor care primesc acest ajutor. Ele sunt dezavantajate de actualele reglementari pentru ca primesc mai putini bani pentru cresterea copilului decat ar primi daca ar merge la serviciu”, ne-a declarat Theodora Bertzi, secretar de stat si coordonator al Departamentului Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse din cadrul Ministerului Muncii.
Ea a adaugat faptul ca femeile ar trebui incurajate sa scurteze pe cat posibil perioada de concediu maternal, deoarece, dupa doi ani de pauza, exista riscul ca mamele sa fie nevoite sa isi caute un nou loc de munca. “Perioada de trei luni este absolut obligatorie pentru alaptare si pentru ingrijirea copilului, iar mama este de neinlocuit. Totusi, doi ani de pauza in activitate duc la deprofesionalizare, iar multe mame constata dupa aceasta perioada ca nu mai fac fata cerintelor impuse”, a mai spus Theodora Bertzi.
Bona de la primarie
Copiii de pana la trei ani vor fi crescuti de bone platite de autoritatile locale. Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse intentioneaza sa dezvolte astfel serviciile de ingrijire la domiciliu a copiilor. Potrivit unui proiect de lege ce va fi elaborat de Ministerul Muncii, familiile cu pana la patru copii vor primi un ajutor banesc. Parintii ar putea apela astfel la o bona care se va ocupa de ingrijirea copilului si care va fi aleasa si platita de autoritatile locale. “Este foarte important ca, in primii doi sau trei ani de viata, copilul sa poata dispune de o forma de ingrijire in familie. Nu s-a stabilit inca de cate astfel de bone ar fi nevoie si ce pregatire ar trebui sa aiba, dar este clar ca ele raspund acelorasi nevoi ca si asistentii maternali. Nu stiu daca vor fi suficiente, nici centrele de zi nu vor fi suficiente, nici gradinitele nu sunt, dar trebuie sa permitem cat mai multe solutii legale, reglementate. Eventual, o bona ar putea avea in ingrijire, in locuinta ei, doi sau trei copii”, ne-a declarat Mariela Neagu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului. Proiectul initiat de Ministerul Muncii este insa nerealist daca tinem cont de faptul ca Romania se confrunta in acest motiv cu o criza de personal specializat in domeniul asistentei sociale. Totodata, ramane de vazut de unde se vor gasi bone pregatite pentru toate familiile cu copii mici, in conditiile in care autoritatile locale nu dispun de personal suficient nici pentru ingrijirea batranilor la domiciliu.
Ajutati-o pe Sonia
ruxandra_sb spune:
Azi e Sf Luca. (Yagmur.. te vazui )
Luca sa ne traiesti, sa fii sanatos si sa-i aduci lu mami numai bucurii.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
lizzy spune:
n-am citit nika de 2 zile bune si... ati scris o gramada! pe scurt:
1. invat, duminica si marti am 2 teste grele si nasoale si de engleza. ingras porcul in ajun... dar cica invat...
2. fac fizioterapie de 2 zile, noaptea plang de durere de brat/umar/ceafa; e veche si neglijata treaba, acum nu se mai poate; dupa faza cu spitalul lui marc mi-a cedat umarul, nika nu mai pot face cu stanga
3. ianis febra aseara-nurofen, mutat brusc departe de marc; febra azi la 6-nurofen; la 8 n-avea nika, se cerea la gradi; inca nu m-au sunat sa-l iau, deci e ok; ce-o fi iar??
4. marc papa de 2 zile. zic incet sa nu ma auda... papa singurel! nepacalit, in 5 min, cam 150g la o masa; nu va inchipuiti ce fericita sunt sa pot spune asta! sunt f f fericita; ia zinnat-ul si eurespalul ca eroul, intr-un pic de laptic; nici pis nu zice, asa cuminte e...
5. va pup si va iubesc!
6. mai rarutz zilele astea pana scap de teste...
7. ieri am facut 10 luni. n-am uitat dar n-am mai apucat sa intru. multzam daca v-ati amintit!
pupici si sanatate!!!
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia / www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Pentru Darius, acum!
marani spune:
Repede-repede, ca nu-i timp...v-am citit, sanatate multa celor bolnaviori, pupa marani ginerica si sa-l tina pofta de mancare mereu, multumim din nou pt voturi..
Plecam azi la Durau, luni ne intoarcem sa facem cumparaturile pt botez, joi vine nasul din Austria si pe la aproape 11 luni NE CRESTINAM si noi!
3 vesti bune si plec:
- am fost la medic si nu-i nevoie de chiuretaj, totul e ok
- rana e mica-mica-mititica si cu tratament se rezolva asa ca am scapat de cauterizare
- din ianuarie facem copii! una verde de la medic...
Va pup, sanatate multa si sa ne gasim cu bine saptamana care vine!
Ajutati-o pe Sonia
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by danita
noi suntem spre bine , alaltaieri am fost pe afara , a adormti si cred ca l-a laut frigul ( stupid mother ) si au inceput muciiiiiii :(( .
ma simt asa de vinovataaaaaa ..... off
i-am dat nurofen, panadol, oscilo, coryzalia , suc de portocale si parca e mai bine . febra nu a facut si sper sa fim pe drumul cel bun
Danita .. nu te supara pe mine.. da eu una n-as sari asa pe el cu Nurofen + Paracetamol doar pt niste muci. In primul rand nu au nici un efect.. sunt anti-termice (pt febra), analgezice (pt durere) si nurofenul mai e si anti-inflamator. In al 2lea rand nu se dau preventiv (ca nu aduc nici un beneficiu.. ci-s numai un plus de chimicale), ci numai la nevoie.
Muci poate face de la multe.. inclusiv de la aerul uscat din casa. Si nu este anormal ca de acu si pan la primavara sa tot fie muci in diverse stadii.
Cat despre citrice.. noi de abia am inceput cu suc de portocale. Vom incerca mai incolo si grapefruit si cam atat. In restul mutantilor.. clementine, etc. .. n-am prea mare incredere. Iar lamaia ma indoiesc ca o va accepta neindulcita.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
acs spune:
Acum mi-am facut temele si am citit revista presei.
Drum bun si distractie placuta Marani!
Dianarus, succes la examene! Sanatate baietilor si ai grija de tine!
Manuela, Stefan si cele 3 minuni