PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (57)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Nicolica noi am zis clar ca numai romaneste o sa vb cu Alex. Avem exemple (la fel cum zicea si Mada) care noua nu ne plac. Adica nu mi se pare normal sa ajunga sa nu mai vb romaneste si sa nu se mai poata intelege cu bunicii. Avem exemple in jurul nostru din ambele tabere (din pacate, zic eu, majoritatea nu vb romaneste). Stiu un baietel care acum are 4 ani jumate. Pana la 3 ani a vb numai romaneste, dupa care a inceput gradinita si parintii au inceput sa vb cu el engleza acasa ca sa-l ajute sa se acomodeze mai repede la gradi. Asa bine s-a acomodat incat acum refuza sa mai vb romaneste (pt ca stie ca parintii inteleg engleza) si cu bunicii deabia stalceste 2 vorbe de te miri ce aiurea suna.
Incaodata, eu sper sa reusesc sa-l fac pe Alex un bun vorbitor de limba romana si chiar sa-l fac sa nu-i fie rusine de ceea ce e, la urma urmei suntem romani (eu una asa ma consider).

Oana si bb Alex(05.08.2006)
Poze Alex

Mergi la inceput

Pupici si multa sanatate la bolnaviori

Poze Alex

Mergi la inceput

Mada ma mira ca acolo nu se da vaccinul pt hepatite. Aici se da pt hepatita B la nastere, 2 luni, 4 luni, 6 luni, iar pt hepatita A la 2 si 3 ani. Tocmai m-am uitat in carticica de vaccinuri a lui Alex ca altfel nu stiam

Poze Alex

Mergi la inceput

Legat de somn, Alex doarme in principiu cam 11 ore pe noapte plus 2 reprize ziua. Adoarme seara pe la 8-8.30 (rareori rezista pana la 9) si la 7-7.30 e sus. Mai face rar cate un cadou si doarme pana la 8.
Acum a adormit la 8 fara ca azi a sarit un somn si s-a trezit dupa o jum de ora plangand. Crdeti ca incep dintii? Faza e ca avem tot 6 dinti, ultimii au crescut in aprilie si de atunci pauza.
Mai sunt piersicute asa stirbe? O sa intreb in noiembrie cand mergem la vaccin daca e ok sa aibe asa perioade lungi in care nu ies dintii. Incep sa ma gandesc sa nu aibe ceva carente de vitamine si sa nu-mi dau seama.

Poze Alex

Mergi la inceput

Nu scriu cu lunile si acum nu ma mai stiu oprii. Sunt numai eu cu Alex acasa si el deja doarme asa ca nu mai stiu ce sa fac pe aici ca de curatenie m-am saturat si nici nu am chef la ora asta.
Ma duc sa fac o si mai vad eu..
Va pup.

Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna dimineata, fetelor!

Buli: Rares se simte mai bine?
La ambii copii n-am avut probleme dupa Priorix.
Va pupam si va steptam cu vesti bune!

Katik: de la ultima postare s-au mai schimbat lucrurile acasa. A inceput Vlad sa tuseasca iarasi. Alexia e pe baricade,tot bolnavioara, iar eu ma gandesc cu groaza ca am tot amanat sa fac vaccinul din cauza problemelor ei de sanatate...In continuare o alaptez. Nu degeaba suntem cuscre, avem probleme asemanatoare

Despre dormitul copilului in pat cu parintii, nu stiu cum reusiti voi, caci la mine ar insemna sa nu pot dormi de grija sa nu cada din pat! Se foieste toata noaptea, se mai ridica si in picioare si niciodata nu o gasesc in pozitia initiala! Pt mine, plasele patutului de bb sunt o binecuvantare! Mai nou, avem probleme si la masa. In scaunul de masa, cu centura pusa, se tot agita pana reuseste sa se ridice in picioare. Bineinteles ca ii place la nebunie sa urce in pat si sa alerge...

Oanaalex: si noi avem probleme cu dentitia. Eu suspectez ca ar fi vorba despre rahitism.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Babee f frumoase pozele ce dulci is prichindeii tai imi plac mult hainutza si cizmuletzele printesei, e asa scumpa. F fain ca ii duc pe copii in excursii si aici am auzit ca ii duce. Oricum noi am zis ca mai asteptam putin sa mai creasca si o sa o ducem si noi la un petting zoo sau farm. Ca vad ca la tv ii plac toate animalutzele daca le vede e f incantata, iar afara mereu fuge dupa catei si veveritze.
Oana la noi nu face hepatita la copii, m-am uitat din nou in programul ei de vaccinuri am zis poate nu am vazut eu bine face toate minunatiile da nu pt hepatita.
Si utlima oara cand am fost la vaccin am intrebat asistenta daca ii poate face ca mergem in ro si ea nu are vaccinurile astea si in ro se fac si mi-a zis ca ei nu au pt copii vaccinuri de hepatita numai pt adulti. Si ala anti tbc (BCG) l-am facut la cerere ca cica nici ala nu il mai ofera ca rutina ca inainte ci la cerere. Si am fost si i l-am facut, acuma abia ne-am mutat aici cu doctorul si am sa merg pe la jum lui nov sa intreb aici poate astia is mai luminati ce facem cu vaccinurile de hepatita. Am sa ii zic cum se face in alte tari si am sa ii zic ca daca este aici si este posibil sa ii faca si la fata.
Oricum inca o data va multumesc la toate pt raspunsuri.
Martta nu stiu ce sa zic de dinti, ca nu sunt experta, dar un prieten de al nostru care are doi baieti amandoi copii pana pe la 1 an nu au avut nici un sg dinte. A mers si cu ei la dentist disperat domnle nu le ies dintii ce sa le fac si le-a zis sa se calmeze ca o sa aiba si dinti si intradevar dupa 1 an si cateva luni au inceput si dintii sa apara in fortza si acuma is mari si au dentitia completa.
Acuma dim ne pregatim sa iesim putin la aer merg in vizita la fosta mea vecina ca ea duce fata la gradinitza de la 9 la 12 si merg pe la 10 ca dupa ce o ia de la scoala pleaca direct la servici si sa apucam sa ne vedem asa macar un pic ca ea e f busy cu munca dupa amiaza si numai dim apucam sa ne vedem.
va urez o zi placuta tuturor si ne auzim mai pe dupa amiaza!

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolica spune:

Mada, Babee si Oana va multumesc pentru raspunsuri. Asa cred ca e cel mai bine, acasa romana si pe "strada" germana.

Piersicoiul Philip www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">filme + www.dropshots.com/nicolica" target="_blank">iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

cit despre limbi vorbite acasa: am vorbit cu un psiholog si printre altele mi-a spus ca cel mai bine ar fi ca unul din parinti sa vorbeasca mereu o limba iar celalalt cealalta limba. atunci copilul va raspunde fiecarui parinte in limba vorbita de parinte si va gindi in doua imbi. la noi am incercat sa aplic treaba asta dar mi-e foarte greu, mereu uit
martta, la noi lumea e bine acum, robi mai are putin muci dar doarme bine si maninca bine. cu alaptatul adica intarcatul e groaznic: nu vrea!!!. nu vrea alt lapte, nu vrea bibe, pahar, canitza, nu vrea gris cu lapte de vaca cu linguritza.
si noi tot am aminat vaccinurile din cauza racelilor. sper ca saptamina asta, vineri sa facem priorix-ul apoi peste o luna facem vaccinul de 1 an (asta e schema pediatrei noastre).multa sanatate la puiutzi!!!! la ei sa le treaca repede raceala!

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutze spune:

Eu vb cu ea cateodata germana in casa. Mai nou avem satelit si prindem super rtl2, numai acolo se uita la desene. Ultima oara cand am vb cu ea mi s-a parut ca intelege mai bine, ce ii spun. Eu vreau neaparat sa invete germana, dar acasa nu prea imi vine sa vb cu ea, nu stiu de ce. Trebuie sa ma mobilizez mai bine.

Pitica mea doarme de ieri de la 10, s-a rezit la 7, a mancat lapte, s-a jucat cu niste jucarii si acum doarme de la 7. Sper sa nu fie vreun semn de boala. E adevarat ca recupereaza din ultimele zile, cand peste zi cred ca dormea juma de ora adunat si gata era fresh de joaca si eu zombi. Acum cred ca se resimte.

Mergi la inceput